kpkonsa kpkonsa

246 posts   867 followers   549 followings

Keski-Pohjanmaan Konservatorio  #kpkonsa

Music students from Finland, Estonia, Scotland and Northern Ireland working in groups as part of the Ensemble #Erasmus+ project. #kpkonsa #kokkola #music #student #studentexchange @erasmusplusfinland @otsakool @glasgowkelvincollege @kaoinstag

@otsakool teacher @maarjasoomre from Tallinn, Estonia giving lesson on #improvisation as part of the #Ensemble #Erasmus+ music project. #kpkonsa #kokkola @erasmusplusfinland

Sytyttääkö klassinen musiikki? -> TÄNNE!
Innostutko kansanmusiikista? -> TÄNNE!
Onko sydäntä lähellä pop, rock, jazz ja muu rytmimusiikki? -> TÄNNE!
Kiinnostaako musiikin säveltäminen ja laulunkirjoittaminen? -> TÄNNE!

Yhteishaussa hakuaikaa jäljellä toisen asteen musiikkialan perustutkintokoulutukseen huomiseen tiistaihin 12.3 asti.
Katso lisätiedot www.kpkonsa.fi ja HAE NYT! #kpkonsa #kokkola #yhteishaku #opintopolku #toinenaste #perustutkinto #musiikki #klassinen #kansanmusiikki #pop #jazz #musiikintekijä

Alumniprofiilissa: Severi Hietala, pop-jazz saksofoni. “Musiikki on aina kiehtonut minua ja minulla on ollut useita esikuvia, joiden tekemä työ musiikin parissa on saanut minut unelmoimaan muusikon ammatista pienestä pitäen. Tällä hetkellä opiskelen Metropoliassa musiikkipedagogiaa. Työskentelen aktiivisesti useissa yhtyeissä ja teen opetustöitä. Musiikissa minua inspiroi sen rajattomat oppimisen mahdollisuudet; voit aina vahvistaa jo jotain oppimaasi tai opetella jotain ihan uutta. Tulevaisuudessa haluan kehittyä kokonaisvaltaisesti muusikkona ja ottaa omia sivusoittimiani paremmin haltuun. Haluan myös työskennellä kokoaikaisesti ammattimuusikkona sekä pedagogina.
Konsalla opiskellessani sain loistavaa opetusta kaikilla musiikin osa-alueilla. Sain etsiä omaa suuntaani muusikkona sekä kokeilla erilaisia musiikin tyylisuuntia. Olen myös erittäin kiitollinen kaikista konsan aikana solmituista ystävyyssuhteista, sillä tämä ystävien ja kollegoiden joukko on auttanut minua eteenpäin musiikin saralla. Perustimme myös useita uusia yhtyeitä, joista mm. KAIKU-yhtye, The Funky Sound Foundation sekä Maria Reikko Best Case Scenario Band ovat edelleen osa omaa musiikillista elämääni. Konsa tarjosi parhaat mahdolliset puitteet musiikin opiskelulle ja antoi parhaat eväät tulevaisuutta varten. Voin suositella sitä kaikille musiikin opiskelusta kiinnostuneille.”

#Yhteishaku aikaa vielä jäljellä, hae nyt! Suuntautumisvaihtoehdot #klassinen musiikki, #kansanmusiikki, #pop/#jazz ja #musiikintekijä. Katso lisätiedot kpkonsa.fi. #kpkonsa #kokkola #toinenaste #musiikki #perustutkinto #positiivistapöhinää

Alumniprofiilissa: Henriikka Tolvanen, pop-jazz laulu. “Lapsena minulla oli unelma tulla joku päivä laulajaksi. Vaikka en suoranaisesti siihen koskaan pyrkinyt, musiikki on ollut aina osana elämää tavalla tai toisella. Koko peruskoulu- ja lukioajan ajattelin, että vaikka musiikki on minulle tärkeä harrastus, en saisi siitä itselleni ammatin. Vasta välivuotena Kauniaisissa musiikkilinjalla tajusin, että laulu instrumenttina kiinnostaa kokoajan enemmän, enkä oikeastaan halua tehä mitään muuta kuin musiikkia. Tästä innostuin lähtemään opiskelemaan laulajaksi, ja konsalla visio muusikon työstä vain vahvistui. Nyt olen varma, että ammatinvalinta oli oikea.
K-P konsa on ehdottomasti hyvä koulu kehittää omia taitoja monipuolisesti ja kehittyä myös henkisesti muusikkona. Koulun opettajat ja muu henkilökunta ovat aidosti kiinnostuneet opiskelijoiden hyvinvoinnista ja auttavat kaikessa mahdollisessa. Konsan hyvä ja kannustava ilmapiiri antoi myös minulle paljon lisää itsevarmuutta lähteä tavoittelemaan unelma-ammattia.
Vaikka konsalta valmistumisesta on vasta puoli vuotta, muusikon ammatti on mahdollistanut paikan muskariopettajana ja olen päässyt tekemään hienoja keikkoja mahtavien muusikoiden kanssa. Tällä hetkellä valmistaudun korkeakoulujen pääsykokeisiin, ja tavoitteena olisi joku päivä olla myös musiikinopettaja.”

Alumniprofiilissa: Ossi Peltoniemi, pop-jazz koskettimet. ”Olen harrastanut musiikkia lapsesta asti. Vielä konservatorion opiskeluiden alkaessa en mieltänyt itseäni tulevaksi ammattilaiseksi, mutta oma ammattimaisempi identiteetti alkoi kehittyä hyvin pian ekan opiskeluvuoden jälkeen. Rohkealla ja aktiivisella oma-aloitteisuudella koenkin päässeeni pitkälle ja varsin nopeasti eteenpäin sekä opiskelujeni aikana konsalla, että valmistumisen jälkeenkin. Niin sanotusti nälkä on kasvanut syödessä keikkoja ja muita projekteja tehdessä. Koen, että tämä ammatinvalinta ja päättäväisyys tehdä töitä uran eteen on lisännyt itsevarmuutta ja rohkeutta viedä itse asioita seuraavalle etapille.
Konsalla opiskeleminen kasvatti minua ihmisenä tähän asti suurimmalla harppauksella. Oman musiikki-identiteetin rakentaminen, ei ainoastaan soittajana vaan ennemminkin musiikkikentän monipuolisena tuottajana sai ensi sysäykset ja vankkaa tukea konsan ammattitaitoiselta opettaja- ja henkilökunnalta.
Opiskelen nyt Jyväskylän ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi kolmatta vuotta. Opintojeni aikana olen yhdessä muusikkokollegojen kanssa perustanut yrityksen bändin ympärille ja keikkaillut viikoittain. Olen myös pitkään ollut kiinnostunut soittamisen ohella keikkojen teknisestä toteuttamisesta. Pääsääntöisesti siis koen itseni enemmän yrittäjäksi, kuin opiskelijaksi tällä hetkellä. Kun arki tasaantuu koulusta valmistuttua, tavoitteenani on elättää itseni kokopäiväisesti muusikon ja pedagogin eri työtehtävillä. Viikonloput keikoilla ja arkena muutama oppilas.” Kuva: Erka Lyytikkä

Klarinetistien pienestä ystävänpäivän aulakonsertista tulikin iso salikonsertti kun iloksemme yleisöä putkahti paikalle rutkasti, yläsali olikin vapaana ja saimme vielä vieraaksemme muutamia selloluokkalaisiakin esiintymään! Ystävänpäivänä paljon musiikin ystäviä ja soittoystäviä koolla - mikäs sen parempaa💓 #kpkonsa

Alumniprofiilissa: Sakari Viitala, klassiset lyömäsoittimet. ”Musiikki on ollut mulle intohimo niin kauan kuin muistan. Se miksi olen ryhtynyt muusikoksi on monen tekijän ja ihmisen summa. Mulla on ollut aina valtavasti kannustavia ihmisiä ympärillä ja se on ollut mulle todella tärkeä ja kantava voima. Olessani pieni poika, kotona ripustettiin esirippuja ovenkarmeihin ja laitettiin tuoleja esiintymislavaksi että poika pääsi esiintymään.
Tällä hetkellä viimeistelen opintojani Tampereen Ammattikorkeakoulussa ja valmistun musiikkipedagogiksi toukokuussa 2019. Aloitin syksyllä 2018 työt Tampereen seurakuntayhtymällä lyömäsoitinopettajana. Syksyllä tieni vie Tanskaan Musiikin maisteri opintoihin. Jatkossa tarkoitukseni on kehittää edelleen osaamistani lyömäsoittajana sekä verkostoitua uusiin ihmisiin. Haavenani on ura musiikkipedagogina sekä freelancer-muusikkona.
Keski-Pohjanmaan konservatoriossa suorittamani opinnot antoivat minulle hyvät edellytykset pyrkiä jatko-opintoihin. Sain olla mukana monessa produktiossa yli genrerajojen ja olen ollut useasti avustajana Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa sekä Kokkolan Oopperassa. Opintojeni ohessa silloinen opettajani Mika Viik tarjosi minulle mahdollisuuden säveltää lyömäsoitinyhtyeelle ja sävellän edelleen! Viimeisin isompi teokseni oli Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesterin tilaama konsertto ksylofonille ja orkesterille joka sai kantaesityksensä huhtikuussa 2018.”

Alumniprofiilissa: Melina Keränen, musiikintekijä.
”Olen kirjoittanut erilaisia tekstejä nuoresta saakka, ja musiikin kanssa ne tulevat kokonaisemmiksi - voin laittaa ne sellaiseen maailmaan kuin haluan. Opiskelen nyt Metropolia ammattikorkeakoulussa musiikin tekemistä ja tuottamista, työstän musiikkia ja työskentelen sosiaalialalla. Olen erityisen kiinnostunut tekstittämisestä, ja lisäksi haluan kehittää musiikin tuotannollista osaamistani. Sosiaalialan koulutukseni puolesta olen kiinnostunut myös musiikin ja musiikkiteknologian mahdollisuuksista tuottaa hyvinvointia sillä alalla. Tällä hetkellä minua inspiroivat pitkät kävelylenkit sekä ympärilläni olevat ihmiset, joiden kanssa saan oppia musiikista ja yhdessä tekemisestä.
Sain konsalla henkilökohtaista opetusta ja mahdollisuuden kehittää osaamistani lämpimässä ilmapiirissä, mikä vahvisti suuntaani musiikintekijänä. Sain muista opiskelijoista hyviä ystäviä, joilta sain oppia paljon ja tehdä yhdessä musiikkia myös opintojen ulkopuolella. Opettajilla on monipuolista ammattitaitoa yli genrerajojen. Kansanmusiikin ja klassisen puolen opetus samassa talossa mahdollistaa myös yhteistyön erilaisten soittajien kanssa, mikä on musiikin tekemisen kannalta hieno juttu.”

Alumniprofiilissa: Tuuli Jaakonaho, kansanlaulu ”Kansanmusiikin parista on löytynyt se oma tapa tehdä musiikkia. Tutustuin kansanmusiikkiin Kaustisen musiikkilukiossa, josta jatkoin luontevasti Kokkolaan konservatorioon. Nykyään opiskelen Sibelius-Akatemialla musiikkikasvatusta, soitan useammassa kansanmusiikkikokoonpanossa ja teen myös omia biisejä silloin kun opintojen ohessa ehdin. Mun musiikillinen ja pedagoginen haave on että voisin musiikkikasvatuksen kautta tuoda enemmän kansanmusaa kaikkien tietoisuuteen. Konsan aikana pääsin syventämään tosi paljon ymmärrystäni kansanmusiikista ja tekemään myös monipuolisesti kaikenlaista kiinnostavaa, esim pop-jazz laulua, klassista pianoa, sovitusta ja sävellystä – enkä varmasti olisi nyt Sibelius-Akatemialla ilman konsaa. Konsalta sain myös tosi paljon tärkeitä ystäviä ja musiikillisia kontakteja.
KP konsalla on laadukasta ja tosi monipuolista opetusta. Opiskelijana pääsin konkreettisesti tekemään tosi paljon – soittamaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan musiikillisia projekteja. Tiivis yhteisö siellä mahdollistaa myös laajaa yhteistyötä opiskelijoiden kesken, eikä siellä tunneta turhia genrerajoja. Se että sain opiskella musiikkia niin laadukkaassa ja rohkaisevassa koulussa ja yhteisössä on ollut hyvin arvokasta.”

Most Popular Instagram Hashtags