ladansliders ladansliders

71 posts   2622 followers   44 followings

LÅDAN  Luntmakargatan 63 Öppettider: Ons-Tor 17-22, Fre-Lör 12-sent (sön-tis stängt)

Tack för igår får vi väl säga. Lådan vet nu att den lever. Det blev ett rejält race igår och det är väl bara att konstatera att vi underskattade efterfrågan. Hur man nu kan räkna för lite när det gäller tacos och fredag och Mr Taco på gästspel - vi borde ju ha preppat tills det rann crema ut på gatan. Så till alla som blev utan igår: sorry. Hoppas ni hade det bra här på Lådan ändå. Nytt ställe, nytt gästspel, ny publik..ja, klurigt att räkna i förväg helt enkelt. Sen är det ju så med den här typen av grejer att det kommer ta slut innan stängning och det kommer vara limiterat antal portioner. Hursomhelst. Kul var det och gott blev det om vi får säga det själva. Så idag kör vi igen. Men nu skiftar vi till Buffalo wings och Korean BBQ-wings - båda med ekologisk gårdskyckling från småskalig uppfödning. Och: en side som är en dipp i fem lager med friterade tortillachips. Så, ja, kom i tid typ. Vi öppnade 12.
#lådan

Vi har inget att tillägga
#lådan

Ok så här då, vi kanske inte spikar gästspelet till lunch idag, det rullar igång under eftermiddagen. MEN: till lunch finns vårt vanliga snask. OCH: kolla in vad som väntar sen. I Crambys egna ord:
Black sesame beef taco - nybakt vetetortilla med högrev i chili, svärtad vitlöksolja, kimchislaw och crema.
Crispy avokado taco (veg) - nybakt vetetortilla med frijoles refritos, friterad avokado, kimchislaw och majjo.
Det vanliga krafset - att tortillisarna är gjorda av oss från grunden på ekologiskt mjöl och bakas a la sekund i pizzaugnen, högreven är hängmörad och kommer från småskaliga gårdar via @kotthandlare.otterberg på Kungsholmen och att...blablabla - ja, det där känner ni ju till vid det här laget. Nämendåså. Varsågoda. Ps. I morn gör vi nya grejer så den som vill ha tacos får se till att vilja det ikväll. Pssst.
#tacos
#fredagsmys
#Lådan

Ikväll har vi öppet igen och efter den lätta påskmaten med äggvitor och fisk är ni alla så klart sugna på sliders och friterat. Känns det lite tungt kanske vi kan fresta med en vegetarisk laddning. Vi jobbar fortfarande på att lösa en vegansk fritering men tills dess är vi ändå ganska stolta över allt vegetariskt goff som vi har på menyn. För det värsta som finns är ju folk (läs: restauranger) som tror att vi som gillar att äta vegetariskt fortfarande vill käka hälsotallrik med råris och avokado som om det var 2003. När vi går ut och dricker öl. Nejtacksåmycket. Så kom och tryck nyfriterad falafel på nybakat pizzabröd, vegetariska sliders med chimichurri, våra egna jalapenocheeseballs eller friterad inlagd gurka. Runda av med chips. Veg out!
#lådan
Foto: @tackmennejtack

Jomenvisst, den person i mat-Sverige med störst sannolikhet för att nästan-öppna-en-restaurang-men-ändå-inte - Jonas Cramby - kommer till LÅDAN på fredag. Med kokböcker om texmex, BBQ, tacos, mackor och nu senast japansk grillning har han förmodligen gjort mer för genuin streetfood i det här landet än någon annan. För att inte tala om upprättelsen av den tidigare så missförstådda amerikanska matkulturen. Och frågan som alltid ställs: när ska han öppna ett eget ställe. Och svaret som ges har varierat men i en podd för nåt år sedan yppades att han eventuellt skulle vilja öppna ett ställe men i så fall helst bara göra en grej, en kort tid. Och sen byta. Eller stänga. Eller hur det nu var. Så när vi hade fumlat färdigt med vad vår låda skulle bli för nåt hörde vi omgående av oss till Jonas och tog honom på orden. Kom hit, gör din grej, stäng, kom tillbaka, byt grej, stäng. Så det tänkte vi göra nu tillsammans på Lådan. Vi kallar det texmexextravagonzo och det kommer bli lite vad vi känner för. Och tycker nu någon "foodie" därute att texmexpåriktigt känns såå 2012 så gratulerar Lådan till trendspaningen. Välkommen ni oxå.
#lådan
#jonascramby
#texmexextravagonzo

Tacosfredagsmys
#lådan

Texmexextravagonzo. Snart på LÅDAN.
Artwork: @keepingthestokeafloat
#Lådan

Nästa helg. Gästspel på LÅDAN.
#lådan

Sliderman är påfylld med Pale Ale Pale Ale Pale Ale från Dugges. LÅDAN LÅDAN LÅDAN är öppen för affärer. Glad Påsk
#lådan
#duggesbryggeri
#cloudwaterbrewco
#palealepalealepaleale

Vad är LÅDAN? Vi ställer frågan igen och svarar: en restaurang. Vi ville bara förtydliga det för i takt med att fler av er hittar hit och dit (alltså till det här instat och själva Lådan på Luntmakargatan) så uppkommer frågan igen då och då vad Lådan egentligen är. Och så speciella är vi ju inte så det är nåt man måste förstå eller så. Vi är en restaurang. Som gör sliders (mindre burgare) på samma kött, bröd, ost och övriga råvaror som @flippinburgers . Därför har vi även kallat oss Flippins bakficka. Och - eftersom vi har långbord, 20 fatkranar med enbart svensk hantverksöl och -läsk och en lokal i ett gammalt garage - så har vi även kallat oss ölhall. T o m amerikansk sådan för att sådana har varit en del av inspirationen men kanske mer för att maten vi serverar är det vi känner oss trygga med: streetfood med slagsida åt amerikanskt pubkrubb. Men på frågan som uppkom häromdan - kan man äta hos er? - så är ändå det enkla svaret: ja. Vi är som sagt en restaurang. Blir man mätt är en annan (svensk?) klassiker och det är ju en högst induviduell fråga därtill ganska beroende av hur mycket som äts. Men vi har alltså mer än bara chips även om vi är stolta över att vi gör även våra chips från grunden. Så för att förtydliga ligger hela vår meny på bilden. Och när vi läser den på det sättet skulle det nästan kunna beskrivas som amerikanska tapas. Även om vi aldrig skulle erkänna det. Och för att dubbelförtydliga: vi raljerar inte över de uppkomna frågorna: vi tar det på oss. Som våra kära politiker brukar säga när folk inte röstar på dem: vi har inte nåt fram med vårt budskap. Istället för den lite jobbigare insikten att folk bara inte höll med. Eller annorlunda formulerat på en bumpersticker vi såg en gång på ett burgarhak i North Carolina: "If we stop voting, will they all go away?" Outch.. Ibland är det skönt att bara vara en restaurang. Som sagt. Så: välkommen in och ät mat och bli mätt. Vi öppnar 17, kör till 22, idag och i morn. Sen påskatängt.
#lådan

I morn är det lill-lördag följt av skärtorsdag, två av årets minst kravfyllda kvällar. Det är ju det fina med påsken - den kräver ingenting. Och det händer typ ingenting. Men innan ni gör ingenting är ni välkomna att komma och hänga på Lådan. Vi kör ons-tor 17-22 och stänger sedan hela påsken. Den som känner att det blir mycket animaliskt i helgen men ändå vill goffa kan köra vår vegslider med friterad beanie och chimichurri. Bra skit faktiskt.
#lådan

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags