owtothezie owtothezie

6,858 posts   9,248 followers   1,358 followings

I am Princess Jasmine  The woman behind @gengcikmak For makeup service @ojiemakeupdiary

Kembali lagi dalam rancangan review hauk bersama Kak Ojie

Sejak jadi pablik figer ni omg lain macam selera ai! Harini i makan Burnt Cheesecake dari none other than bakers tersohor twitter @tastebyika ! I dah lama perati je dia post gambar. Nak ke kedai @asyrafhightech untuk pegi amek kek ni i rasa jauh yakmat so @noratiqahd guna apps @bungkusit je dari Cyberjaya ke Setia Alam. Yang penting rider kenal i because im famous liddat.

Ok. Lets talk about the damn cake. Sedap bodoh! Terasa lemak lemak tu masuk dalam tekak turun ke hati jatuh ke perut sampaikan i makan two slices okay! Mampus la diet aku tapi pedulik la Muaz dah tak heran sebab berat aku bawah 50kg. UWU!

Ok sambung lagi pasal cake. RM90 untuk besar ni aku tak tau berapa cm pastu delivery RM45 dari Cyberjaya ke Setia Alam. Dan cake aku dalam keadaan selamat.

Aku puas hati dengan service baker and service runner. So oleh itu kalau sedap ditekak aku, maknanya sedaplah untuk korang cuba.

Macam biasalah soalan aku.. Mahal?? Ha buat sendiri.

Happy Weekend everybody!

Cooked Soto tonight.

Aku tak tau nak berdoa apa lagi, aku tak tau nak berlembut macam mana lagi. Kau punya kurang ajar ni memang betul betul buat aku hilang sabar.

Senang macam ni lah, kau tak payah cari 4k tu.

Aku nak kau bayar semua jumlah yang aku dah tabur kat kau.

Sebab kau tak layak terima satu sen pun dari aku termasuk duit upah kau. Sebab selalunya yang terima upah ni kalau lori aku boleh bergerak. Aku tak peduli kalau kau cakap kedai halfcut tu tunggu kau ke, kau sorang ke, aku taknak tau.

Kau nak aku jangan share apa apa kat sini? Boleh. Bayar semua duit aku. Pastikan kau takde hutang aku satu sen pun, baru aku bersihkan nama kau. Lagipun kau cakap aku customer kau paling rare kan. Ha ni ha rare kau.

Kau jangan main gila dengan aku. Sabar aku ada limit jugak. Kau jangan ingat kau boleh lepas kalau suami aku dah contact kau. Dari awal kau berurusan dengan aku so kau habiskan dengan aku.

Ingat balik macam mana kau desak aku tak reti menyabar nak amek lori macam esok nak kiamat tu? Sampai aku kelam kabut dengan nak balik rumah family aku. Sampai kena mintak tolong orang lain bagi kunci kat kau? Lupa?

Ha sekarang aku pulak akan buat benda sama. Tak reti sabar.

Belum pernah lagi aku jumpa manusia sebinatang kau.

Bila suami aku hantar screenshot perbualan kau ni, perkataan “harini” kau tu aku gelak besar. Lepastu ada pulak perkataan “maaf”. Hahaha Amirul.. Amirul.. Kau ingat aku ni bodoh sangat ke?

Sekali lagi aku ingatkan kau,

AKU NAK BELI BARANG UNTUK AKU MASUK EVENT AHAD NI, DAN AKU PERLUKAN DUIT. KALAU KAU TAK FAHAM BAHASA MELAYU AKU BOLEH CAKAP LAGI 3 BAHASA DENGAN KAU.

DAN SERAHKAN SURAT YANG KAU CAKAP SURAT ENJIN DARI KEDAI HALFCUT YANG KAU BELI ENJIN TU.
DAN PERINGATAN JUGAK,

KAU ADA MAK, KAU ADA BINI. PEREMPUAN YA DUA DUA. BAYANGKAN ADA MUSIBAT ANIAYA MAK ATAU BINI KAU? KAU NAK DUDUK SAJE JE KE? TAK KAN? MESTI KAU MELANTUN KAN?
Esok kau kena pastikan dalam Maybank aku bukan lagi RM7. Kalau ikut deal kau dengan suami aku, sepatutnya kau masukkan RM1500-RM2000.

Tapi malangnya satu sen pun takde masuk. Baiklah @amirulshahida semoga kau baik baik sahaja.

Ini janji aku okie?

Pose salah parking ✌🏾

Whats on my plate today? ☺️

Kembali lagi dalam rancangan review hauk bersama Kak Ojie!

Aku sebelum daftar gym dulu memang le hobi makan pisang cheese gini. Kekdahnya macam dulu aku feeling la aku kurus so takpe makan benda benda manis gini. So sejak dah gym ni,budak-budak @brotherpisangcheese ni macam memanggil manggil aku. Aku pulak mana reti menolak!

SEDAPLAH BODOH!

Haa faham tak aku marah sebab sedap sangat lepastu aku selalu mintak extra strawberry sebab sedap kau faham tak walaupun lepastu aku kena minum air sekolam sebab manis okie! Dah la aku manis, strawberry tu pun manis. Omg Muaz tak boleh nampak ni sebab nanti dia akan interview aku makan apa. Kecohla mamat tu!

Anyway, korang tau ke mana nak beli ni? Tu ha kat Petron KFC Setia Alam tu. kau pegi, lepastu sebut nama aku “Kak Ojie” dorg mesti tak kenal. Kakakaka! Pergilah support woi! RM8 satu. Kot la aku pun lupa dah. Tapi sumpah sedap. Makan sampai rasa nak terajang orang sebab sedap sangat! Kalau mahal kau buat lah sendiri. Bye okie nak makan lagi!

Contohilah kawan saya ni. @wahyuyordan buang sampah dalam tong sampah. #BermulaDenganSaya

Whats on my plate? Thank you bibik! Ikan goreng guna olive oil khaaaauuuu! Grand

Cheat Day!

Kalau zaman sebelum masihi dulu kalau adik aku ni mintak tolong mungkin aku suruh bayar. Tapi sejak Perdana Menteri pun boleh repeat dua kali, aku tak sempat mintak bayar pun dia dah offer upah. So here we are today, potong roti, cedok gravy, masak steak & cheese, masak burger, dan buat onar. Air yang dicincang tak akan putus. Cuma tu lah bila dia letak gambar zaman aku darjah tiga tu rasa macam nak putus putuskan je urat tengkuk dia. So dumb my brader. I love you okie stupit @hannanmanan ❤️. Belanja Nike untuk saya gym satu set okie?

Hello everyone! A reminder to everyone!

Jangan buang sampah merata rata okie? You can start by asingkan jenis jenis sampah yang you nak buang. And then buang ikut tong yang disediakan! #BermulaDenganSaya

Most Popular Instagram Hashtags