[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

nollierough nollierough

7 posts   6,835 followers   980 followings

Zainul Ariffin  ✒ Kinesthetically learners. (VARK) 📚 To attain knowledge, add things everyday. 👤 960225/Mind Discussion.

Terima kasih Prof Dr Muhaya, ramai yang tak tahu prof adalah wanita Islam pertama Malaysia mendapat pengiktirafan sebagai ahli FRCS di Edinburgh. Kesemua buku Prof dari "Bahagia dan Membahagiakan, Celik Mata Reset Minda dan Peliharalah Matamu" banyak benda yang membuka minda. .
.
Salah satu yang aku belajar dengan penerangan Prof adalah apabila manusia tu aura dia kuat dan rohnya bersifat positif. Apa sahaja benda negatif yang lalu disekeliling akan lalu di bawah tanpa terkena satu pun unsur negatif ke dalam badan sebab dia ada bubble di sekeliling. .
.
Dan menuntut ilmu itu "memaknai" bukan nak "pandai semata". Kerana "element of spiritual" ramai tertinggal dan tak faham. Disebabkan itu kita rasa kita kurang faham dalam mata pelajaran sebab "unsur spiritual" yang kita tinggalkan.
.
Pesanan "Element of Spiritual" ni sama je dengan pesanan Mufti Menk dan Syekh Sajid Umar.

Tidak ada harga atas waktu. #nisbahenam

Apabila aku, kau dan mereka hanya dapat apa yang "disampaikan" tapi tidak apa "dirahsiakan". Apabila "cahaya" gagal mendalami "cahaya" sendiri . Apabila segala nadi gagal berinteraksi bersama hati. .
.
Lepastu kau tanya mana hujan ? api ? daun ? Sedangkan riuk langkah jasad mungkar.
Siapa kucing ? Siapa cipta kucing ? Apa unsur di dalam kucing ? .
.
Apa yang ditelinga kucing yang manusia tak ada.
Bunyian gegaran seksaan kubur ruh atas si murka.
.
.
Kalau dia buka telinga kau baru tahu. Kau atau aku , dia (kucing) lebih suci ? Dalamnya berzikir zahirnya "meow". Bila kita mengenali binatang dan alam dengan lebih dalam. .

Aku percaya buang air di pokok pun kau takkan buat. Kerana kau tahu dia "hidup". "Hidup" tak seperti apa yang kau faham. Cari la !
.
.
Siapa zikirkan berkurun zaman apabila seseorang keluar menuntut ilmu ? Cari nahas !
.
Risau kita jauh lebih hina dari dia.
.
.
#diamdiam #hatihati #nisbahenam

Fakta tentang ibu saya adalah salah seorang pegawai penyiasatan di rumah selain dari kakak saya. Setiap kali balik rumah, saya akan dijadikan tahanan selama 5-10 minit untuk sesi "soal siasat" dan "spot check" bag dan bilik saya. Paling tak tahan mata saya di check setiap kali balik malam supaya tidak melanggar undang-undang yang telah ditetapkan.
.
.
Oh ini gambar beliau ketika tidak bertugas. Saya lagi gerun dia daripada polis dan askar di luar sana. Sebab dia boleh mempengaruhi semua pekerjaan dalam satu jawatan iaitu " ibu ". Syurga neraka pun di bawah telapak dia. Ko rasa berani nak lawan ?
.
.
Habib Ali Zainal kata kalau nak neraka lawan orang tua mu😣😣😣

Hannah selwah kepada buku yang tak memiliki daftar pustaka tapi mampu menggambarkan secara rinci alur dan jalan pokok masalah dari sebuah ilmu pengetahuan. Jangan tanya kenapa saya nak jadi sensei, ayat 2 dari surah Al-Jumu’ah dah terangkan. .
.
Tolong doakan saya jadi hokage umpama panah yang tepat mengenai sasaran @alongaied.

#shinosensei

Left brain try to read the text and Right brain tries recognize the colour. By balancing both brains you have to click CORRECT or WRONG. This is my acc and yes u can hit me up. .
.
The theory is that people are either left-brained or right-brained, meaning that one side of their brain is dominant. If you're mostly analytical and methodical in your thinking, you're said to be left-brained. If you tend to be more creative or artistic, you're thought to be right-brained.
.
.
Download free this game instantly to your phone or tablet. Compete and win. Suitable for all ages, link dekat bio saya. Gentle !

Most Popular Instagram Hashtags