miszhafiza miszhafiza

1158 posts   1034 followers   489 followings

my motherhood journey (,") 

http://miszhafiza.blogspot.com/

Nayli jatuh td..die keep ckp sbb die x solat td sbb 2 die jatuh😅bape kali dok berdoa,kejap minta maaf ngan Allah,kejap minta maaf ngan ibu😂

Sempena Isra' Mikraj..kami buat lapbook sambil ibu bercerita tentang special night journey Nabi Muhammad Saw bersama Malaikat Jibril ke syurga utk bertemu Allah pada 27 Rejab..walaupon balik kmpung,pembelajaran kami still berjalan seperti biasa😊
#isra'mikraj#27rejab#homeschooling #nayli5y4m #toddleractivity #lapbook

2 budak excited dpt g laut..blk johor xsahla kalu x g lautkn😅dua2 sampai je trus lari kat air..padahal td dlm kete kata nak main pasir je😥nayla mmg berani dr kecik,siap kejar ombak n xnk bg org pgg die..nayli dulu penakut,hanya akan jejak air kalu ayahnye ikut or pakai pelampung. sejak activekn power brain bln lepas,perubahan die jd semakin berani,smpi cikgu renang die pelik..sbulan nayli x g kelas renang,datang2 ngan perubahan yg besar katanya..haha..smpi cikgunye tanye sbulan nayli x g kelas,ibu ada hantar nayli training renang tmpt lain ke..😃alhamdulillah..byk lg prubahan positif lain..😊

Sebelum tido nayli belanja 1 hadis yg die baru hafal mlm ni😃
"Barangsiapa tidak menyayangi,maka tidak disayangi"😊

Hari ni kelas malam kami belajar math👀.. tentang Even & Odd Number @ dlm bahasa melayu nye nombor genap & ganjil😅..cara mcm ni senang kakak nayli nak faham..belajar secara santai je..nayla pon belajar sama tau😄sebok nak amek lego 2😅learning is fun!😍
#naylilearnmath#mathisfun#learnmath#ibujadicikgu #nayli5y4m

STEM ACTIVITY-Winch simple machine..hari ni kami belajar tentang takal..buat activity ni daripada recycled material yg ada kat rumah je..prinsip takal ada 3,kali ni kt wat activity tntg takal tetap dulu..lepas wat activity,nayli baca buku why sains sehari-hari baru ibu terang skit..
#stemactivity #stemchallenge#sciencelesson #weekendactivity #weekendathome #ibujadicikgu #nayli5y4m

Gummy Bear🐻🐻topinye asyik nk tercabut je😄

Nayli jadi lead utk senamrobik pra beta😅joget2 ni mmg teror la die😃masa ibu ngk nayli wat persembahan td..rasa nak menitis plak air mata..anak ibu da besar..haha😂touching lebih plak

Sukan pra bestari..nayli punye excited pg ni g skolah😃1st time kn..

Robotic Hand..nayli belajar tentang muscles and tendons😊utk project ni,2 hari baru siap😅semalam just smpt letak straw kat tangan 2..pas2 nayla da cranky nangis ajak tido..hari ni smbung letak tali plak,baru 3 jari siap,nayla da cranky lg😢..jd terangkn serba sikit2 kat kakak nayli,suruh die bereksperimentasi sendri ngan robotic hand smbil baca buku tntg muscles..ibu g tidokn adik..keluar bilik,kakak nayli pn da tertido smbil pgg robotic hand yg half way siap😢maka ibu pon siapkn la lg 2 jari tu..siap da..esok la baru dpt terangkan detail kat kakak nayli😴sian kakak bayli,smpai tertido tunggu ibu..smlm pon sama😢tunggu adik besar sikit ye baru leh wat activity sama2..
#stemactivity #robotichand#toddleractivity #letslearnscience #nayli5y4m#ibujadicikgu

Diy key chain by nayli..proses menjahit nayli sendri yg wat..ibu tolong potongkn felt n letak ribbon 2 je..berjaya juga nayli jahit smpi siap..nayli nk bg kawan baik die kat skolah😅kalau ikut idea asal nayli,sbenanye die nk wat beg..nk pasang tali bagai..ibu pujuk jadikn key chain je la..😄lpas ni ibu ajar wat beg duit syiling plak ye..
#diykeychain#sewing #finemotorskills #toddleractivity#nayli5y4m

Nayli ngah sibuk menjahit key chain nak bg kawannye esok😅
#diykeychain #sewing #finemotorskills #toddleractivity #nayli5y4m

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags