[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

Instagram post by @cikepal06 Cik Epal 🍎

Apa beza yukata dan kimono?
.
1- Fabric
.
Fabric berbeza. Yukata diperbuat daripada kapas (cotton) manakala kimono pula diperbuat daripada sutera (silk).
.
2- Cara pakai
.
Cara pakai Yukata lebih ringkas. Kimono pulak adalah pakaian glamour. So lebih berlapis-lapis kain nya.
.
3- Waktu sesuai pakai
.
Yukata dipakai pada musim panas manakala kimono dipakai untuk upacara formal.
.
4- Harga
.
Dari segi harga, kimono adalah lebih mahal berbanding yukata.
.
Ok aku bagi 4 point je dulu. Nanti panjang2 aku tulis dekat blog. Yang aku pakai ni aku beli. Sebab dulu pergi Jepun dah merasa sewa, kali ni datang saja nak beli sehelai. Tapi kalau nak sewa, ada satu tempat aku jumpa paling murah! Boleh sewa Β₯200 je! Aku pernah update dekat blog pasal tempat tu. Link blog dekat bio. Boleh tengok dekat sidebar blog bahagian Japan kalau nak baca πŸ‡―πŸ‡΅πŸ˜Š

31 Comments

Most Popular Instagram Hashtags