Instagram post by @tallgarde Tallgårde - Gotländsk bulhus

Idag fick vi kaminångest!🔥Vi ska ha två kaminer, en inne och en i uterummet. Den kaminen som jag (Emma) tänkt på tidigare passar inte bra i hörn eftersom den behöver mycket luft till närmaste vägg. Ungefär 50 cm. Så vi behöver tänka om 😢 😅Vi vill inte ha en för modern kamin. Utan en blandning av rustikt och modernt. Så idag tittade vi på två varianter från @contura_sverige. Den första bilden är den vi tänkte ha inne, men i svart. Den andra bilden är på den vi tänkte till uterummet. Den är lite högre. Får ni några tankar? /Emma #conturakamin #conturastoves #sommarhuspågotland #skiftesverk #bulhus #gammaltmöternytt #bygganyttigammalstil

6 Comments

 • 53w ago mittdromhus mittdromhus

  Nu har inte fått med tilluft till kaminerna i plattan eller genom väggen? Personligen håller jag mig till de mer klassiska i gjutjärn men det är ju vad man vill ha :) Tänk på att kolla möjlig längd på vedträna!! Många moderna får det plats typ 25 cm och det kan ju vara lite jobbig längd om man vill köpa färdigklyvd. Lycka till!

 • 53w ago mittdromhus mittdromhus

  Ni* inte nu

 • 53w ago linaceciliaberggren linaceciliaberggren

  Kolla på Caminetti Montegrappa pelletskamin Går att programmera och tidsstyran och ger samma upplevelse som en vedkamin, fast mer praktisk. Kan tex. börja elda tidigt på morgonen lagom tills ni vaknar och ska kliva ur sängen. Vår bästa investering.

 • 53w ago emsoji emsoji

  @linaceciliaberggren Använder ni den för uppvärmning då? Vi ska ha kaminen inne bara för mys. Så jag bryr mig mer i utseende än i funktion 😅 Den i uterummet ska fungera mer som värme och mys, men eftersom det blir minusgrader och frost där ute på vintern så måste vi begränsa oss även lite där.

 • 52w ago linaceciliaberggren linaceciliaberggren

  @emsoji vi har den för både värme och mys.

 • 52w ago linaceciliaberggren linaceciliaberggren

  @emsoji vårt TV-rum har element men är dåligt isolerat så vi kompletterar värmen med pelletskaminen

Most Popular Instagram Hashtags