ladansliders ladansliders

96 posts   3194 followers   55 followings

LÅDAN  Luntmakargatan 63 Öppettider: Ons-Tor 17-22, Fre-Lör 12-sent (sön-tis stängt)

http://www.dn.se/pa-stan/ata-ute/ladan-hogt-over-huvudstadens-vanliga-bars-och-burgar-stallen/

Ok gott folk, dags för dogs. Mjölksyrad färskkorv från Korvhantverk Stockholm @korvhantverk med nybakat korvbröd från @magnusjohanssonbagerikonditori
Den ena kallar vi Locals Only och är vår tolkning av en svensk klassiker med egengjord majonnäsgurka, friterad lök plus senap och ketchup. Den andra fick heta 24h Chili Dog och är toppad med långkokt chili på bringa från @gronagardar, gräddfil, silverlök och senap. Lådan lever och snart Dogfood. Välkomna ner ikväll!
#lådan #dogfood

För länge sen, faktiskt ganska långt före LÅDAN, fanns en plan. Vi skulle ta över en korvkiosk. Det skulle bli ett litet lagom steg från @flippinburgers: kött och bröd. Igen. Men alltså korv med bröd. Varken mer eller mindre. Fast med en liten tweak: istället för drakarnas emulgeringsmedel, invertssocker, potatismjöl och 47-procentiga kötthalt tänkte vi göra nåt helt annat. Korv med bröd på riktigt. Fanfar! Knappast en unik idé, inte ens oprövad. Men vid sidan av klassiska hjältar som Günters och @ostermalmskorvspecialist och friska initiativ som @realkorvkiosk kunde vi ändå inte skaka av oss känslan att ett helt segment i övrigt kontrolleras av några få kedjor som trycker ut samma skräp utan att egentligen bry sig. Lite som burgarsegmemtet för fem år sedan. Så vi ville se om vi kunde göra vår grej och försökte köpa en korvkiosk. Men det ville sig inte. Så ni som nu fick andnöd av att den gamla fina kovkioskbranschen skulle gentrifieras kan andas ut. Vi tog våra ekologiska nybakade bröd och våra mjölksyrade hantverkskorvar och byggde en bar istället. Där vi bara kommer servera suröl i growlers med egenvirkade freakers @freakerusa på certifierat ullgarn. Nä ok det där sista var inte sant. Det blir Miller på flaska.
Stället fick i alla fall heta Dogfood, finnas på Industrigatan 2 på Kungsholmen alldeles snart och nu alltså smygtestas på Lådan ons-tor. Woff. (Vill ni veta mer om Dogfood så följ oss på @dogfoodinc där vi snart kommer berätta mer).
#dogfood #lådan

Ons 24/5 och tor 25/5. LÅDAN testkör Dogfood
#lådan #dogfood

Vad är LÅDAN? Lådan är lite hemlighetsfull. Faktiskt helt i onödan men så där som det kan bli med nyöppningar och när allt liksom inte riktigt hinns med. Som vadå? Som att vi för första gången jobbar bar, så där på riktigt som på andra, riktiga barer. Ni som känner oss från @flippinburgers vet ju att vi är rätt petiga med bärsen, läsken och shaken. Men någon bar att tala om har vi väl aldrig varit. Kanske kan bli, det får vi se.
Men på Lådan ville vi ändå ta nästa steg. Även om vi börjat försiktigt och som sagt lite hemligt i betydelsen vi-har-inte-sagt-nåt snarare än i bemärkelsen vi-försöker-va-nåt-som-ingen-vet-om.
Men det ni kanske inte vet om är i alla fall att i baren på Lådan huserar barchef Tobbe, närmast från Punk Royal och dessförinnan tydligen en inventarie på @surfersstockholm och @surfersvisby i många år. Och som alla bartenders av rang tusen ställen därtill.
Så även om Lådan är en streetfoodbaserad ölhall vågar vi påstå att vi också gömmer en del godis i baren. Som med ölen ligger tyngdpunkten på små svenska producenter och destillerier som gin från @hernogin, @stockholmsbranneri och @nilsoscarbrewery, whiskey från @mackmyrawhisky och vodka från @virtuousvodka.
Kvällen innan eller dagen efter kanske man inte riktigt orkar bry sig om att Lådans GT görs på Nilsoskars ekologiska gin blandat med @fentimansltd botaniska tonic, eller att huvudvärken lägger sig en aning snabbare med en bloody på både vodka och tomatjuice som är ekologisk. Men vi orkar tänka på det. För vi tycker det blir lite bättre. Som Lådan's grogg på lokala hantveksprodukter som gin från @stockholmsbranneri och vår humlegrapesoda på fat från @dryckeriet som ni kan se på bilden. Tillsammans med vår lakritsdrink (svajpa och trust us..) och rosmarinfläder (japp, den med kvisten). Amen åhh vad långrandigt det här blev då. Men nu är det ingen hemlis i alla fall. Så när daggen trängt igenom filten finns det värme att få i baren. Och sliders förstås. Ikväll kör vi till 00:00. Lördag på det.
Ps. Alla fina bilder från vår grymmaste @tackmennejtack

Känner inte ni också hur kallt det kommer bli där runt 17? Tur att LÅDAN öppnar för dag 2 med @sthlmbrewersfest och gästande bryggerier. Igår var det fullsmetat så kom tidigt. Eller sent. Vi kör till 22.
#ladansliders #sthlmbrewersfest

Då kör vi gänget, @sthlmbrewersfest @ LÅDAN och taplistan kommer upp strax men vi kunde inte hålla oss från att fritera lite öl också. Så ikväll och imogon bjuds det på friterade ekologiska skogschampinjoner med ranchdressing samt friterade egenpicklade jalapeños med myntayoghurt. Båda grejerna har fått goffa till sig i en klassisk beer batter med den lite mindre klassiska ingrediensen Parlez-vous francais farmhouse ale från Költur @bkbeerguys Lika god friterad som flytande kall.
#lådan
#sthlmbrewersfest
#parlezvousfrancaisfried

I morn öppnar vi en låda med öl igen när @sthlmbrewersfest kommer på besök. Förutom bättre lokal bärs kör vi även lite trevlig cornhole. Ni vet amerikaner har ju fattat det här med drinking games. De kastar hästsko, slänger pingisbollar i en mugg eller bönpåsar i ett hål, s k cornhole. Inget komplicerat. Medan vi ägnar oss åt kubbregeldiskussioner och annat skoj. Så kom ner i morn och kasta påse i ett hål med en fantastisk lokal finöl i handen. Nästan sommar på det.
#lådan #sthlmbrewersfest #cornhole

Som ni kunde misstänka smyger det omkring ett gäng sköna amerikaner i den lokala ölscenen även här i Stockholm. Det är ju nåt de är väldigt bra på därborta: brygga öl, bygga lokala communities (som det heter) och smyga omkring och vara sköna. Och inte minst få grejer att hända. En sån loklal fin grej som gänget bakom @katarinaolkafe och @bkbeerguys fått att hända är @sthlmbrewersfest med syftet att bygga en community kring alla bra lokala bryggerier som finns i Stockholmsregionen. Och ordna festivaler som Katarina Kegger nu i början av juni. Eller pop-ups och taptakeovers som på Lådan nu på ons och tor i nästa vecka. Då kommer SBF och tar över kranarna med fina grejer från bryggerierna som är med. Som t ex @nordickiwibrewers och @unibarsum Utan många av dessa bryggerier skulle Lådan inte kunna vara vad den blivit så kom ner i veckan och show your local support.
#lådan #katarinakegger #sthlmbrewersfest

LÅDANs första gästspel i baren. Ons-tor 17-18/5. Mer info kommer.
#lådan #sthlmbrewersfest

Vad är LÅDAN? Lådan är stolt. 4/5 i DN. Fredag på det. (Länk till artikeln i profilen, eller link in bio som amrisarna säger)
#lådan

Och. Weed(s): ogräsfynd, vaktelägg, mandelpraline, kärnmjölksost. Utropstecken på det? Ja. #lådan #sayanisaksson #utropsteckenpådet

Most Popular Instagram Hashtags