[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

noornabila noornabila

2069 posts   463555 followers   1223 followings

Noor Nabila 

الله أكبر
الله أكبر
الله أكبر
ولله الحمد

Selamat hari raya semuaaaa 😘🙏🏻❤

CKT : BAHAN 1 - rebus udang, bila masak kupas kulit dan kepala lepas tu blend kepala dan kulit tu, tapis , masukkan balik air yang blend tadi dalam air rebusan udang . blend bwg merah/ bwg putih/cili besar. Masukkan bahan blend dalam air rebusan, masukkan kiub bilis/ garam/ gula. Try dan make sure kuah ni cukup rasa. Didihkan sampai kuah jadi pekat sikit. BAHAN 2 - sos tiram, kicap pekat , kicap manis , petis, campurkan semua dlm semangkuk. BAHAN LAIN YANG PERLU DISEDIAKAN , cili boh yang dah dimasak, garlic tumbuk, telur, kerang, udang, kucai, taugeh, bahan 1 , bahan 2. CARA NAK GORENG ( ni utk sorang makan, masak sikit2 baru sedap) : bawang putih dan cili boh 1 sudu kecik, masukkan bahan 1 dan 2. Masukkan kerang dan udang , kucai dan taugeh. Bila mendidih masuk keauw teow , last telur, utk pekatkan kuah. Taknak pekat , kurangkan telur. Ok done. Makan dengan cili jeruk. 😚👍🏻

Rezeki pablo hari ni dapat freshlobster from #boxoflobster , resepi penuh di account @kingpablokingdom 😘😚👍🏻

Pablo's first night at home ❤

Jangan marah bang hehe gigit sikit jee 🤣😆

Udang goreng kunyit 😍

Thank you @tiffanyandco ❤❤❤

Colek perut 👍🏻😋 khas diterbangkan dari pasir mas. Thank you ccik.

Ayam Goreng Berempah :
haila
bawang besar
bawang putih
serai
lada putih
biji ketumbar
jintan manis
jintan putih
serbuk kunyit
serbuk kari
Cili boh 1 sudu
garam/gula/ajinamoto
.
Perap 30mins dan goreng dalam minyak yang banyak.

Sos
.
Bahan blend : bwg merah , bwg putih , cili besar, akar ketumbar , gula 4 sudu, 1 garam sudu kecil
.
Bahan hiris.
Perah asam limau 3 biji, potong timun , daun ketumbar dan tomato.

RESEPI : 1 paket rempah khamok , Tiga sekawan , bawang besar , cili padi , tomato, daun ketumbar , akar ketumbar, kari ayam 1 sudu kecik. .
Tumis bawang putih dan tiga sekawan, masukkan rempah dalam paket dan air sikit. Masukkan tomato , akar daun ketumbar , daun ketumbar . Bila mendidih masukkan ayam, air dan susu cair. Mendidih masukkan beras. Lepas tu masuk ke rice cooker dan press button start. 😆
Air utk masak beras : 2cawan beras , 3 cawan air + 1 cawan susu cair. .
Kalau takde rempah : serbuk jintan manis 3 sudu besar
serbuk jintan putih 3 sudu besar
serbuk kunyit 3 sudu besar
serbuk ketumbar 4 sudu besar

Most Popular Instagram Hashtags