kbsmalaysia kbsmalaysia

3,199 posts   40,429 followers   561 followings

KBS Malaysia  Chill! Lets share our ideas!!

Agenda Pemerkasaan Belia merupakan antara agenda utama Kementerian Belia dan Sukan (KBS). Salah satu usaha ke arah ini adalah melalui MyCorps Malaysia, sebuah program kepimpinan kesukarelawanan. Matlamat utamanya adalah untuk melahirkan para sukarelawan dengan pendedahan dan kemahiran melaksanakan pelbagai usaha-usaha kesukarelawanan pada peringkat tertinggu agar mampu berbakti dengan penuh rasa kecintaan sesama manusia yang tinggi serta kesedaran tentang hak dan tanggungjawab terhadap komuniti di kalangan golongan belia di Malaysia.
Program ini sesungguhnya telah memberikan impak di persada antarabangsa melalui misi-misi kesukarelawanan di 10 buah Negara yang memerlukan bantuan, setakat ini.
Layari www.mycorps.my untuk maklumat lanjut!
#kbs
#mycorps
#volunteer
#rakanmuda

Sekiranya hidup kita susah, pasti akan ada orang yang lebih susah dari kita.

Puspanita cawangan Kementerian Belia dan Sukan dengan kerjasama Jabatan Belia dan Sukan Negeri Melaka telah mengadakan Program Ziarah Kasih di sekitar Telok Mas, Melaka bagi memberi bantuan sumbangan kepada 3 buah keluarga dan sebuah Madrasah sebentar tadi.

Sumbangan berupa wang dan barangan dapur itu disampaikan oleh Pengerusi Puspanita cawangan KBS, Datin Wan Razanawani dan juga Ketua Setiausaha KBS , Dato' Lokman Hakim selaku Penasihat Puspanita KBS

#FitMalaysia tak habis lagi! Kemeriahan diteruskan dengan pelbagai aktiviti menarik seperti Fit Challenge, permainan tradisional, Watt Bike Race, senam aerobik dan macam-macam lagi.. Let's join us now !

#FitMalaysia
#FitMelaka
#GetFit
#FitForLife

Lebih 10,000 orang bersama #FitMalaysia di Melaka !

Pelancaran #FitMalaysia peringkat Negeri Melaka dirasmikan oleh Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri @idris_haron dan Brig Jen @khairykj di Padang Awam, Taman Seri Telok Mas

Thank you Melaka, anda memang terbaik !

#FitMalaysia
#FitMelaka
#GetFit
#FitForLife

Terbaik warga Melaka! Tahniah kepada yang telah menyelesaikan acara #FitMelaka masing-masing.

Semoga ianya tidak berakhir disini sahaja dan teruskan menyertai aktiviti sukan sebegini serta bersama, kita bina 'Negara Bersukan' !

#FitMalaysia
#FitMelaka
#GetFit
#FitForlife

Pelepasan acara wajib #FitMalaysia di garisan permulaan iaitu FM Ride (10km dan 30km) dan FM Run (10km dan 5km) oleh Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka, YB Datuk Wira Roslan bin Ibrahim dan juga Ketua Setiausaha KBS, Dato' Lokman Hakim Ali.

Turut menyertai orang ramai dalam acara FM Run 5km ialah barisan Majlis Pengurusan Tertinggi (MPT), Kementerian Belia dan Sukan.

Lets Get Fit !

#FitMalaysia
#FitMelaka
#GetFit
#FitForLife

We're ready guys for #FitMelaka !

Come on, hit the ground and start a new day with us at Padang Awam, Taman
Seri Telok Emas... #FitMalaysia
#FitMelaka
#GetFit
#FitForLife

Majlis Makan Malam bersama Majlis Pengurusan Tertinggi (MPT) KBS dan juga urusetia #FitMalaysia peringkat Negeri Melaka anjuran Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka, YB Datuk Wira Roslan bin Ibrahim dan Pegawai Daerah Melaka Tengah, Datuk Anis bt Ali Hasan.

TVET kini bukan lagi pilihan terakhir tetapi kian mendapat tempat di hati masyarakat terutamanya generasi muda. Tahukah anda terdapat 22 buah Institusi Latihan Kemahiran Belia dan Sukan (ILKBS) yang menawarkan pelbagai kursus dari peringkat Sijil hingga Diploma Kemahiran Malaysia? ILKBS menawarkan peluang buat generasi muda menyambung pengajian dan seterusnya mencapai impian dalam bidang teknikal dan vokasional.
Selain itu, terdapat pelbagai program bootcamp jangka pendek untuk generasi muda.
Dapatkan maklumat lanjut mengenai ILKBS dengan melayari www.kbs.gov.my!

#TVET
#ILKBS

Majlis Tamat Latihan dan Penempatan Peserta Program Youth Career(Y-Career) telah disempurnakan oleh Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan(KBS), YBhg Dato' Lokman Hakim Ali di Galeri, Menara KBS. Program Youth Career(Y-Career) bertujuan memberi akses kepada belia miskin dari luar bandar mengikuti latihan kemahiran khusus berdasarkan keperluan operasi majikan sebelum diserapkan dalam pasaran pekerjaan. Inisiatif ini merupakan kerjasama antara KBS dengan Gourmet International College dan Auto Prima College serta Auto Global Parts Industries Sdn Bhd dan AEON Big selaku rakan industri.

Anda bersedia untuk #FitMalaysia lagi guys?! πŸƒπŸš΄πŸ‹ #FitMalaysia kini singgah ke Melaka hujung minggu ini di lokasi Padang Awam, Taman Seri Telok Emas.

Jom bersama kami Sabtu ini dan mulakan sesuatu yang hebat untuk diri anda πŸ’ͺπŸ’ͺ #FitMalaysia
#FitMelaka
#GetFit
#FitForLife

Jom meriahkan Hari Terbuka IYC 2018 yg diadakan di Pusat Belia Antarabangsa, Cheras pada 29 April (Ahad) nanti!

Pelbagai aktiviti menarik yg anda boleh sertai seperti Pertandingan Mobile Legend, Fifa 18, pertunjukan bakat, gerai pameran & banyak lagi... Jumpa anda disana !

Most Popular Instagram Hashtags