maykamayka maykamayka

1,008 posts   2,462 followers   658 followings

MAYKA  dj, artist and singer in @deathteam 💘 @hyperisland student 🧚‍♂️ Stockholm, Sweden

ute och scoutar 😎
det bästa med att projekta, filma, fota och skapa är alla fina platser en får hänga på 🍁🧡

Just nu jobbar jag med ett projekt som handlar om branding och storytelling. Fått i uppdrag att göra ett content-universe åt en artist/band. Tycker det är så mkt enklare att tänka kreativt kring andra än mig själv, och det är SÅ uppfriskande att få vara på andra sidan kameran. Har alltid älskat branding och har i min egen karriär oftast fokuserat mer på det visuella än musiken i sig. På gott och ont! “Visual elements are an extremely important way of expression. If people watch and listen at the same time, they understand the nature of a song faster. Therefor, make sure to send it away in the right costume. It does exist a visual representation of all music, and deep inside you know what it looks like.” - Björk ❤️

Är så innerligt tacksam över att få spela på sånna här event TROTS att jag inte satsar så mycket på musiken för tillfället.
Musiklivet har ibland för mig känts som ett spelberoende. Det är så sjukt beroendeframkallande att släppa låtar och att inför VARJE release hamna i någon slags förblindande, manisk trans där en hoppas på att ”VINNA” - På att hela världen ska vändas upp och ner. På att få tillbaka allt en investerat och att allt äntligen ska bli bra.
Det dumma är att målen ofta är diffusa och framgång är extremt svårt att mäta - det är därför i princip HELT omöjligt att bli nöjd.
Det är inte konstigt att många musiker mår skit. I jakten på vinsten/drömmen åsidosätter en ofta andra saker såsom ekonomisk trygghet, hälsa, relationer och typ pension och en framtid (?) För att inte tala om hur fuckad industrin är, men det är ett kapitel i sig. Vad vet jag, Vissa bara älskar det så mkt, kan inte tänka sig att göra något annat och det ÄR såklart fantastiskt att följa drömmar. Men för min del har det på senare år känts som ren gambling för ngt som jag inte ens vet om jag vill längre.
Jag ser fram emot ett sundare musikliv och en sundare inställning. Massa bra släpp men med helt andra intentioner. För jag tror verkligen att detta går att göra på ett smartare sätt. Tillsvidare njuter jag av roliga dj-gigs och att lyssna på typ Kate Bush och skita i allt som har med streams och siffror att göra. 💚

förra hösten hade jag hybris på att köpa hund men det blev inte så - vilket jag i denna stund är såååå tacksam över. herregud hinner knappt ta hand om mig själv.
för någon som har frilansat i 10 år är det lite chockartat att plötsligt ha ett 9-5 schema (+ övriga projekt), att inte längre kunna styra över min egen tid, att vara bland människor nonstop, att trängas i tunnelbanan varje morgon och eftermiddag. Samtidigt som jag älskar (och har längtat efter) en ny livsepok har jag verkligen insett hur känslig jag är och hur enormt mycket space jag behöver för att funka.
Jag beundrar alla som lyckas få ihop livet med hundar, barn, heltidsjobb och alla andra åtaganden. det är ju helt galet egentligen. Stor eloge till er! Jag har inte riktigt fått till nån bra balans ännu men hoppas att jag landar i allt snart.
Förövrigt heter min utbildning Content developer så just nu försöker jag utmana mig själv att hitta tillbaka till internet och att dela med mig av saker utan att få panik och prestationsångest. Förr har allt handlat så mkt om artistimage, releaser, gigs, framsteg bla bla bla. Blir helt trött på mig själv. Fr.om nu hoppas jag på att kunna skriva om vardagsbetraktelser och whatever. Om inte för någon annan så iaf för mig själv. Nu ska jag dricka te och kolla på Castle Rock. Kärlek till er alla och hoppas ni lyckas balansera skiten ur livet ❤️

Här hänger jag varje dag och lär mig om design, storytelling, digital marketing, projektledning, gruppdynamik och en massa annat.
Har också blivit sjukt intresserad av tech, trendspaning och AI. 🤓 Känns som att jag är 18 igen och har en hel värld av möjligheter framför mig. SÅ uppfriskande men jätteläskigt på samma gång. Till alla som funderar på att börja plugga så säger jag bara just do it! Bästa beslutet någonsin! Och om nån har tips på böcker/poddar/dokumentärer inom ovanstående ämnen så ba hit me 💜 #hyperisland

live up north 💙 #umeålive

Premiär för min lyricvideo på @gaffa_se idag 🌹🌹🌹 länk i bio! 📸: @alexandercollin

one’s trash, another’s treasure 👑

back from berlin 🌻🌻🌻🌻
📸: @alexandercollin

me n my ride 📸: @loellab

denna låt ramlade ned ifrån himlen när jag och @adamchia_ tog en promenad runt vasaparken en sval sensommarnatt för två år sen.
därefter har den legat i byrålådan, plockats fram, gömts undan, skickats hit och dit, skrivits om, proddats upp och TILL SLUT blivit klar.
den färdiga versionen gästas av bästa @vic_nilas från popgruppen @havet__ och är producerad av @simongribbe . 💛 för mig är detta en sån sjuk nostalgitripp till indie-electro-pop á la 2007 och jag vill inget hellre än att befinna mig på en festivalcamping med trasiga converse, fake-raybans och en ljummen sofiero i handen. Lyssna och njut för här kommer sommaren och SOLGLASÖGON 😎

love hanging out in skate parks 2am in the morning 🌹📸: @loellab #watchingyou

Most Popular Instagram Hashtags