nurulhidayahzaini nurulhidayahzaini

202 posts   51809 followers   292 followings

نورالهدايه بنت زيني  Quratun ain Muhammad Jazlan. The best of us are of ones who benefit others. please allow me be one. amin. 🇲🇾/🇸🇦

http://nuyyunkingdom.blogspot.my/?m=1

Rooftop 🕋 (Thankyou kak @nurkhairiahkhalid for the khimar 💕 lembut flowwy gila terus rasa saya macam ustajah solehah 😂)

Maaf rini yang tanya soalan pasal bisnes,lambat saya nak jwb,walaupun memang selalu lambat 😅nak bagitau negara asia dengan middle east beza 5jam lambat,kamu dah bangun kami baru tengah malam 😁
.
InshaAllah Doakan kami dipermudahkan urusan di tanah suci, ada rezeki inshaAllah saya share live view dari masjidil haram.
.
Oh ye, kami tidak menyediakan pakej valet doa,valet doa cari jodoh atau apa sahaja valet 😂 kami doakan kalian yang ikhlas mendoakan inshaAllah💕semoga Allah kabulkan permintaan kita semua tepat pada masanya,amin 😊

I may to young to talk about marriage, im not even have a kids yet(please make dua' for my beautiful babies soon)but Alhamdulillah this kinda rules work.
You guys can share urs either 💕
.
Married to stranger for this one year,
No no you not my stranger,
insteads you are my better half and soul,
I pray that nothing but more great years will come for us in the future.
.
much love to you,bae💕
#happy1yearanniversary
#moregreatyearstocome
#alhamdulillah
#spamgambar
#gambarpunthrowback
#someoneshyshycatwithcamera
#setahunsekali

They asked me ? Cemana rasanya kahwin dengan orang yang kita tak kenal pastu hidup as married couple? Ok ke?
.
Dont bad talk - share aib dengan rumahtangga dengan orang. Eventho family sendiri. Perkahwinan memang ada upsidedown.
if u cant hold it anymore,pilih orang yang betul2 akan dengar dan senyap.
Coz if salah pilih telinga you look like a loser sebab u cant keep you marriage life anymore.
Dont let anyone intefere, in law,adik beradik,ipar duai to give u an idea how to correct your marriage life.
Ur partner will look bad to them anyhow and itu akan merosakkan silaturrahim.
Ask for advice,Parents will get involve when violence happen or high risk for divorce.
But inshaAllah semua dah mature kann,if ada problem refer pejabat agama,kaunseling.
#happy1yearanniversary
#moregreatyearstocome
#alhamdulillah

They asked me ? Cemana rasanya kahwin dengan orang yang kita tak kenal pastu hidup as married couple? Ok ke?
.
Ask for forgiveness - 10min silence and forgive.
Marriage is not easy guys, arguement tu ibarat rencah dalam perkahwinan, pelik betul bahagia memanjang.
Kena check mana tau somi pasang lain.oops ahaha.
.
Anyway,lelaki memang kena banyak mengalah bila argue dengan isteri, isteri selalu cakap guna emosi.after she realize, dia la akan minta ampun atas sejadah nangis "Ya Allah ampunkan aku tadi kongajar dengan somi,aku nak masuk syurga,jadi istri solehah and so on .. Give 10min of silence bila dah calm down pura pura tanya 'syg nak abg gosok shawl yg mana jap lg abg nk bw syg g jenjalan?' InshaAllah 💪🏻
.
#happy1yearanniversary
#moregreatyearstocome
#alhamdulillah

They asked me ? Cemana rasanya kahwin dengan orang yang kita tak kenal pastu hidup as married couple? Ok ke?
.
know the priority - husband.
I always have so many plan in my mind 'nanti nak kluar jap dengan kawan,setuju je if nak plan gi memana or janji dengan member😅
Later on i realize 'jap ye minta izin suami dulu if he allow for sure i will join you' boleh buat dia senyummmmmmm sampai telinga, anyhow tau je dia allow tapi that feeling bila letak dia priotize tu yang dia rasa 'im her husband guys' 😁
.
Respect him as leader eventho u have more power. Bila kita hormat kita terus ada rasa sayanggg.
and dalam decision kena ada 2way communication and consideration,inshaAllah all is well.
#happy1yearanniversary
#moregreatyearstocome
#alhamdulillah

They asked me ? Cemana rasanya kahwin dengan orang yang kita tak kenal pastu hidup as married couple? Ok ke?
.
less expectation -- in relationship.
Maybe ade thought marry to ustaz,kena solat tahajud everyday,ni dosa,tu tak boleh.ni haram. Or bestnye dapat kahwin dengan ustaz,soleh jadi imam and so on.
No no !
Yang penting individual tu sendiri.
Tak perlu jadi ustaz nak jadi soleh.
Soleh solehah tu dalam diri kita.
Cukup we both perform solat jemaah,dia check bacaan quran and share knowledge to the subject we expert of,as long as obidient to Allah 😊
.
Kena buang thought nak husband i belikan kereta for my birthday,or bawa naik cruise,jenjalan dengan limosine,everyday waking up ada flower besides us.
Wife kena masak,taking care babies,clean and do laundry. Susah bila ada high expectation on him or her,and if he cannot achieve it,you are the one ruin the wedding.
Enjoy the wedding,give and take,play game,watching thriller movie and have some arguement, but still jadikan rumahtangga Rasullullah SAW dan isterinya as a guideline,inshaAllah all gonna be smooth 😊
#happy1yearanniversary
#moregreatyearstocome
#alhamdulillah

They asked me ? Cemana rasanya kahwin dengan orang yang kita tak kenal pastu hidup as married couple? Ok ke?
.
Bersederhana --
in life,didik diri kena sentiasa rasa syukur dan cukup walaupun kita mungkin miskin or terlebih mampu.
Allah tak akan miskinkan hambaNya melainkan memberi secukupnya.
Bahagia itu sederhana guys.
kita yang cipta bahagia kita sendiri.

Untuk 1 tahun bersama dan akan datang, mengaminkan setiap doa awak adalah best part especially sambil usap dahi saya,and you ask
.
"Ya Allah grant us jannah,grant us the beautiful babies to color up our world when the time come and grant my wife the beautiful smile,face and akhlak,i'll be with you in this upside down inshaAllah,not even death can part us because we hope to be reunited in jannah as husband and wife inshaAllah"
.
Amin 😊
#happy1yearanniversary
#moregreatyearstocome
#alhamdulillah

Dalam gambar ini adalah saya dan awak 365 hari yang lepas setelah sah menjadi suami isteri,and for sure akan ada banyak gambar akan datang eventho u camera-shy😂
.
And new journey begin, time really flies.
and I like to take this chance to thank you for all the patience,love,guidance,and sacrifice you have made for me for the past 1years.
#happy1yearanniversary
#moregreatyearstocome
#alhamdulillah

ABAYA MODEST - SIMPLE - ELEGANT
110% Originated from 🇸🇦 yang ditunggu sudah pun tiba 😍
PRE ORDER ABAYA
.
ABAYA CINTA

Price : rm230 include postage
Material : Nida
Detail : high quality dwitone demension (benang merun+hitam) with gold and black heavy lace and beads,come with matching shawl.
Closed order : 4/8/17
Estimate time arrived : early august
Size : XS-XXL
.
Pelanggan yang dikasihi, untuk memudahkan proses pembelian boleh rujuk chart sebelum membuat tempahan(swipe left).We will not refund any money if you ordered the wrong size 😥 sorry.

DM IF INTERESTED 💕
#misipenuhkanluggage
#abaya
#abayamurahmalaysia
#abayafashion
#abayalover
#abayas

ABAYA MODEST - SIMPLE - ELEGANT
110% Originated from 🇸🇦 yang ditunggu sudah pun tiba 😍
PRE ORDER ABAYA CARDIGAN
.
CARDIGAN ABAYA NUR

Price : rm180 exclude postage
Material : Soft cotton creepe with 3D lace
Detail : front button with belt and free matching shawl
Closed order : 4/8/17
Estimate time arrived : early august
Size : XS-XXL
.
Pelanggan yang dikasihi, untuk memudahkan proses pembelian boleh rujuk chart sebelum membuat tempahan(swipe left).We will not refund any money if you ordered the wrong size 😥 sorry.

DM IF INTERESTED 💕
#misipenuhkanluggage
#abaya
#abayamurahmalaysia
#abayafashion
#abayalover
#abayas

Most Popular Instagram Hashtags