nurhelizahelmi nurhelizahelmi

7650 posts   1177775 followers   888 followings

🎯H E L I Z A H E L M I 🎯  Official matters: ☎+60164141047 (MANAGER) 📧 Email:helizaxtvt@gmail.com 📧 Review:ijareview@yahoo.com @exclusivebyhelizahelmi

http://twitter.com/nhelizahelmi

🌸 .
Nabi Muhammad yang hidup pada zaman itu telah merindukan umatnya "Umat Akhir Zaman" .
.

Suasana di majlis itu hening sejenak. Semua yang hadir diam membatu. Mereka seperti sedang memikirkan sesuatu. Lebih-lebih lagi Sayyidina Abu Bakar. Itulah pertama kali dia mendengar orang yang sangat dikasihi melafazkan pengakuan sedemikian itu "Rindu Saudara-saudaraku umat akhir zaman"
.
Seulas senyuman yang semula terukir di bibirnya pun luruh. Wajahnya yang tenang berubah rona.
“Apakah maksudmu berkata demikian, wahai Rasulullah? Bukankah kami ini saudara-saudaramu?” Sayyidina Abu Bakar bertanya melepaskan gumpalan teka-teki yang menyelimuti fikiran
.
.
“Tidak, wahai Abu Bakar. Kamu semua adalah sahabat-sahabatku tetapi bukan saudara-saudaraku (ikhwan),” suara Rasulullah bernada rendah.
.
.
“Kami juga ikhwanmu, wahai Rasulullah,” kata seorang sahabat yang lain pula
.
.
Rasulullah menggeleng-gelangkan kepalanya perlahan-lahan sambil tersenyum. Kemudian Baginda bersuara,
.
.
“Saudaraku ialah mereka yang belum pernah melihatku tetapi mereka beriman denganku sebagai Rasul Allah dan mereka sangat mencintaiku. Malahan kecintaan mereka kepadaku melebihi cinta mereka kepada anak-anak dan orang tua mereka.” *******
.
.
Shawl Sakura 🌸 dari @helizahelmiguzelhive
#helizahelmiguzelhive
#HelizaHelmiNotes

IG Review:
.
Boleh tag kat sahabat sahabat yang memerlukan
Moga ramai yang mendapat manfaat dari info ni. .
.
.
Mana yang belum ketemu jodoh, meh join www.tilljannah.my dan follow IG TillJannah.my (tag https://www.instagram.com/tilljannah.my) Ramai dah berjaya tau
.
.

www.tilljannah.my

www.tilljannah.my

www.tilljannah.my .

Siapa yang "Share" poster di link bawah ni mungkin dapat hadiah ca$h lagi. Jom try ! .

https://www.facebook.com/tilljannah.my/photos/a.642937785847929.1073741828.642921112516263/915916405216731/?type=3&theater
.
Mahu review produk anda
Emailkan ke ijareview@yahoo.com
Tertakluk kepada terma dan syarat

PROGRAM PRIHATIN RAMADHAN
-----------------------------------
.
Assalamualaikum & Salam Ramadhan Al Mubarak ❤.
.
Kami di Yayasan MyPrihatin mengucapkan Selamat Berpuasa dan semoga Ibadah kita diterima olehNya.
.
Pada Ramadhan kali ini kami di Yayasan MyPrihatin dengan kerjasama Persatuan Kebajikan Golongan Asnaf & Gelandangan Kuala Lumpur & Selangor melancarkan kempen:
.
"PROGRAM PRIHATIN RAMADHAN"
.
Program ini bertujuan membantu para asnaf dan golongan kurang berkemampuan menyambut Aidilfitri pada tahun ini, program ini akan membantu golongan sasaran dengan memberi beras dan barangan keperluan harian yang lain. .
Ayuh bersama kami menginfaq serta membantu mereka yang kurang bernasib baik ini, semoga dengan sumbangan kita mampu mengukir senyuman kepada mereka yang memerlukan.
.
Hulurkan sumbangan anda ke akaun MAYBANK Yayasan MyPrihatin:
.
5648 0164 8485
.
Ataupun menerusi website kami:
http://www.myprihatin.org.my/derma.html
.
Setiap sumbangan anda LAYAK mendapat resit pengecualian cukai untuk kegunaan anda dengan LHDN.
.
Ayuh marilah kita rebutkan peluang membuat sedekah sepanjang bulan ramadhan yang barokah ini.
.
"Semulia-mulia sedekah adalah dibulan Ramadhan" hadis riwayat Tarmidzi.
.
Mohon sebarkan.
Jazak Allahu Khair 🙏
.
❤MYPRIHATIN
Derma: 564801648485 (Maybank)
FB: Yayasan MyPrihatin
Instagram: @prihatinmy
Twitter: @prihatinmy
Website: www.myprihatin.org.my
.
#prihatinramadhan
#myprihatin
#ramadhankareem
#seringgitsejutaharapan
#programprihatinramadhan

Jom baca doa ni dan perbanyakkan berdoa ya. Doa mustajab sebelum berbuka
.
Doakan Kakja juga ☺️

Salam Ramadhan 🌈
May this Ramadhan be a month full of forgiveness & guidance for you and your family. Aamiin 🙏🏻💙
.
Dress: @byfatinsuhana
#helizahelmixfatinsuhana
#helizahelmixbyfatinsuhana.com.my

Assalamualaikum semua. Tengah buat apa tu?
.
Hari ni dalam 330 petang ni Kakja nak LIVE kat fanpage "HELIZA HELMI" dan Instagram "NUR HELIZA HELMI"
.
Siapa nak join LIVE nanti? Angkat tangan sikit 🙌🏻 . .
@helizahelmiguzelhive

Assalamualaikum semua
Salam Ramadhan selamat menunaikan ibadah puasa 😊
.
KakJa ada surprise utk semua 😱
.
Tadaaa !!! Nak ajak semua belayar sambil tu beramal. Iya, pelayaran ni ada sumbangan untuk tabung Syria dan in sha Allah Kakja dan Hazwani Helmi akan buat perkongsian Syria dan persembahan sekali 😃
.

Package Cruise International Sea
♡Bahtera Pelayaran Qaliff
♡Qaliff Travel Sdn Bhd
♡Pakej 2Hari 1Malam
♡Harga Package RM499/pax **30.9.2017 - 01.10.2017** Package Termasuk :-
.
1. Berlayar Sambil Beramal
2. RM50 dari belian tiket akan disumbangkan kepada Tabung Kecemasan Syria melalui Muslim Volunteer Malaysia ( MVM )
3. Persembahan Ekslusif dari Heliza Helmi & Hazwani Helmi
4. Makan malam atas kapal
5. Makan pagi atas kapal
6. Bilik Penginapan disediakan
7. Qiammullail bersama Ustaz pilihan
8. Kad 'access' sebagai saguhati
9. Kuliah Subuh
10. Maklumat Keselamatan
11.Track Jogging
12.Gymnasium
13.Swimming Pool
14.Jakuzi
15.Pertunjukan Layar
16.Gelanggang Bola Kerangjang.
17.Lukisan 3D
18.Gelanggang Ping Pong
19.Menikmati Sun Set
20.Menikmati Sun Rise
21.Bilik BerDua(Double)
22.Bilik : DC,DB,DA
23.Solat Subuh Berjemaah atas Kapal
24.Saguhati Istimewa drpd Qaliff Travel >> Tertakhluk kepada kekosongan bilik .
>> First Come First Serve
>> All booking is by FULL PAYMENT 📞📞Hubungi pihak Qaliff Travel :
.
016-2636300 (megat)
014-9448421 ( shira )
018-4728164 ( Ust Hafiz )
017-5122765 ( Ziana )

UNTUK KETAHUI SEBARANG UPDATE & PAKEJ TERKINI 👇👇👇
.
*** Sila ADD FB : Bahtera Pelayaran Qaliff
*** Sila LIKE PAGE FB di Qaliff Travel Sdn Bhd
*** Sila FOLLOW IG : @qaliff_travel .

#QaliffTravelSdnBhd
#BahteraPelayaranQaliff
#BerlayarSambilBeramal
#MuslimVolunteerMalaysia

Selama lebih satu dekad bisnes ni established. KUKEEZbyKUEZA tak pernah miss untuk supply its signature tartnenas & chocokenari 😋😋😋 Memang value for money.
.

R A M A D A N .
P R O M O T I O N
.
♥️ T A R T N E N A S - Beli 3 @ RM26/balang (n.p RM29)
.
♥️ C H O C O K E N A R I - Beli 3 @ RM25/balang (n.p RM28) .
Jangan lupa follow us
.
@kukeez.bykueza

@kukeez.bykueza

@kukeez.bykueza
.
Teringat nak makan KUKEEZ, order je with us. Truly Lots of LOVE.
.
.
Mahu review produk anda
Emailkan ke ijareview@yahoo.com
Tertakluk kepada terma dan syarat

Ramadhan Kareem 🌙 .
Moga ramadhan kali ini di ampunkan segala dosa dosa kita, mendapat rahmat & keberkatan di dalam nya & terhindar dari azab api neraka
.
Dan moga ramadhan tahun ini yang terbaik untuk kita dan di tambahkan lagi kebaikan demi kebaikan pada tahun tahun berikutnya
.
Moga Allah menerima semua amalan kita dan menjadikan kita insan bertaqwa. Allahhumma amiin. 🤗😊
.
Dari @exclusivebyhelizahelmi 🌹
.
Thanks @syahadahsyadah desain poster cantik 😍
.
Siapa nak dapatkan #HelizaInstantTelekung dan Jubah ala cardigan yang Ija pakai ni?🙌🏻
.
#exclusivebyhelizahelmi

🔑Kunci Ibadah ialah Jujur
.
Jujur dengan niat kita,
Jujur dengan perkataan kita,
Jujur dengan perbuatan kita
.
Jika tidak, kita sebenarnya telah mengkhianati diri kita, bukan orang lain
.
Contoh "Jika kita bohong pada Tuhan, bohong manusia, yang rugi bukan Tuhan, bukan orang yang kita bohongi, namun kita rugi diri sendiri kerana kita sebenarnya telah berbohong pada diri kita sendiri"
.
Mudah mudahan Allah jujur dan ikhlaskan hati kita dalam setiap apa kita lakukan
.
Ramadhan Kareem🌸💕
(Allahu Akram)
.
Psss ☺️, @helizahelmiguzelhive nak bagi diskaun kat korang semua yang mendapatkan shawl dan bawal dari @helizahelmiguzelhive 😍
.
💕Labuh
💕Mudah digosok
💕Tidak mudah berkedut
💕Design tersendiri
.
My Favourite forever🌹
.
Backup vocal: @hazwanihelmi 📸: @hazwanihelmi
#helizahelmiguzelhive
#HelizaHelmiNotes

Lafaz Niat Puasa Ramadhan
.
Wajibkah berniat pada setiap malam atau memadai berniat sekali sahaja pada awal Ramadhan untuk berpuasa sebulan?
.
Mengikut mazhab Syafi'i, wajib berniat pada setiap malam.
.
Akan tetapi, bagi orang yang selalu lupa atau takut lupa berniat, dia boleh bertaklid kepada pendapat Imam Malik dengan berniat berpuasa sebulan pada malam awal bulan Ramadhan. Namun begitu dlm Mazhab Syafie dia tetap wajib berniat pada tiap-tiap malam sepanjang Ramadhan.
.
Walaupun di dalam Mazhab Syafie, kita wajib berniat puasa pada setiap malam bulan Ramadhan, namun kita tetap digalakkan berniat puasa sebulan terus.
.
Antara hikmahnya adalah, jika kita ditaqdirkan meninggal dunia di pertengahan Ramadhan, in sya Allah kita tetap mendapat pahala penuh Ramadhan. Alangkah kasih Allah pada kita...
.
Ramadhan Kareem.
.
*Tag/Share kepada semua agar kita dan kawan-kawan kita tidak lupa untuk berniat puasa esok ;)
.
FB : Nur El-Hikmah
Instagram : @nurelhikmah
Twitter : @nurelhikmah

Ahlan wa Sahlan Ya Ramadhan
.
Apabila bertemu dengan bulan Ramadhan, antara doa yang diajarkan oleh para salafus soleh agar bulan yang mulia ini diisi dengan pelbagai amalan yang soleh ialah :
.
“Ya Allah, sejahterakanlah aku sehingga datangnya Ramadhan, sejahterakanlah Ramadhan bagiku dan terimalah dariku (ibadat pada bulan itu).”
.
Bagaimana Cara Kita Untuk Menyambut Ramadhan?
.
1. Perbaiki Niat.
2. Banyakkan Berdoa.
3. Banyakkan Membaca Al-Quran.
4. Bersedekah.
5. Memberi Makan Kepada Orang Yang Berpuasa.
6. Qiyamullai
.
Dan pelbagai lagi amalan soleh yang boleh kita lakukan. Kata Dr. Sayyid al-Affani :
.
“Kita mendapati golongan salaf yang terdahulu menyambut Ramadhan dengan taubat nasuha kepada Allah ﷻ dan kembali kepada-Nya dengan mengerjakan ketaatan, memperbaiki diri sama ada dalaman dan luaran, bersedia dengan bersungguh-sungguh untuk melakukan ibadah puasa, solat, membaca al-Quran, berzikir dan semua jenis ibadat.”
.
Semoga Ramadhan pada kali ini menjadi Ramadhan yang lebih baik daripada yang sebelumnya.
.
Salam Ramadhan daripada kami, di Nur El-Hikmah.
.
FB : Nur El-Hikmah
Instagram : @nurelhikmah
Twitter : @nurelhikmah

Most Popular Instagram Hashtags