Instagram post by @syafkun Syaf Kun

Vlog 106 – PUASA 11

Dah nama pun drama, takkan la satu episode dah habis, ni sambungan dia, Mango Parfait

Bahan-bahan:
πŸŒ• 1-2 biji Mangga (1-2 Mango)
πŸŒ• 2 sudu susu pekat manis (2 spoons, condensed milk)
πŸŒ• 2 sudu Sunkist / Puri Mangga (2 spoon Sunkist / Mango Purry)
πŸŒ• 2 cawan yogurt asli / Greek Yogurt (1 cup plain yogurt / Greek Yogurt)
πŸŒ• Krim lecek (whipped Cream)

Cara-cara:
πŸŒ• Blender 2 sudu susu pekat manis, 2 sudu Sunkist/Mango Purry, dan 1 cawan yogurt asli
πŸŒ• Asingkan 1 cawan yogurt kat tepi sekali dengan beberapa potongan dadu mangga
πŸŒ• Dalam cawan, letakkan layer yogurt kat paling bawah, kemudian tuangkan puri yang dah diblend tadi kat atas, ulang letak yogurt dan puri tadi berulang ulang
πŸŒ• Boleh masukkan potongan mangga dekat antara lapisan
πŸŒ• Hiaskan dengan mangga dekat lapisan paling atas, dan boleh letak sekali whipped cream
Sebenarnya stok mangga rumah aku banyak, so tengah usaha ni nak habiskan, sabar jelah

FOLLOW:
IG: @syafkun
Fb: Syaf Kun

No prejudice. All material owned by Pav. PLT

#beauty #beautiful #travel #iftar #ramadan #malaysia #2019 #minum #ootd #puasa #pretty #fashion #fashionista #sahur #cat #kualalumpur #catsofinstagram #resipi #entrepreneur #motivation #food #foodie #lapar #eat #recipe #tasty #foodporn #juice #kitty #puasa

2,019 Comments

Most Popular Instagram Hashtags