[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

kulturimora kulturimora

138 posts   302 followers   172 followings

Mora Kulturhus  Här får du ta del av det som händer på och kring Mora kulturhus. Kultur i Mora drivs av Mora kommun, läs mer på morakommun.se/socialamedier.

Mora kulturförvaltning söker en vikarierande kultursekreterare. Gå in på morakommun.se och titta under lediga jobb. Sök jobbet eller tagga en kompis som skulle passa.

Ni missar väl inte att nominera kulturpristagare? Nomineringstiden är flyttad till våren, då priset numera delas ut på kommunens nationaldagsfirande. Nominera senast 15 april någon som du tycker har gjort en betydande kulturell insats för Mora kommun.

Just nu pågår vernissagen till Träsniderier av Tage Jönsson. Svep för fler bilder. Nicke Göthe och Stig Nilsson bjuder på folkmusiktoner. Utställningen pågår till 7 april på Mora kulturhus.

Idag tisdag 13/3 är det sista chansen att uppleva utställningen Skapartagna. Du hittar den en trappa upp i Mora kulturhus. Öppet 9-18.

Snart är det vernissage av utställningen Träsniderier av Tage Jönsar. Allt från skogens konung till kåsor, Olof Palme och knivar, knivar, knivar. Tisdag 13 mars kl. 16:30-18 på Mora kulturhus. Det bjuds på kaffe, kaka och livemusik.

Kostymör Paulina Åhnberg berättar om sitt arbete med kostymerna till föreställningen Bergtagna av @dalateatern som spelades på Lugnet i Falun under sommaren 2017. Så spännande och intressant föreläsning! Vill du se några av kostymerna så har du till och med tisdag 13 mars på dig, kostymerna är en del av utställningen ”Skapartagna - att slöjda för det okända”. Föreläsningen var ett samarr. med @hemslojden_i_dalarna och Mora Folkhögskola

Idag har vi haft besök av glada skapartagna barn som gjort trollspiror. I samarbete med @hemslojden_i_dalarna

Nu kan du som är konstnär eller kulturutövare och är bosatt i eller har nära anknytning till Mora söka kulturstipendium. Sök senast 15 april. Läs med på morakommun.se.

På torsdag 8/3 kl. 15.00 har vi en spännande föreläsning med kostymören Paulina Åhnberg som gjorde kostymen till föreställningen Bergtagna som spelades på Lugnat i Falun under sommaren 2017. I utställningen "Skapartagna - att slöjda för det okända" som visas på Mora kulturhus t.o.m. 13 mars kan du se kostymer från föreställningen Bergtagna i urval. Kostymerna är sydda i Dalateaterns ateljé med accessoarer producerade i Hemslöjdens workshops. Allt med en väldigt folklig touch. Fri entré. Välkomna!

I samarbete med @hemslojden_i_dalarna och Mora Folkhögskola

Just nu pågår utställningen ”Skapartagna” på Mora kulturhus. Där visas bland annat föremål från en arkeologisk utgrävning där man hittat troll. Sant eller falskt? En utställning som sätter fart på fantasin.

Just nu: Grand Finale av @vinterfest.festival i Sollerö kyrka, helt magiskt ✨

Most Popular Instagram Hashtags