[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

kurapak kurapak

4381 posts   23049 followers   167 followings

KURAPAK™  FOOD▫️TRAVEL▫️ LIFESTYLE Brunei's Most Wanted Travel Blogger For Advertisements & Sponsorships WhatsApp +6737259058 Pardon my grammar, i'm Bruneian

http://www.kurapak.co/

Saatnya melepas ransel, menenangkan pikiran, tinggalkan sejenak masalah duniawi.
.
Sending my love to everyone & stay ukum, gaes!
.
comment ‘💋’ kalau biskita mandi besabun. Kalau mandi inda besabun comment ‘🍤’. Kalau inda comment langsung, artinya bekamih inda bebasuh.
.
Photo by si Kumbang aka @aliqpombunai
Shades by @alora.collection
Dope oversized shirt from @nerdunit

RAJAH KIRI(left):
Me begambar on IG Post
.
RAJAH KANAN(right):
Me on IG Story
.
If biskita stuju comment ‘🐒’ dibawah.
.
Kesimpulan: aku kalau arah IG POST begambar slalu serious, control, rugged, dope, handsome & lain-lain hal yang bisai, tapi kalau arah IG Story macam ambuk tia. Same goes to @aliqpombunai . Inda ja?
.
Iklan ani brought to you by ‘KUKU’
.
#instagram #webstagram #teamkurapak #ukum #brunei #iphone8plus #iphoneography

HAPPY BIRD DAY to @aliqpombunai atau nama manjanya si Kumbang. Semoga tercapai cita-cita mu menjadi rama-rama. Bah gaes, wish ia sini kalau biskita sayangkan kedia yang semakin hari semakin ketuahan ani dan hope you gaes enjoy berabis posting ku ani.
.
SWIPE LEFT ⬅️.
.
Warning: First 3 post saja bisai ni, swipe yang keampat sampai penghabisan bulih mambawa biskita mimpi ngeri karang malam bejumpa kedia kalau biskita inda cuci batis pakai umo.
.
Sekali lagi happy birthday Liq, sampai hujung bulan ku mewish kau ni. Sihat-sihat slalu husnuzon husbuzon kapala utak mu bejambul. MONGGO.. MONGOO..
.
All shots were taken in Jogjakarta trip kami december taun lapas.
.
.
Main Sponsors:
.
@nazmibrunei @psa_brunei
.
Supported by:
.
@mcdonaldsbrunei @ktm.brunei @gadgeters.bn @ocdbn @alora.collections @mannawasalwa.bn
.
#kurapak_jogja2017 #kurapak_travel #jogja #indonesia #livefolkindonesia #liveoutdoors #teamkurapak #wanderlust #explorejogja #iphoneography #webstagram #instagram #wonderfulindonesia #expofilm #expofilm3k #jogjateng #janganlupamain #jalanjalandijawa #throwback #keluarbentar @indtravel @folkindonesia @kurapak.co

I got Tokyo, Busan & Jakarta.
.
What about biskita? Comment below 😁 ✈️ .
.
Courtesy of @airasia .
.
#travel #wanderlust #airasia #travelgoals

Prosperity Burger is now available at @mcdonaldsbrunei . Marilah kitani beramai-ramai menyerbu McD mengabiskan stock bisdia sebelum orang lain pulang yang ngabiskan 🍟 .
.
Swipe kiri ⬅️ kalau biskita kan meliat gambar new flavored McFlurrys, Red Bean & Green Tea. BAH SERBUUUU!
.

Heartiest congratulations to @atiqxhismxil for the launching of @xoia.bn 2018 RTW Jabari Collection. Alhamdullilah, thanks again for inviting us & keep em rollin’ anak muda! 😉🙏🏻
.
.
Kalau biskita pengemar fashion, sila swipe ke kiri ⬅️ untuk meliat gambar-gambar yang lain. Kalau inda minat fashion, agatah bawa tidur, tapi jangan lupa barus gigi dulu. Good night, gaes!
.
#fashion #brunei #rtw #2018 #iphone #iphoneography #iphone8plus #instagram #webstagram

Muka 3 of 365 of 2018: Menjadi social entrepreneur bukan untuk menjadi kaya, melainkan bagaimana memajukan masyarakat yang masih di bawah garis kesejahteraan. Salam hormat to biskita yang saya hormati sekalian. 🙏
.
📍Hutan Pinus Mangunan, Jogjakarta
.
.
Main Sponsors:
.
@nazmibrunei @psa_brunei
.
Supported by:
.
@mcdonaldsbrunei @ktm.brunei @gadgeters.bn @ocdbn @alora.collections @mannawasalwa.bn
.
#kurapak_jogja2017 #kurapak_travel #jogja #indonesia #livefolkindonesia #liveoutdoors #teamkurapak #wanderlust #explorejogja #iphoneography #webstagram #instagram #wonderfulindonesia #expofilm #expofilm3k #jogjateng #janganlupamain #jalanjalandijawa #keluarbentar #throwback @indtravel @folkindonesia @kurapak.co JF: @aliqpombunai

Page 1 of 365 (Tahun 2018). As much as i hate to reveal, Nasi Briyani Kambing from Insaf Restaurant di Masjid India KL. Nasi Briyani kegemaran ku diantara semua Nasi Briyani diseantero dunia dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya, dari zaman ku masih student di KL(dalam taun 2003) udah Nasi Briyani ani menjadi pujaan hati ku sampai tah ku bekumis hari ani.
.
So everytime ku ke KL masa ani, at least ku musti singgah kemari skali untuk melapaskan garam, mun inda macam ada something wrong with my life tu nya orang tua-tua. Selain kambingnya yang berasa antah brapa spices rampah dipakai bisdia, nasinya pun mambawa peranan penting, very perfect combo tambah-tambah lagi ada papadamnya yang karup-karup atu!! And yes jangan lupa odar bisdia punya mango juice. Melokek tu! Okay gaes, kalau inda picaya, biskita bulih cuba sendiri kalau biskita turun kemari, and kepada biskita yang pernah mencuba, confirm senyum-senyum sorang angguk-angguk.
.
Sila swipe ke kiri ⬅️ to view more & sila comment ‘🍚’ kalau biskita pencinta Nasi Briyani.
.
#foodporn #lovefoodhatewaste #lovefood #kualalumpur #malaysia

Saat melakukan perubahan, mungkin kita akan kesepian dan sendirian, tidak ada yang percaya meski dari orang yang terdekat.
.
Saat benih perubahan itu mulai tumbuh, orang-orang mulai mengangguk, satu per satu orang mulai percaya. InsyaAllah pada akhirnya, perubahan itu akan menjadi sesuatu inspirasi bagi mereka yang tidak memberi kepercayaan dimasa yang lalu. Terima kasih Allah SWT, aku bersyukur diatas segala dugaan dan cabaran yang diberikan, terima kasih juga kepada semua yang sentiasa memberi semangat dalam hidup dan kerjaya ku sebagai seorang blogger. Semoga tahun baru ini akan membawa kitani nada kehidupan yang lebih baik dari waktu yang sebelumnya. Selamat menyambut tahun 2018, gaes!
.
.
Main Sponsors:
.
@nazmibrunei @psa_brunei
.
Supported by:
.
@mcdonaldsbrunei @ktm.brunei @gadgeters.bn @ocdbn @alora.collections @mannawasalwa.bn
.
#kurapak_jogja2017 #kurapak_travel #jogja #indonesia #livefolkindonesia #liveoutdoors #teamkurapak #wanderlust #explorejogja #iphoneography #webstagram #instagram #wonderfulindonesia #expofilm #expofilm3k #jogjateng #janganlupamain #jalanjalandijawa #throwback #gratitude #keluarbentar @indtravel @folkindonesia @kurapak.co #sun #sunrise JF: @aliqpombunai

Hello gaes! Skali skala vain bulih?
.
Shades : @alora.collection .
.
📷 @abangazme

: THE ROYAL SIGNATURE MALAYSIA
@TheRoyalSignature
@TheVaporClubMY
@CittaMall
Ground floor, Citta Mall Ara Damansara
.
NOW OPEN
Business Hours
Sunday - Thursday : 12pm - 10pm
Friday - Saturday : 12pm - 12am
.
Looking for some Royal treatments?
.
We would like to invite all gentlemen's out there to enjoy our 10% off for any barber's services.
.
Be sure to swing by and get your gentleman treatments here.
.
Wishing a Merry Christmas and happy holidays to everyone celebrating 😊
.
.
#theroyalsignature #cittamall #aradamansara #royalbarbershop #barbermalaysia #barberlife #barbershop #barbershopmalaysia #pompadour #uppercut #undercut #slickback #fade #fading #hairtattoo #braids #haircut #hairpomade #hairstyle #beardtrim #beardshaping #suavecitopomade

To sum-up my food travel adventure in Kalimantan Barat, Alhamdullilah I’ve managed to visit Masjid Raya Mujahidin right on time for Asar prayer. It is the biggest masjid in Pontianak which is also landmark bisdia disini.
.
Sila swipe kekiri ⬅️ to view betapa indahnya masjid yang beconcept open-air ani, and yes I’ve uploaded short DRONE clip as well.
.
Untuk menyudahi kata-kata ani, aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih to @kbri_bsbegawan Indonesian Embassy in Brunei untuk menjemput kami turut menyertai fam trip yang penuh makna. Good times Kalbar! ♥️
.
#kurapak_kalbar2017 #kurapak_travel #kalimantan #indonesia #livefolkindonesia #liveoutdoors #teamkurapak #wanderlust #iphoneography #webstagram #instagram #wonderfulindonesia #expofilm #expofilm3k #keluarbentar #pontianak #singkawang @indtravel @kurapak.co @exploreborneo @explorepontianak @aliqpombunai #drone #djispark #droneoftheday

Most Popular Instagram Hashtags