[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

kurapak kurapak

4215 posts   19840 followers   200 followings

KURAPAK™  Food ▪️Travel ▪️ Lifestyle Brunei's Most Wanted Travel Blogger Events, Ads, Promos & Photography WhatsApp +6738715588 Excuse my grammar, i'm Bruneian

http://www.kurapak.co/

Masya Allah, One of my favorite shot that I have managed to save from my drone. The amazing view right before the sun goes down at Pulau Padar. (Sajak bila ku cakap orang putih ani? Melachis jua rupanya aku ani kadang-kadang walaupun pipi punggung ku itam)
.
Sponsored by @psa_brunei (Paradigm Scholar Agency) .
.
Official Shades: @alora.collection .
.
Official Watch: @krasnayabrunei_timepiece .
.
Supported by @siti.rabiah.restaurant @larniescarvesbrunei @8thavenue.bn .
.
#kurapak_komodo2017 #komodo #indonesia #kurapak_travel #wanderlust #travel #island #honeymoon #dangmawar #drone #droneoftheday #livefolkindonesia #dji #djispark #dronephotography #spark #sunsets

Pagi terakhir kami di Labuan Bajo, this shot was taken at Pulau Rinca, dimana tampat Komodo Dragon tinggal, tapi ani arah puncak, Komodo Dragon tinggal dibawah-bawah paras bukit saja pasal diatas ani panas, one random fact pasal Komodo Dragon ani, ia inda suka kana panas, sama jua macam some of kitani, kalau kana matahari sikit, mengusut macam orang inda pass exam O Level .
.
Sponsored by @psa_brunei (Paradigm Scholar Agency) .
.
Official Shades: @alora.collection .
.
Official Watch: @krasnayabrunei_timepiece .
.
Supported by @siti.rabiah.restaurant @larniescarvesbrunei @8thavenue.bn .
.
#kurapak_komodo2017 #komodo #indonesia #kurapak_travel #wanderlust #travel #island #honeymoon #dangmawar #droneoftheday #dronediscover #dji #spark #dronephotography #livefolkindonesia

Malam terakhir at Labuan Bajo. This is me kelalahan bagas memgambar @dangmawar 's OOTD at some kampung. Yang besinar atu bukan buat-buat tu, lucky shot by my wife of jam ku pakai from @krasnayabrunei_timepiece kana reflection matahari.
.
Yang kacamata ku pakai selalu atu, kacamata kegemaran ku from @alora.collection tu , pasal kalau ku pakai, aku nampak muda 4 bulan dari umurku yang banar.
.
Alright then, aku chow lu kan beurut batis. Sangal yow kuai sana kuai sini, maklumlah kalau ku stay dihotel, tungking ku kana aga samut.
.
Sponsored by @psa_brunei (Paradigm Scholar Agency) .
.
Official Shades: @alora.collection .
.
Official Watch: @krasnayabrunei_timepiece .
.
Supported by @siti.rabiah.restaurant @larniescarvesbrunei @8thavenue.bn .
.
#kurapak_komodo2017 #komodo #indonesia #kurapak_travel #wanderlust #travel #island #honeymoon #puma #hnm #cottonon #nikon #d750 #photography #50mm .
.
Photo by @dangmawar

Hari-hari makan ayam penyet, hari-hari makan ayam penyet, muka ku pun udah macam ayam. Ani jalan-jalan dikampung, baik jua kejumpahan tampat chill yang ada nasi guring ikan asin, btw nama kadai makannya is Catur'z Cor Club, tampat urang main catursulnya sal semua mijanya ada tampat main catur. Nyaman eh, bekirik-kirik ku makan sampai suapan last skali. Alhamdullilah 🙏🏻.
.
Sponsored by @psa_brunei (Paradigm Scholar Agency) .
.
Official Shades: @alora.collection .
.
Official Watch: @krasnayabrunei_timepiece .
.
Supported by @siti.rabiah.restaurant @larniescarvesbrunei @8thavenue.bn .
.
#kurapak_komodo2017 #komodo #indonesia #kurapak_travel #wanderlust #travel #island #honeymoon #dangmawar

As nearest as possible, Komodo Dragon, dalam dunia ianya hanya terdapat di Komodo Island, kalaunya damit macam cicak, kalaunya basar paling panjang 10 kaki ala-ala buaya, kalaunya mengigit beracun, 2 jam manusia bulih mati, lapas atu baru ditalannya bulat-bulat. So far, ramai jua sudah yang tekorban disini tapi atu salah bisdia sendiri pasal inda merati dilarang ulih ranger-ranger yang bepengalaman disini.
.
Caution: firstly, jangan sendirian bejalan dipulau Komodo, pasal ia suka menguyung orang sendiri-sendiri, kalau kitani ramai-ramai takut ia. Secondly, jangan mengayun-ayunkan anything macam bag or apa saja, ianya mambagi isyarat memanggil bisdia untuk makan. Thirdly, makanannya adalah daging, tapi digigitnya dulu, udah mati, baru ditalannya tanpa menyunyah macam style ular penalan. Fourthly, ia jenis cannibal, jangankan binatang lain or kitani, sesama sendiri pun dimakannya.
.
So guys, kalau biskita kemari, jangan lupa ni pasan ku ani, udah ku warning tu ah. Kana talan tanggung sendiri! 😉👌🏻
.
Sponsored by @psa_brunei (Paradigm Scholar Agency) .
.
Official Shades: @alora.collection .
.
Official Watch: @krasnayabrunei_timepiece .
.
Supported by @siti.rabiah.restaurant @larniescarvesbrunei @8thavenue.bn .
.
#kurapak_komodo2017 #komodo #indonesia #kurapak_travel #wanderlust #travel #island #honeymoon #dangmawar

HANYA KITA BERDUA: Yes you my better half @dangmawar ❤️(better as in ia cute daripada aku pulang saja tu).
.
Taken at Pulau Padar, Located between Pulau Rinca & the famous Pulau Komodo. It's the 3rd largest island dikawasan ani. Pulau ani mempunyai 4 bays, and viewnya dari atas sungguh extra ordinary especially time sunsets. Definitely a must explore place if biskita kemari, dan jangan lupa mambawa kasut trekking pasalnya kalau kan naik keatas, ada some steps curam but not to curamlah.
.
Dan satu lagi, disini jua famous untuk scuba diving, kalau ku pegi lagi skali kemari with my dive buddy like @famiechuchu & friends, Insyallah kami akan diving together-gether.
.
Sponsored by @psa_brunei (Paradigm Scholar Agency) .
.
Official Shades: @alora.collection .
.
Official Watch: @krasnayabrunei_timepiece .
.
Supported by @siti.rabiah.restaurant @larniescarvesbrunei @8thavenue.bn .
.
#kurapak_komodo2017 #komodo #indonesia #kurapak_travel #wanderlust #travel #island #honeymoon #dangmawar #hill #nikon #d750

"Dalam perjalanan ini, mencari arti mengenali diri. Siapa kita sebanarnya, tika dan waktu, suatu suratan."
.
Taken from almost at the peak of Padar Island, and yes, my first post with DSLR for this trip, the rest were all taken by GoPro4, DJI Spark & iPhone6.
.
Sponsored by @psa_brunei (Paradigm Scholar Agency) .
.
Official Shades: @alora.collection .
.
Official Watch: @krasnayabrunei_timepiece .
.
Supported by @siti.rabiah.restaurant @larniescarvesbrunei @8thavenue.bn .
.
#kurapak_komodo2017 #komodo #indonesia #kurapak_travel #wanderlust #travel #island #honeymoon #quotes #nikon #d750 #hills #bay #sunset #nature #silhouette

Salam Maal Hijrah, salam friday & selamat makan tengah hari tuan-tuan & puan-puan sekalian. Di Labuan Bajo ani jangan tah biskita risau pasal makan, makanan lokal yang halal sana sini bulih biskita nikmati. If sariatu kami makan arah siring aying, ani kami makan arah ampir masjid. Little did i know, murah lagi makan disini dari makan arah warung siring aying atu, dalam BND6 saja kami makan lalapan ayam dua pinggan + 3 butul teh pucuk(extra sebutul pasal @dangmawar karing lihir). Anyway, mambagi watir lagi sambalnya nyamannya, inda jua padas, inda jua inda padas, ngam lah untuk lidah ku yang fragile ani. Bah aku kan berehat skajap, karang kan jalan arah ampir-ampir ani meliat keadaan suasa kampung disini lagi tarus street photography since drone ku coma.
.
Sponsored by @psa_brunei (Paradigm Scholar Agency) .
.
Official Shades: @alora.collection .
.
Official Watch: @krasnayabrunei_timepiece .
.
Supported by @siti.rabiah.restaurant @larniescarvesbrunei @8thavenue.bn .
.
#kurapak_komodo2017 #komodo #indonesia #kurapak_travel #wanderlust #travel #island #honeymoon #dangmawar

That wise doctor once said, "Don't cry because it's over, smile because it happened." Bida jua tu mun ku menangis sidak-sidak, inda ja? Rawan ati saja pasal drone rusak, little sparky gugur ke aying time traveling. Nasib jua some footage sampat ku selamatkan. Here is one of it! 😉🤙🏽.
.
P/S Mudahan saja dapat diusai nanti udah ku balik Brunei. Mun inda, tepaksa tah ku menjual bulu ni kan mambali baru.
.
Sponsored by @psa_brunei (Paradigm Scholar Agency) .
.
Official Shades: @alora.collection .
.
Official Watch: @krasnayabrunei_timepiece .
.
Supported by @siti.rabiah.restaurant @larniescarvesbrunei @8thavenue.bn .
.
#kurapak_komodo2017 #komodo #indonesia #kurapak_travel #wanderlust #travel #island #honeymoon #dangmawar #droneoftheday #dronediscovery #dronestagram #dji #spark #livefolkindonesia

Salam Tahun Baru Hijrah 1439 kepada semua biskita yang saya hormati. Semoga tahun ani membawa penuh keberkatan kepada kitani semua. Amin Ya Rabb 🙏.
.
Sponsored by @psa_brunei (Paradigm Scholar Agency) .
.
Official Shades: @alora.collection .
.
Official Watch: @krasnayabrunei_timepiece .
.
Supported by @siti.rabiah.restaurant @larniescarvesbrunei @8thavenue.bn .
.
#kurapak_komodo2017 #komodo #indonesia #kurapak_travel #wanderlust #travel #island #honeymoon #dangmawar

DAY 2 of 2: KOMODO ISLAND HOPPING PACKAGE with @beborneotour .
.
Pink Beach - Pulau Sembilan - Pulau Kenawa - Back to Labuan Bajo.
.
For full itinerary, check out their Instagram @beborneotour untuk harga terendah dipasaran.
.
Alright, hope you guys enjoy the video yang inda sebarapa ani.
.
Sponsored by @psa_brunei (Paradigm Scholar Agency) .
.
Official Shades: @alora.collection .
.
Official Watch: @krasnayabrunei_timepiece .
.
Supported by @siti.rabiah.restaurant @larniescarvesbrunei @8thavenue.bn .
.
#kurapak_komodo2017 #komodo #indonesia #kurapak_travel #wanderlust #travel #island #honeymoon #dangmawar #droneoftheday #discoverdrone

My final drone footage just before ia masuk dalam aying at Sembilan Island. Somehow it's like a sign of saying goodbye. Selamat jalan my baby sparky 🙏.
.
Sponsored by @psa_brunei (Paradigm Scholar Agency) .
.
Official Shades: @alora.collection .
.
Official Watch: @krasnayabrunei_timepiece .
.
Supported by @siti.rabiah.restaurant @larniescarvesbrunei @8thavenue.bn .
.
#kurapak_komodo2017 #komodo #indonesia #kurapak_travel #wanderlust #travel #island #honeymoon #dangmawar #droneoftheday #drone #dronestagram #dronediscover

Most Popular Instagram Hashtags