pencetusummah_amin pencetusummah_amin

1,301 posts   159,160 followers   81 followings

PU Amin  TV Host πŸ“½ Haramain BackPackers || Bismillah Adduha β˜ͺ || Ceramah || VO Talent 🎀 || Hamba Abdi Allah πŸ“· || Call : 019 3676648

Orang kata aku ni garang . Dalam IG je nampak garang . Padahal aku juga penghibur , supaya orang relax dan cinta nak tuntut ilmu . Muka tu kepenatan sikit . 😁 .

Polis entry one two jaga , semua mati tak kita bila . Bila mati malaikat tanya , banyak dosa ke banyak pahala . Nak masuk syurga ke nak masuk neraka..
.
Jangan masuk lubang biawak , benda benda trending ni menjahanamkan hidup korang . Hiburan itu wujud untuk menguatkan iman dan amal . Bukan menghancurkan iman dan merosakkan akal..
.
Jangan jadi pengikut Dajjal . Baca Al Kahfi .

Hanya ingat Allah swt hati menjadi tenang . Tapi jangan duduk zikir Allah Allah Allah je , tapi solat sengaja tinggal , aurat sengaja bukak . Memang tak jadi apa sampai ke sudah..
.
Salam Jumaat . β€οΈπŸ•‹

Aku malas nak ambil port pasal hal toilet ni . Sebab masing masing dah faham..
.
Cuma bila mamat mamat ni ambil video masuk toilet OKU memang sesuatu yang mencabar hak komuniti OKU..
.
Bapak aku sendiri buta . Senang cerita bapak aku dikalangan geng OKU . Bapak aku berdaftar dengan JKM dan memiliki hak tertentu sebagai OKU . Geng OKU tak ada masalah kalau makhluk ni nak guna toilet OKU tapi atas keperluan mendesak bukan suka suka hati nak ambil video sukarela dan konon rasa terpinggir guna tandas OKU..
.
OKU ni anugerah allah swt . Jangan hina OKU yang ada kat Malaysia ni dengan sikap korang yang tak matang dan jahil..
.
Aku anak orang buta yang tak puas hati cara mereka mereka ni ambil video suka suka macam ni . Kalau nak guna toilet masuk dan keluar macam biasa . Keperluan mendesak dan darurat yang tak tertahan..
.
Menteri beri kemudahan pada korang untuk memudahkan ketika waktu terdesak , menteri penuh bertoleransi dah , jangan la main mainkan pesanan menteri agama kita..
.
Berhenti ajak kawan kawan korang buat mende alah macam ni . Kemudahan bukan satu kebebasan . Tetapi untuk memberi pengajaran dan didikan . Korang patut hormat transgender yang lain yang nak berubah , jangan menyusahkan transgender lain untuk guna toilet dengan perangai hina korang..
.
Aku mintak maaf . Bapak korang bukan OKU maybe tak terasa .

Nafas kita akan terhenti . Mungkin kerana sakit , kemalangan atau terjadi sendiri . Itulah yang dinamakan Mati..
.
Mati itu menyakitkan . Hampir menuju kematian banyak petanda telah disabdakan . Menjadi peringatan dan penawar kepada kelekaan insan..
.
Hari mati tak diketahui , tapi ketika mati , nafas mula kuat , roh bergerak sedikit demi sedikit meninggalkan tubuh . Mula dari perut sudah bergelora pedih , sampai didada mula berombak , roh terus ke kerongkong , ini saat paling dasyat dan sakitnya tiada ubat , waktu itu telah tertutup pintu taubat . Hanya tunggu roh dicabut dari ubun ubun terus menuju alam akhirat ..
.
Mati itu menyedarkan . Adakah ketika roh kita melalui kawasan langit seluruh tetamu allah di langit akn menyambut kita ? atau mereka akan menutup hidung kerana busuk nya roh kita ? ..
.
Selepas selesai proses pengkebumian , roh dimasukkan kembali ke jasad . Jasad yang angkuh dan sombong . Ketika itu tiada harta di leher mahupun di jari . Hanya berbekal amal ibadatsehari hari..
.
Harta dan keluarga kita tinggalkan . Mungkin harta selesai diwariskan atau masih lagi direbutkan . Allah swt tak tanya harta kita , dia soal tentang berkat umur kita . Allah swt kecewa , tiap hari bagi nafas , tiap hari bagi kudrat berjalan , tapi guna untuk maksiat . Tuhan tak jahil untuk mendiamkan kederhakaan insan..
.
Selagi ada masa , cari surau dan masjid . Cari ilmu , tinggalkan dunia mungkar . Ingat di alam akhirat tiada siapa boleh membantu . Gantilah nafsu dengan iman . Dunia ini penjara bagi orang beriman dan syurga bagi orang maksiat..
.
πŸ“Έ : @travellerparfum_mens @travellerparfum_mens..
.
#hanyakatakata #quotes #mutiarakata #naksentap #igersmalaysia #nakbebel #nakfakta #lawakhambar #lawakhangit #lawak #malaysiaviners #lawakterkini #nakkongsi #nakfakta #nakpesan #lawakkeder #videolawak #kakiviral #malaysiatrending #budaknakal #madlipzmalaysian #malaysiavines #vinemalaysia #malaysiaviners #madlipzmalaysiaterbaik #madlipzmalaysia #tiktokmalaysia #musicallymalaysia

Sumayyah , Asiyah , Ainul Mardhiah , Zinnirah , Ummu Salamah . Dulu mungkin hanya lirik lagu . Tapi kini srikandi muslimah zaman kenabian muncul semula di celah celah pasir akhir zaman . Wanita ini hadir untuk menghancurkan fitnah syahwat yang merajai manusia . Moga Allah Swt bantu dan kukuhkan kedudukan Dr Ilyana dan keluarganya..
.
Quran kata : Bantu Agama Allah , Allah Bantu Kamu dan Peretguhkan Kedudukan Kamu..

Berjaga jaga dengan sifat munafiq . Orang munafiq ni kadang kadang ada dekat sebelah kita , hanya menunggu masa menjatuhkan kita . Kadang kadang kita tak sedar kewujudan nya . Munafiq ni dalam neraka dia duduk satu level dengan firaun . Paling dasar dalam neraka Allah..
.
Munafiq ni zahir tubuh badan beriman tapi hati dia kafir . Tanda nak kenal munafiq bila bercakap asyik menipu , bila berjanji selalu mungkir , bila diberi amanah dia khianat , sifat ni memang basic ada pada manusia , jadi kita kena sama sama ubah . Ok ? Jangan lah marah , nasihat je pon tak kan tak boleh..
.
Kalau nasihat tak boleh , kalau aku berniaga ke , review produk ke jangan kata aku jual agama pulak tau ❀️🀣

Zaman kejatuhan islam berlaku ketika ummat islam sedang leka dengan hiburan . Ilmu dan Al Quran tidak ada nilai . Kenapa fitnah berleluasa ? kerana kita bencikan ilmu , cintakan hiburan .

Ya betul , kita kena berlemah lembut . Ya betul cara Rasul memberi dakwah dengan hikmah . Ya betul Agama menganjurkan didikan yang penuh budi dan penuh dengan nilai kemanusiaan..
.
Tetapi dalam keseronokan kita berlemah lembut , jangan kita terleka sehingga sesuatu yang lebih mencabar akan berlaku. Akan datang mereka akan terus mencabar kita . Seperti mana berlaku di luar negara , gerakan mereka akan terus berani . Ya memang tidak logik ini berlaku di negara kita , tetapi percayalah seandainya kita terlalu memanjakan , mereka akan lebih berani..
.
Aku harap video ini sekadar mimpi . Tidak terzahir menjadi yang realiti . Kalau ini sedang menanti , maka kita telah Mati .

Terima Kasih @mediahiburanofficial . Maaf saya tak dapat share di facebook sebab facebook masih kena block . πŸ™‚βœŒπŸ»..
.
Siapa nak baca boleh baca kat posting bawah ya . Moga jadi doa buat kita .

Lihatlah pada apa yang dikatakan , jangan lihat siapa yang berkata . Aku tersentuh . Kita selalu melihat ibadah pada skala yang besar , tapi amalan kecil kecil kita sia siakan . Terima kasih kerana mengingatkan @taukejambu

Beli Berita Harian hari ini untuk dapatkan Berita Penuh . Kenyataan aku ni untuk semua manusia yang nak bertolenrasi . Apa maksud toleransi ? Beli Ya .

Most Popular Instagram Hashtags