nurhelizahelmi nurhelizahelmi

7568 posts   1160470 followers   890 followings

🎯 H E L I Z A H E L M I  Official matters: ☎+60164141047 πŸ“§ Email:helizaxtvt@gmail.com πŸ“§ Review:ijareview@yahoo.com @exclusivebyhelizahelmi

http://twitter.com/nhelizahelmi

Ayuh. Al Mulk πŸ“’

4 Hari Lagi...
.
Tinggal 4 hari sahaja lagi sebelum bermulanya pesta buku yang terbesar di Malaysia.
.
Kalau korang datang PBAKL '17 dekat PWTC jangan lupa singgah booth @nurelhikmah tau. .
Kami ada buat diskaun kaw-kaw punya sampai 80%. Buku RM 1 pun ada tau.
.
Kat mana booth kami? Dekat Dewan Tun Razak di tingkat 4. Jangan lupa singgah tau.
#pbakl17 #nurelhikmah

Pagi tadi kuliah Subuh di Surau Al Mahdi Taman Bukit Subang. Ya Allah kerdil rasa diri ini di jemput untuk kuliah Subuh
.
Dan sangat merentap jiwa apabila ramai anak muda hadhir waktu Subuh termasuk adik berkerusi roda ini
.
Waktu Subuh, di mana?πŸ˜”
.
#helizahelmiatwork

Allahu Akbar!
.
Merafak sembah setinggi tinggi tahniah sempena pertabalan ke bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong ke -15 Sultan Muhammad V

Jom ke usrah malam ni. Kita dapatkan vitamin HATI yang mungkin dah lama tidak terisi
.
By @usrahfitrah

Ψ¨Ψ³Ω… Ψ§Ω„Ω„Ω‡ Ψ§Ω„Ψ±Ψ­Ω…Ω† Ψ§Ω„Ψ±Ψ­ΩŠΩ…
Dengan Nama Allah yg Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. ❀
.
Kelas Pengajian Usrah Fitrah setiap isnin berjalan seperti biasa.
Berikut adalah makluman kelas :

Tarikh : *24 April 2017 (Isnin)*
Masa : *8.30 pm - 10.30 pm*
Tempat : *Masjid Usamah B Zaid, Wangsa Maju.* (Ruang Legar Bawah, Bahagian dalam) .
.
Bersama : *Ustaz Mohammad Rozie Bin Mohd Rejab*
(Kelas Tasawwuf) .
.
In shaa Allah. Boleh forward mesej ini kepada rakan2 yang lain. .
.
Moga-moga Allah memberikan kita balasan syurga dengan hanya sedikit hasil usaha kita dalam mengajak orang ke salah satu dari taman taman syurga. .
#Usrahfitrah #usrahsuci
#usrahdae #cintamasjid #cintailmu #jomngaji

Isra' Mikraj

Hahhaa, elok sangatlah korang nyangi #JomZikir tu, @najdiunic nak beat @hazwanihelmi ka? πŸ˜…
.
Apapun tahniaH #reunic. MasyaAllah satu persembahan yang Superb Awesome Fantastic Mr Loba Loba! Seriously Tahniah guys!
.
#KonsertReunic
@reunic

Ok, ramai dah mentioned perkara ini..... dan ini paling latest. "Excess eye bag dan ..... kur".. xmau sebut πŸ˜…
.
Ps: macam mana nak atasi excess eye bag dan nak bagi diri sendiri berisi ha. Sekian mohon share πŸ˜ƒ

Alhamdulillah sampai di rumah setelah berprogram di JB dan di USIM untuk REUNIC
.
Subuh pagi ini , in sha Allah akan berkuliah subuh di Surau Al Mahdi Taman Bukit Subang
.
Kakja: "Ma, pagi Isnin Ija ada kuliah Subuh"
Mama: "Ya Allah, hari tu bagi kuliah Maghrib, ni kuliah Subuh pula"
Mama **speechless**
.
Huu Kakja lagi speechless sebenarnya, dah kenapa Kakja kena bagi kuliah Subuh πŸ˜‚. .
Kuliah ini sebenarnya ada untuk mendapatkan dana untuk saudara kita yang tinggal di pedalaman sabah
.
Seriously perlukan doa dari kalian πŸ’ͺπŸ»πŸ˜ƒπŸ˜‡

Ya Rabbi lama sungguh tidak ketemu sama @okisetianadewi , dari sebelum Oki kahwin sampai sekarang dah ada anak 2. 😍
.
Apapun terima kasih atas doa indah itu. Moga Allah kabul πŸ˜ƒ. Aamiinnnnnnnn Ya Rabbal Alamiin

Syukur Ya Allah
.
Hari ini berpeluang berforum bersama Dato Dr Hani Noh bin Gadut, seorang yang tinggi ilmunya, warak, baik sangat MasyaAllah. First time Kakja jumpa tadi, Dato sambut Kakja dengan mendoakan Kakja, dan masa forum Dato minta izin untuk gerak lebih awal sebab ada program di Muar, dan sebelum bertolak Dato mendoakan lagi sekali " semoga termaqbul doa yang dizahirkan dan apa yang terbuku dalam hati". Ya Allah melompat kegembiraan Kakja mendengar doa Dato. Terima Kasih Dato yang hebat orangnya namun sangatlah humble MasyaAllah
.
Tajuk Amanah adalah suatu tajuk berat malah Amanah ini merupakan tanggungjawab semua insan yang bergelar manusia
.
Kakja bersyukur ada guru guru sentiasa membantu kami anak anak murid mereka . Kakja bukan orang arif, banyak perkara Kakja tak tahu, namun Ya Allah guru guru Kakja ni sentiasa ada untuk membantu. Kakja takkan dapat balas jasa guru guru Kakja, moga Allah sahaja yang dapat membalas jasa baik kalian semua. Aamiin
.
Ust @zulramli_mrazali , ust @ustazahmaddusuki , Ust @syedkadir , @ustazdrizhar , @imammudaasyraf , @ustazrusydialjauhari ,@usthafizmansor , @ustazshahrizan , Tuan @amin_idris , tuan @fazrul.ismail , puan @puanmary_guruimej banyakkk lagi nak sebut. Allah akan beri kebaikan dunia akhirat
.
#helizahelmiatwork

Siapa ni? Pose sama pula tu πŸ˜‚

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags