kurapak kurapak

4078 posts   19150 followers   197 followings

KURAPAK™  Food | Travel | Lifestyle Brunei's Most Wanted Travel Blogger For Ads & Photography Service: WhatsApp +6738715588 "Excuse my grammar, i'm Bruneian"

http://www.alinkurapak.tumblr.com/

UNITY: My late Uncle Marley once said "One love, one heart, let’s get together & feel alright!" Selamat libur diujung minggu ya'll!.
.
Pic of a vintage traditional Myanmar's bicycle in Mandalay 🇲🇲.
.
Brought to you by @rumahgelato .
.
Supported by:
.
@anamemento.bn
@lagenda_clothing
@balkony.brunei .
.
#kurapak_myanmar2017 #kurapak_travel #travel #adventure #myanmar #photography #nikon #instagram #webstagtam

Just like Kuala Lumpur or Jakarta, Don't worry about transportation in Yangon, they also ada 'GRAB' car, just install the app & it'll bring you anywhere biskita mau(please refer grab.com on how to use grab).
.
Remember remember.. not to take taxi biasa where GRAB is way cheaper and keselamatannya terjamin. Insyallah.
.
Brought to you by @rumahgelato .
.
Supported by:
.
@anamemento.bn
@lagenda_clothing
@balkony.brunei .
.
#kurapak_myanmar2017 #kurapak_travel #travel #adventure #myanmar #photography #nikon #instagram #webstagtam #grab

Since banyak yang betanya via DM dimana kami tinggal hari atu. Ni nah, Three Seasons Guesthouse, located ditangah-tangah bandar Yangon, for around BND45 per night, 4 bunk beds , free wifi & complimentary of breakfast, yatah tampat kami awal-awal skali tinggal masa baru-baru sampai Myanmar sebalum menaruskan distanasi kami ke Bagan. Biskita bulih book from Agoda app ataupun crash in saja. I totally recommended biskita tinggal disana kalau pegi 4 sekawan, biliknya bersih, tampatnya inda creepy & most importantly, the stuff disana friendly. Happy travels & stay safe ya'll!
.
Brought to you by @rumahgelato .
.
Supported by:
.
@anamemento.bn
@lagenda_clothing
@balkony.brunei .
.
#kurapak_myanmar2017 #kurapak_travel #travel #adventure #myanmar #photography #nikon #instagram #webstagtam

Walau dimana kitani berada, ingatlah wahai sahabat, jangan sesekali lupakan Allah. Insyallah, semua tohmahan orang terhadap kitani akan terdinding oleh Tuhan yang maha esa.
.
Pic taken in Yangon of dua orang sahabat bejalan sewaktu hujan diluar guesthouse tampat kami tinggal.
.
Brought to you by @rumahgelato .
.
Supported by:
.
@anamemento.bn
@lagenda_clothing
@balkony.brunei .
.
#kurapak_myanmar2017 #kurapak_travel #travel #adventure #myanmar #photography #nikon #instagram #webstagtam

Kalau kitani dapat meliat future kitani, maka kitani akan bersyukur atas semua musibah yang kitani alami pada masa ani.
.
Pic taken in Bagan of seorang babu chillin' outside one of the Pagoda wall.
.
Brought to you by @rumahgelato .
.
Supported by:
.
@anamemento.bn
@lagenda_clothing
@balkony.brunei .
.
#kurapak_myanmar2017 #kurapak_travel #travel #adventure #myanmar #photography #nikon #instagram #webstagtam

Need lift anyone? Since aku kan ke Milimewah, aku nurunkan kan biskita arah parking betingkat ah. One way pulang saja ni, so balik rumah sendiri naik bas. Alright then, Salam Friday to biskita semua yang saya hormati! 😉🙏🏻.
.
#kurapak_travel #webstagtam #instagram #malaysia #airasia

Selamat malam, jangan bising ah, aku tidur dalam container ni @ Capsule di KLIA2, orang kiri kanan kuruh-kuruh udah, isuk ku kan bangun dalam pukul 10am. So ku ambil yang 6 jam saja. 90rm udah harganya, dulu 70rm. Naik harga tia udah antah inda ku tau mengapa. Anyway, dorang provide mineral water, barus gigi & tuala untuk mandi arah jambannya yang kiut ah. Kalau biskita kan beguna locker pun ada jua, tapi tambah lagi 25rm. Dalam capsule ani ada tampat charging jua, selimutnya bisai, bantalnya pun bisai macam bantal di Empire. Bah kalau ada soalan, tanya saja aku arah comment below tapi isuk ku menjawap pasal ku kan tidur udah ni, kalau malu DM saja. Bah good night & Assalamulaikum ya'll! .
.
Brought to you by @rumahgelato .
.
Supported by:
.
@anamemento.bn
@lagenda_clothing
@balkony.brunei .
.
#kurapak_myanmar2017 #kurapak_travel #travel #adventure #myanmar #photography #nikon #instagram #webstagtam

Barang siapa redha dengan rezeki yang Allah SWT telah berikan, Maka ia akan tenang didunia dan akhirat. Alhamdullilah 🙏
.
.
This photo will definitely becuci on canvas at @anamemento.bn .
.
.
Brought to you by @rumahgelato .
.
Supported by:
.
@anamemento.bn
@lagenda_clothing
@balkony.brunei .
.
#kurapak_myanmar2017 #kurapak_travel #travel #adventure #myanmar #photography #nikon #instagram #webstagtam

Good mornin' Myanmar. From me & the old timers, the one I travel with more than 15 years ago on my first backpacking trip back in the days.
.
Sorry i speaking is not the melacis, kalau audition DJ cakap urang putih di @dstbn or @progresif_cellular confirm kana reject.
.
This photo musti ku cuci pakai canvas arah @anamemento.bn ni untuk kenangan kami sempena persahabatan kami. Yang dua orang sebalah kanan ku atu pulang sahabat ku tu, yang kiri baju itam atu musuh ku pasal ia UKUM.
.
Brought to you by @rumahgelato .
.
Supported by:
.
@anamemento.bn
@lagenda_clothing
@balkony.brunei .
.
#kurapak_myanmar2017 #kurapak_travel #travel #adventure #myanmar #photography #nikon #instagram #webstagtam

Ah, yang ani aku suka, low budget pagar rumah di Myanmar tapi very effective , lakat saja balahan banyak-banyak arah atas pagar atu, siapa berani meniang kan mencerubuh, dengan segala hormat dipersilakan, tapi kalau carik tungking tanggung sendiri. 🇲🇲🇧🇳 .
Brought to you by @rumahgelato .
.
Supported by:
.
@anamemento.bn
@lagenda_clothing
@balkony.brunei .
.
#kurapak_myanmar2017 #kurapak_travel #travel #adventure #myanmar #photography #nikon #instagram #webstagtam

Earlier antadi, wefie with them locals before naik bas dari Bagan to Mandalay. 5 jam saja pejalanan kami, inda brapa batah, batah lagi movie Hindustan kalau diliat dua kali. 🇧🇳🇲🇲.
.
Brought to you by @rumahgelato .
.
Supported by:
.
@anamemento.bn
@lagenda_clothing
@balkony.brunei .
.
#kurapak_myanmar2017 #kurapak_travel #travel #adventure #myanmar #photography #nikon #instagram #webstagtam

Barangsiapa menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga (Umar bin Khathab).
.
Brought to you by @rumahgelato .
.
Supported by:
.
@anamemento.bn
@lagenda_clothing
@balkony.brunei .
.
#kurapak_myanmar2017 #kurapak_travel #travel #adventure #myanmar #photography #nikon #instagram #webstagtam #throwback

Most Popular Instagram Hashtags