[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

linneaclaeson linneaclaeson

444 posts   92853 followers   37 followings

LinnĂ©a Claeson 🐳💋  Handballplayer Law student Founder of @assholesonline @omtankestockholm @refugee.relief ‱ For business or interviews: linneaclaeson@hotmail.com

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/7lnnaV/det-brusar-alltid-runt-den-svenska-landslagsbubblan

you belong among the wildflowers

Jag blir FULLKOMLIGT förÀlskad i er och den kÀrlek ni ger mig. Er konst, era brev, kommentarer, likes, presenter, kramar pÄ stan, selfies i tunnelbanan.
Allt stöd ni ger mig betyder allt. ❀
.
Detta fantastiska konstverk Àr mÄlat av talangfulla @englanordstrom, tack tack tack!
.
Adress till min postbox:
Linnéa Claeson
Vester Strandgade 8C
6950 RingkĂžbing
Denmark

.
I hear a voice calling
Calling out for me
These shackles I've made,
in an attempt to be free
Be it for reason, be it for love
I won't take the easy road

Vi kvinnor inom juristbranschen har idag samlats i Juristupproret #medvilkenrÀtt som en direkt följd av de mod kvinnor uppvisat genom #metoo #tystnadtagning och #visjungerut .
Vi har fan fÄtt nog och ingen kan tysta oss lÀngre. I manifestet som ni hittar i SvD finns 4445 underskrifter, en brÄkdel av vÄra vittnesmÄl och bland annat vÄra tre krav:
1.
Vi krÀver ett omedelbart slut pÄ sexualiserande, marginaliserande, utnyttjande och nervÀrderande av kvinnor i vÄr bransch.
2.
Vi krÀver att de med maktpositioner i vÄr bransch: delÀgare pÄ advokatbyrÄer, domstolschefer, chefer för myndigheter med flera - tar sitt ansvar. Att de börjar agera med omsorg, slutar att blunda för övergrepp och stÀller ansvariga till svars.
3.
Vi krÀver att bÄde kvinnor och mÀn uppmuntras till att bryta tystnadskulturen pÄ arbetsplatsen. Den som vÄgar höja rösten ska inte straffas.
.
JÀmstÀlldhet borde vara sÀrskilt viktigt inom en profession som ska vara djupt engagerad i rÀttvisa och mÀnniskors lika rÀttigheter.
FöretrÀder man lagen Àr det passande att vÀrna om densamma.

hÀr har jag precis suttit och varit skitledsen pÄ Köpenhamns flygplats efter att ha lagt upp bilden pÄ mig som barn och texten om sexuellt vÄld och trakasserier som var min vardag
- men jag ser Ă€ndĂ„ ut som en jĂ€vla rockstar âœŒđŸœ

🍁🍂
my favorite season is the fall
of the patriarchy

Jag och Miriam Àr Ärets brisidoler o hÀr svarar vi pÄ lite frÄgor frÄn barn och ungdomar. Vi pratar om pinsamma grejer vi gjort, vad vi tyckte bÀst om i skolan och hur det kan va att hata sin kropp ibland, eller hela tiden.
.
Ni hittar hela videon pÄ youtubekanalen BRIS Play (lÀnk i bion). DÀr kan ni ocksÄ se en video dÀr Miriam pratar om hur det var att kallas och kÀnna sig ful och en dÀr jag delar mina upplevelser av att bli sexuellt trakasserad som barn.
.
Du kan alltid ringa BRIS om du behöver nÄgon att prata med pÄ numret 116111.
#brisidoler #miriambryant #linneaclaeson

Jag Àr fyra Är och tvÄ killar pÄ samma förskola hÄller fast mig och pussar pÄ mig och lÀrarna sÀger att killar Àr sÄna och att dom Àr kÀra i mig.
Jag Àr fem Är och killarna visar snoppen för mig pÄ rasten.
Jag Àr sex Är gammal och de Àldre killarna tar mig pÄ rumpan o skriker ballaballa.
Jag Àr sju Är och de Àldre killarna sÀger att jag Àr snygg men jag pratar o tycker för mycket för att va en tjej man vill va ihop med. Ingen frÄgar chans pÄ mig.
.
Jag Àr Ätta Är och har mina nya lÀderbyxor pÄ skoldiscot och rosa sprayfÀrg i mitt vÄfflade hÄr o kÀnner mig jÀttefin o killarna som Àr tre Är Àldre kallar mig för LÀderludret.
Jag Àr nio Är och en man kommer fram pÄ en marknad och sÀger att han vill ha sex med mig.
Jag Àr tio Är och killarna bedömer tjejerna i klassens kroppar pÄ en skala mellan 1-5, springer in i vÄrt omklÀdningsrum o jag blir kallad hora för första gÄngen o jag har aldrig kysst nÄgon.
Jag Àr elva Är och en gubbe runkar i sin videokamera pÄ MSN och försöker lura mig att skicka bilder.
.
Jag Àr tolv Är och blir dragen i bh-banden nÀstan varje dag och fÄr mina mjukisbyxor neddragna i korridoren av killarna i nian och killarna i min klass gör sen teckningar av mina trosor som dom visar upp.
Svarta stringtrosor i spets med rosa blommor.
Jag Àr tretton Är och fÄr kÀrleksbrev i mitt skÄp dÀr det stÄr om mitt utseende, mÄnga killar Àr kÀra i mig eller vill ligga med mig, killarna i nian ropar saker efter mig i korridoren och jag försöker ignorerar det och pÄ mitt skÄp stÄr det ofta HORA skrivet med svart spritpenna.
.
Jag Àr tjugofem Är och det tar aldrig slut. Vill kunna sÀga till Linnéa som Àr 12 Är pÄ bilden att det blir bÀttre sen.
Men det blev det inte.
Tusen hÀndelser. Tusen erfarenheter av sexuellt vÄld i olika allvarlighetsgrad. Tusen rÀcker inte. Tusentals. I förskolan, skolan, handbollshallen, pÄ bussen, fester, internet, tunnelbanan, krogen, konserter, jobbet och i relationer. Jag Àr ofta rÀdd, ledsen, arg, trasig. Jag försöker vÀlja att vara modig, stark, orka, kÀmpa. För mig som barn. För barn nu. Ingen jÀvel ska fÄ röra vÄra barn. Och inget barn ska tvingas leva det jÀvla helvete jag fick. #brisidoler #linneaclaeson #assholesonline

.
I got the eye of the tiger
Dancing through the fire

Jag och min killkompis pratade iförrgÄr om hur orÀttvist det Àr. Konsekvenserna av sexualbrott i olika allvarlighetsgrad.
Om alla mÀn och killar som inte har fÄtt utstÄ nÄgra som helst konsekvenser av de sexuella trakasserier, ofredanden och övergrepp de begÄtt. Om killarna i skolan, pÄ festen, mÀnnen pÄ krogen, pÄ jobbet, bussen, internet, festivalerna, i hemmet och idrottsklubben.
Om alla kvinnor och tjejer som tvingats utstÄ Àndlösa konsekvenser av de sexuella vÄld mÀnnen utsatt dom för. Allt som Àr trasigt. Allt som Àr öppna sÄr eller fula Àrr. Allt som kanske förÀndrade allt.
.
Att inte vĂ„ga berĂ€tta. Att vĂ„ga berĂ€tta men inte bli trodd. En polisanmĂ€lan som lĂ€ggs ned. En friande dom. En fĂ€llande dom fast du blir Ă€ndĂ„ inte trodd och kallad skolans hora. Ett sĂ€nkt skadestĂ„nd. TĂ„rar. Ilska. Fysiska skador. Psykisk ohĂ€lsa. Ångest. Depression. PTSD. Ätstörningar. SjĂ€lvskadebeteenden. Antidepressiva. Sömntabletter. Mardrömmar. Att vara rĂ€dd. Att vilja dö. Sjukhus. Stödgrupper. Psykologsamtal. Att hata sig sjĂ€lv. Kan inte klara skolan. SvĂ„rt att lita pĂ„ mĂ€nniskor. Kan inte klara jobbet. Att aldrig riktigt lĂ€ka. SvĂ„rt med sin sjĂ€lvkĂ€nsla och sjĂ€lvförtroende. Att skylla pĂ„ sig sjĂ€lv. SvĂ„rt med kroppskontakt. SvĂ„rt med sex. Kanske sex Ă€r helt förstört. Kanske kĂ€rlek Ă€r helt förstört. Kanske föralltid.
.
Jag vill att vi dröjer kvar vid detta och verkligen tar in det: att varje kvinna som skrivit #metoo som sin status, i Sverige och i vÀrlden, har sÄr, har Àrr, har erfarenheter, har minnen som pÄverkat dom kanske hela livet, i alla möjliga situationer.
.
Att inte kunna ligga med mannen en Àr tillsammans med för att en annan man tagit det ifrÄn en. Att hela ens sexliv pÄverkats av de mÀn som tagit sig rÀtt att ta pÄ en mot ens vilja. VÀldigt svÄrt att njuta, slappna av och komma. Ibland omöjligt att ens partner ens rör vid en utan att börja grÄta.
.
Att vissa mÀn inte fÄtt en enda konsekvens av sina beteenden.
Att vissa mÀn kan vÀlja att skriva #ihave - sen leva vidare.
Att mÄnga kvinnor mÄste skriva #metoo - sen lÄng lÄng tid tillbaka och för resten av mitt liv.
.
OrÀttvist.

Det Àr aldrig oansvarigt att berÀtta sanningen, att berÀtta sin historia och det man utsatts för. Tack till alla kvinnor som vÄgat berÀtta sina historier med #metoo vÄgen. Allt frÄn kÀnda namn som @cissiwallin och @lulucartersweden till okÀnda kvinnor över hela vÄrt land och vÄr vÀrld. Ni har brutit tystnaden och det kommer vara ovÀrderligt för sÄ mÄnga offer. Jag tror pÄ er, jag stÄr med er, jag grÄter med er och jag slÄss med er.
.
Vill skicka min kĂ€rlek Ă€ven till alla de som inte vĂ„gat, velat eller kunnat berĂ€tta sina historier. Det Ă€r lika mycket sant, lika hemskt och lika fel det som hĂ€nde er. LĂ€gg inget ansvar eller skam pĂ„ er sjĂ€lva. Det Ă€r HANS SKAM. AnmĂ€ler eller berĂ€ttar ni sĂ„ stĂ„r jag vid er sida. Vill ni inte, vĂ„gar ni inte eller kan ni inte det sĂ„ stĂ„r jag vid er sida. Alltid. ❀

Most Popular Instagram Hashtags