p4stockholm p4stockholm

1708 posts   5605 followers   559 followings

P4 Stockholm  Stockholms största radiokanal med nyheter, sport och kultur i en härlig blandning. 📻: 103,3 📱: SR Play 💻:

http://sverigesradio.se/stockholm

Varje sommar strömmar folk från hela världen till den lilla byn i norra Norrtälje kommun. Nu är det dags igen! På Herräng Dance Camp är det dans för hela slanten! Här bjuder tävlingsdansarna Egle Regelskis och Felix Berghäll på lite Lindy hop. #lindyhop #boogiewoogie #swing #herräng

MICHAEL NYQVIST 1960-2017. Vid 14-tiden samlades familj, vänner och kolleger i Katarina kyrka på Södermalm i Stockholm för att säga adjö till skådespelaren Michael Nyqvist – bland andra Mark Levengood och Jonas Gardell, Frida Hallgren, Björn Kjellman, Mona Sahlin, Eva Dahlgren, Efva Attling, Jonas Karlsson, Plura, Krister Henriksson, Gunilla Röör, Gunnel Fred, Göran Ragnerstam och Shanti Roney.
Michael Nyqvist drabbades av lungcancer omkring ett år före sin död. Han blev 56 år. 🌹🌹🌹

Skalvet på de grekiska öarna Kos och Rhodos orsakade panik. Två personer har omkommit och över 120 har skadats. ”Jag satt på en bar med några kompisar och helt plötsligt började marken skaka”, säger svenske Simone Deblasio på Kos.

Följ det senaste på sverigesradio.se 📲

ORMBITEN. Jerry Krusell, 57, blev biten i foten av en huggorm på Biskopsön. Efter det gick vävnaden och blodkärlen i benet sönder. Jerry fick åka till intensiven och blev som tur är helt återställd efter ett par månader.
”Huggormsbett är inte att leka med” skriver Jerry till P4 Stockholm. ”Ormarna här i skärgården är väldigt svarta och svåra att se i solgasset på mörka klippor och det är lätt att trampa för nära som jag gjorde”.
Detta gäller om du blir biten av en huggorm:
- Var stilla och vila eftersom giftet sprids fortare vid ansträngning.
- Håll den bitna kroppsdelen i stillhet, och gärna högt.
- Ta av åtsittande saker som skor, ringar och klocka eftersom området runt bettstället ofta svullnar upp.
- Lämna bettstället helt ifred. Försök inte suga ut giftet, kyla, värma eller dra åt ett skärp eller liknande runt den ormbitna kroppsdelen. Det kan förvärra förloppet.
🐍🐍🐍

EKOÄGGET KLÄCKTES. Efter en tid äggkläckningsmaskinen kröp den fram, den lilla kycklingen. Familjen ville se om det kunde komma en kyckling från äggpaketet. Och till barnens stora glädje föddes nyligen lilla Ica 🐣💕😂

Drygt en vecka efter invigningen står Citybanans hissar stilla vid stationen på Odenplan. Enligt SL kan felet bero på att vibrationer från tågen slår ut elektroniken. Lyssna på sajten 📲 #citybanan #sl

Nellie Ronge, snart 6 år, tränar på att flyta i vattnet med läraren Erik Andreasson från Spårvägen simförening.
Tantobadet på Södermalm är en av badplatserna där man kan lära sig simma gratis. Det hårda trycket gör nu att Stockholms stads öppnar för fler simskolegrupper.
Här kan du lära sig simma (vecka 29-30):
- Sätrastrandbadet klockan 10:00, 11:00, 13:00 och 14:00.
- Flatenbadet klockan 10:00, 11:00, 13:00 och 14:00.
- Kanaanbadet klockan 10:00 och 14:00.
- Tanto strandbad klockan 13:00.
Drop in, ingen föranmälan. Högst tio elever per lektionstillfälle. @sparvagensim @stockholmsstad @svenskasimforbundet

"Om det fanns fler som Linnéa så skulle nätet vara en betydligt tryggare plats". Så lyder juryns motivering för att ge kulturpriset Läkerol Voice of the year till handbollsspelaren Linnéa Claeson från Stockholm.
Hon har fått stor uppmärksamhet för sitt Instagramkonto "Assholesonline" som har drygt 200 000 följare. Där lägger hon ut skärmdumpar på olika sexuella inviter hon får av okända män, men också hat och hot, som hon bemöter.
Priset består av 100 000 kronor. @voiceoftheyear @assholesonline @linneaclaeson Foto: Beatrice Nordensson/TT

”Svineriet och champagnesprutet har minskat”. Dj:n och Stockholmsprofilen Peter Siepen, 54, är så klart på plats på Gotland när Stockholmsveckan är igång.
Men varför åker stockholmare till Visby just denna veckan?
”Man vill synas, man vill träffa likasinnade, man är trött på att vara hemma hos mamma och pappa” säger Peter Siepen.
Vad säger gotlänningarna?
”Tidigare kanske de gnällde mer, men nu lever man i symbios. Det är så mysig energi här”. @petersiepen #stockholmsveckan #gotland

Om man får växtsaften på huden kan man få brännblåsor. Den hundkäxliknande jättelokan tar över nya områden hela tiden och tvingar snart alla kommuner att bekämpa den. Från den tredje augusti klassas nämligen den giftiga växten som invasiv enligt EU. Det innebär att Sverige måste ta fram en plan för hur växten ska bekämpas.
På sajten sverigesradio.se/stockholm kan du läsa hur Huddinge ska få bort den farliga jättelokan 📲
Foto: Mbdortmund/CC BY SA.

Antalet saneringar av råttor i Stockholm har nått rekordnivåer. Störst är problemet på Södermalm där en femtedel av alla anmälningar om döda eller levande råttor kommer in. Därefter följer Östermalm och Norrmalm, visar en kartlläggning som DN gjort.

Folkets gåva till kronprinsessan Victoria på hennes 40-årsdag är ett kryddställ i silver som består av tre skålformade kryddkar.
•••
Skålen av 18 karats svenskt rödguld och formgivningen har inspirerats av Kronprinsessans kärlek till naturen, berättar riksdagens talman Urban Ahlin som överlämnade gåvan.
•••
Kryddstället är tillverkat av silversmeden Petronella Eriksson.
Foto: Anders Löwdin

Most Popular Instagram Hashtags