kongsicherita kongsicherita

512 posts   57926 followers   1654 followings

OFFICIAL KONGSI CHERITA  💐 Since 4 FEB 2017: Info/Fakta Best 🎊 CONTEST mula 75000 followers 😻 ACTIVE Followers are AWESOME 💋 DM utk exclusive Paid Review

Tentangan hebat menyebabkan Pangeran Indera Mahkota gagal menyekat bangkitnya penentangan penduduk hinggakan Sultan Brunei menghantar seorang pembesar, Pangeran Raja Muda Hashim untuk menolong. Sukar menyelesaikan situasi itu, Raja Muda Hashim buntu lalu melakukan kesilapan besar. Di hadapan James Brooke, dia memohon pertolongan Inggeris untuk menamatkan penentangan yang berlaku. Dia menjanjikan jawatan Gabenor Sarawak miliknya, seandainya berjaya menamatkan penentangan tersebut. #anugerahmeletopera #malaysiaku #sarawak #sarawakian #sarawakians #sarawakian_ig #sarawakonlineshop #sarawaklaksa #sejarah #ceritakita #kongsicherita

British benar-benar mahu memburukkan nama baik pejuang kebebasan itu berikutan kesan dan pengaruh Tok Janggut besar. Mereka membunuh Tok Janggut. Apabila tokoh yang juga ulama itu meninggal, mereka sedar ‘aura perjuangan’ Mat Hassan juga perlu dihapuskan bagi mengelakkan peristiwa itu berulang. #kongsicerita #kelantan #kelantanese #kelantandarulnaim #kelantanfood #bazaarpaknil #sayajualonline #ceritakita #terlajaklaris #malaysiaku

#Repost @kms_kamekmiaksarawak with @repostapp
・・・
Tahniah kepada atlit kelahiran Sarawak Pandelela Rinong dan Nur Dhabitah Sabri kerana berjaya meraih pingat perak bagi acara 10M papan anjal seirama di Kejohanan Terjun Siri Dunia FINA 2017 yang berlangsung di Windsor, Canada malam tadi. Semoga terus mengharumkan nama Sarawak dan Malaysia dimata dunia. Ooohhhaa...

Allahyarham pernah memberi pesanan kepada adiknya agar merahsiakan bahawa dirinya adalah pencipta Jalur Gemilang dan mahu masyarakat mengetahuinya sendiri. Sampai akhir nafasnya, banyak pihak tidak bertanggungjawab mengaku mencipta Jalur Gemilang membuatkan adiknya, Abu Bakar tidak lagi mampu berahsia lalu tampil bercerita kisah sebenar meskipun memungkiri janji kepada Allahyarham abangnya. #ceritakita #malaysia #negaraku #malaysianhair #sejarah #kongsicerita #kongsicherita #sekolahku #terlajaklaris #sayajualonline #sayajualbaju #sayang #malaysiaku #terlajaklaris #ahad #anugerahmeletopera

Tudiaaaaa haaa! Awal pagi terus jem baca hal sejarah ni! hahaha 😂😂 Sultan Mahmud try banyak kali nak tawan balik Melaka tapi gagal. #malaysia #melaka #negaraku #sekolahku #kongsicherita #kongsicerita #ceritakita

haaaaaa esok tunggukan tema sambungan hari ini iaitu SEJARAH MALAYSIA. haaaa kene cari topik yg best2 malam ni khas dikongsi untuk korng semua yang AWESOME esok! JANGAN LUPA NOOOOO! 🤓🤓🤓🤓 Esok mari menyakit otak belajar sejarah ! #kongsicherita #kongsicherita #sejarah #anugerahcinta #anugerahmeletopera #lawakkeder #sekolahku #negaraku #malaysia #malaysianfood #malaysianhair

gaiss! you can follow @kakirepublik to get the latest korean sandals! lawa-lawa gile kott!! grab them sementara tengah promo!! 👍🏽👍🏽👍🏽

Haaa seram dengar nama dia. haha. Sedikit info, zaman dulu, airnya berisi racun, hasil ramuan beberapa jenis getah dan miang rebung. Airnya diisi sebagai penyiksaan kepada penderhaka. #kongsicerita #kongsicherita #selangor #selangorian #anugerahmeletopera #kitajuara #terlajaklaris #lawakkeder #selangorku #lawakvaganza #gegarvaganza

Admin terjumpa satu ig ni nama @stori.aku , serius best weh. Dia punya quotes mmg menarik. Boleh dijadikan teladan untuk hidup ni.
.
*Pssst, admin dgr @stori.aku nk jlnkan contest mlm ni. Korang kene follow @stori.aku 👍👍

Seriously time min masuk ke dalam kawasannya, meremang gak bulu roma rasa macam hidup je suasana especially kat area tempat dayang dayang berkumpul. 😅😅 Dikatakan, struktur binaan dalam istana ini mempunyai 15 buah bilik dan senibina ini diambil dari gabungan senibina Islam Timur Tengah dan India. Moh lerrr ke sini seriously bestt! Serba putih jeee.. seronok selfie 😂😂😂 #selangor #selangorku #selangorsampaimati #selangorian #selangorfa #kitajuara #kongsicherita #kongsicerita #lawakkeder

Teringat Laksa Sarawak dan Mee Kolok. Dapppppnyer! 🍜🍝 Sedikit info: Kubu ini pernah digunakan sebagai sebuah Muzium Polis sejak 1971 sebelum ia diserah kepada kerajaan negeri Sarawak dan kini ia merupakan satu tarikan pelancong di Kuching. Kubu ini terletak di kedudukan strategik di atas bukit mengadap sungai dengan pemandangan meluas ke semua arah. #sarawak #sarawakians #sarawakian #sarawakonlineshop #sarawakian_ig #sarawaklaksa #kuching #malaysia #lovemalaysia #anugerahmeletopera #lawak #lawakkeder #kongsicerita #kongsicherita #kitajuara #youcanduit

Istana ini dipengaruhi ciri-ciri budaya seni Minangkabau. Sejak tahun 1992, istana ini jadi muzium diraja yang menempatkan banyak artifak sejarah masyarakat Negeri Sembilan. #negerisembilan #nogori9 #tempat #sejarah #anugerahcinta #anugerahmeletopera #sayajualonline #kitajuara #youcanduit #kitajuara #lovemalaysia #malaysia #cantik #cantikalami

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags