noraniza_idris noraniza_idris

6,575 posts   40,796 followers   4,266 followings

Noraniza Idris  Malaysia Top Ethnics & Tradisional Singer: NORANIZA IDRIS ☎️0162918066 ❤️ Email: malayworldcp@gmail.com #noranizaidris

BULETIN MWCP
24.09.2018
.
TQVM pihak @borakkopitiam @tv3malaysia untuk laluan promosi kepada kami @malay_world_cultural_paradise @noraniza.idris.production.vent
Ke arah pengukuhan kempen #
#saveiramamalaysia #mwcp #nipvsb wcp #nipvsb

BULETIN MWCP
23.09.2018
.
Sesi terakhir sebelum slot tutup kelas kami sudahi dengan zapin pekajang 13 ragam sebagai rutin. .
Selesai kelas minggu ini. Kita jumpa lagi minggu hadapan. Kepada arris budaya yg mengambil peperiksaan UPSR esok, selamat menjawab soalan dengan bijak anak2 .. doa kami iring dari jauh utk kekuatan semangat kami bersama u all .. 🌻🌻🌻
.
Semoga ceria menjawab soalan ibarat matahari bersinar yg sedia menerangi alam semesta begitulah ilmu di dada yg cukup mampu menerangi masa depan kita melalui kesungguhan yg ada. Selamat berjaya dalam peperiksaan anak2 sekalian. .
We love u all so much..! Jumpa di lain masa. .
Ke arah pengukuhan kempen #saveiramamalaysia

MATAHARI FEE HAIQAL
Showcase Special .
Nantikan buletin kami mengenai perjalanan seni @fee_haiqal sepanjang mempromosikan single terbarunya #matahari .
Showcase special akan datang..! .
#matahari @fee_haiqal @noraniza.idris.production.vent @luncaiemassdnbhd

CABARAN MATAHARI FEE HAIQAL #17 🌻🌻🌻
23.09.2018
.
Alah comelnya .. peserta kita kalini ala2 malu2 kucing la.. 🤣😂🤣 @danishfarsya ni pemalu pun tapi bila aksi tu bukan main lagi dia.. 😂 .
Jika u all suka @danishfarsya sila vote melalui sokongan LIKE klip video ini sepanjang 20 hari saja akan dinilai. .
Teruskan tonton klip video rasmi @fee_haiqal #matahari di @youtube channel @noraniza.idris.production.vent . Terima kasih yang telah langgani #Matahari di platform digital u all.. 🙏😍😘🌻
.
#matahari #feehaiqal @luncaiemassdnbhd @noraniza.idris.production.vent

BULETIN MWCP
23.09.2018
.
Jadual MWCP setiap hari :
10pg - latihan olah tubuh & awalan asas tari
12tgh - Tatihseni Tari Zapin Pekajang & Korografi Repertoir MWCP bermula
1 tgh - break solat & makan
2 ptg - latihan koreografi MWCP Repertoir & Tatihseni tari diteruskan
4.15 ptg - Break Solat Asar
4.45 ptg - sesi Kemas kini
5.30 ptg - Postmoterm / Taklimat / Hal2 berbangkit
6 ptg - Bersurai
.
Alhamdulillah, kelas latihan harini adalah hari ke6 dalam bulan September . Aktiviti CSR Budaya MWCP ini dijalankan secara percuma kepada artis budaya yang diserapkan secara sambilan. Pada hari ke9 setiap sesi ini akan melalui proses ujian kelayakan utk diserap ke tahap yang lebih baik. .
Yang tidak mempunyai asas perlu melalui proses latihan Tatihseni Tari beryuran minimun hanya RM10/- setiap kehadiran. Tidak terikat. Ilmu perlu dicari sebagai pengetahuan diri. Terpulang kpd individu meletak sejauhmana kecintaan kpd seni dan budaya. Ertikata lain hendak lakukanlah seribu daya. In shaa Allah pasti ada kejayaan dihujungnya biarpun laluan sukar atau sebaliknya. Atas kekuatan mental dan fizikal masing2 menerimanya. Good luck anak2 #mwcp tersayang. Doa utk anak2 dan keluarga #mwcp sentiasa berada di dalam doa kami. Terima kasih sentiasa bersama #mwcp
Ke arah pengukuhan kempen #saveiramamalaysia

BULETIN MWCP
23.09.2018
.
.
Kisah #mwcp semalam telah berada di @borakkopitiam . Memperkenalkan peranan #mwcp semenjak 9 bulan ditubuhkan. #mwcp mempelawa kepada yang berbakat diluar sana, boleh hadir Ujibakat Artis Budaya Sambilan pada 29 & 30 September 2018 ini | Sabtu & Ahad | 11.00 pg. .
Lokasi kami bertempat di @segarroyalegarden taman segar ceras kuala lumpur (bersebelahan dengan leasure mall) .
Boleh hubungi utk daftar awal ke whatsapp no : 0162918066
.
.
Ke arah pengukuhan kempen #saveiramamalaysia

BULETIN MWCP
23.09.2018
.
.
Pembentukan awal tari. Ramai tidak faham betapa perlunya peranan diwujudkan slot latihan ini. .
Latihan awalan asas tari ini berperanan membentuk kedudukan posture dan gesture dan sesi ini diperlukan sebagai amalan untuk semua asas2 tari yang di ajar. .
Harapan kami selagi #mwcp menyediakan platform percuma kepada semua artis budaya, manfaat sebaik2 peluang yang ada dengan oenuh kesyukuran. Semoga Allah mendengar keikhlasan suara hati kami. Semoga Allah sentiasa mempermudahkan segala urusan kita..🙏🙏🙏

MWCP DALAM DIMENSI LEGENDA PATRIOTIC .
Artis budaya #mwcp pertama kali iring persembahan luar dari kepompong seni dan budaya utk #dimensilegenda #patriotik malam ini. .
.
Laluan dan peluang ini bukan selalu. Menjadi platform keyakinan diri agar lebih mengenal kekurangan & kelebihan . Perbaiki kelemahan. Memantapkan lagi mental fizikal untuk berdepan dengan cabaran. Cerminan diri. Manfaat yg tidak ternilai harganya. .
.
.
Semoga Allah permudahkan urusan kami membangunkan #csrbudayamwcp ini. Membentuk generasi belia kita lebih mengenali dalam diri, untuk cinta agama, budaya ,bahasa, bangsa dan negara. .
.
.
Semoga Allah memberkati setiap urusan dan meghalalkannya dunia dan akhirat. Semoga Allah sentiasa memberi perlindungan setiap urusan dunia, akhirat dan rezeki2 yang menjadi milik kita. Dilimpahruahkan segala keampunanNya demi kesejahteraan akhirat kita kelak. Dilimpahruahkan rezeki seluas mata memandang setiap perkongsian membangunkan jihad budaya demi pembentukan akhlak mulia ke jalan yang diberkati dunia dan akhirat .
.
Semoga keluarga #mwcp ini sentiasa dilindungi Allah. Amin YRA.
.
Ke arah pengukuhan kempen #saveiramamalaysia

MOTIVASI MWCP
23.09.2018
.
Semoga Allah permudahkan urusan kita.. urusan kita dengan Allah.. urusan sesama manusia.. demi kesejahteraan dunia dan akhirat kita kelak.. semoga Allah sentiasa mendengar suara hati kita.. amin ya rabbal alamin .
#motivasimwcp

@malay_world_cultural_paradise berada di sini .. @segarroyalegarden .
Showcase semua artis2 @noraniza.idris.production.vent akan berada di sini, @fee_haiqal @el_ihab @azmiraarif_official .
.
.
ikuti buletin kami dari masa ke semasa. .
Ke arah pengukuhan kempen #saveiramamalaysia

MWCP kelas awal tari
22.09.2018
.
Harini kelas berjalan seperti biasa. Sesi latihan awalan asas tari dijalankan selama 1 jam oleh semua Artis Budaya tanpa mengira kemahiran. .
Di sini , kami mengamalkan kekeluargaan & peradaban menerap kasih sayang kepada dalam diri utk cinta seni budaya. Asas utama adalah adab bersalam. Asas peradaban yang perlu diambil berat tapi ramai yang buat sambil lewa. .
Kepada ibubapa, artis budaya semua, terima kasih sentiasa bersama kami di @malay_world_cultural_paradise .
Ke arah pengukuhan kempen #saveiramamalaysia

Artis Budaya @malay_world_cultural_paradise di @tv3malaysia pagi ini.
.
Selagi ada waktu terluang, moment indah sentiasa dirakamkan. Walaupun harini sekadar slot promosi, terima kasih anak2 @malay_world_cultural_paradise sentiasa beri komitment terbaik kpd aktiviti pembangunan seni budaya kita untuk dikongsi kepada masyarakat penonton. .
Biarpun serba sederhana tapi kami kaya dengan kasih sayang. Semoga ukhuwah kekeluargaan kami kekal wangi hingga ke Jannah. .
Ke arah pengukuhan kempen #saveiramamalaysia

Most Popular Instagram Hashtags