linneaclaeson linneaclaeson

556 posts   108,904 followers   31 followings

LinnĂ©a Claeson 🐳💋  ✹International troublemaker ✹Human rights activist ✹Love-influencer from Sweden ✹Professional handball player ✹Law student Founder of @assholesonline

Till alla motstÄndsflickor vÀrlden över:
Jag Àlskar er!
Alla som kÀmpar för en jÀmstÀlld vÀrld fri frÄn vÄld, för kvinnors frihet och rÀttvisa. Alla ni kvinnor, ickebinÀra och mÀn: mina syskon, mina hjÀltar, mina förebilder, mina vÀnner. Tack! Tack för att ni entrÀget talat om obekvÀma Àmnen, gjort dÄlig stÀmning, manifesterat, demonstrerat, skrivit, skrikit, lobbat, förelÀst och varit en jobbig jÀvel som aldrig accepterat normalisering av mÀns vÄld mot kvinnor, sexuella övergrepp eller trakasserier. Ni som satt ner foten. Ni som hoppats. Ni som fortsatt tro. Den hÀr dagen tillhör er.
.
Efter mÄngÄrig kamp kan vi Àntligen fira denna feministiska vinst: Riksdagen röstar idag igenom en Samtyckeslag!
Det Ă€r olagligt att ha sex med nĂ„gon som inte vill. Alla mĂ„ste frivilligt delta för att det inte ska vara ett övergrepp. Äntligen!
En sjÀlvklarhet, ett viktigt steg, ett stÀllningstagande, en symbol och en seger!
Vi som lÀnge drivit denna frÄga hoppas jag firar ikvÀll - fira allt slit som var vÀrt det! Vi gjorde det!
ALLT ANNAT ÄN ETT JA ÄR ETT NEJ! LĂ€s mer om vad samtyckeslagen och oaktsamhetsbrottet kommer innebĂ€ra pĂ„ @fattanu - de som stĂ„tt lĂ€ngst fram pĂ„ barrikaderna för att driva igenom den hĂ€r lagen! De som möjliggjort denna historiska dag!
Efter firandet vet jag vi imorgon ÄtergÄr till vÄrt pÄverkansarbete för lagÀndringen Àr steg ett och implementeringen steg tvÄ. En samtyckeskultur skapas av lagar ihop med attitydförÀndringar i samhÀllet genom information, förelÀsningar, kampanjer, inlÀgg, artiklar och samtal. Vi fortsÀtter tills alla har FATTAT!
.
Vi Àr mÄnga som kÀmpat och kommer fortsÀtta kÀmpa för en snÀllare, klokare, modigare vÀrld. MÄnga som gjort den hÀr dagen möjlig. Men av alla dom som Àr vÀrda att nÀmnas mÄste jag ÀndÄ namnge dig Madeleine Leijonhufvud.
Du som Àr fanbÀraren, urkraften och den ihÀrdiga krigardrottningen. Tack Madeleine för allt du gjort för oss andra. Tack för ditt mod. Tack för din tro. Tack för din envisa sjÀl, din kunskap och din kÀrlek. Du Àr en syster som har backat alla oss andra.
Den 23:e maj Ă€r frĂ„n och med nu Madeleine Leijonhufvuds dag. Varje Ă„r ska jag fira din kamp och den hĂ€r dagen du segrade i Slaget om Samtycke. âœŠđŸœâ€

Du förtjÀnar kÀrlek och respekt.
Dina Äsikter Àr viktiga, dina kÀnslor Àr viktiga och dina uppfattningar Àr viktiga - för att DU Àr viktig.
LÄt inte nÄgon behandla dig dÄligt.
Det spelar roll för att DU spelar roll.
Du Àr viktig.
So if you’re looking for a sign - this is it.

🌬
Vatten, vind och nÄgra vÄgor.
BlÄ, blÄ himlar och hav.
Svensk sommar, svensk skÀrgÄrd.
IklÀdd svart baddrÀkt, barfota pÄ en brygga.
Det Àr fem grader i vattnet. Men jag ska bada.
Isen smÀlte hÀr för nio nÀtter sen. Men jag ska bada.
Aprilhimlen lockar mig lÀngst ut pÄ bryggan.
Ut pÄ bryggan och till trappan.
Till trappan och till vattnet.
Som sjöjungfrurs sÄng lockar sjömÀn till havs.
För att drÀpa eller dansa.
För att Àlska eller dö.
En strimma av sol slÄr mot mitt hÄr och jag minns.
Det hÀr Àr början pÄ sommaren.
Och sen solen. Minnet av solen.
Som vi vÀntat, som vi lÀngtat, som vi undrat.
Skulle den nÄgonsin komma tillbaka igen.
I mörka dagar, med slask upp till knÀna, svor vi till gudarna.
Dra Ät helvete, ni har glömt oss!
Vi var kalla. Vi var ensamma.
Vi hÀdade. Vi slutade tro.
Men dom förlÀt oss. Allihop.
Och plötsligt en dag var vÄren hÀr igen.
Trots allt. Genom allt.
Oavsett om vi förtjÀnade det eller inte.
Vi fick vitsippor, solfrÀknar och grönska igen.
SolstrÄlar som vÀrmer.
Strimmor av hopp.
Jag vill till vattnet för jag vill minnas vÄren.
För varje trappsteg ner i vattnet sköljs vintern bort ur mitt sinne.
Tid av trolöshet, ensamhet och mörker Àr över.
Äntligen Ă€r det över!
En ny dag Àr pÄ horisonten.
Och med solen som stiger kommer vÀrmen, kommer kÀrleken, kommer ljuset.
En era dÀr mÀnniskor kommer ut ur sina grottor.
Sina idens ensliga vrÄr.
En era dÀr mÀnniskor Àr med varandra, Àr dÀr för varandra, Àlskar varandra.
Med varje steg pÄ bryggan minns mina bara fötter.
Allt Àr förlÄtet.
Vi dansar Äterigen under solgudarnas makt till vÄrt lyckas liv.
Allt Àr förlÄtet.
VĂ„ren kom.
VĂ„ren kom.
VĂ„ren kom.

Looks like a lady, eats like an animal

Emil i Lönneberga och glitter-bh

✹
dream, dream my child
because without visionaries
our world gets nowhere

Mod Ă€r att visa sig sĂ„rbar. Mod Ă€r att sĂ€ga ”Jag Ă€lskar dig” först. StĂ„ med hjĂ€rtat i handen. Skicka ett kĂ€rleksbrev som kanske aldrig fĂ„r svar. Mod Ă€r att lĂ€mna en relation som inte fungerar. Att vĂ„ga gĂ„ nĂ€r det Ă€r dags att gĂ„. Mod Ă€r att inte acceptera mindre Ă€n du förtjĂ€nar. Mod Ă€r att ta en vĂ€g som du inte vet var den slutar. Att hoppa. Och fortsĂ€tta hoppas.
Mod Àr att resa sig upp nÀr hundratals, kanske tusentals sitter kvar. Mod Àr att göra saker fastÀn man Àr rÀdd. Mod Àr att stÄ upp för dina medmÀnniskor. StÄ upp för det du tror pÄ. StÄ upp för dig sjÀlv.
Mod Àr grÄta framför nÄgon annan nÀr du lÀrt dig att ensam Àr stark. Att ta emot tröst. Att ta emot kÀrlek. Be om hjÀlp. Be om ursÀkt.
Mod Àr att vara naken med en annan mÀnniska och lÄta den se hela dig som du Àr. Mod Àr att möta sorg, möta oliktÀnkande, möta hat, möta krig, möta trauman, möta skrÀck. Mod Àr att möta livet och fortsÀtta leva.

Hon stÄr lÀngst fram pÄ barrikaderna. Hédi Fried. 93 Är gammal och lÀngst fram vid kravallstaketet. Jag stÄr vid hennes sida och bakom oss stÄr alla de motdemonstranter som samlats för att stÄ upp för kÀrleken, pÄ platsen dÀr hatet visar sitt fula ansikte.
Framför oss stÄr nazisterna. De som har ringt varandra kvÀllen innan och bestÀmt sig för att bÀra matchande klÀder. Svart-vita smÄ uniformer blev det, igen. Med dessa och gröna, tuffa flaggor vill de se respektingivande ut.
Men jag kÀnner ingen respekt.
Den som fĂ„r all min respekt Ă€r kvinnan som jag stĂ„r bredvid. HĂ©di Fried. Hon som suttit fĂ„ngen i Auschwitz, överlevt förintelsen och nu tvingas se nazisterna marschera Ă€nnu en gĂ„ng. Hon som sĂ€ger Ă„t oss andra att inte vara rĂ€dda. Att vi mĂ„ste agera – nu. Att om vi ignorerar eller försöker tysta ihjĂ€l gĂ„r normförskjutningarna obemĂ€rkt förbi.
Och dĂ€rför ska vi inte förminska vikten av att Sverigedemokraterna förskjutit den politiska debatten till att stĂ€ndigt sĂ€tta invandring högst upp pĂ„ agendan. SD:s retorik har flyttat grĂ€nserna för samtalet om vilka mĂ€nniskor som Ă€r vĂ€rda vĂ„r medmĂ€nsklighet, vĂ„rt skydd och vĂ„r gemenskap och banat vĂ€g för dessa högerextrema krafter. DĂ€rför Ă€r de ingen slump att deras avhoppare gĂ„r till högerextrema partier. Och vi mĂ„ste se att Nordiska motstĂ„ndsrörelsen flyttat fokus frĂ„n SD’s politik och fĂ„r den att framstĂ„ som mildare i kontrast. Men det Ă€r SD som sitter i riksdagen.
Vi fÄr inte glömma det.
PĂ„ bilderna frĂ„n motdemonstrationen ser det ut som om jag stöttar HĂ©di. Men det Ă€r hon som stöttar mig. Jag hĂ„ller henne under armen. Men hon hĂ„ller mitt hjĂ€rta. Hon hĂ„ller min framtidstro och mitt hopp. Och hon gör det efter allt hon har varit med om, sjĂ€lvklart, utan att tveka.‹Vi Ă€r inte rĂ€dda, sĂ€ger hon till mig.
Den som skriker har inte mycket att sÀga. Vi pratar lÄgmÀlt och det hörs lÄngvÀga. Vi mÄste agera idag om vi vill ha en demokrati imorgon. Jag fyller mig med mig hennes vishet, beslutsamhet och civilkurage och svarar att jag vill bli som hon nÀr jag blir stor. Aldrig ge upp. Hennes mod gör mig modig. Hennes styrka gör mig stark.
Vi mÄste minnas.
Vi mÄste se sambanden.
Och vi mÄste stÄ upp.
IgÄr, idag, imorgon, för alltid.

☁
Med en himmel i alla nyanser av rosa
Och lÀppar röda som blod
Stod hon och tÀnkte pÄ allt som hon kÀnde
Och allt som han inte förstod

If you want to achieve greatness, stop asking for permission

Som en drottning av Stockholms skĂ€rgĂ„rd. Med celluliter pĂ„ lĂ„ren och solen i ansiktet. Himlen, vattnet och diamanterna pĂ„ bröstet Ă€r blĂ„. En brygga blir ett kungadöme, ett slott och ett utkikstorn att speja efter skepp. Vattnet, vinden och vĂ€rmen pĂ„ vĂ„ren. Gömda skattkistor och piratflaggor i fjĂ€rran. Inga riddare. Inga pengar. Men guld. Massor av guld. Inget guld man kan köpa saker med. Men saker som Ă€r guld vĂ€rt. SĂ„nt som fĂ„r sjĂ€lvaste sjĂ€len att glimma. SĂ„nt som riddarna glömt bort. Och det var dĂ€rför dom Ă„kte. Och dom kom aldrig mer tillbaka. SĂ„ hon satt dĂ€r sjĂ€lv med solen i ansiktet. Solen. Solen som aldrig gĂ„r ner hĂ€r. Men vattnet Ă€r kallt. Solen gĂ„r aldrig ner hĂ€r. Men natten kommer förbi ibland. Smygande skuggor runt husknutar. Smugglare men inga fiender. Som lever som att de aldrig ska dö. Fiender men i vackra kostymer. Som pratar om livet med aldrig har levt. Livet pĂ„ bryggan, pĂ„ slottet, var ensamt, vackert, kargt och enkelt. Det var mĂ„nga som sa att de hade velat skaffa en egen liten brygga. LĂ€mna allt för ett liv i kungadömet, i ensamheten under himmelen. Men de stannade kvar. Eller vĂ€nde om. De hade aldrig vĂ„gat. Aldrig vĂ„gat hoppa. Men ingen fĂ„gel vet om att den kan flyga. Den bara provar. Den bara gör det Ă€ndĂ„. Även om det kĂ€nns lĂ€skigt. Och trots alla nĂ€tter det hade varit lĂ€skigt sĂ„ Ă„ngrade hon sig inte. Hon var inte rĂ€dd. Hon var fri.

No more fucks to give

Most Popular Instagram Hashtags