metalpodden metalpodden

300 posts   7,997 followers   7,478 followings

Metalpodden  En hård podd. Av mjuka killar. Grundad och drivs av @thegreatnausea och @rawk666. • Metalpodden.se twitter.com/metalpodden facebook.com/metalpodden

Metalpodden gone cruisin'. På återhörande i etern om ett par veckor. Typ.

CLIFF!

AVSNITT 78 ÄR UTE NU!
78. Gröna lundar och sommartips
I säsongens sista avsnitt visar Erik sina gröna fingrar och förklarar hur metal det är med trädgårdsväxter, medan Tomasz betraktar sitt pojkrum i hemstaden. Vi hänger lite extra på Gröna Lund och redogör för Alice In Chains spelning och hipstergubbar samt rockstjärnor som går på myten om sig själva i Queens Of The Stone Age. Vi diskuterar Trent Reznors nya tilltag i musikscenen samt gudlös kristen metalcore i As I Lay Dying. Hur ställer sig våra poddare till Tim Lambesis comeback och att ge en dömd brottsling en andra chans? Vi snarkar oss igenom Metallicas välkomnande i det absoluta finrummet och tycker till om de olika artistiska tolkningarna. Avslutningsvis blir det somriga och peppande musiktips i form av amerikanska krafttrippar, kanadensisk och smutsig ilska samt tung psykedelisk rock och antika ljus. Tack till alla våra trogna lyssnare och nya fans som tillkommit. Trevlig sommar.

Spellista:
Mutoid Man - War Moans
Bolt Thrower - World Eater
Alice In Chains - The One You Know
Queens Of The Stone Age - The Evil Has Landed
Power Trip - Hornet’s Nest
Nine Inch Nails - God Break Down the Door
As I Lay Dying - My Own Grave
Dennis Lyxzén & Mikkey Dee - Whiplash
Dopethrone - Planet Meth
Ancient Lights - War Of Attrition

Rooster med @aliceinchains.

AVSNITT 77 ÄR UTE NU!!!
77. Sleep, universum och allting
Vad svaret på livet, universum och allting är må de lärda tvista om. En sak som är säkert är i alla fall att Sleep är en liten del av denna gåta som gäckat mänskligheten sedan den stora smällen. I avsnitt 77 tar våra poddare på sig sina rymddräkter och åker raketfart ut i det stora intet för att undersöka bandets universum. Vi pratar om Asbestosdeath, förupplagan och fröet till vad som kom att sedermera bli det inflytelserika bandet. Vi recenserar även Sleeps besök i Stockholm och den svettigaste spelningen i år. Det blir även diskussion om alla sidoprojekt och närliggande band; från spirituella rytmer i OM, till vasst riffande och konspirationsteorier i @highonfireband, kopplingen mellan Sleep och @neurosisoakland i trummisen Jason Roeder, småtrist och ljummen stonerfest med Kalas, supergruppen Shrinebuilder och galenskap innan vi slutligen dyker ner i Sleeps första skiva på 20 år, The Sciences. Drop out of life with bong in hand!

Stöd oss på https://www.patreon.com/metalpodden och få belöning tillbaka i form av pins, Metalpodden-mugg och var med och bestäm ämne i podcasten.

Spellista:
Slayer - Disciple
Gatecreeper - Sweltering Madness
Asbestosdeath - Anguish
Domkraft - Dustrider
OM - At Giza
High On Fire - The Black Plot
Neurosis - Through Silver In Blood
Kalas - Voyager
Shrinebuilder - Pyramid Of The Moon
Sleep - Marijuanaut’s Theme

A Song For The Dead med @queensofthestoneage. 👌

Glöm inte att lyssna på Slayer idag! #internationaldayofslayer

AVSNITT 76 ÄR UTE!
76. Intervju med Tobias Forge (Ghost)
If you have Ghosts you have everything! I avsnitt 76 får vi det stora nöjet att intervjua mannen bakom masken i @thebandghost, Tobias Forge. Vi pratar föräldraskap och hur det är att vara en kringresande artist och far. Två sömndruckna pappor får tips om hur man bäst klarar av föräldraskapets tortyr. Vi pratar även om hur det är att växa upp ensam och söka sällskap, att vara hårdrockare på 90-talet, att vara rebellisk och gå emot strömmen och rådande musikaliska trender, om att älska skapandeprocessen, ha klara visioner och ett kontrollbehov men att kunna förlita sig på andra. Det blir givetvis även prat om nya skivan Prequelle, avsaknad av Gud, kardinaler och påvar, trollmustascher och rock & roll-moments. Och vi är rörande överens om att saxofon är det nya svarta! Stort tack till Capitol Music och Gaffa som möjliggjorde denna intervju.

Stöd oss på https://www.patreon.com/metalpodden och få belöningar i form av pins, en Metalpodden-mugg och var med och bestäm ämne i podcasten.

Spellista:
Ghost - Deus Culpa
Ghost - Rats
#TobiasForge #thebandghost

AVSNITT 75 ÄR UTE!
75. Mike Patton
Full patte med Patton! I avsnitt 75 gör vi en djupdykning i galningen Mike Pattons karriär och förehavanden enligt önskemål från vår patron Per-Ola Persson. Vi pratar @ipecacrecordings, Mr. Bungles inflytande på hårdrocken as we know it och deras fejd med Red Hot Chili Peppers, italiensk smörpop från 50-talet, @davelombardo’s oförmåga att spela rak hardcore i @dead_cross_official, kirurgi utan bedövning och plocka-upp-efter-ditt-husdjurs-musik i Fantômas, Tomahawk och musik inspirerad från den amerikanska urbefolkningen samt givetvis även @faithnomore. Erik redogör även för sin artonde och nittonde (!) spelning med @metallica medan Tomasz försöker återhämta sig från den mentala bakfylla han ådrog sig efter @lurkingfearband’s spelning i Västerås och en och annan Red Bull & vodka för mycket.
Spellista:
The Lurking Fear - Vortex Spawn
Suffer The Pain - Exist? Die!
Mondo Cane - Il Cielo In Una Stanza
Dead Cross - Idiopathic
Mr. Bungle - Goodbye Sober Day
Fantômas - The Godfather
Tomahawk - God Hates a Coward
Faith No More - Ashes To Ashes

SLEEP lirar sin hit Dragonaut.

Most Popular Instagram Hashtags