[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

kartiniabdul kartiniabdul

4101 posts   61333 followers   282 followings

Kartini Abdul  >Kemaman 💓 >Facebook : Kartini Abdul

Throwback Interview
with #Amyramar
.
Bila agaknya @aamyrarosli akan kembali berlakon?? Insya-Allah, don't worry @amarbaharin masih izinkan.. Tapi maybe lambat sikitlah kot..huhu. Tunggu baby boy besar dulu 😊
.
Video : Astro Awani
.
#AmarBaharin #AmyraRosli
#AmyrasBabyShower
.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
.
بَارَكَ اللهُ لَكَ فِي المَوهُوبِ لَكَ , وَشَكَرْتَ
الوَاهِبَ , وَبَلَغَ أَشُدَّهُ , وَرُزِقْتَ بِرَّهُ

Barakallahu laka fil mauhuubi laka, wa syakartal waahiba, wa balagha asyuddahu, wa ruziqta birrahu.
.
“Semoga Allah memberkati anak yang dianugerahkan kepadamu ini, semoga kamu mensyukuri Sang Pemberi yakni Allah SWT, semoga cepat besar dan dewasa, dan engkau mendapatkan baktinya si anak.”
.
MasyaAllah Subhanallah Alhamdulillah.. lahirnya anak ini dgn sihat dan sempurna sifatnya.. .
Semoga anak ini akan membesar sebagai anak yg soleh. Yang membahagiakan, menyenangkan dan menyejukkan hati kedua ibubapa ini.
Insya-Allah, Amin ya rabbal alamin.
.
#AmyramarJr #Amyramar
#AmyramarJunior
#AmarBaharin #AmyraRosli
.

TITIAN CINTA
.
Apa yg menarik pd drama ni selain jalan citenya adalah lakonan teraju utamanya.. @farahnabilahofficial & @zul_ariffin
Tak perlu melebih-lebih, peluk bagai nak tunjuk sweet sbg suami isteri..tapi 'rasa' tu sampai pd penonton..dgn sentuhan tak overdose pun.. Olahan scene dari novel pun best termasuk yg ni. Lucu pulak dgr Harris kecek Klate..hahahah😂😂
.
Tinggal 5 Episod jer lgi nak habis #TitianCinta ni. Walau dah baca novel dan tahu penamatnya, akak still teruja nak tunggu setiap Episod huhu.. Sabor tunggu Isnin😊
.
#FarahNabilah #ZulAriffin
.

MR LONDON MS LANGKAWI
.
SCENE 4

Ehh ehh jap.. Ni bukan Umayr Harris dgn Dr Syed Arif yer.. Aisy tak terlibat dlm hal ni ok..😂😂 Ni citenya bila Mr London, Aidid bertemu dgn Mr Langkawi, Ijam..nak mintak tolong carikan bakal isteri yg merajuk tu haa.. al kisahnya..😊
@amarbaharin @zul_ariffin
.
#MrLondonMsLangkawi
#AmarBaharin #Ijam
.

Lakaran sebuah perjalanan yg baru bermula..🌹🌹
#Amyramar
#AmyramarJr
#Lakaran
.
Akak nak share sikit masa ditemubual oleh Fad dan Dina menerusi segmen petang di ERA, ERA.fm petang Isnin lalu, ini cite Daddy @amarbaharin
.
👉Apa perasaan Amar pertama kali menyambut kelahiran bayi sulung?
.
“Rasa macam tak percaya, betul ke tidak? Macam bermimpi pun iya juga.
.
“Bila tengok anak tu...Ya Allah, comel sangat rasa macam nak gigit-gigit pipi dia,” katanya sambil ketawa.
.
“Terima kasih juga saya ucapkan kepada peminat-peminat yang banyak mendoakan kami sekeluarga,” katanya mengakhiri perbualan.
.
Alhamdulillah dan Insya-Allah hanya doa yang baik-baik saja utk Daddy, Mommy n baby boy "A" ini. Semoga yg baik-baik juga akan kembali kpd kita semua. Amin ya rabbal alamin.
.
Sumber : Era FM
.
#AmarBaharin #AmyraRosli
#AmyramarJunior
.

Daripada 20k ➡ 50k followers ❤❤
.
Wow! Dalam masa 5 hari selepas lahir, pengikut instagram baby boy kesayangan #Amyramar #AmyramarJr naik mendadaklah. Dan makin bertambah saban hari.. Si comel ni dah mula jadi perhatian ramai nampaknya..Alhamdulillah..
.
So, Tak kisahlah apa jua yg ade dlm hati followers tu..harapkan #DoaYangBaikBaikSaja utk kesejahteraan keluarga ini. Pada korang yg dah mula #TersukaTanpaSengaja kat si comel kesayangan @amarbaharin dan @aamyrarosli ni, boleh lah pakat follow IG ini ok
.
@amyramarjr

@amyramarjr
.
Barulah dpt ikuti perkembangan terkini baby boy "A" (yg kita belum tahu namanya lagi ni.. Tunggu pengumuman dari Daddy n Mommy dia nanti ya😊). Sila follow IG yg betul k👌
.
#AmyramarJunior
#AmarBaharin #AmyraRosli
.

Untuk fans, akak share video semalam..
#DoaYangBaikBaikSaja
.
H Live secara eksklusif bersama putera sulung
@amarbaharin dan @aamyrarosli
.
Subhanallah, Alhamdulillah fans dpt tengok baby boy #AmyramarJr yg comel dan sihat semalam dlm siaran H Live di Astro. Semoga baby membesar dgn sihat dan jadi anak yg soleh. Insya-Allah. Selamat berpantang utk Mommy. Semoga Allah melindungi dan merahmati keluarga ini. Amin ya rabbal alamin.
.
#HLive #Amyramar
#AmyramarJunior
#AmarBaharin #AmyraRosli
.
Video : Astro Awani
.

Subhanallah Alhamdulillah..
comelnya baby boy #AmyramarJr ni😍
.
Foto dari H Live
.
Sebagaimana yg @amarbaharin katakan, mereka dah pun menandatangani perjanjian eksklusif dengan Astro utk pendedahan tentang anak lelaki mereka ni.
.
Menerusi program H Live tadi, secara eksklusif fans dpt tengok wajah si comel ni. Foto ni akak snap dari situlah tadi. Korang dpt tengok ke tidak Interview ringkas bersama #Amyramar tadi? Happynya Daddy dgn Mommy bersama baby boy yg lahir pada 15 Oktober lalu.
.
Nak tengok video ni, nanti akak akan share kat sini k. Kene tunggu Astro Awani upload kat youtube dulu ok.
.
Btw, moga baby boy membesar dgn sihat dan jadi anak yg soleh.. Anak yg membahagia dan menenangkan jiwa kedua ibu bapa ya. InsyaAllah, Amin.
.
#AmarBaharin #AmyraRosli
#AmyramarJunior #HLive
.

Subhanallah Alhamdulillah..
.
Dah 3 hari bergelar Mommy n Daddy.. #Amyramar Cutenya baby boy tu walau nampak sipi sipi jer😊
.
Tapi saja nak usik... Nampak tak apa perbezaannya bila tengok gambar 👆
.
Sian pulak tengok rupa Daddy tu.. confuse akak, siapa yg dlm pantang sebenarnya😂😂✌
.
Biasalah tu..pengorbanan bila bergelar seorang ayah, menjaga isteri dan anak dlm pantang.. Banyakkan bersabar ya Daddy Amar. Semoga mengeratkan lagi kasih sayang antara kalian. Semoga Daddy, baby boy dan Mommy sihat saban hari sampai habis pantang. Akak doakan semoga dipermudahkan segala urusan kalian seterusnya.
Insya-Allah, Amin ya rabbal alamin.
.
Sabarlah fans semua menunggu program eBu Babypedia musim baru bersiaran di Astro nanti ya. Tunggguuuu!!
.
Jom pakat follow IG baby boy #AmyramarJr ni.. 👉 @amyramarjr
.
#AmarBaharin #AmyraRosli
.
Foto dari IG Amar Baharin & Dickson Chai
.

12:07 PM, 15 Oktober 2017
.
Alhamdulillah. Happynya Daddy n Mommy saat ini kan. Tiada kata-kata mampu diungkap utk gambarkan momen terindah mereka ni..hanya rasa Syukur ke hadrat Ilahi dgn selamatnya lahir baby boy mereka. Semoga Daddy, Mommy n baby diberi keselamatan dan kesihatan yg baik. Amin.
.
Jom baca sikit cerita Mama Myra @noorzaridahahmad tentang saat-saat kelahiran tu..
.
“Alhamdulillah, selepas bertarung selama beberapa jam dalam bilik bersalin, Amyra selamat melahirkan bayi lelaki yang sihat dan cukup sifatnya.

Bayi comel itu dilahirkan secara normal dengan berat 2.48 kilogram (kg).
.
“Sebagai suami, Amar juga setia menemani Amyra sejak dia dimasukkan ke wad bersalin pada jam 3 pagi tadi sehinggalah selamat bersalin jam 12:07 tengahari tadi.
.
Mengikut persetujuan bersama, Amar yang akan memberikan nama buat bayi itu nanti.
.
“Buat masa ini, Amyra masih lagi berehat di wad dan dijangka keluar dibenarkan pulang ke rumah beberapa hari lagi,” katanya.
.
👉Tahniah utk Amar & Myra serta keluarga, selamat menempuhi hidup baru sbg Daddy n Mommy.. Siap sedialah untuk berkorban segala bentuk keadaan ya.. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan kalian seterusnya.. Semoga Baby #AmyramarJr akan membesar dgn sihat, menjadi anak yg soleh dan membahagiakan serta menyenangkan hati Daddy dgn Mommy yer. Insya-Allah Amin ya rabbal alamin.
.
#AmarBaharin
#AmyraRosli
#Amyramar
.

15.10.2017 Subhanallah..
.
Alhamdulillah..semuanya dipermudahkan Allah SWT. Tahniah Mommy n Daddy @amarbaharin
Selamat berpantang dik @aamyrarosli
.
#Repost @aamyrarosli
.
Alhamdulillah dah lahir Baby A...
.
“Aku mohon perlindungan untuk mu wahai anakku yg baru lahir, dgn kalimah2 Allah yang sempurna dari kejahatan syaitan , binatang2 berbisa dan dari kejahatan yg menakutkan” Amin.. Terima kasih semua atas doa yg tidak henti2 buat kami 😘

#Amyramar #AmyramarJr #EndlessLove
#AmarBaharin #AmyraRosli
.

Berdoa dan sabar menunggu berita gembira dari mereka.. InsyaAllah Amin yra
.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
ِ
Hasbunallah wa ni’mal wakil 'alallahi tawakaltu
.
“Allah telah mencukupi segala sesuatu bagiku dan sebaik-baik yang ku serah diri kepada Allah.”
.
Hanya pada Allah SWT kita berserah segalanya. Hanya DIA mengetahui apa yang terbaik untuk kita di dunia dan akhirat.  Ubatilah jiwa kita dgn kalimah ini  berkali-kali hingga kita rasa tenang dan lapang. Allah sentiasa bersama-sama orang yang mengingatiNya. Semoga rahmat dan keredhaan Allah sentiasa bersama-sama kita di dunia & akhirat.. Insya-Allah.
.
**Akak doakan semoga Allah permudahkan urusan kelahiran. Moga Amar, Myra dan baby sentiasa dlm lindungan Ilahi dan diberi kekuatan dan keselamatan dunia dan akhirat. Dan semoga Allah jua memperkenankan segala doa dan harapan Amar & Myra.
Insya-Allah Amin ya rabbal alamin.
#DoaYangBaikBaikSaja
#AmarBaharin #AmyraRosli
#Amyramar #AmyramarJr
.
Foto : malaysianbabywearers.official
.

Most Popular Instagram Hashtags