muhdsyafiq.idris muhdsyafiq.idris

690 posts   12,642 followers   581 followings

Muhd Syafiq Idris  Married to @kina.omar CEO Jeju Muslim Travel & Tours Sdn Bhd @jejumuslimtravel Owner @keretasewajeju "A COUPLE WHO TRAVEL,STAY TOGETHER"

27 Apr, lahirnya Amir Yaaqub. Kali pertama saya dengar tangisannya, air mata mula mengalir. Nurse suruh saya dukung Baby dan azankan ditelinga. Tamat saja azan, perasaan sy bercampur baur. Gembira tak terkata, dan pada masa yg sama sy takut. Takut tak mampu mendidiknya sebaik mak ayah saya mendidik sy. Takut tak mampu berikan perlindungan sebaiknya pada anak kesayangan sy ni. Do you know what is the most peaceful feeling in the world? My answer is having a baby sleeping in your arms knowing that he needs you.

Kasih sayang si Bapa pada Anak yg bertepuk sebelah tangan. Kita cium dia tak respon, peluk pun tido, papa sayang dia pun bukan dia tahu. Dia cuma tahu susu je. πŸ˜‚ Memang kisah cinta tak berbalas, bertepuk sebelah tangan.

Tak sabar menunggu Baby Yaaqub boleh berdiri. I want to take a photo like this with him. Can you imagine baby yaaqub standing straight on the left? We are going to make a perfect travelmate.
#ceosyafiq #papayaaqub #jejumuslimtravel

Alahai Yaaqub wat muka lagi...geram Papa tgk.. mintak cium ke

Rezeki anak mungkin. 😁
Hari ini selamat landing 60 orang peserta terakhir trip @jejumuslimtravel bagi musim bunga 2018. Secara keseluruhan, seramai 777 orang telah memilih pakej Jeju kami dari 1 Mac hingga 12 May. Kami akan berehat sepanjang Ramadhan dan kembali beroperasi semula bermula hari raya. Jangan lupa tak lama lagi kami akan lancarkan tempahan pakej musim luruh pula. Agak lambat tahun ini sebab AirAsia masih belum buka tempahan tiket Flight ke Jeju utk semua penerbangan selepas tarikh 30 Okt. Sementara tu, sy nak enjoy being a daddy tanpa bebanan kerja. 😎

#ceosyafiq #jejumuslimtravel

Amir Yaaqub kena tinggal dengan Papa 😣 Demi mengundi negaraku.

Hi auntie and uncle semua, nama saya Amir Yaaqub. πŸ‘Ά Umur saya 11 hari. Sayalah buah hati ibu & papa saya. Papa kata, saya bakal jadi Presiden Persatuan Mengeliat Sedunia sebab saya suke Mengeliat over-over. Hobi saya kacau ibu & papa pukul 4 pagi sampai 8 pagi. Papa ckp nasib baik Papa bekerja sendiri, boleh lah Papa masuk kerja lambat sebab melayan saya.

Berat mata sang suami melihat seorang isteri bertarung dilabour room, seksa lagi sang isteri yg menanggung sakitnya contraction. Sepanjang dalam labour room, sy hanya mampu berdoa. Dan yg kelakarnya, sebab tak tahu nak cakap apa supaya isteri tak fikir kesakitan dia saya cakap kat dia "Sayang Sofa ikea yg kita tgk haritu boleh beli, abang janji. Pastu bulan Oktober kita pegi NZ, abang janji".. reaksi @kina.omar "Abang boleh diam tak!!!, Jangan cakap apa2!" Bila teringat balik..LAWAK!!! πŸ˜‚

Baby dah bebas Jaundice hari ni πŸ’ͺ. Alhamdulillah baby kuat . Terkejar-kejar hari ni pagi ke Jbtn Pendaftaran nak daftar nama baby tapi tertinggal buku kesihatan ibu 🀭. Sorry ye baby papa lupa 🀭. Sibuk betul sampai baju pun dah 2 hari recycle. Esok pergi semula ke Jbtn Pendaftaran. Insyaalah nama yg baik untuk anak kesayangan papa ni.

KELEBIHAN rezeki yg Allah kurniakan pada saya dan sesuatu yg sy NAK sangat sejak dulu ialah rezeki masa. Setiap hari sy ada masa utk temani isteri sy berpantang, jaga anak saya siang dan malam. Semoga Allah sentiasa mengurniakan saya masa untuk bersama isteri dan anak saya.

Seksanya sakit bersalin. @kina.omar bersalin dekat Hospital Sultan Ismail, Johor. Tiada wad kelas satu. Hanya kelas dua sahaja. Mmg nak menangis dalam labor room tengok wife bertarung. Orangnya kecik je. Sy puji staff HSI yg handle isteri sy, amat puas hati dgn servis government Hospital. πŸ‘ Perancangan awal nak bersalin di KPJ, tapi wife kata daripada bayar 4000 dekat KPJ, baiklah simpan dan bagi bonus pada staff JMT. 😭 Nanges la shuben dgr pengorbanan awak syg. Kepada Team @jejumuslimtravel , sajangnim nak bersalin pun fikir korang tau. Sayangilah sajangnim korang. Wuuuu 😒

Terima kasih semua atas ucapan & doa. Alhamdulillah baby dan isteri sy sihat. Allah mudahkan segalanya.

Most Popular Instagram Hashtags