metalpodden metalpodden

317 posts   8,026 followers   7,485 followings

Metalpodden  En hård podd. Av mjuka killar. Grundad och drivs av @rawk666 och Tomasz. • Metalpodden.se twitter.com/metalpodden facebook.com/metalpodden

AVSNITT 85 ÄR UTE NU!
85. Aaron Turner
I avsnitt 85 låter vi återigen våra patroner föra talan och denna gång har @pappa_dread önskat ett avsnitt dedikerat metalvärldens största modeikon, Aaron Turner (huruvida det stämmer låter vi vara osagt). Förutom att diskutera musikerns yviga skägg blir det en störtdykning ner i de många olika musikaliska projekten. Hur djupt vi än vill gå lyckas vi bara skrapa på ytan när vi diskuterar legendariska Hydra Head Records, Turners omslagskonst samt en handfull av alla band musikern någonsin haft ett finger med i; från kärleksprojektet Mamiffer till det seriösa plojbandet Old Man Gloom, från crustpunk i Split Cranium till aktuella Sumac. Och givetvis avslutar vi där det hela började, med ett av post metal-scenens största band, Isis.

Spellista:

Opeth - Wreath (Deliverance, 2002)
Converge w/ Aaron Turner - Wolverine Blues (Pound For Pound: The Wolverine Blues Sessions, 2013)
Khanate - In That Corner (Clean Hands Go Foul, 2009)
The Dillinger Escape Plan - Black Bubblegum (Ire Works, 2007)
Mamiffer - Mára (The World Unseen, 2016)
Old Man Gloom - The Forking Path (No, 2012)
Split Cranium - Evil Hands (I’m The Devil And I’m OK, 2018)
Sumac - Rigid Man (What One Becomes, 2016)
Isis - Threshold Of Transformation (Wavering Radiant, 2009)

AVSNITT 84 ÄR UTE!
84. Kaos & musiktips
I avsnitt 84 trycker vi på den stora nostalgiknappen och dyker ner i vår Gott & Blandat-påse. Tomasz minns sitt 90-tal med värme när han pratar om Reddit och värdet av att jobba för sina musikaliska upptäckter i communityt. Vi diskuterar domen i den avslutande rättegången mellan Tobias Forge och de fyra ex-gastarna samt blir peppade på Winamps återkomst. Vi bjuder även på flera musiktips där Erik bokstavligen tar tempen på sig själv och bjuder på gubbig grindcore från grisförstörare, oinspirerade svärd som får draghjälp av Lars Ulrich samt en snygg maskiningenjör som spelar på robotar. Tomasz bjuder i sin tur på obskyra dödspsalmer från Kolbotn, ger Danmark lite upprättelse med musikalisk slakt samt flummar loss i ett enda stort polskt vakuum. Gästinhopp av ingen mindre än Belzeboy!

Spellista:
Midnight - Shock Til’ Blood (Satanic Royalty, 2011)
Autopsy - Fuck You!!! (Autopsy vs Bloodbath / Split 7”, 2017)
Nails - You Will Never Be One Of Us (You Will Never Be One Of Us, 2016)
Bolt Thrower - In Battle There Is No Law (In Battle There Is No Law, 1988)
Bloodbath - Levitator (The Arrow Of Satan Is Drawn, 2018)
Pig Destroyer - Circle River (Head Cage, 2018)
Slægt - V.W.A (The Wheel, 2018)
The Sword - Freya (Age Of Winters, 2006)
Obliteration - Cenotaph Obscure (Cenotaph Obscure, 2018)
Author & Punisher - Nazarene (Beastland, 2018)
Entropia - Astral (Vacuum, 2018)

"Don't be afraid, it's only music." Världens bästa söndagsskiva. Ulver - Shadows Of The Sun. #nowspinning #vinyl

AVSNITT 83 ÄR UTE!
83. Machine Fucking Head
I avsnitt 83 bygger vi katedraler och hedrar monument när vi störtdyker ner i @machine_head’s över 25 år långa karriär. När långvariga medlemmarna Phil Demmel och Dave McClain nu valt att kliva åt sidan undrar vi vad detta innebär för bandet. Vi spekulerar i framtiden, om detta är början på slutet och vad frontmannen Robb Flynn kommer att göra. Vi redogör även för bandets karriär och hur bandet bildades ur Vio-lence, droger och gangsterliv, går igenom den bespottade nu metal-perioden i slutet av 90-talet, den storstilade comebacken under 2000-talet samt de sökande åren fram till årets tvivelaktiga album “Catharsis”. Inget avsnitt är komplett utan en lista och följaktligen avslutningsvis vi därför med att ranka Machine Heads powerballader. Let freedom ring with a shotgun blast!

Spellista:

Machine Head - Imperium (Through The Ashes Of Empires)
Machine Head - Davidian (Burn My Eyes)
Machine Head - Aesthetics Of Hate (The Blackening)
Vio-lence - Serial Killer (Eternal Nightmare)
Machine Head - Ten Ton Hammer (The More Things Change)
Machine Head - Colors (The More Things Change)
Machine Head - The Blood, The Sweat, The Tears (The Burning Red)
Machine Head - Halo (The Blackening)
Machine Head - Game Over (Bloodstone & Diamonds)
Machine Head - The Burning Red (The Burning Red)
Machine Head - Deafening Silence (Supercharger)
Machine Head - Descend The Shades Of Night (Through The Ashes Of Empires)
Machine Head - Behind A Mask (Catharsis)
Machine Head - Darkness Within (Unto The Locust)

Tävla med Metalpodden, @domkraftdomkraft och @blues.funeral och vinn det strikt limiterade (och snart slutsålda) exemplaret av "Flood" på vinyl.
Doom är ju inte bara synonymt med musikstilen utan betyder även undergång. Metalpodden gillar ju som bekant domedagen och vi kan knappt bärga oss till detta härke till skitplanet går under. Ponera att vårt jordeliv bara har några få timmar kvar i nuvarande tillstånd. Vilken undergång är bäst och hur skulle just du fira den? Motivera! Vi drar en vinnare i slutet av veckan.

När man vabbar lyssnar man på @domkraftdomkraft. Det är sedan gammalt. Missa inte "Flood" som släpps 19/10 på @blues.funeral. Plocka upp denna snygga vinyl på @soundpollutionstore och håll utkik här för en tävling!

AVSNITT 82 ÄR UTE!
82. Live!
Alive and well! I avsnitt 82 kör vi nästan uteslutande live! I snacket alltså. Tomasz blir lite homoerotisk när han får uppgiften att recensera Eriks bredbenthet på scenen samt redogöra för Dead Express livegig. Vi tar även tempen på Eriks gubbsurhet samt pratar R O C K och Hardcore Superstar. Vad har våra poddare för relation till bandet? Det blir även en intressant diskussion när vår patron Christian Rönningen väljer ämne och ber oss diskutera livealbum. Hur nödvändiga kontra onödiga är dessa och hur kommer det sig att vi har diametralt skilda åsikter? Slutligen får Erik redogöra för fem personliga livealbumfavoriter.


Spellista:
Nihilistic Vision - Karma
Hardcore Superstar - You Can’t Kill My Rock ’n Roll
Vanhelgd - A Plea For Divine Necromancy
Motörhead - Overkill, Live In England 1981 (No Sleep ’Til Hammersmith)
Pantera - I’m Broken (Official Live: 101 Proof)
AC/DC - Let There Be Rock (If You Want Blood You’ve Got It)
Nine Inch Nails - Suck (And All That Could Have Been)
Metallica - The Four Horsemen, Live In Mexico City (Live Shit: Binge & Purge)

TÄVLING! I samarbete med @tnor.se och @svartkonst lottar vi ut en extremt limiterad version av "Devil's Blood" på fantastisk orange 180 g vinyl. För att delta behöver du bara motivera hur trve kvlt du är. Var kreativ nu! Förslagsvis gör du även årets kulturgärning och stöttar skivbolaget och artisten med en like och genom att köpa lite merch. Vi drar en vinnare i slutet av veckan. Hail Satan!

Exakt i centimeter, hur bredbent står Erik? Rätt svar vinner ett lifetime groupie pass med @nihilisticvisionband

Missa inte @svartkonst som släpper sin grymma debut "Devil's Blood" idag. Tack till @tnor.se för mutan!

TÄVLING! Idag släpptes @hardcoresuperstarofficial’s nya skiva ”You Can’t Kill My Rock ’n Roll”. I samarbete med @gainmusicentertainment har vi ett signerat (!) exemplar att dela ut. Vill du ha skivan? Berätta då hur raaaawk du är!

AVSNITT 81 ÄR UTE NU!
81. O-metal
Whimps and posers, leave the hall! I avsnitt 81 spänner vi av oss nitbälterna, klär av oss våra patchade västar och kammar till oss. Erik berättar hur bredbent han står på en scen och är mer glad än nervös över att få debutgiga som förband till Dead Express. Vi pratar om bandet och den stundande plattan “The Noble Art Of Self Destruction”. Vidare betraktar Tomasz livet kramandes sin toalett och oroar sig över sitt fysiska välstånd medan Erik återigen börjat socialisera med vuxna människor. Vi förolämpar hela den italienska befolkningen när vi redogör för den musik som inte är metal; det blir charmig 90-talspop från Kanada, brittiska ananastjuvar, kaxiga svenska kvinnor som tar sin rättmätiga plats, något som inte är actionrock från Finland samt australiensiska dystergökar.

Spellista:

Jonathan Hultén - Anguished Are The Young

Dead Express - High Fives For Low Lives

Kiesza - Hideaway

Alessandro Cortini - Perdere

Pineapple Thief - Take Your Shot

Little Jinder - Super 8

Bruce Soord & Jonas Renkse - Frozen North
Tame Impala - Let It Happen

Alberta Cross - Leave Us And Forgive Us

Nick Cave & The Bad Seeds - We Came Along This Road

Two Gallants - Fly Low Carrion Crow

Most Popular Instagram Hashtags