neenaanuar neenaanuar

2500 posts   7086 followers   549 followings

Travel & Lifestyle Blogger  💕Social Media Influencer 💕Owner of #naazneenfaiqabyneenaanuar 💕My Hubby is my official photographer 💕contact me at cute_ena19@yahoo.com

http://neenaanuar.blogspot.com/

Assalamualaikum & Good Morning People!😘
.
Setiap insan di dunia nie tak sempurna.. setiap dari kite mempunyai kelemahan masing2.. menilai dan mengakui kelemahan diri sendiri itu adelah jauh lebih baik daripada kite nak menilai dan nak berburuk sangka terhadap diri orang lain tanpa sebarang asas yg kukuh!
.
Apatah lagi bile kite berburuk sangka dan kite membuat pertuduhan dan kecaman tanpa mengetahui perkara yg sebenar.. itu semua sudah menjadi satu fitnah! Jangan lupa yg fitnah itu dosanya lebih dasyat dari membunuh…
.
Kite tiada hak utk menuduh dan membuat kecaman terhadap seseorang tanpa sebarang alasan yg kukuh.. apatah lagi jika seseorang itu tidak pernah sesekali mengganggu hidup kite secara jelas dan nyata…!
.
Keikhlasan itu adelah satu nikmat yg boleh di rasai tanpa boleh di beli dgn wang ringgit... Kite adelah diri kite.. tak perlu menjadi orang lain demi nak memuaskan hati orang lain!
.
Hakikatnya manusia tidak akan pernah puas… apabila kite merendah diri dgn penuh keikhlasan di hati… orang yg negative terhadap diri kite akan menuduh kite sebagai seorang yg trying to show off yg kite nie sgt Good-Good… apabila kite bertindak sebaliknya.. kite sombong dan meninggi diri.. sudah tentu lah lebih teruk kecamannya!
.
Jadi pokok pangkal nya berbalik lah pada Hati.. kite tahu apa niat di hati kite terhadap orang lain… dan yg lebih penting Allah Maha Mengetahui apa yg tersurat dan tersirat di hati kite ini… dgn manusia kite boleh menipu dan mencipta cerita… tetapi dgn Allah… kite tak dpt lari dari balasannya kelak!
.
Kalau kite nak menuduh dan mengecam orang lain.. pastikan kite ade bukti yg cukup… asas yg kukuh… supaya kite dpt hindarkan diri kite sebagai seorang Pemfitnah!
.
May Allah bless all of us with kind heart and soul..💕

Kak Neen ingatkan final netball ni lambat lagi.. Lewat malam tadi baru tahu yg hari ni adelah final game!
.
Baru bercita-cita nak pegi ke stadium utk tgk game ni.. Tapi apakan daya Tiket dah pun sold out.. so kite layan kat rumah jer la.!
.
Kak Neen excited sgt dgn game Netball ni.. sbb Kak Neen rindu sgt nak jadik GS! Dulu waktu sekolah Kak Neen adelah Goal Shooter yg terhangat di pasaran okay! 😜
.
Go Malaysia Go! That's the first shoot by our GS! 😍
.
#seagames2017 #neenaanuarcozyrentedhouse

Thanks for having us Neng!😘
.
Sampai2 jer Neng ckp "baik ko terus makan laksa Sarawak ni.. ni jer yg tinggal.. Kalau abis.. abis laa..."
.
Maka tanpa berlenggah Kak Neen terus sambar Laksa Sarawak dan terus makan sampai tak sempat nak amik gambar.. hahaa.. 🤣
.
Fuhhhh nyamannnnnnnn tokkkk... Memang terbaik 👍🏼special 👍🏼laksa Sarawak tuu.. Neng, Nuar ckp Kalau boleh nak order kuah laksa dari ko! Hahaha..😂
.
Lepas makan laksa Sarawak.. Neng ckp lagi.. "Wei.. Ko mesti kene try makan yg ni tau..(sambil tunjuk menu kelupis)"
.
Di sebabkan kelupis tu nampak byk lagi.. so Kak Neen belasah kambing bakar & nasik lauk masak lemak daging salai dulu.. again tak sempat amik gambar sbb dah kelaparan sgt dah! Haha..
.
Lepas makan nasik then baru makan kelupis.. first time Kak Neen makan kelupis.. yg ni sempat amik gambar... haha.. fuhhh memang sedappp nyamann sgt kelupis ni rupanya.. pulut special dari Sarawak.. daun bungkusan tu pun dari Sarawak yg mana pasangan duet nya harus di makan dgn lauk Daging Hitam.. eh terliur plak waktu tgh type caption nih! 🤣
.
Owh dessert pun sedap sgt... Ade Kek Lumut Hijau.. again gambar Kek tu tak sempat nak amik sbb I'm really enjoying my food! 😜
.
Now I can say that I'm a Sarawakian food lover! 😅
.
#ceritasemalam

Disebabkan Kak Neen ni minat pada dunia fashion, so hari ni Kak Neen pakai seluar versi kuda belang bersempena dgn KL Fashion Week 2017! 😂
.
Kak Neen ni sgt cerewet dlm pemilihan pakaian Kak Neen.. kedai jual baju melambak.. Tapi nak carik yg sesuai dgn citarasa Kak Neen tersangat lah payah!
.
Nasib baik lah Lakik Kak Neen pun sama cerewet mcm Kak Neen.. so dia lah yg akan say Yay or Nay pada setiap pakaian Kak Neen!😅 #neenaanuarootd

Bile dapat tahu Kak @saidatulnisaaminuddin yg menata rias Y.A.M Tunku Tun Aminah di hari majlis perkahwinan diraja baginda tempoh hari.. terus Kak Neen carik album kawin Kak Neen!😄
.
Di hari bahagia Kak Neen pada 11 tahun yg lalu.. Kak @saidatulnisaaminuddin lah juru makeup dan juru andam Kak Neen!
.
Seriously I'm sooooo proud of you Kak Sai!! Sentuhan dari tangan Kak Sai memang ade magis nya! Y.A.M Tunku Tun Aminah memang tampak sgt jelita dgn sentuhan natural makeup look dari Kak Sai!
.
Kak Neen dulu pun waktu kawin Kak Sai makeup kan Kak Neen dgn natural look! I'm really in love with her makeup..!😍
.
Bile tgk balik gambar kawin mcm tak percaya jerrr yg Kak Sai makeup kan Kak Neen dan baju nikah & bersanding (color purple) Kak Neen beli dari Butik Citra (zaman tu Butik ni ramai artis tempah baju)!
.
Waktu kawin dulu Kak Neen memang bercita-cita nak cantik mcm artis.. so tu yg sanggup tempah juru makeup artis and Butik baju retis! Hahahaha... 😜
.
Baju berinai ade 3 Pasang.. yg ni sewa jer laa.. Ade baju puteri perak sbb Kak Neen kawin ngan org perak.. Ade baju puteri korea sbb suke ngan cerita Winter Sonata.. and of coz ade baju Indian lengga sbb Kak Neen ade darah keturunan @kajol 😅
.
11 tahun dulu mana ade smart phone.. mana ade social media.. so time tu takde lah aksi selfie ngan Kak Sai.. puas dah carik gambar ngan Kak Sai tapi tak jumpa.. tak tahu la ade ataupun tak gambar kenangan ngan dia.. 😓
.
Bile Kak Neen telekk balik gambar2 Kak Neen ni.. rasa mcm tak percaya seriously aku penah sekurussssss itewww??? Hahaha.. 🤣
.
#kenanganterindah #mywedding #11yearsago

Good Morning Beautiful People!!
.
1st Picture - Jangan lupa senyumm pada orang disekeliling kite… walaupun kite tak kenal secara rapat di antara satu sama lain.. tak salah utk kite berukhwah dgn senyuman! Senyum itu boleh mewujudkan aura yg sgt positif dlm diri kite… dgn senyum jugak dpt menaikkan seri awet muda! Be positive.. be humble.. be young.. be kind and be helpful ok!
.
2nd Picture – Tapi kalau kite dah cuba senyum.. dah cuba berbuat baik.. dah cuba positive.. dah cuba merendah diri.. tetapi org lain memberikan impak negative, berbuat jahat.. sombong dan meninggi diri terhadap diri kite… then jgn biarkan diri kite terus di buli ok.. time nie kite perlu tegas… kite perlu berikan satu reaksi yg lebih bermaruah… tunjukkan yg diri kite bukan semudah itu utk di perlekehkan oleh mereka… kite tak perlu ckp banyak.. cukup buat muke yg lebih serious dan memberikan kerlingan mata seperti.. “who do you think you are??? You don’t deserve my respect”
.
Gituu…😎

Ok jom balik.. sis nak gosok gigi! 🤣
.
#neenaanuarworkingactivities

#donefortheday menjadi juru audit di dlm gudang yg di penuhi dgn document! 😅
.
Love this job walaupun ade masa terasa seperti sedang bersauna.. Bagus jugak mana tahu boleh jadik bertambah kurussss! 😜😂
.
#neenaanuarworkingactivities

💕at Tokmi's 70's Birthday!
.
#terengganukite #clan

Sis mungkin nampak mcm gadis berusia 17 tahun😝.. tapi pengalaman hidup sis yg sebenar sudah pun berusia 37 tahun ok!😎
.
So jgn sesuka hati permainkan perasaan sis.. kang sis tembak nanti! 🔫😜

Boss ni mcm tahu2 jer staff dia ni tgh mengantuk teruk akibat makan spaghetti yg terlebih ohsem tengahari tadi!😂
.
TQ boss belanja kite hot chocolate yg ohsem ni! 😍

Most Popular Instagram Hashtags