musicaljournaal musicaljournaal

414 posts   3701 followers   3116 followings

M U S I C A L J O U R N A A L  Nieuws, reportages en recensies van musicals en muziektheater. Meer foto's te zien op onze Facebook-pagina, www.musicaljournaal.nl/facebook

http://www.musicaljournaal.nl/

Vanavond is de laatste voorstelling van Ciske de Rat – de Musical gespeeld in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Uit de handen van de kleine Ciske, Silver Metz, ontving Danny de eerder gewonnen Musical Award voor ‘Beste Musical’. Deze kreeg Ciske de Rat – de Musical afgelopen januari tijdens het Musical Awards Gala.

Lazarus, de musical die regisseur Ivo van Hove met David Bowie maakte, kort voordat de popzanger stierf, komt naar Nederland. Vanaf september 2018 brengt Stage Entertainment Nederland de productie in Theater DeLaMar in Amsterdam.

Gloria en Emilio Estefan zullen aanwezig zijn bij de Nederlandse première van On Your Feet! 📷 Roy Beusker

Met 850.000 bezoekers is The Bodyguard de grootste hit sinds Mamma Mia! in het Beatrix Theater in Utrecht. Vanavond is de laatste voorstelling gespeeld, een emotioneel afscheid na twee jaar. Producent Albert Verlinde: “Ik ben ontzettend trots op deze eigen versie van The Bodyguard, die we geheel in Nederland hebben ontwikkeld, en de geweldige groep mensen, voor en achter de schermen, die twee jaar met elkaar een fantastische show hebben neergezet. Een voorstelling met een WOW-factor, die tot en met de laatste voorstelling te voelen was. The Bodyguard heeft al deze tijd volle zalen getrokken. Het was een emotionele, maar zeer mooie avond voor ons allemaal.” Ook in het buitenland is het succes van The Bodyguard niet onopgemerkt gebleven. Het Nederlandse creatieve team is momenteel druk met de voorbereidingen van de show in Madrid, Spanje. De versie zoals in Nederland gemaakt gaat daar in september in première. In het Beatrix Theater Utrecht is vanaf oktober een waardige opvolger van The Bodyguard te zien: On Your Feet! 📷 Roy Beusker

De cast na de eerste voorstelling van A New Brain!

De makers van De Marathon (die ook volgend seizoen nog in de theaters te zien zal zijn), regisseur Job Gosschalk en componist Thomas Acda, werken aan een opvolger, zo melden ze in een interview met het AD. De musical All Stars is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie (1999-2001) en bioscoopfilms (1997 en 2011).

In een interview heeft componist Alan Menken gemeld dat hij momenteel werkt aan een theaterversie van de Disney-film 'Hercules'. Bekende nummers uit de film uit 1997 zijn onder andere 'Go the Distance' en 'Zero to Hero'. Meer details over een tijdsplanning of aanvullende nummers zijn nog niet bekend. #disney #hercules #alanmenken

De nieuwe musical A New Brain krijgt extra speeldata. De normale speelreeks van de productie, die vanaf volgende week te zien is op de Amsterdamse NDSM-werf, is vrijwel uitverkocht. Daarom heeft producent De Kernploeg besloten extra voorstellingen in te plannen op 19 en 20 juli.

Vanavond was het "Nederlands Musical Talent Gala" in Theaters Tilburg, met een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten.

Een van de spectaculairste voorstellingen van dit moment is "Limbo", een cabareteske Circus-show die je op het puntje van je stoel laat zitten. Nu te zien in het (Boom Chicago) Rozentheater in Amsterdam. Zie de recensie op onze site.

De repetities van de musical A New Brain zijn vandaag gestart in Amsterdam. Naast Freek Bartels bestaat de sterrencast uit Lone van Roosendaal, Jonathan Demoor, Tony Neef, Dennis Willekens, Eva Poppink, Peggy Sandaal en Christanne de Bruijn.

Lois van de Ven speelt komend seizoen de rol van Lot Kleinhart in 'Urinetown de Musical'

Most Popular Instagram Hashtags