livgardet livgardet

524 posts   18,414 followers   31 followings

Livgardet  Det här är Livgardets officiella kanal på Instagram. Följ våra soldater, officerare, rekryter och vår hemvärnspersonal i vardagen. Välkommen!

– Jag trodde militär grundutbildning skulle vara som amerikansk film med befäl som skriker åt alla håll och rekryter som gör armhävningar, men så är det absolut inte. Befälen och instruktörerna är väldigt mänskliga, förstående och pedagogiska. Allt hänger på att man ska kunna samarbeta och jobba tillsammans. Det är inte de som är störst och starkast som vinner, utan de som jobbar bäst i grupp. Även om man inte tycker om varandra så måste vi kunna samarbeta. Och det tror jag är en nyttig grej, det kommer man ha med sig hela livet, säger rekryt Micaela Björk Kjellberg.
Vill du öka din självinsikt, växa som människa och bli en bättre lagspelare? Gör som Micaela och sök Livgardets grundutbildning. Läs mer via länken i vår bio.
Foto: Petter Persson/Försvarsmakten #stockholm #livgardet #soldat #försvarsmakten #livgardet

Livbataljonen försvarar Stockholm och de kungliga slotten. Men de är också Försvarsmaktens och Sveriges ansikte utåt vid parader och ceremonier - och som nu i helgen - vid Sweden international horse show, tillsammans med Livgardets dragonmusikkår såklart.
Vill du bli en av oss? Läs mer i länken i vår bio.

Foto: Johan Flodin/Sofia Norin/Försvarsmakten @dragonmusikkaren @livbataljonen #livgardet #försvarsmakten #stockholm #soldat #sihs2018 #friendsarena

Vill du rida på arbetstid och utvecklas som ryttare samtidigt som du gör skillnad för andra?
Kom och prata jobb och grundutbildning med oss på Sweden International horse show på Friends arena i helgen. Du hittar vår monter på läktare 1, E109. Våra beridna skyttesoldater från Livbataljonen finns där fredag till söndag för att svara på frågor.

Du hittar också vår personal på scenen. Med pukor och trumpeter inviger Livgardets Dragonmusikkår varje föreställning, vi förgyller även prisutdelningar, tomteparaden och avslutningen med stämningsfull musik, givetvis från hästryggen. Vi ses!
Foto: Jenny Ringström/Försvarsmakten. #livgardet #stockholm #försvarsmakten #soldat

En av uppgifterna som en militärpolis har är att förhöra personer som är misstänkta för eller vittnen till brott. Som militärpolis behöver man därför vara trygg, noggrann och bra på att hantera människor. Under Livgardets militärpolisutbildning genomförs fiktiva scenarier för att de blivande militärpoliserna ska få öva på att hålla förhör. Militärpoliser har samma befogenheter som en polis, förutsatt att det har en koppling till Försvarsmaktens verksamhet, områden, materiel eller personal. Foto: Petter Persson/Försvarsmakten. #livgardet #stockholm #militärpolis #tillsammans #försvarsmakten

Soldater och officerare från hemvärnsbataljonen Taeliehus övade häromveckan på olika platser runtom i Stockholm. Övningen innebar att bevaka objekt, strida i bebyggelse och social patrullering. Social patrullering genomförs ibland i samband med övningar för att prata med allmänheten och svara på eventuella frågor. Foto: Jens Nordin/Försvarsmakten
#livgardet #hemvärnet #stockholm #tillsammans #försvarsmakten

Anhörigdag för Livgardets rekryter med ca 1 200 anhöriga som trotsade regnet för att besöka dem. Rekryterna visade med stort engagemang upp olika stationer som de själva förberett: fordonssystemen pansarterrängbil 360, Bandvagn 309, tält, närkamp, hur det ser ut där de sover och en mängd olika vapen. Rekryterna gjorde succé och dagen uppskattades mycket av besökarna.
Foto: Paula Levänen/Försvarsmakten
#försvarsmakten #stockholm #grundutbildning #livgardet

Just nu besöker Italiens president Sverige under tre dagar. Besöket inleddes igår med en sedvanlig välkomstceremoni där Livgardets rekryter fick pröva sina vingar. Som alltid vid statsbesök fanns även @Livbataljonen på plats med bland annat ett grenadjärkompani och häckstyrkor uppställda längs med kortegevägen.
Foto: Jimmy Nilsson/Försvarsmakten #stockholm #livgardet #tillsammans #försvarsmakten

I snart tre veckor har personal från Livgardet övat terrängkörning med Pansarterrängbil 360 i branta backar, djupa diken och tätskog som fordonet måste ta sig igenom. I varje vagn finns det tre personer som ingår i besättningen: förare, skytt och vagnchef. Tillsammans ska de samarbeta för att det 28 ton tunga, 9 meter långa, och 3,5 meter breda fordonet ska komma fram genom skog och mark. Foto: Petter Persson/Försvarsmakten. #stockholm #12motskbat #livgardet #tillsammans #försvarsmakten

Tävlingen som utser Livgardets tuffaste och mest framstående patrull – Fältstigen - gick av stapeln under tisdagen. Patrullerna gör upp om det åtråvärda vandringspriset som i år kammades hem av 13:e säkerhetsbataljonen. Tävlingen stärker kamratskapen eftersom alla moment kräver ett bra samarbete om de ska bli väl utförda. Momenten prövar patrullerna på situationer som de kan komma att utsättas för i fält. På bilderna kapar soldater till krutstubiner som ska brinna ut efter en viss angiven tid. Vill du se mer så kolla på vår Instastory, men skynda dig, de försvinner om 24 timmar. Foto: PetterPersson/Försvarsmakten. #stockholm #försvarsmakten #livgardet #tillsammans

Det här är Försvarsmaktens hund Mille. Alltid go, glad och positiv till allt, är tjänstvillig och gör sitt bästa för att utföra sin uppgift varje gång. Mille prövas just nu för att bli en patrullhund. En patrullhund tränas till att markera ljud från människor (även på mycket långa avstånd) och att ta upp och spåra dofter på marken. På så sätt kan Mille och de andra patrullhundarna varna sin förare från personer i området som bevakas. Foto: Petter Persson/Försvarsmakten. #stockholm #livgardet #soldat #tillsammans försvarsmakten

Just nu genomförs många tunga militära transporter runtom i Sverige. Idag passerade en del av dem genom Mora och vi finns självklart på plats med personal från Mellersta militärregionen och Dalarnas hemvärnsbataljon för att dirigera trafiken och se till så att allt fungerar så smidigt som möjligt.
*
De flesta av transporterna är på väg till övningen Trident Juncture i Norge, där Sverige deltar för att stärka samarbetet med andra länder.
*
Fler transporter passerar genom Mora i veckan, för er som befinner er i närheten - kom och säg hej.
*
Foto: Petter Persson/Försvarsmakten
#dalabataljonen #mora #dalarna #mellerstamilitärregionen #tridentjuncture #tridentjuncture2018 #livgardet #försvarsmakten #svfm

Just nu övar vi på flera platser i Stockholm. Det är en av Livgardets hemvärnsbataljoner som övar tillsammans med 12:e motoriserade skyttebataljonen.
▫️
Soldaterna bär stridsutrustning och vapen och övar på just strid i stadsmiljö. Vid skottlossning används endast lös ammunition, vilket låter likadant som vanlig ammunition men är helt ofarligt.
▫️
– När vi övar våra förband strävar vi efter att öva så realistiskt som möjligt, i den miljö och terräng där förbanden ska kunna lösa sina skarpa uppgifter, säger major Magnus Gerhardsson, övningsledare.
Foto: Robin Nordin/Försvarsmakten.
#livgardet #taeliehusbataljonen
#12motskbat #stockholm

Most Popular Instagram Hashtags