kupu_kupu kupu_kupu

5,611 posts   2,518,852 followers   1,759 followings

Nabila Huda  Actress.Tv host.Daydreamer.Twitter:@Abilsuhaimi Email:kupukupumgmt@gmail.com

Dapat kan @cosmopolitanmy magazine now ok! @kidweebee skarang dah jadi dak dak chef celebrity..Tak lama Lagi jadi influencer lah ni ! Hahaha ! 🤣

Ni antara resepi Yang abil buat guna @sambalisabella ! Saya faham kadang-Kadang ada Yang Malas Nak kupas bawang, leceh , tak suka bau melekat atau bawang habis kat rumah dan sebagainya..so jangan risau,Lepas ni Korang boleh masak apa je pakai @sambalisabella ! “Taugeh belacan” :
Udang kering and bawang putih sikit.
Sambal belacan 2
Spoons. Masuk sayur.Siap!
“Ikan taucu” :
Tumis halia , masuk sambal hijau ikut korang Nak pedas macamana and masuk taucu. Boleh je Kalau Nak masuk cili, or campak je apa barang2 Yang ada dalam fridge korang!hihi..
“Lala goreng” :
Tumis halia and serai sebab Nak bagi wangi and hilang kan hanyir lala tu.Pastu masuk sambal pelalah. Siap! Korang boleh creative kan masakan tu guna each of our sambal ! Insyallah Yang tak pandai masak tu, lepas letak @sambalisabella dalam masakan, mertua atau suami bertambah sayang tau..😝Kalau Nak order, follow instagram @sambalisabella okay..kite Dh start jual mulai hari Ini..dalam minggu ni kite buat delivery/self pick up kat klang valley dulu.Any update, tengok kat instagram @sambalisabella ! Next week Insyallah dah settle packaging, kite akan kasi gegar satu Malaysia! Sabah dan sarawak, bersedia lah anda! Singapore, don’t worry, 3 days before raya, kite akan berjumpa !! 🕺🏽💃🏽 ( setiap pembelian korang, rm1 abil akan masuk dalam tabung donation Untuk next trip abil )

Ikan Jenahak masak Tocu , Taugeh belacan , And Lala goreng for Sahur !😋

💕

Oh lupa Dalam diam...

Clingy Mika.💘

Kitaorg patutnya stay longer Kat Kampong Ampil but we decided to bahagi barang-barang tu kat masjid Di Phnom Penh. At least both tempat dapat lah Kitaorg agihkan .Alhamdulillah semua dah dilaksanakan..Lega hati kami Nak Balik! Terima kasih Cambodia..Ada rezeki kite jumpa lagi! Terima kasih kepada anda semua Yang mendoakan kami..Doakan kami selamat sampai okay! Terima kasih @samuraiwifi sebab tanpa korang memang susah la Nak update perjalanan nj...🙏🏾❤️ @kidweebee @niesakhalil @tiharn89 @lilkupukupu

Sumpah sedih masa ni..jatuh jugak air mata fikir Nak tinggalkan dorang..😢

💕

Memang susah Nak control..susah gila.haha. End up Aku Yang tergelak sebab dah chaos sangat..Sampai Nak bergaduh pun ada !@niesakhalil and @tiharn89 Jangan Cakap la..mak-mak sangat ! Dengar tu suara nyaring jerit “sabar..sabar! Beratur! Beratur!” Macamana Nak beratur and sabar sis..Dorang tak faham daaaa! Kau jerit sampai terkeluar Anak tekak pun, dorang tak kan faham..Aku Nak tranlate pun tak sempat dah Kalau dah gini keadaan nya..silap-silap pegang Phone, toleh belakang habis dah semua barang tu..Riot weh! Boleh kalah kan concert @hujanband tak? hahaha!Yang paling tenang among us Siapa lagi tak lain tak bukan , Mohd izwan..untung lahh tinggi..Susah dorang Nak capai!😅

Ye faham,memang geli dengan kutu..kutu boleh berjangkit kat kite..kutu ni lah paling Di benci Oleh mak and nenek kite usually time sekolah dulu kan?Haha..Tapi Saya tak risau Dia berjangkit dengan Sebab Saya tau Saya mampu untuk pulih kan kutu kalau berjangkit kat Saya anytime kat KL. Letak je ubat, hilang la Nanti.Kalau ada lagi letak je Lagi. Not a problem. Tapi dorang ni, tak senang macam kite. Susah untuk dorang Nak dapat peluang macam ni. Kite Bantu dorang. Walaupun kite tau, dah letak tak guna Nanti ada Lagi.. Betul? Haaa sebenarnya Niat Saya adalah kite kongsi rasa kasih sayang kite untuk dorang. Biar dorang rasa ada Yang kisah, ada Yang sayang ,ada Yang bagi perhatian.. Biar dorang rasa disayangi, Di belai..They need it..Saya harap dorang akan ingat kasih sayang Yang Saya bagi ni sampai nafas terakhir dorang because I will never forget this moment until death do us part !😊

Why so serious @lilkupukupu ?😘 #teamnike

Most Popular Instagram Hashtags