Instagram post by @botimetprinci Shtëpia Botuese PRINC

"#Kosova dhe Enver Hoxha: Përmes dokumentave arkivore të pabotueme deri më sot" nga Esat Myftari, #botimetPrinci 2016, dizajn @buzi_irena.
Në këtë vepër autori qas marrëdhënien #Shqipëri - #Kosovë - #Jugosllavi ( #Tiranë - #Prishtinë - #Beograd ) përmes dokumentave të deklasifikuara diplomatike, ku shqyrtohen çështje të tilla: "A e shiti #EnverHoxha Kosovën tek #Tito nëpërmjet lidershipit kosovar?"; Si (u) ndikuan #RexhepQosja #FadilHoxha, Ali Shukria, Kapllan Resuli, Jusuf Gërvalla, Mahmut Bakalli, Esat Mekuli, Dhimitër Shuteriqi, #RamizAlia #BujarHoxha etj.? #EsatMyftari u lind në Pejë më 1940. Më 1976 e arrestuan në Lezhë dhe e dënuan me 10 vjet burgim për agjitacion dhe propagandë. Më 1991 e zgjodhën deputet të PD-së @partia_demokratike_al në zgjedhjet e para pluraliste. Më 1992 emërohet Drejtor i Drejtorisë së Diasporës pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme. 2000-2001 punon si diplomat në ambasadën #shqiptare#Riad të Arabisë Saudite. Tashmë ai punon dhe jeton në #Tiranë.
Për më tej shih linkun tek #bio @botimetprinci ➡ http://bukinist.al/sq/histori/1904-kosova-dhe-enver-hoxha.html
.
.
.
.
.
#Prishtina #Peja #Prizreni #Tirana #libratqëdua #lexonilibra #photo #book #books #ig #booklover #insta

Likes

No Likes Yet

Most Popular Instagram Hashtags