kbsmalaysia kbsmalaysia

2480 posts   29671 followers   576 followings

KBS Malaysia  Chill! Lets share our ideas!!

http://www.kbs.gov.my/

KAJANG, 21 JULAI 2017 - Seramai 500 orang kanak-kanak daripada Majlis Perwakilan Kanak-kanak Malaysia, anggota mini Parlimen dan para pelajar dari sekitar Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor hadir untuk bersama-sama berkongsi pandangan mengenai aspirasi tahun 2050 yang bertemakan "Transformasi Nasional 50 (TN50) - Membina Kanak-kanak Generasi Gemilang". Program ini dirasmikan oleh Ybhg. Dato' Sri Rohani Abdul Karim, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga, dan Masyarakat (KPWKM) dengan dihadiri oleh Menteri Belia dan Sukan, YB Brig. Jen. Khairy Jamaluddin. Melalui program ini dapat meningkatkan daya pemikiran, kepimpinan, dan membina personaliti sebagai ikon dalam kalangan kanak-kanak di negara ini.
#TN50

KUALA LUMPUR, 21 Julai 2017 - PETRONAS dan Telekom Malaysia Berhad (TM) hari ini secara rasmi melancarkan barangan edisi terhad untuk Kuala Lumpur 2017 (KL2017), jenama bagi Sukan SEA ke-29 dan Sukan Para ASEAN ke-9.

Sebagai penaja platinum, PETRONAS dan TM telah menghasilkan telah menghasilkan barangan edisi terhad seperti anak patung 'RIMAU', iaitu maskot rasmi untuk temasya ini, botol air, jersi, payung, magnet dan pelbagai barangan lagi. Rangkaian penuh edisi terhad ini akan dijual pada 28 Julai 2017 di lebih daripada 300 stesen PETRONAS yang terlibat diseluruh negara.
#KL2017 #bangkitbersama #teammalaysia

#Repost @kualalumpur2017 (@get_repost)
・・・
Larian Obor @KualaLumpur2017 - Terengganu (20 Julai)

#Repost @kualalumpur2017 (@get_repost)
・・・
Saksikan Heidi Gan atlet renang jarak jauh negara pada 18 Ogos ini di Putrajaya secara percuma. Jom, berikan sokongan kepada atlet Malaysia di temasya @KualaLumpur2017. #BangkitBersama

#Repost @kualalumpur2017 (@get_repost)
・・・
Larian Obor @KualaLumpur2017 - Terengganu (19 Julai)

#Repost @mytn50 (@get_repost)
・・・
Kepesatan teknologi telah mengundang ancaman siber terhadap negara. Apakah langkah-langkah persediaan yang perlu diambil untuk melindungi negara daripada risiko ini?

‪Pandangan dari atas di Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri KBS 2017 #rayadistadium

Kemunculan Khai Bahar artis jemputan yang terakhir menceriakan lagi majlis KBS ini.
#rayadistadium

Nyanyian dari Siti Nordiana menceriakan lagi majlis Rumah Terbuka KBS #rayadistadium

Keterujaan para tetamu mendengar nyanyian Alif Satar #rayadistadium

Most Popular Instagram Hashtags