Instagram post by @johnlindbergtrio John Lindberg Trio (JLT)

Grym recension på nya Ep’n Rhymes & Rhythms!
Fyra låtar. Drygt tolv minuters musik.
John Lindberg Trio är tillbaka med EP:n Rhymes & Rhythms – A pile of rock, vol. 1.
John Lindberg Trio bildades 2004 och två år senare släppte de sin debutplatta, John Lindberg Rockabilly Trio. Sedan dess har bandet skickat ut sin musik med ojämna mellanrum, det har blivit åtta studioalbum så här långt, och nu är det dags igen.

På Rhymes & Rhythms – A pile of rock, vol. 1 får vi fyra låtar:

Happy birthday (A rebel with a giving heart)
Promised land
Lovers advise
The fool
Sveriges okrönta rockabillykungar, som även har anhänhare i länder som Tyskland och USA, ger oss en urstark EP. Det är fyra bra låtar, det är fyra låtar där vi får lite mer än ”bara” rockabilly.

JLT ger oss en modern tappning av rock ‘n’ roll där det även finns plats för blues och country. Det är en blandning av The Beatles, Steve Earle och Elvis Presley. Typ.

John Lindberg Trio gör helt enkelt sin egen grej.

En annan har egentligen inte varit något större fan av rockabilly, men John Lindberg Trio ser till att man nu ser annorlunda på det … Dra bara i gång Happy birthday (A rebel with a giving heart) så hör man direkt att detta är lite mer. Det är rockabilly, men det är också poprock och låten bjuder på ett sjukt skönt gung.

Lovers advise är även det en höjdare. Även här får vi lite mer rock, men även en dos av country. Det är favoritlåten på en stark EP http://rockfarbror.se/2018/05/31/sveriges-okronta-rockabillykungar-ar-tillbaka/

1 Comments

Most Popular Instagram Hashtags