oskarmyrberg oskarmyrberg

64 posts   578 followers   280 followings

Oskar Myrberg 

Släktdragen börjar framträda. Kusin Thea brås på kusin Oskar.

Trivsam promenad idag.

Dag två i Rengsjös vackra kyrka. ⛪️

Kaffebuskens ursprung finner vi i Afrika, kaffedrickandets i Etiopien mer specifikt. Denna böna (egentligen bär tror jag) är en stor inkomst för många länder, en enda inkomst för många fler individer runtom i världen. Det finns lika många preferenser vid drickandet som kaffedrickare själva och en rad olika sorter.
Produktionen av denna älskade vara kräver plats och resurser genomgående i led. Produktionen idag sker på många platser och inte alltid under adekvata arbetsförhållanden. Därav är det viktigt att vara noga med vilket kaffe vi konsumerar. Vart kaffet kommer ifrån, hur det producerats och av vilka producenter är avgörande för vilket liv plantage-arbetarna får samt för vår klimatpåverkan. I Sverige dricks det väldigt mycket kaffe, jag skulle nog påstå att drycken tas för given även om den är mäkta uppskattad. En alldaglig, för många rutinmässig, dryck med stor influens över mångas våra liv och vår jord. Något många överser tror jag.

Mitt horoskop de tre senaste dagarna: "Det är en olycksdrabbad dag /../" "Fatta inga avgörande beslut /../ se till att du är försiktig." "Det är inte mycket som går som du vill just nu /../" Bör man frukta för livet? Latinet är ju trots allt "Cancer" (kräfta).

Så väldigt tillfreds över tillvaron! 🌸

Big pike fiske

Ich sage euch: man muß noch Chaos in sich haben, um einen tanzenden Stern gebären zu können.
I tell you: One must still have chaos in oneself to give birth to a dancing star.
- Friedrich Nietzsche

Hemkommen och återhämtad från min almedalstripp. Får att kortfattat summera så var det en fantastiskt rolig resa som alltid; roliga och givande möten med många människor, intressanta seminarier och detta år ett fantastiskt väder! Bland veckans bästa var talet som Sveriges nästa, och första kvinnliga, statsminister höll. Enligt mig, rent objektivt, var hennes tal även veckans bästa. Ett stort tack till alla människor som gjorde resan till ett otroligt nöje och tack till @mufswe för bra evenemang!

Fick återigen se min gode vän på plats i Almedalen! Alltid roligt att få konversera med herr Granqvist. Bilden är från gårdagen.

Episkt. #almedalen

Årets upplaga av Almedalsveckan inleds med en segeltur till Gotland! ⚓️

Most Popular Instagram Hashtags