Instagram post by @amirulazwar_anuar amirulanuar [Official]

SHARING IS CARING

Adakah ilmu yang kita miliki hanya untuk disimpan semata-mata?. Ilmu yang kita miliki adalah datang daripada Allah sebenarnya. Tidak kiralah apa jua bidang ilmu yang anda miliki anda perlu menyampaikannya kepada orang lain walaupun sedikit. Ilmu yang baik yang anda miliki hendaklah disampaikan kepada orang lain jika ianya dapat memberi manfaat bersama.
Apabila kita berkongsi ilmu dengan sesiapa sahaja, perbuatan menyampaikan ilmu tersebut akan membuka minda kita kepada lebih banyak ilmu lagi. Ia akan menjadikan kita lebih berfikiran kreatif dalam memperbaiki ilmu yang sedia ada pada kita.

Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a. bahawasanya Rasulullah s.a.w. bersabda maksudnya : “Apabila seseorang manusia itu meninggal dunia maka terputuslah segala amalannya melainkan daripada tiga perkara iaitu sedekah jariah, ilmu pengetahuan yang dapat diambil manfaat daripadanya dan anak soleh yang mendoakan untuknya”. (Hadis Riwayat Imam Muslim)

#sangsperma #bayualam #amirulanuar #bicaradarihati #sangspermadotcom #photography #photo #lifestyle #psikologi #motivasi #muhasabahdiri #kuantanku #bicarafoto #jurufotosukan #sportphotography #motivasi #ilmu #sahabat #kafeteenpahang #sahabatkafeteen #kolejyayasanpahang

Likes

No Likes Yet

Most Popular Instagram Hashtags