Instagram post by @akusipeminatbuku akusipeminatbuku

Buku ini aku bawa pergi travel sekali. Jadi ambil masa 5 hari nak habis baca. Bukan apa, kurang fokus sebab sibuk berjalan kan. Hehehe.
Kisah Laura yang bertemu dengan Dean di airport. Jadi aku pun fefeeling la kan, tu pasal bawa sekali naik flight. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Dean dalam misi mencari siapakah Megat Alam. Ini kerana ada kisah yang perlu dirungkaikan. Dean perlu menyelamatkan perniagaan keluarganya yang hampir muflis. Hanya Megat Alam dapat membantu. Namun, Dean tidak pasti sama ada Megat Alam masih hidup atau tidak. Takdir menemukan kembali Dean dan Laura dalam usaha pencarian Megat Alam.
Anda akan dibawa mengembara pada zaman lalu untuk menyelami kisah Megat Alam dan Laura Isabell. Kisah cinta mereka putus di tengah jalan bila Megat merasakan yang Laura mungkir janji. Dia pulang ke tanah air dengan hati yang duka lara. Megat tidak mengetahui sama sekali penderitaan yang dilalui Laura.

Segala kisah telah dicatat rapi oleh Laura dalam diarinya. Ianya menjadi bukti dan tinggalan terakhir Laura Isabell.
Naskah terakhir Laura Isabell bakal menguraikan apa sebenarnya yang terjadi. Masihkah Megat Alam wujud di dunia ini untuk mengetahui kebenarannya? Apa pula kaitan sebenar Dean dan Laura dalam kisah mereka.
Cuma aku rasa kurang umph sikit kat ending kisah Dean dengan Laura, twist tak cukup complicated. 😊😊😊 Tapi buku ni tetap best ya. Bukan senang nak masukkan sejarah dalam sebuah novel cinta. Banyak info yang kita dapat selain dari keseronokkan membaca.
#book #bookstagram #readers #novelmelayu #prologmedia #bookchallenge #malaysiamembaca #membacaitustyle #baca #bookofinstagram

Most Popular Instagram Hashtags