naturkompaniet naturkompaniet

773 posts   37,267 followers   315 followings

Naturkompaniet  Gör vardagen till ett äventyr och dela din passion med oss genom att använda @naturkompaniet Shoppa våra instagramfavoriter här👇🏻

Inspirationskväll på Sveavägen 62 i Stockholm, 28/3 kl 19. Marcus Westberg är fotograf, skribent och guide för bland annat National Geographic Society, Vagabond och New York Times. Nu berättar han om några av hans många äventyr som innefattar allt från att fotografera utrotningshotade gorillor i Rwanda till att behöva förhandla med ett gäng kalasjnikov-beväpnade krigare från hamar stammen i Etiopien.
Anmäl att du kommer på mail: store4@naturkompaniet.se

#äventyr #foto #nationalgeographic #naturkompaniet

I dag svarar vi på frågor om vintertältning i Insta story. Kika gärna på den 🙂⬆️
#naturkompaniet #vintertälta #vintertur #fjälltur #fjällen #friluftsliv

Första hjälpen i vildmarken 🌲✍🏻⛑
Idag pågår den superviktiga kursen om första hjälpen i vildmarken i vår butik på Hantverkargatan. Under 8 timmar får idag kursdeltagarna lära sig grunderna i LABCDE, alltså allt från hur man tar hand om ett skavsår på bästa sätt till akut omhändertagande av stora skador i vildmarken.
Kursen involverar även kunskap om hur man förebygger de mest vanliga skadorna i naturen och vad man ska ha med sig i första hjälpenväskan.
Kursen leds utav Elias Sjöberg som har en bakgrund som fjälledare, guide, pistör, och är utbildad vildmarkssjukvårdare, på Wilderness emergency technician i USA.

#naturkompaniet #kungsholmen #naturkompanietkungsholmen #uteliv #outdoor #förstahjälpen #labcde #vildmark #friluftsliv

Att bestiga toppar över 7 000 meter
är en bedrift i sig. Att göra det som afghansk kvinna – i Afghanistan – gör utmaningen till något mycket större.
Läs hela reportaget på vår blogg ➡️ blogg.naturkompaniet.se.
#alpinism #klättring #alpin #bergsbestigning #mountainclimbing #naturkompaniet

Solen är på väg ner och kylan lägger sig som ett tungt lock över det vita landskapet. Alla som älskar vinterfjäll räcker upp en hand 🙋🏼‍♂️🙋🏼‍♀️
#fjäll #lappland #utinaturen #naturkompaniet #utpåturaldrisur

Härliga nyheter. I höstas invigdes den nya långleden La ruta de los parques i Patagonien i Chile. Leden är 280 mil lång, sträcker sig mellan Puerto Montt i norr och Kap Horn i söder och sammanbinder sjutton nationalparker. Leden gjordes möjlig mycket tack vare en rekordstor markdonation motsvarande Schweiz storlek från stiftelsen Tompkins Conservation, grundad av den avlidne North Face-grundaren Douglas Tompkins och hans fru Kristin.🙂👌🏻
#patagonien #naturkompaniet #vandring #hiking

Nu lanserar vi varumärket Sandqvist på Naturkompaniet. Ett litet företag med ett stort hjärta. Deras drivkraft är att tillverka snygga och långlivade väskor som både är snälla mot miljön och mot de som tillverkar dem.
#naturkompaniet #sandqvist #travel #resväska #ryggsäck #äventyr @sandqvistbags

Jägaren Tommy Sandal lever ensam i Svalbards vildmark 16 mil från närmaste by. Den norske fotografen Sverre Christian Jarild har följt honom. Läs hela reportaget på bloggen: Blogg.naturkompaniet.se 🙂➡️
#bushcraft #svalbard #trapper #naturkompaniet #vildmarksliv

Allt fler vill ha en plan för om det värsta händer, ”prepping” har vuxit från smalt fenomen till att engagera allmänheten. Björn Takei är en av de svenskar som på senare år har blivit både preppare och naturfrälst. Björn, som är 45 år och delägare i träningsanläggningen Takkei Trainingsystems, bor mitt i centrala Stockholm. Ett av rummen i hans och sambon Mia Blombergs lägenhet kallas ”preppingrummet”. Utmed ena kortsidan löper ett hyllplanssystem fullt med vandringskängor, klätterutrustning, fickknivar, sågar och ryggsäckar. Här finns underställ, Primuskök och vattenreningstabletter, ficklampor, tändstål och lättviktstält. Två hela hyllplan rymmer frystorkad mat.
Foto: Björn Takei. #prepping #bushcraft #förberedd #preparedness #naturkompaniet #survival

Nu startar vi rean i våra butiker och på nätet. Välkommen in och fynda bland säsongens friluftsprodukter.
#naturkompaniet

TÄVLING - Vem ska vinna en Kånken Art Mini?😀
Gilla och tagga en vän som ska vinna i kommentarsfältet så är du med och tävlar. Vi väljer ut en vinnare nästa fredag den 1/3. Lycka till!
#kånken #fjällräven #naturkompaniet

Most Popular Instagram Hashtags