kurapak kurapak

4,564 posts   27,153 followers   97 followings

KURAPAK™  FOOD▫️TRAVEL▫️ LIFESTYLE Brunei's Most Wanted Travel Blogger Ads & Review 7259058 Pardon my grammar, i'm Bruneian #teamkurapak

اَلْحَمْدُلِلّهِ Selapas labih 2 minggu kami disini, baru tah si Aliq betangah. Okay tuan-tuan & puan-puan yang saya hormati, please say ‘congrats’ to @aliqpombunai arah comment dibawah ani. Sajuk parut babu nya mengandung. Lawa tah anak si Aliq ni karang matu biru langit. Booksis tah awal.
.
Brought to you by:
@nazmibrunei @mcdonaldsbrunei .
.
Supported by: @gadgeters.bn @alora.collection @psa_brunei @proton.brunei .
.
#kurapak_russia2018 #russia #travel #rx100v #sony #moscow #instagram #webstagram #worldcup #worldcup2018 #fifa #football

Strolling around Kremlin & kejumpahan anak kerebo dua orang ani tandang-tandang main bula. Dari jauh macam Maradona masa damit, udah ku aga ampir-ampir rupanya anak arab from Saudi. Youseff & Saayef namanya, bisai keriting cute macam kapas & i think this deserve an Instagram post.
.
Brought to you by:
@nazmibrunei @mcdonaldsbrunei .
.
Supported by: @gadgeters.bn @alora.collection @psa_brunei @proton.brunei .
.
#kurapak_russia2018 #russia #travel #rx100v #sony #moscow #instagram #webstagram #worldcup #worldcup2018 #fifa #football

Izmailovo Market, aku suka brabis tampat ani & this place also reminds me cerita Ali Baba Bujang Lapok, klasik tampatnya, barangnya lagi bisai-bisai, kalau kan mambali souvenir disini tampat paling perfect, from barang lama, barang lokal, barang baru, barang second hand, lukisan, poster, segala carpet and banyak lagi barang ganjil-ganjil yang inda ada ditampat lain. Dayumm.. I LOVE MOSCOW!!
.
Biskita bulih liat arah IG Story ku for more clips yang ku ambil antadi, and yes, ada fridge magnet ku bali dalam 30 buting tu, nanti diBrunei ku menjual. No booksis ah, first come first serve! 😄🙏🏻 Spasiba!
.
Brought to you by:
@nazmibrunei @mcdonaldsbrunei .
.
Supported by: @gadgeters.bn @alora.collection @psa_brunei @proton.brunei .
.
#kurapak_russia2018 #russia #travel #rx100v #sony #moscow #instagram #webstagram #worldcup #worldcup2018 #fifa #football

ANI NAMANYA POSE MENANGKIS KAN KANA LUMPATI BARUK: Assalamulaikum ya’ll, apa kabar? Harap you all baik-baik saja. By the way ani aku berehat skajap dari meliat bula & menguai-nguai di Kremlin. Yang blakang colorful atu St.Basil’s Cathedral, the landmark of Russia.
.
Kamu suka Nike or Adidas? Comment ‘Team Nike’ if Nike. Comment ‘Team Adidas’ if Adidas. Anyway, kedia ku can be both, so kalau kamu both jua. Comment ✌🏼
.
Brought to you by:
@nazmibrunei @mcdonaldsbrunei .
.
Supported by: @gadgeters.bn @alora.collection @psa_brunei @proton.brunei .
.
#kurapak_russia2018 #russia #travel #rx100v #sony #moscow #instagram #webstagram #worldcup #worldcup2018 #fifa #football

ON BEHALF OF ALL BRUNEIANS: اَلْحَمْدُلِلّهِ Got selected by RTVI.com (Russian TV International) to be interviewed kemarin pasal apa pandangan orang luar tentang Russia.
.
As a matter of fact, banyak negara inda tau kan Brunei, Alhamdullilah ada jua I shared sedikit sebanyak pasal negara kitani ani so that millions of people know dimana Brunei & how great our culture is.
.
To all Bruneians, don’t worry about coming to the beautiful country of Russia, selama ku disini, I have to say that Russia is one of the safest country in the world, securitynya banyak, hi end technology. Walaupun ada sedikit payah interactions sal most of them inda pandai bekurapak English, the people are very welcoming, helpful and friendly. Halal food is everywhere & commuting from one place to another is just perfect. I love the Metro station!
.
Thanks again to Russian Television International Channel for choosing me & on behalf of all Bruneians, we love Russia.. spasibaaaaa!!
.
🇧🇳🤝🇷🇺 .
.
Yours Truly,
Alin Kurapak
Brunei’s Most Wanted Travel Blogger
Brunei Darussalam
.
Swipe left & checkout my IG Story for more
.
Brought to you by:
@nazmibrunei @mcdonaldsbrunei .
.
Supported by: @gadgeters.bn @alora.collection @psa_brunei @proton.brunei .
.
#kurapak_russia2018 #russia #travel #rx100v #sony #moscow #instagram #webstagram #worldcup #worldcup2018 #fifa #football

Sungguh indah ciptaan Allah. Ani pose ani ku panggil pose typical tourist ni, inda ja? Taken ditangah-tangah Patriarchy Bridge di atas Moskva River connecting two sides of Russia, di belakang ku atu Cathedral of Christ of Savior & disebalah dapan ku atu Downtown. Cuba kamu liat tu background ku ah, macam lukisan ah, awan atu lagi macam gulali, rasakan ku cubit, ku tunggap selambar-selambar.
.
Anyway, banyak banar bah tampat lawa-lawa Russia ani, di Moscow ani saja ku inda tehitung. Seriously, i love this city & I think the city also fall in love with me.(kali lah, atau prasan ku saja)
.
Comment ☁️ kalau kamu pernah kana bali kan gulali ulih indung kamu masa kamu damit.
.
Brought to you by:
@nazmibrunei @mcdonaldsbrunei .
.
Supported by: @gadgeters.bn @alora.collection @psa_brunei @proton.brunei .
.
#kurapak_russia2018 #russia #travel #rx100v #sony #moscow #instagram #webstagram #worldcup #worldcup2018 #fifa #football

اَلْحَمْدُلِلّهِ. LOCAL TIME 2pm: Finally arrived in Moscow after 20 hours train ride from Volgograd. Ani muka bangas kami, bangas-bangasnyapun, handsome jua masih.
.
Comment 🛁 kalau kamu stuju & at the same time kamu nyuruh kamu mandi lapas ani.
.
Brought to you by:
@nazmibrunei @mcdonaldsbrunei .
.
Supported by: @gadgeters.bn @alora.collection @psa_brunei @proton.brunei .
.
#kurapak_russia2018 #russia #travel #rx100v #sony #moscow #instagram #webstagram #worldcup #worldcup2018 #fifa #football

Volgograd - Moscow: Off we go on a cucu train. Ia mengambil masa dalam 20 hours untuk sampai. Harga ticket train dalam BND90 tapi kalau during match day & kamu pakai FAN-ID, you gaes are entitle to get a free ride.
.
Random Facts:
- Kalau pakai train dapat meliat pemandangan scenery lawa-lawa
- Satu bilik 4 katil, 2 dibawah, 2 diatas.
- Selimut & bantal kana sediakan
- Jamban & tampat ngambil air panas just outside the room
- Inda terasa jalannya pasal very comfortable & aircondnya just nice
- Gambar ani is how i read comment-comment kamu lapas ani.
.
Comment 🚂 if you love beautiful scenery.
.
More updates on my IG Story. Spasibo everyone!
.
Brought to you by:
@nazmibrunei @mcdonaldsbrunei .
.
Supported by: @gadgeters.bn @alora.collection @psa_brunei @proton.brunei .
.
#kurapak_russia2018 #russia #travel #rx100v #sony #moscow #instagram #webstagram #worldcup #worldcup2018 #fifa #football

🇧🇳One of my bucketlist since ku damit masa alum akil baligh: TICKED! ✅ Watching Worldcup live dapan-dapan is such tears of joy experience. England Tunisia match masa kan masuk stadium atu udah kami kabak-kabak and menangis, si @aliqpombunai lah yang inda dapat menahan aying matanya, aku dapat lagi ku pause pasal aku pemalu menangis arah social media.
.
Alhamdullilah, beabad ku menunggu moment ani walaupun kami mampu dapat tikitnya satu match saja pun kami syukur. USD210 bah harganya, bukannya sanang kan mencari usin ani, inda ja? Okay malas ku behujah panjang-panjang, liat saja IG Story Highlights Day9 or stay tuned for my VLOG nanti ku upload on youtube udah ku balik Brunei nanti. Thanks again to all our sponsorships for menyampaikan impian ku selama ani. Alhamdullilah.
.
Swipe ⬅️ to view some pics from the match yang berkesudahan England 2-1 Tunisia.
.
Brought to you by:
@nazmibrunei @mcdonaldsbrunei .
.
Supported by: @gadgeters.bn @alora.collection @psa_brunei @proton.brunei .
.
#kurapak_russia2018 #russia #travel #rx100v #sony #instagram #webstagram #worldcup #worldcup2018 #fifa #football #volgograd

Welcome to Volgograd: 2 hours flight from Moscow, tampat kami meliat England vs Tunisia karang malam di Volgograd Arena Stadium, and in conjunction with father’s day, aku makai Dad Shoe Fila, dalam kesempatan ani aku ingin mengucapkan selamat hari bapa to bapa-bapa sekalian especially bapa ku yang berada diBrunei. I LOVE YOU BAPA!
.
P/S: I will be wearing cara baju malayu brand ku sendiri & samping ku bawa melambangkan KeBruneian tuk meliat Worldcup Match.
.
Comment 🇧🇳 if kamu proud to be Bruneians.
.
Brought to you by:
@nazmibrunei @mcdonaldsbrunei .
.
Supported by: @gadgeters.bn @alora.collection @psa_brunei @proton.brunei .
.
#kurapak_russia2018 #russia #travel #rx100v #sony #moscow #instagram #webstagram #worldcup #worldcup2018 #fifa #football

Ola Amigos, well done Amigos for mengalahkan German. Kawan ku dorang ani kan mengangkut kediaku ke Mexico. Tolong ku tolong!!! InsyaAllah kalau umur panjang Worldcup di Mexico nanti ku kesana bejumpa kamu kay?
.
Comment 🇲🇽 if kamu mau aku ke Mexico in 8 years time.
.
Nachoooooo libreeeeeee!
.
Brought to you by:
@nazmibrunei @mcdonaldsbrunei .
.
Supported by: @gadgeters.bn @alora.collection @psa_brunei @proton.brunei .
.
#kurapak_russia2018 #russia #travel #rx100v #sony #moscow #instagram #webstagram #worldcup #worldcup2018 #fifa #football

Volgograd here we come: Aku cakap orang putih skajap ah, dear Volgograd, please welcome us, the two stylish clowns from Brunei, you know where is Brunei? Brunei is located in South East Asia in the island of Borneo. Very small country with only about 500,000 population, mostly friendly people, tasty food & our king is very handsome. If you want to know more just DM tepi me. Volgograd, see you soon!
.
Moscow ✈️ Volgograd
2 hours flight
.
Comment ‘Alhamdullilah’ if kamu pun ikut iski macam kami. Mun was inda tadi, confirm miss match England vs Tunisia
.
Brought to you by:
@nazmibrunei @mcdonaldsbrunei .
.
Supported by: @gadgeters.bn @alora.collection @psa_brunei @proton.brunei .
.
#kurapak_russia2018 #russia #travel #rx100v #sony #moscow #instagram #webstagram #worldcup #worldcup2018 #fifa #football

Most Popular Instagram Hashtags