livgardet livgardet

459 posts   16,234 followers   30 followings

Livgardet  Det här är Livgardets officiella kanal på Instagram. Följ våra soldater, officerare, rekryter och vår hemvärnspersonal i vardagen. Välkommen!

Nu är allting packat och klart och på måndag rullar soldater och officerare till Skövde för att delta under övningen Våreld där över 2500 personer från 12 olika förband deltar. Tillsammans ska vi öva för att öka vår samlade förmåga. På plats kommer vi använda pansarterrängbil 360, som är vårt verktyg för transport av trupper, stridsledning, reparationer och sjukvård.

Bilderna är från Livgardets 12:e motoriserade skyttebataljons övning på Kungsängens övnings- och skjutfält förra veckan.
Foto: Petter Persson/Försvarsmakten #12motskbat #livgardet #svfm #försvarsmakten #soldat

Skulle du våga fira dig nedför en bergvägg rakt ner mot trafiken under dig? Det är precis vad Livbataljonen gjorde under sin övning i veckan. Med en av Stockholms vackraste vyer i bakgrunden tog sig såväl rekryter som anställda ner. @livbataljonen #livgardet #svfm #försvarsmakten #stockholm #utsikt #repellering
Foto: Petter Persson/Försvarsmakten

Idag övar Livbataljon i centrala Stockholm. Här tar rekryterna sig över Karlbergskanalen. Snart ska de fira sig nedför en bergvägg på Södermalm. #livgardet #svfm #försvarsmakten
Foto: Jenny Ringström/Försvarsmakten

Nu är Livgardets rekryter inne på slutspurten av sin utbildning. För att väva samman alla kunskaper och kompaniets olika förmågor har de övat tillsammans hela veckan. De har fått skjuta med skarp ammunition både under dag och nattetid, då fienden måste kunna bekämpas även i mörker. (Tips: höj ljusstyrkan på telefonen om du vill se mörkerbilderna bättre)
#soldat #livgardet #svfm #försvarsmakten
Foto: Petter Persson/Försvarsmakten

Just nu övar 12:e motoriserade skyttebataljonen på Kungsängens skjutfält. Det är det insatsförband på Livgardet som i första hand är experter på strid till fots, både i skogsmiljö och bebyggelse.
Här skjuter förbandet med pansarskott.
#infanteriet #livgardet #svfm #försvarsmakten #soldat
Foto: Petter Persson/Försvarsmakten

Under tre dagar har cirka 130 anställda soldater och officerare från hela Sverige tävlat i Försvarsmaktens mästerskap i skytte. En skjuttävling med tio olika moment där de tävlande ska skjuta både på skjutvallen men även ute i skogen bland grus och träd på olika avstånd. I år var Livgardet värd för mästerskapet.

Foto: Petter Persson / Försvarsmakten
#Försvarsmakten #Livgardet #svfm #Stockholm

Vi på Livskvadron tackar för den här veckan! Hoppas ni har fått en bättre insikt i vår vardag, särskilt i samband med den statsceremoniella tjänsten.
▫️
Är ni fortfarande nyfikna på vår verksamhet finns vi på Försvarsmaktens hemsida. Länk i bio. Annars går du in på @livbataljonen och följer oss. Vi ses!
▫️
#livskvadron #livbataljon #livgardet #högvakt #högvakten #vaktparad #vaktparaden #beridnahögvakten #svfm #försvarsmakten

Möt livdragon Christian Folmer, dagens pågående post 1 på Kungens födelsedag. Hur känns det?
▫️
- Det är en stor ära att få gå högvakt i Kungens närvaro. Efter att ha varit på utbyte i London (@household_cavalry) i en vecka kommer jag nu tillbaka och är 110% taggad inför ceremonin, säger Christian.
▫️
Strax rider vaktparaden från Kavallerikasern för att anlända till Kungliga slottet kl. 12.20. Vi önskar Christian med kollegor ett stort lycka till!
▫️
@livbataljonen #livskvadron #livbataljon #livgardet #svfm #försvarsmakten #högvakt #changingoftheguard

Grattis H.M. Konungen på födelsedagen önskar Livgardet!
▫️
Firandet börjar kl. 11.15 på yttre borggården, Kungliga slottet. Klockan 12.00 skjuter @amfibieregementet_amf1 salut om 21 skott på Skeppsholmen och kl. 12.20 rider den beridna vaktparaden in. Barn ges möjlighet att lämna över blommor till kungen. Välkomna!
▫️
Foto: Rebecka Brandt/Försvarsmakten @kungahuset @livbataljonen #kungen #carlxvigustaf #kungahuset #livbataljon #changingoftheguard #kungensfödelsedag #grattis

Efter vi gått av slottet tog vi oss tillbaka till Kavallerikasern. Väl där har vi haft fullt upp med att föröva delar av morgondagens ceremoni på Kungens födelsedag. Sen har visitation av utrustningen skett, hjälmar och ridstövlar putsats, plymer kammats, och uniformen pressats. Läs mer om våra paraduniformer i grafiken!
▫️
Imorgon fyller H.M. Konungen 72 år! Försvarsmusikens tre musikkårer är på plats och beriden vaktparad sker genom stan. Firandet börjar på yttre borggården klockan 11.15. Klockan 12.00 skjuter @amfibieregementet_amf1 salut om 21 skott på Skeppsholmen och klockan 12.20 rider vaktparaden in. Varmt välkomna!
▫️
Grafik: Jacob Johansson @livbataljonen #livskvadron #livbataljon #changingoftheguard #livgardet #svfm #försvarsmakten #kungahuset #kungligaslottet #uniform

I dag är vi pågående högvakt! Vi rider från Kavallerikasern klockan 11.35 och anländer till Kungl. Slottet klockan 12.15. Följ våran dag i detalj i våra händelser!
▫️
Väl där kommer vi stå högvakt i 24 timmar. Dagens beridna vaktparad blir ett genrep inför Kungens födelsedag på måndag.
▫️
@livbataljonen @beridnahogvakten #livskvadron #livgardet #svfm #försvarsmakten #changingoftheguard #högvakt #högvakten #royalguard #vaktparad #beridnahögvakten

Hästhämtarna är de som mockar hästarnas boxar, ryktar hästarna, sadlar dem och för ut dem på stallplan där ryttaren tar över. Därefter är det tempoväxling som gäller. Från fältuniform 90 byter vi om till paraduniform m/1895 på 15 minuter. Annars missar man bussen som tar oss till Kungliga slottet!
▫️
Plutonerna växlar mellan att rida högvakt och jobba som hästhämtare. Väl på slottet tar man över hästen igen, rider hem till Kavallerikasern och vårdar både hästen, hästens utrustning och sin egen utrustning. Imorgon kör vi igen! 12.15 på yttre borggården. Välkomna!
▫️
Foto: Johan Flodin/Försvarsmakten #livskvadron #livbataljon #livgardet #svfm #försvarsmakten #högvakt #högvakten #beridnahögvakten

Most Popular Instagram Hashtags