Instagram post by @botimetprinci Shtëpia Botuese PRINC

"#HomoIdeologicus në shkencën #shqiptare", një vepër nga gjuhëtari i shquar #shqiptar e me prodhimtari të madhe shkencore Dr. BahriBeci @bahribeci, #botimetPrinci 2015. Sipas akademikut #BahriBeci, "...Në këtë përmbledhje me artikuj, intervista dhe meditime të periudhës 1990-2013 do të njiheni me disa të vërteta, të pakëndshme ndoshta, po gjithsesi të vërteta,... 50 vitet e komunizmit ishin të mjaftueshme për të krijuar në #Shqipëri "njeriun e ri" ose më mirë "homo ideologicus", që e vë ideologjinë mbi të vërtetën dhe mbi moralin. ...Kur ti thua një të vërtetë për periudhën e komunizmit "homo ideologicus" së bashku ulërijnë "po shkatërrohet #demokracia", kur ti thua një të vërtetë për historinë e gjuhës letrare ata ulërijnë "po shkatërrohet #kultura #kombëtare"..." - B. Beci, autor i fonetikës së shqipes standarde, i gramatikës së gjuhës shqipe për të gjithë dhe i gramatikës për mësuesit e gjuhës amtare etj., sot është anëtar i asamblesë së përgjithshme të Qendrës së Studimeve Ballkanike të Parisit dhe anëtar i redaksisë së revistës shkencore #HylliiDritës.

Për më tej shiko linkun tek #bio @botimetprinci ➡ http://bukinist.al/sq/publicistike-ese/576-homo-ideologicus-ne-shkencen-shqiptare.html
.
.
.
.
.
#Shkodra #shkodran #Tirana #Kosova #Albania #fjala #shqip #libratqëdua #lexonilibra #book #books #ideology #photo

Most Popular Instagram Hashtags