[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

nurulhidayahzaini nurulhidayahzaini

220 posts   56244 followers   291 followings

نورالهدايه بنت زيني  Quratun ain Muhammad Jazlan. The best of us are of ones who benefit others. please allow me be one. amin. 🇲🇾/🇸🇦

http://nuyyunkingdom.blogspot.my/?m=1

Alhamdulillah for a beautiful family,such a precious gift from Allah. Till we meet again -- in jannah. Amin.
.
#satuharisatudoa

Hijrah ini terlalu indah,
Dan saya -- tidak rindukan kehidupan lalu.
.
Salam muharam,rooftop 🕋

I will ask Allah for you twice,
One in this world,
One in jannah.
InshaAllah💕

Look at the girl, in white uniform, on night shift duty, taking care of other patient,received call that .. his father just passed away.She came,holding her tears, and help me to clean up his dad body -- for the last time.
.
She gain my respect.
I dont really have a strength to perform LO to my own parents, but .. if Allah give a chance, Wallahi i wont miss that, it is such my last honour to them.
.
Semoga Allah sentiasa jaga mereka untukku.amin.

Jazlan selalu cerita life dia waktu tahfiz,its remind me of them.
Al-Fatihah buat anak anak syurga😥

Walau dipesan banyak kali kalau main extreme game pegang elok elok safety belt,
Jangan laahhh letak pengharapan .. katalah "saya berpegang dengan tali Allah !"🤣
.
#siscubamelawak
#jaditak
#tapisismemangsentiasaberpegangpadataliAllah
#semogaAllahpegangjiwakita

Family is the greatest gift to all of us.
As our prophet SAW said "the best people are those best to their family" ☺️
.
(Laki kita memang sejenis yang tak behave time amek gamba kan @nurulazmira_amran 🤣)

"When someone spends for his family, seeking his reward for it from Allah,it is counted as charity for him" (bukhari and muslim)
.
Love 💕

Auniii,cikngah tau auni geram dengan @thecapal @thecapal @thecapal cikngah ni tapi jangan la sampai merajukk cikgah tak bagi tarikk 😅 .
Boleh TURN ON NOTIFICATION dekat IG @thecapal sebab dorang PALINGGG suka bagi hadiah and buat contest tau, sekarang ada BANYAKKKKK design baru @thecapal yang inshaAllah akan buat kita sentiasa mengingati Rasullullah SAW.
.
Korang dah selawat ke belum hari ni?
Jom اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى نَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ 💕
.
Syukran alaik @thecapal @customerthecapal boleh berhari rayaaaaaa dengan warna warna ceria 😍

Selain awak mahir dalam memilih saya sebagai tulang rusuk awak, untuk lapah daging lembu pun awak pilih tulang rusuk yeee 🤣 . Mahir betul gayanyaa 🤣
.
Selamat hari rayaaaaa eid adha semua 😍

Salam eid adha with love from us 💕

"Eh bukan ke dia ni pakai purdah? Dalam gambar ni tak pakai pulak. Balik Malaysia terus bukak purdah la ni. Macam tu baik tak payah pakai “
” Kalau nak pakai, kena pakai betul-betul. Jangan kejap pakai kejap tak pakai. Bila dah pakai, kena pertahankan sampai mati “
.
Terlebih dahulu, mari kita fahami tentang khilaf. Apa itu khilaf?
Khilaf ini terjadi dalam bab Fiqh, tetapi tidak dalam bab Akidah. Ianya membawa kepada pengamalan yang berbeza-beza tetapi saling berlapang dada.
.
Dalam masalah purdah, ia adalah khilaf sejak sekian lama. Masing-masing mengambil pendapat yang diyakini lebih baik. Ada yang berpegang dengan hukum wajib,ada yang berpegang dengan hukum sunat, kalau pakai dapat pahala tapi kalau buka tidak berdosa.dalam perkara ini, masing-masing kena berlapang dada.
.
Suami saya sendiri selalu memastikan saya melakukan sesuatu atas dasar ilmu dan kefahaman,bukan kerana semangat dan ikutan. Pakai purdah ada maqasidnya iaitu untuk memelihara diri dari fitnah. Adalah lebih penting memelihara aurat yang biasa kita terlepas pandang seperti pergelangan tangan,kaki,rambut dan bentuk badan.
.
Bagi saya jika mahu mengenakan purdah, lihat kepada tempat dan audience kita.sekiranya jauh dari fitnah serta lebih sesuai tidak berpurdah,maka tidak memakainya itu lebih baik bagi mengelakkan barriers.Saya sendiri tidak memakai niqab 24/7,malah ramai lebih mengenali wajah dan peribadi saya sebelum berpurdah, bagi saya selagi tidak mendatangkan fitnah,membahagiakan suami dan mendedahkan aurat penting untuk saya menghindarkan diri dari dosa berat. Bila seseorang membuka purdahnya, kita akan melihat dia tidak istiqamah, pakai main-main dan sebagainya,walhal mungkin sebab tuntutan pekerjaan,aktiviti dan keluarga.Elakkan dari sikap prejudis,hanya Allah yang mampu menilaikan hati kita.
.
Alam maya sekarang merupakan perang nafsu wanita,saya sendiri akui,ujian menjaga hati amatlah sukar. Doakan agar sentiasa istiqamah.
Dakwah adakala dengan kata-kata, adakala cukup dengan akhlak tauladan.
.
Sekian,dari sis bukan niqabis 24/7 yang sibuk kejar cita cita menjadi quratun ain buat suami .Ini general view saya,yang baik je amik,yang tak baik jangan follow ok 😂 peacee yeaww

Most Popular Instagram Hashtags