linaizzati linaizzati

2,026 posts   32,420 followers   249 followings

LINA 💖  Penang🇲🇾 Love my 2K🕺 Featured: Kosmo|Mingguan Malaysia|HMetro📰 OWNER @kayudeko & @khalyssa_lilshop #kayudeko Any business/IG@gift review please DM

Done setup booth😎😊Tapak kuih raya dah buka. Sapa orang alor setaq bole p cari di tapak dalam city plaza yg legend tu. Beli 7 balang ha baru raya sakan.😍

Hectic days for today. Bulan raya bulan nak cari rezeki lebih. Untuk peniaga2 sedunia moga murah rezeki kita semua. Amin. 💪💪

Tak lama dah nak raya. Ya Allah moga2 tak tinggal posa tahun ni. Amin😍

Kemas2 sikit sebelum tidur. Selamat malam..
.
.
♤♤******♤♤ Sedekah jariah di bulan mulia. Moga ramadhan saya diberkati. Amin♡😍

Lagi 4 jam lebih nak berbuka
Time2 free ni nak ronda cari bawal chiffon yang ok
So sapa taw kat mana nak cari yg murah dan elok bole tolong tag tak ig mana yg jual
Tqqq

Puasa2 ni nak share tips lagi. Tips curtain.
1) ukuran langsir yg tepat. Jangan terlalu labuh dan jangan sangkut betul2 atas tingkap. Jarakkan sikit dari tingkap. Jangan labuh atau senteng nanti rumah jadi tak sedap mata nak memandang.
2)untuk warna curtain pulak kalau rumah sempit bole pilih color yg sama atau senada dengan cat rumah dan mesti harmoni dengan perabot kita. Jangan kontra sangat. Ada cool dan warm neutral semua kena study dulu.
3)ketebalan kain. Ikut pengcahayaan rumah kita ok.
4)nak hang curtain pun tempat nak hang tu jangan lari konsep rumah. Detailing lipatan ikut kesesuain konsep dan hanger macam mana..
5)corak curtain kena tengok perabot. If perabot kita sangat menonjol so better pilih curtain yg plain. Tp if perabot tak menonjol bolelah pilih corak curtain yg menonjol...
Sekian curtain rumah ni dari nagoya sg petani semua buat sendiri dari ukur hingga ke pasang😍sapa pun gigih macam ni?

Done dah buka puasa
Tips seterusnya macam mana nak hilang habuk
Takda tips sebab setiap hari kena sapu. Malas sapu 5 kali ganda habuk.
Mop sebulan sekali saja. Mop ajaib😃

Tips untuk anak tak buat semak
1) semua toys main dalam bilik toys saja
2) if main di ruang tamu ni selepas main simpan toy dalam drawer itu
3)barang deco tu larang jangan bagi main. Jerit marah. Tegas sikit. 1 2 kali ja. Pastu lama2 confirm tak main dah..
Hehe sekian sikit2 tips rumah kemas hati tenang

Selamat berbuka semua😍
Longchamp dari @shoptastix

Happy 4th birthday maya. Peminat susah mati my little pony. 😍hadiah nanti makngah bagi.

Most Popular Instagram Hashtags