[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

kbsmalaysia kbsmalaysia

2909 posts   36903 followers   582 followings

KBS Malaysia  Chill! Lets share our ideas!!

http://www.kbs.gov.my/

#Repost @mytn50 (@get_repost)
・・・
Penambahbaikan tahap kesihatan adalah antara aspirasi belia Malaysia. Mereka mahukan khidmat kesihatan yang berkualiti dan berteknologi tinggi boleh diakses oleh semua termasuklah yang berada di kawasan pedalaman. Belia juga mahukan lebih ramai rakyat Malaysia sedar akan kepentingan penjagaan kesihatan agar masalah seperti kadar obesiti Malaysia yang sekarang ini tertinggi di Asia Tenggara dapat dikurangkan menjelang tahun 2050 nanti.

Dalami pandangan mereka di mytn50.com/kanvasbelia/kesejahteraan dan kongsikan pendapat anda di sana. Gunakan hashtag #ideaTN50 untuk perkongsian pendapat dan idea di media sosial.

SUNGAI BULOH, 11 DISEMBER 2017- Menteri Belia dan Sukan, YB @khairykj melawat Evelyn Ang, mangsa kemalangan yang cedera parah dilanggar kereta semasa menyertai pertandingan Klang City International Marathon.
Beliau telah dimasukkan ke wad Unit Rawatan Rapi (ICU) di Hospital Sungai Buloh. Mari kita doakan agar beliau cepat sembuh...

Kenyataan rasmi berhubung acara Klang City International Marathon 2017 yg melibatkan kemalangan tiga pelari marathon pada 10 Disember 2017.

Tahniah Puan Ramona binti Mohd Razali di atas pelantikan sebagai Timbalan Ketua Setiausaha (Strategik) Kementerian Belia dan Sukan yang baharu!

PUTRAJAYA, 8 DISEMBER 2017- Majlis perpisahan Timbalan Ketua Setiausaha (Strategik), Kementerian Belia dan Sukan (KBS), Puan Haslina Binti Abdul Hamid yang akan bertukar tugas ke Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia.

Kami dari warga Team KBS mengucapkan selamat maju jaya dan terima kasih atas jasa puan sepanjang berada di kementerian ini !

#Repost @duniasukan (@get_repost)
・・・
Tahniah buat perenang negara, Welson Sim dan pelumba basikal negara, Fatehah Mustapa yang telah dinobatkan sebagai pemenang Anugerah Olimpian 2017.
Foto Kredit: Berita Harian

PUTRAJAYA, 7 Disember 2017 - Program bual bicara oleh Yang Berbahagia Ketua Setiausaha, Kementerian Belia dan Sukan , Dato Lokman Hakim bin Ali bersama PTD Muda yang bertempat di Galeri KBS, Menara KBS. Program ini diadakan adalah bertujuan untuk memberikan pendedahan berhubung keberhasilan pembangunan, dasar-dasar semasa negara dan pendekatan yang harus dilaksanakan oleh penjawat awam bagi meningkatkan semangat patriotik mereka.

#Repost @isnmalaysia (@get_repost)
・・・
KETIBAAN JUARA DUNIA TENPIN BOLING BERPASUKAN WANITA DISAMBUT MERIAH

SEPANG, 7 DISEMBER 2017: Juara Dunia yang baharu dinobat di Las Vegas minggu lalu iaitu skuad tenpin boling wanita negara yang diketuai Shalin Zulkifli tiba di ibunegara siang tadi dengan disambut meriah warga sukan negara dan peminat sukan tanahair.

Kemenangan sebahagian besar atlet-atlet di bawah naungan Program PODIUM itu menamatkan kemarau 10 tahun emas acara berpasukan wanita yang pernah dimenangi dua kali pada tahun 2003 di Kuala Lumpur dan 2007 di Monterrey Mexico.

Selain Shalin, skuad Juara Dunia negara dibarisi Sin Li Jane, Siti Safiyyah Amirah Abdul Rahman, Syaidatul Afifah Badrul Hamidi dan Natasha Roslan.

Pada kejohanan Boling Dunia di Las Vegas Amerika Syarikat minggu lalu, skuad negara membawa pulang satu pingat emas dalam acara berpasukan wanita dan tiga pingat perak menerusi Shalin dan Sin Li Jane dalam acara beregu wanita, Siti Safiyyah Amirah Abdul Rahman dalam acara all events serta Sin Li Jane dalam acara Masters.

Bagi pemain senior negara, Shalin Zulkifli beliau besyukur di atas kemenangan ini dimana ia melonjakkan semangat skuad negara dalam menghadapi Sukan Asia di Jakarta tahun depan “Bagi saya sendiri bersyukur dan berpuashati kerana tahun ini kami mencapai beberapa kejayaan. Setakat ini memang dikira segala penat lelah, usaha keras kami menjalani latihan dan menjalani sesi rehabilitiasi menampakkan hasil. Kami sangat berpuas hati kerana sasaran menjuarai acara berpasukan wanita di Kejohanan Dunia berjaya dicapai,” kata Shalin. “Ini adalah petanda positif buat skuad tenpin boling negara dalam persediaan ke Jakarta. Sudah pasti kejayaan mengenepikan pasukan Singapura yang bukan-calang-calang pasukan memberi semangat kepada kami,” tambah Shalin.

Untuk berita lanjut layari website www.isn.gov.my atau FACEBOOK: INSTITUT SUKAN NEGARA MALAYSIA #TakeThePodium #TeamISN

PUTRAJAYA, 6 DISEMBER 2017- Sekitar program Travelog Ilmu Siri 4/2017 yang membincangkan topik 'Risiko Ketagih Skrin'. Program anjuran Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) dengan kerjasama Biro Pendidikan & Pembangunan Keluarga Puspanita Cawangan KBS ini menjemput dua panel iaitu Prof. Madya Dr. Hanina Halimatusaadiah Hamsan (UPM) dan Dr. Mohd Azul Mohamad Salleh (UKM) untuk membincangkan tentang isu ketagihan skrin dalam kalangan belia dan bagaimana untuk mengatasi permasalahan ini.

#Repost @mytn50 (@get_repost)
・・・
Inovatif, bernilai tinggi dan berlandaskan teknologi. Ini adalah transformasi yang para belia Malaysia mahukan buat ekonomi negara menjelang tahun 2050. Namun begitu, belia juga inginkan persediaan dilakukan sekarang untuk menghadapi perubahan teknologi yang dijangka berlaku pada masa hadapan agar ianya tidak menjejaskan senario pekerjaan.

Untuk ketahui aspirasi belia dengan lebih lanjut berkenaan ekonomi dan pekerjaan, layari mytn50.com/kanvasbelia/kerja . Anda juga boleh kongsikan pandangan serta idea anda di laman sesawang tersebut atau menerusi ‘posting’ di media sosial dengan menggunakan ‘hashtag’ #ideaTN50

#Repost @mytn50 (@get_repost)
・・・
Belia Malaysia mahukan masyarakat yang lebih adil dan inklusif menjelang tahun 2050 nanti di mana semua rakyat berpeluang untuk meningkatkan mutu kehidupan tidak kira bangsa, jantina, keupayaan fizikal, lokasi, dan umur.

Layari mytn50.com/kanvasbelia/masyarakat untuk ketahui aspirasi belia dengan lebih lanjut. Ada idea bagi membina masyarakat yang lebih inklusif menjelang 2050? Kongsikan idea anda di Kanvas Belia TN50 atau suarakannya menerusi ‘posting’ media sosial anda dengan meletakkan ‘hashtag’ #ideaTN50.

#Repost @mycorps_me (@get_repost)
・・・
HAPPY INTERNATIONAL VOLUNTEER DAY!
..
..
“Volunteers don't get paid, not
because they're worthless,
but, because they're priceless"
..
..
#MYCorps #MYCorpsME #changinglives #volunteer #volunteering #volunteerwork #sukarelawan

Most Popular Instagram Hashtags