oppenheimarchitecture oppenheimarchitecture

346 posts   9,177 followers   857 followings

Oppenheim Architecture  Design Follows Life. Form Follows Feeling. Architecture | Interiors | Planning MIAMI . NEW YORK . BASEL

Scenes of serenity - Sky, ocean, concrete, travertine juxtaposed in the Miami Beach Penthouse Apartment.

Initial sketches of Enea Headquarters. The building emerges from the site as a wooden volume and blends with the landscape.

Architecture that seeks harmony with its environment - Our design for a Kindergarten in Rüti-Zurich sits within the hillside to accommodate and coexist with the surrounding landscape.

Silent monumentality within the forest. Muttenz Water Purification Plant in Switzerland is designed to become one with the landscape. Local clay is mixed with shotcrete and is designed to become covered in moss and vegetation.

Photo by Börje Müller

New and old materiality juxtapose off one another, giving a new interpretation to traditional features.

Qatar Palace is one with the kinetic rhythms of the surrounding natural beauty. The dynamic forms of sand dunes and sea waves have been frozen in time and space‚ sculpted into a palatial paradise of perfectly proportioned spaces, walled gardens and ultimate luxury.

Rendering by Vyonyx

The dining and living spaces on the ground level of the contemporary Kirchplatz Residence in Basel, Switzerland. The doubled height space and openings allow for maximum daylight to illuminate the space.
Photo by Börje Müller

Architecture which emulates the natural dune-scapes of the surrounding desert - @aylaoasis Golf Academy in Aqaba, Jordan. The building's smoothly flowing curves disappear with the natural aura and become one as they permeate into the natural landscape. Photo by Moh’d Musa

Our design for the @starmetalsatl Office Building, currently in construction, is grounded in the history of the neighborhood, with both form and materials that are heavily influenced by the area's existing industrial, agricultural, and warehouse structures, yet offers a fresh narrative through its unique expression.

Rendering by @luxigon

A space for inspiration — Oppenheim Architecture's European headquarters in Basel, Switzerland boasts an open, multi-level, work space, allowing for maximum collaboration and connectivity. Photo by @aaron_kohler

Creating spaces that mirror the natural beauty of the landscape without disturbing the delicate balance. The intent of Lundy House is to strike a balance between what Aspen once was, and what Aspen is. In collaboration with Derek Skalko of 1 Friday

Removing the extraneous to enhance the meaningful. Our study model of the @aylaoasis Golf Academy.

Most Popular Instagram Hashtags