katrine.gisiger katrine.gisiger

1,602 posts   30,521 followers   180 followings

Katrine Gisiger  🍫 Kognitiv kostvejledning 👂🏻Podcast: “perfekt Uperfekt” 🌸 katrinegisiger.dk ✉️ katrine@katrinegisiger.dk 👇🏻Foredrag (Sjælland, Fyn, Jylland, Online)

Når man er lidt for ivrig efter at komme af med sine tømmermænd og glider på målstregen 😂

Dengang jeg lavede min første “skamtavle”, kommenterede @simoneibendk at man heller ikke skulle skamme sig og at skamme sig.
Det var jeg enig i, men oplevede det ikke rigtigt som et problem hos nogle jeg arbejdede med.
Nu kan jeg se at det bliver værre og værre, altså at man ser det at skælde sig selv ud, som noget forkert.
Og så kommer “hold nu op med at skælde dig selv ud for helvede”-skælduden.
Jeg ser også flere og flere begynde at have fokus på at vores indre kritiker ikke hjælper os, tværtimod, men det bliver italesat som noget vi vælger. “Ville du snakke sådan til andre?” eller “Hvis du sagde det om mig, som du siger om dig selv, gad jeg ikke være veninder med dig”, indfører straffe eller bødekasser for hver gang du kalder dig selv noget grimt eller fortæller dig hvor dumt det er at have dårlig samvittighed, fordi det jo kun gør det hele værre.
Og jeg kan godt forstå det og jeg ved det er for at hjælpe. Men et meget vigtigt faktum bliver overset: nemlig at tankerne ikke er frivillige.
De er ikke nogle vi beslutter os for, de er automatiske.
Det er vores indre vagthund, som tror at det er et spørgsmål om liv eller død, at vi fx. får tabt os. Det giver måske ikke mening for dig, men tankerne kommer faktisk for at beskytte dig.
Hvis der var en sabeltiger efter dig, er det ikke muligt at stoppe op og mærke efter om du har lyst til at løbe.
Du har ikke noget valg. Du SKAL, ellers dør du.
Vagthunden har dog ikke altid ret, faktisk meget sjældent. Men at skælde den ud for at prøve at passe på dig gør den ikke mere tryg og rolig, tværtimod, for du hører jo tydeligvis ikke efter.
Så at lære at kæmpe sig ud af at være din egen værste fjende er en lang og kompliceret proces, hvor vi skal lære at høre vagthunden, men vise den at det ikke er farligt (at spise kulhydrater fx). Så kan den stole på at du har styr på det og behøver ikke alarmere dig en anden gang.
Men at du skal skældes ud for at skælde dig selv ud eller skamme dig over at skamme dig, gør det kun værre.
Så bliver det en uendelig spiral af “Du er så svag at du ikke var oppe og træne” - “Ej nu skælder du dig selv ud, skam dig!” - “Ih se nu, du kan ikke engang finde af at behandle dig selv pænt” osv.

Dr. Muskel aka @anders_nedergaard og jeg holder stort event om “Det gode liv”.
🌸 Lørdag 17. nov
🌸 13.00-16.00
🌸 København
🌸 Pris: 295,-
🌸 Tilmeld dig på www.katrinegisiger.dk

Ligesom så mange andre piger, ville jeg gerne være model. Jeg var sikker på at det var den ultimative lykke, for så betød det at man så godt ud og havde den rigtige krop.
Jeg arbejdede i Fakta for 10 år siden og blev “spottet” mens jeg sad i kassen.
En fransk fotograf gav mig sit visitkort.
Jeg kom hen i hans studie, hvor han kæderøg for lukkede vinduer og fik taget billeder.
Jeg var blevet advaret af mine forældre om det, så han ville ikke få noget tøj af mig.
Det var jeg sikker på.
Men han var tålmodig og rykkede min grænse stille og roligt. Først mere nedringet tøj som på billedet, så en lårkort kjole, så en lårkort natkjole uden bh, så hive op i kjolen og så i trusser med kun et lille klæde for mine nipples.
Jeg var der mange gange og han begyndte at tale om at hvis jeg kom af med mine håndtag, tykke lår og min topmave, så kunne han få mig til Paris og London, for han kendte alle de rigtige og jeg var smuk og havde talent.
Jeg troede ikke på ham i starten, men begyndte at drømme.
Men pludselig kunne jeg mærke at det slet ikke var den vej jeg ville, så jeg stoppede.
Han blev rasende.
Han sendte mig ca. 50 mails hvor han kaldte mig “fat pig” og havde zoomet helt ind på mine lår eller min mave, på billeder hvor jeg kun var i trusser.
Han sagde han havde sendt billederne til dem i Paris og de havde grinet hysterisk af hvor fed og klam jeg var og hvor naiv jeg havde været at tro jeg var noget værd.
Jeg blev selvfølgelig ramt. Og måtte se til at han havde et (heldigvis pænt) billede af mig hængende i hans vindue.
Jeg væmmedes hver gang jeg gik forbi det, væmmedes ved alt ved ham og følte mig ussel og dum.
Nu er min 13 årige lillesøster “spottet” i selvsamme Fakta, af en caster der vil gøre hende til model.
Alt i mig har lyst til at forbyde det og holde hende væk fra den verden. Men det kan jeg ikke.
I stedet vil jeg gøre hvad jeg kan, for at påvirke hende og alle andre piger og kvinder jeg kan få fat i, til at tillægge udseende mindre betydning.
Jeg får alt for mange beskeder fra unge hver eneste dag, der kun hænger i med neglene.
Det SKAL ændres og det kan kun gå for langsomt.
Så tak af hele hjertet til alle jer der er med mig. Tak! ❤️

Jeg griner højt og upassende hver gang jeg ser den her video. Det var efter fandt ud af jeg havde sagt Anne Mettes efternavn forkert i to år. Og så fortalte jeg hvordan det rigtigt udtales. Eller. Det var så også forkert 😂 STRUUUUFE. @annemettestrufve
Nå men nu du kan glæde dig til at der snart kommer podcast med hende, hun holder foredrag om restriktiv spisning den 16. oktober i @livsstilshusetkbh og så holder hun gruppeforløb i november (også i Kbh)! 😃👏🏻
Det bliver sådan et mini-forløb hver onsdag aften i november (så fire gange, kl. 18.30-20.30), som er en kickstart og værktøjskasse, til selv at kunne arbejde sig ud af restriktiv spisning.
Det koster kun 1495,- med earlybird ☺️
Tilmeldinger starter i næste uge, men hvis du allerede nu vil sikre dig en af de 12 pladser, så send en mail til annemette@katrinegisiger.dk.
Du kan også lige møde hende først til foredraget, tilmeld dig på katrinegisiger.dk (link i bio), det koster halv pris (95,-) 🌸

Ikke mere skam omkring dobbelthager. Ok? ❤️
PS. Bare send flere, så laver jeg en story

Sundhed

Det her er min kærestes datters tegning.
Shit den rummer så meget visdom, med “wow” skiltet.
Det er en guide der viser at den her regnbue er fucking awesome. Det er ikke en meningssag eller noget det fiskes efter, det er faktum.
Den inspirerer mig til at det kun er MIG der kan sige hvornår noget er flot, sejt eller godt gået af mig og så kan jeg fortælle andre hvordan det hænger sammen.
Så nu vil jeg blære mig: jeg har taget halvdelen af min opvask og sat resten i blød. Det er mega flot, for det er så svært for mig at bryde “alt eller intet”-tankegangen der siger at jeg SKAL tage hele opvasken ellers er det ligemeget (hvilket jeg jo ikke kan overskue og ender med at droppe).
Jeg har sagt ja til at få hjælp af mine veninde til at male min lejlighed, hvilket er mega sejt for jeg har rigtig svært ved at tage i mod hjælp uden at give personen løn eller på andre måder hjælpe tilbage.
Og så har jeg fået en mail hvor jeg skulle evaluere udlejereren af mine erhvervslokaler (Livsstilshuset) og var bundærlig og gav dem kritik (det var ikke anonymt).
Hvilket er svært når man altid har høflighedsbetændelse og prøver at være forstående og empatisk. De ringede i morges og jeg holdt ved alt hvad jeg havde sagt, de sagde undskyld og sagde at de ville ændre tingene. Bum.
Jeg skal ikke sammenligne mig med andre, hvis det gør at jeg overser mine succeser. Eller at jeg vurderer det som værende noget alle andre kan eller har let ved. Eller noget jeg ikke kan være stolt af.
INGEN har levet mit liv med mine erfaringer, oplevelser og tanker. Så det giver ikke mening at måle mine udfordringer med andres.
Måske kan du prøve det samme og lade folk vide når du har gjort noget det var svært for DIG. Slip vurderingen af om dine følelser er passende og om du godt kan tillade dig at være stolt, vred, ked af det, bange, sige nej osv.
Sammenligning giver ikke mening.

Lidt stretch og en foredragsoversigt til dig 😘

Billet på katrinegisiger.dk
(eller linket via @katrine.gisiger)

PS. Det første i Hillerød er udsolgt, men det næste er åbent for tilmeldinger 🌸

Nå men så kan jeg så meget andet 😂

NY EPISODE AF PODCASTEN #PERFEKTUPERFEKT 💛
Denne gang med en af de dejligste kvinder jeg har mødt: @curvy_kandi.
Hun er chefredaktør på @magasinetq og har været inde til en snak om kroppen.
Vi vender blandt andet fedmeglorificering, kritik og det jeg kalder “den ubekvemme sandhed” - nemlig at det slet ikke er så usundt at være overvægtig som mange tror, men at det kan være et faktum der er svært at se i øjnene, for så mistes carte blanche til at dømme.
Episoden hedder “En byrde for samfundet” og du finder den ved at søge på “perfekt uperfekt” i Spotify eller en Podcast-app (Fx itunes, altså den lilla app på iPhones).

BOOM! 🎉🎉
Den kloge @anders_nedergaard (PhD i muskelbiologi og radiovært på 24syv) og jeg holder et stort event “Det gode liv” den 17. november i Kbh.
Det er til dig der er ved at kaste op af altid at skulle være sundere, slankere og lækrere.
Dig der længes efter at kunne få ro i hovedet, mærker sundheds-stress og hader den kroniske dårlige samvittighed.
Eventet er fra 13-16 og koster 295,-.
Tilmeld dig på katrinegisiger.dk ☺️
Hvis du kan finde ud af Instagramlinks, så er der en oversigt over foredragene på linket i min profiltekst @katrine.gisiger.

Most Popular Instagram Hashtags