linneaclaeson linneaclaeson

399 posts   64440 followers   50 followings

LinnĂ©a Claeson 🐳💋  Handballplayer Law student Founder of @assholesonline @omtankestockholm @refugee.relief ‱ For business or interviews: linneaclaeson@hotmail.com

http://mobil.nt.se/nyheter/norrkoping/sa-fick-hon-en-miljon-lyssningar-pa-en-dag-om4745895.aspx

Jag Ă€r pĂ„ plats i Danmark och har startat upp med min nya klubb med 12 timmars trĂ€ning pĂ„ fyra dagar... Fullt ös frĂ„n början alltsĂ„ och vi har ont överallt, men jĂ€kligt kul Ă€r det att köra handboll igen med dessa tjejer! 😃đŸ’ȘđŸŸ

Tusen tack för alla fina kommentarer om sommarpratet. Jag blir alldeles tagen av att höra att ni inspirerats till att tala om sexuellt vĂ„ld med era söner, kvinnor som verkligen kĂ€nner systerskapet, som kĂ€nner att vi har fan fĂ„tt nog nu! Vi förtjĂ€nar mer och vi krĂ€ver mer! Och ni fantastiska mĂ€n som skriver att ni vill ta emot min utstrĂ€ckta hand och mitt feministiska frieri, med hashtagen #hĂ€rharduminhand. Tack för er kĂ€rlek. Vi ska vara modiga, vi ska göra skillnad! ❀
.
PÄ @assholesonline Àr lÄtlistan. Jag skrev klart programmet kl. 02.00 natten innan inspelning och klurade lÀnge pÄ lÄtarna. Den vackra lÄten Skuggan av Tom Joad som Plura sjunger Àr en lÄt som inte Àr utgiven. Jag hörde den en sommarkvÀll, i en park, pÄ en konsert i Norrköping. Det Àr Wiehes översÀttning av Bruce Springsteens lÄt the Ghost of Tom Joad. SnÀlla ge ut den Plura, den Àr magi!
.
Jag mÄste berÀtta för er om tjejen som sjöng Under ytan! Jag tycker det Àr en vÀldigt fin lÄt och sökte en cover för jag kÀnde att jag ville att en kvinna skulle sjunga i den delen som handlade om sexuella övergrepp. TvÄ dagar innan inspelningsdagen och efter timmars av sökande pÄ youtube hittade jag ett klipp frÄn 5 februari 2014 med 631 visningar, av Sofia Andersson. En tjej med en otrolig sÄngröst som sjöng lÄten i sin enkelhet. Jag blev förÀlskad direkt och skrev i kommentarsfÀltet att hon kunde smsa mig om hon var intresserad av en radioförfrÄgan. Jag tÀnkte att hon kanske inte ens anvÀnder sin youtube lÀngre, men jag chansar.
.
Samma kvÀll fick jag ett sms av henne sÄ jag ringde upp, presenterade mig och berÀttade att jag skulle vilja ha henne i mitt sommarprat. TvÄ dagar senare hade Sofia tagit tÄget upp frÄn Norrköping, dÀr hon jobbar som lagerarbetare, och tillsammans med hennes mamma intagit Radiohuset i Stockholm. Nu har hennes vackra stÀmma hörts av ungefÀr en miljon svenskar. En helt vanlig tjej frÄn Norrköping, precis som jag! Det kÀndes sjÀlvklart att passa pÄ att lyfta en annan tjej och övertala radion, tvÄ dagar innan allt ska va klart, om att det hÀr Àr en chansning som kommer bli bra! Och det blev det ocksÄ, för hon var ju fantastisk! #assholesonline #linneaclaeson #sommarip1

🌾IDAG ÄR MITT SOMMARPRAT🌾
GÄr att lyssna pÄ 13.00 i radio P1 eller redan nu som podd. Det vore vÀldigt roligt att höra era reflektioner!
.

#assholesonline #linneaclaeson #sommarip1

Foto: Julia Lönnborg @maplecastlephoto

Imorgon Ă€r det min tur att vara sommarvĂ€rd! Klockan 13.00 kan ni lyssna pĂ„ mitt sommar pĂ„ radio p1 och vĂ€ldigt nyfikna sjĂ€lar kan höra det redan klockan sju pĂ„ morgonen som podd. Vilka sommarprat har ni hört som ni kan tipsa om i Ă„r, och vilka ser ni fram emot? Har ni nĂ„got all time favorite som bara mĂ„ste lyssnas pĂ„? 😃🌾
#assholesonline #linneaclaeson
Foto Julia Lönnborg @maplecastlephoto

Nu lĂ€mnar jag Stockholm, men mĂ€nniskorna hĂ€r bĂ€r jag med mig i mitt hjĂ€rta. ❀

SÄklart man Àr förÀlskad i de vackra husen, gatorna och staden nÀr man snart ska lÀmna.

Den hÀr kvinnan Àr inte bara en frisör, hon Àr fan en konstnÀr!
Elin Carlsson, pÄ Hair Stars i Slussen, Àr utan tvekan bÀst i stan.

I Tyskland hÀmtade de först kommunisterna, och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist.

Sedan hÀmtade de fackföreningsfolket, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten.

Sedan hÀmtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude.

Sedan hÀmtade de mig, och dÄ fanns ingen kvar som protesterade.
.

Skohögen ska pÄminna oss om förintelsen. Den Àr placerad precis intill platsen dÀr nazisterna just nu tillÄts stÄ i Almedalen. Hit har mÄnga med mig gÄtt för att stÄ upp. Tagit bilder för att vara med i motstÄndskampanjen. MÄlat kÀrleksfulla citat och regnbÄgar pÄ marken med kritor. TÀltet bredvid NMR Àr tomt eftersom föreningen JAG, som jobbar med personer med funktionsvariationer, inte vÄgade vara kvar. Men nÀr dom lÀmnade sÄ satte dom upp en utstÀllning frÄn om projekt T4, som handlar om hur nazisterna i Tyskland mördade personer med funktionsnedsÀttningar. Vi ska aldrig tillÄta oss att glömma historien. Civilkuraget Àr det jag kommer minnas mest frÄn den hÀr veckan i Almedalen.
.

Nazisterna kom till Almedalen #ochjagprotesterade

IgÄr stod jag i 44 graders vÀrme i Grekland dÀr mÀnniskorna pÄ flykt vill Äka var som helst, men inte kan ta sig nÄgonstans. Jag dÀremot med mitt svenska pass som inte behöver Äka nÄgon vart, kan Äka vart jag vill. SÄ jag kunde ta mina saker och Äka hem till Sverige igen. Fan vad mÀrklig vÀrlden Àr.
.

NÀr jag Àr dÀr funderar jag pÄ hur i helvete jag ska kunna Äka hem igen och leva vidare i min vardag. Sen Àr man plötsligt bara i Stockholm, har packat om vÀskan och Äkt till BorÄs för att förelÀsa pÄ SM-veckan. Ut ur en bubbla av misÀr och in i en annan dÀr alla Àr supertrevliga och förÀldrar med sina barn fyllde Stadsparken för att lyssna pÄ mig snacka om civilkurage, jÀmstÀlldhet och sexuella övergrepp mot barn inom idrotten.
.
Medan tankarna snurrar kring mÀnniskor som dör pÄ Medelhavet stÄr jag samtidigt nu hÀr och skrattar Ät en megastor reklamskylt pÄ mig sjÀlv. Och sÄ inte att förglömma höjden av sjÀlvupptagenhet: att ta en bild pÄ sig sjÀlv med en bild pÄ sig sjÀlv. Den delen av mig kan jag ju ocksÄ förundras över, precis som hur mÀrkligt anpassningsbar mÀnniskan Àr. För det var vidrigt att bevittna det som försiggÄr i Aten men ÀndÄ sÄ har det varit trevligt att snacka med massor av personer hÀr i BorÄs.
.
Ja, ni hör ju sjÀlva att jag inte kan hantera eller bli tillfreds i varken kontrasterna eller hur jag fungerar. Utan slutsatsen av svamlet blir vÀl att resan till Grekland var fruktansvÀrd, lÀrorik och motiverar mig till att fortsÀtta verka för att mildra dessa personer lidande. Samt att det var kul att förelÀsa och snacka med er i BorÄs. Och att livet kÀnns mÀrkligt.

Jag har just kommit ut frÄn den vÀrsta platsen jag nÄgonsin varit pÄ. SÄg ut som ett koncentrationslÀger men det var inte en folktom historisk minnesplats, utan fullt av mÀnniskor som levde hÀr nu. Bakom stÀngsel och taggtrÄd, i trÄnga baracker och 38-gradig vÀrme. Det var sÄ vidrigt att jag inte visste vad jag skulle skriva sÄ jag sa nÄgra ord i videon hÀr. Men sÄ kom jag pÄ att jag inte visste vad jag skulle sÀga heller.
.
Det enda som jag kom att tĂ€nka pĂ„ Ă€r ni som bidragit och skickat er medmĂ€nsklighet för att mildra dessa mĂ€nniskors lidande och göra deras helvete lite mer uthĂ€rdligt. Ni har gjort skillnad för personer hĂ€r nere som ni antagligen aldrig kommer trĂ€ffa. Det Ă€r verkligen civilkurage och jag Ă€r sĂ„ tacksam för att mĂ€nniskor som ni vill göra sĂ€llskap med mig hĂ€r pĂ„ internet. Det Ă€r verkligen en Ă€ra för mig. Tack. ❀

Jag Àr sÄ jÀvla rÀdd för att trÀffa dom igen. TÀnk om dom fortfarande Àr kvar. Imorgon fÄr jag veta. Jag Äker tillbaka till Grekland, till Aten dÀr jag var förra sommaren i ett flyktinglÀger. Eller jag vet inte om man kan kalla det ett lÀger att sova pÄ asfalten i dammet under en motorvÀg. Tillbaka till misÀren kanske jag ska sÀga bara. Till platsen dÀr mÀnniskorna satt i en evig vÀntan pÄ bÀttre tider, hopplöshet inför framtiden och saknad efter personer som dom Àlskade. Jag fick se livslusten slÀckas i vuxnas ögon, barn som aldrig fick vara barn och gamla som inte fÄr leva ut sina sista Är pÄ ett vÀrdigt sett.
.
En pytteliten sjÀlvisk del i mig tÀnker att det vore fint att trÀffa de personer jag mötte senast för jag vill krama om dom, frÄga hur dom mÄr och sÀga att jag tÀnkt pÄ dom ofta. Men resten, ja nÀstan hela jag Àr sÄ fruktansvÀrt jÀvla rÀdd för att se ett bekant ansikte. Att behöva stÄ inför insikten att de fortfarande Àr kvar hÀr, fast hÀr, har levt hÀr och kanske kommer dö hÀr. Om de hade tappat tron förra sommaren, hur mÄr dom dÄ ett Är senare, efter ett Är till i helvetet pÄ jorden. Det vore sÄ vidrigt att jag nÀstan inte vill Äka samtidigt som jag kÀnner att jag mÄste. Och Àven om jag inte möter samma personer som förra sommaren sÄ vet jag att jag kommer trÀffa tusentals andra som mÄr precis lika dÄligt som dom gjorde. Och jag vet hur fruktansvÀrt dÄligt jag mÄdde nÀr jag Äkte dÀrifrÄn och nu vÀljer jag att Äka igen. En del av mig sÀger att jag Àr galen. En annan del att valet Àr sjÀlvklart.
.
Jag Äker med Refugee Relief, den ideella föreningen som jag startat med fem andra som ocksÄ var och volontÀrarbetade i Grekland. En av dom ser ni hÀr pÄ bilden, det Àr min bÀsta vÀn Jonas som jag Äkte med senast. Vi bekostar resa och allt med egna pengar och de bidrag vi fÄr gÄr oavkortat till insatserna dÀr nere.
.
Nu gör vi en insamling inför vÄr resa imorgon. Om du vill och kan sÄ swisha 100 kronor sÄ vi pÄ plats kan köpa skor, underklÀder och förnödenheter för att mildra lidande hos mÀnniskorna pÄ flykt. Vi vill visa genom vÄra bidrag och nÀrvaro att dom inte Àr bortglömda.
Var med och gör skillnad! ❀
.
Swish: 1235 444 625

Jag fick Àran att sjunga tillsammans med kören Gatans Röster nÀr jag var hos Ny gemenskap för att lÀmna klÀder och hygienartiklar som jag och Elin Westher samlat in genom vÄr organisation @omtankestockholm för att hjÀlpa hemlösa personer. Kören ville gÀrna jag skulle sjunga lite med dom och lÀgga upp den hÀr filmen för att sprida kunskap om hur situationen för socialt utsatta ser ut.
.
Visste ni att det finns ungefÀr 4000 hemlösa i Stockholm och dÀrutöver ca 1000 EU-migranter som sover pÄ gatan. Man kan tro att sommaren blir mildare för de som saknar hem men det Àr faktiskt sÄ att mÄnga stÀllen stÀnger under sommarmÄnaderna sÄ det finns mindre hjÀlp att fÄ. Ny gemenskap har tvÄ öppna stÀllen som tur Àr och dom behöver bÄde klÀder och volontÀrhjÀlp sÄ maila dom ifall nÄgon av er Àr intresserade. Vill nÄgon ge ekonomiskt stöd till Omtanke Stockholm kan ni swisha till 070-716 64 64.
.
Men framförallt, lÀs pÄ lite om hemlösa personers situation, titta folk i ögonen, se varandra, sÀg hej, ge ett leende, visa att du bryr dig, frÄga hur nÄgon mÄr. Allt det Àr gratis. Allt det Àr ovÀrdeligt.
#omtankestockholm #linneaclaeson #hemlösa #homeless

Most Popular Instagram Hashtags