[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

pencetusummah_amin pencetusummah_amin

971 posts   70504 followers   110 followings

PU Amin  TV Host ๐Ÿ“ฝ Haramain BackPackers || Bismillah Adduha โ˜ช || Ceramah || VO Talent ๐ŸŽค || BusinessMan ๐Ÿ“ท || Call : 013 3037001

Malam tadi ni abam pergi beli paper kosmo . Lama pulak tak beli paper ni , asyik baca kat gugel je . Tiba-tiba ada muka abam cerita pasal hubungan . Hubungan apa pulak sejuk-sejuk ni ๐Ÿ˜‚ . Korang yang tengah lepak mapley tu pergi beli kosmo , sengget je pun , kalau nak tahu hubungan apa yang abam cerita . Kebetulan nak pilihanraya ni , abam pun nak masuk dalam paper . Undi abam nanti ye ! ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜ #Kosmo #Hubungan #Mende

Ok nak hantar My Baby pergi sekolah . Dia dah tak pakai pampers dah sekarang ni . Save duit papa . ๐Ÿ˜‚ TQ atas kerjasama anda ecah oi . Belajar elok-elok . ๐Ÿ˜๐Ÿ‘Œ๐Ÿป #GeniusAulad #Aisyah4Tahun

Hari ahad korang pegi mana ? Kitaorang pegi kenduri kawen member sekolah . Kawan dari kecik semua ni . ๐Ÿ˜‚ Kalau motor habis minyak tengah highway , memang member ni lah abam kol . Semoga Ukhwah Terus Bersinar !! Fuhhhh hahah ๐Ÿ˜‚ #KenduriPayeh @PayehKawen

Pagi ni di @bismillahadduha . Sambil bekpes boleh tonton @bismillahadduha . Ada informasi terkini , ada ilmu , ada input kesihatan . Memang best . Waris pun datang nyanyi lagu kolo pilah ikan keli salai ๐Ÿคฃ Jom sekarang jam 9-11 Pagi di Astro Oasis dan Maya Hd . Jom ! #bismillahadduha #bismillahadduha #bismillahadduha

ุฅูู†ูŽู‘ุง ู„ูู„ูŽู‘ู‡ู ูˆูŽุฅูู†ูŽู‘ุง ุฅูู„ูŽูŠู’ู‡ู ุฑูŽุงุฌูุนููˆู†ูŽ
.
.
ุฃูŽู„ู„ู‘ูŽู‡ูู…ู‘ูŽ ุงุบู’ููุฑู’ู„ูŽู‡ู ูˆูŽุงุฑู’ุญูŽู…ู’ู‡ู ูˆูŽุนูŽุงููู‡ู ูˆูŽุงุนู’ูู ุนูŽู†ู’ู‡ู ูˆูŽุฃูŽูƒู’ุฑูู…ู’ ู†ูุฒูู„ูŽู‡ู ูˆูŽูˆูŽุณูุนู’ ู…ูŽุฏู’ุฎูŽู„ูŽู‡ู ูˆูŽุงุบู’ุณูู„ู’ู‡ู ุจูุงู„ู’ู…ูŽุงุกู ูˆูŽุงู„ู’ุซูŽู„ู’ุฌู ูˆูŽุงู„ู’ุจูŽุฑูŽุฏูุŒ ูˆูŽู†ูŽู‚ู‘ูู‡ู ู…ูู†ูŽ ุงู„ู’ุฎูŽุทูŽุงูŠูŽุง ูƒูŽู…ูŽุง ู†ูŽู‚ู‘ูŽูŠู’ุชู ุงู„ุซู‘ูŽูˆู’ุจูŽ ุงู„ุฃูŽุจู’ูŠูŽุถูŽ ู…ูู†ูŽ ุงู„ุฏู‘ูŽู†ูŽุณูุŒ ูˆูŽุฃูŽุจู’ุฏูู„ู’ู‡ู ุฏูŽุงุฑู‹ุง ุฎูŽูŠู’ุฑู‹ุง ู…ูู†ู’ ุฏูŽุงุฑูู‡ู ุŒ ูˆูŽุฃูŽู‡ู’ู„ุงู‹ ุฎูŽูŠู’ุฑู‹ุง ู…ูู†ู’ ุฃูŽู‡ู’ู„ูู‡ู ูˆูŽุฒูŽูˆู’ุฌู‹ุง ุฎูŽูŠู’ุฑู‹ุง ู…ูู†ู’ ุฒูŽูˆู’ุฌูู‡ู ุŒ ูˆูŽุฃูŽุฏู’ุฎูู„ู’ู‡ู ุงู„ู’ุฌูŽู†ู‘ูŽุฉูŽ ุŒ ูˆูŽุฃูŽุนูุฐู’ู‡ู ู…ูู†ู’ ุนูŽุฐูŽุงุจู ุงู’ู„ู‚ูŽุจู’ุฑู ูˆูŽู…ูู†ู’ ุนูŽุฐูŽุงุจู ุงู„ู†ู‘ูŽุงุฑ
Semoga rohnya dikalangan org2 soleh. Takziah utk keluarga Allahyarham Ustaz Murtadho . .
.
Tenang disana duhai sahabat .

Sabtu | 13 Januari 2018
09:00 pagi - 11:00 pagi
.
.
MENARIK DALAM BISMILLAH AD DUHA
.
.
TOPIK
1. Jagalah Hati Jangan Kau Kotori
2. Penyakit Merโ€™s-Co-V
3. Kerjaya Tanpa Sempadan
4. Promo Drama: Lafazkan Kalimah Cintamu
5. Gangguan Seksual: Di Tempat Kerja .
.
KONGSI REZEKI
1. OHR
2. Supermom
.
.
Jika ada sebarang bingkisan menarik yang ingin kami kupaskan boleh email kepada kami di bismillahad_duha@astro.com.my

Layari dan ikuti kami di laman sosial Facebook, Twitter dan Instagram @bismillahadduha untuk mendapat info terkini tentang program kami.

#Bismillahadduha

Jumaat | 12 Januari 2018
09:00 pagi - 11:00 pagi
.
.
MENARIK DALAM BISMILLAH AD-DUHA
.
.
TOPIK
1. Mencari Husnul Khatimah
2. Bahaya ke Contact Lens?
3. PadaMu Ku Bersujud
4. Karakter Cermin Diri
5.Industri Nasyid Kembali Bersinar
.
.
KONGSI REZEKI
1. Alvina Skincare
.
.
Jika ada sebarang bingkisan menarik yang ingin kami kupaskan boleh email kepada kami di bismillahad_duha@astro.com

Ketika umur 27 tahun ini saya mencuba pelbagai perkara untuk berjaya . Saya memilih untuk menjadikan anak-anak ini sumber pahala berterusan selepas saya meninggal dunia . Kejayaan bagi saya bukan dengan mengira kertas ringgit di atas meja . Tapi , cukup sekadar kita dapat memberi impian , keseronokan dan ilmu kepada anak anak kita โ€˜Alpha Generationโ€™.
.
.
Kalau untung dan berjaya saya anggap itu bonus dan saham saya bersama anak-anak ini . Andai sebaliknya , doakan saya agar dapat terus kuat dan tidak putus asa .
.
.
Nabi Muhammad Saw menyantuni anak-anak , balik dari perang Nabi letih , tapi Nabi tetap memujuk Abu Zuhair yang berdukacita atas kehilangan burung yang dijaganya didalam sangkar . Kepenatan kita biarlah untuk mereka .
.
.
Terima kasih pada yang menyokong . Terima kasih pada YB Bangi Tuan Syafie Ngah sempat turun memantau kewujusan @auladkidzplanet didalam kawasan beliau . Doakan saya . Doakan saya . @auladkidzplanet @auladkidzplanet @auladkidzplanet @auladkidzplanet

Seronok melihat gelagat adik adik Tahfiz ni berseronok di @auladkidzplanet . Teringat anak tahfiz di Madrasah Itifaqiah mangsa kebakaran dahulu. Kalau lah saya dapat buka awal dulu dapat saya jemput mereka bermain disini . ๐Ÿ˜ญ
.
.
Lepas kejadian tersebut , saya berusaha untuk membuka pusat permainan anak-anak ini . Walau ibu dan ayah sibuk dengan urusan kerja masing-masing , mereka juga dapat bermain dan berseronok disini . Mungkin mereka tak sempat bersama . Tapi kali ini saya bagi percuma untuk adik adik tahfiz bermain disini . .
.
Semoga Allah Swt merestui usaha saya ini . Ya Allah Swt bantulah daku . @auladkidzplanet @auladkidzplanet @auladkidzplanet .

Live Update :
.
Pelancaran Aulad Kidz Planet oleh YB Tuan Mohd Shafie Bin Ngah . ADUN Kawasan Bangi , Merangkap Timbalan Speaker DUN Selangor . .
.
@auladkidzplanet dunia planet anak anda !! ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ‘จ๐Ÿปโ€๐Ÿš€

Beruang kutub ni nampak garang kan ? Mana tak nya mak cik oi , Badan besor , taring giginya tajam dan boleh mengoyakkan apa sahaja kulit binatang . Memang itu tugas dia la .
.
.
Faktanya beruang kutub hanya makan LEMAK dan KULIT binatang (mangsanya) sahaja . Lalu , dia meninggalkan baki daging dan organ dalaman binatang (mangsanya) untuk binatang-binatang lain menikmatinya . Yela , ada binatang yang tak mampu nak koyak kan kulit mangsanya yang keras , jadi beruang kutub ambil part untuk koyakkan kulit dahulu . .
.
Nampak dari jauh macam rakus . Tapi sebenarnya dia ada sifat โ€˜Sharingโ€™ tu . Macam tu lah kita dalam hidup , kelebihan yang kita ada , kita guna untuk berkongsi dengan manusia lain . Bukan jenis macam manusia semua dia sapu licin . ๐Ÿ˜Ž
.
.
ุฎูŠุฑ ุงู„ู†ุงุณ ู…ุง ุงู†ูุนู‡ู… ู„ู„ู†ุงุณ.
.
Manusia paling terbaik adalah manusia yang memberi manfaat untuk manusia lain .
.
.
Binatang pun hidup berkongsi , kalau korang jenis kedekut dan guna kelebihan untuk diri sendiri je , korang memang ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ Bye ... #FaktaSentap #FaktaAmin #faktasains #padabinatang #adailmu

Memang payah nak jaga kulit muka ni . Lagi-lagi kalau macam saya ni ada sifat pemalas . Maka banyak jerawat dan parut di muka yang sukar dibendung . Untuk 2018 ni kekal istiqamah dengan rawatan hilangkan parut kulit muka dengan @hershe_aesthetic @hershe_aesthetic @hershe_aesthetic @hershe_aesthetic . Rasa relax lepas buat treatment ni . TQ @hershe_aesthetic . Korang semua boleh datang , rugi tak datang sini . Belum cuba belum tahu . Enjoy ye korang ! ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ .

Most Popular Instagram Hashtags