jozlynnhanania jozlynnhanania

3387 posts   2560036 followers   422 followings

Johan & Ozlynn  Papa n mama kpd Ariq, Sodiq, Haziq dan Chantiq Suka ketenangan bkn perbalahan Follow twitter @joherajohera

https://www.youtube.com/channel/UCAGHeAXfoREF6Uncg9MYF5w

Maafkan sya pada isteri2 dan kekasih hati abam2 hensem di blkg sya.. kerna ini malam sya adalah princess dorg... choppppppp!!! Sya booked yg rambot kinting n idung mancung tuh tau... buah hati pengarang jantung mama.. tmpt mama ngamok, gaduh, manja, luahan hati, nangis, gelak ahhh sume ada RASA dgn dorg.. bila tgk dorg atas stage td tah nape SAYU.. mungkin RINDU.. bila tgk dorg berpelok blkg stage terasa KASIH... teringat zaman kegemilangan JOZAN... kdg bila fikir balik seperti mau PULANG seperti dulu...tp atas dasar HORMAT laluan diberikan buat ADIK BRADIK baru.. TAMAK bkn kami... buat yg bertanding USAHA umpama esok adalah ruang TERAKHIR... PELUANG tidak slalu berpihak pd kita.. REBUT... hanya bekalan DOA dr kami keluargamu... CINTA?? hanya DIA yg satu... jgn lupa 5 WAKTU bkn hanya tika kau JATUH... tp bila kau sedang BERJAYA di no 1.. BERKAT.... itulah terjadinya SAHABAT... #respect #thankyouteamMLM

Arini bkn extra rajin tp sb layan kerenah adik yg ngandung teringin laksa... so menu kita laksa.. papa lak nak talapia goreng garing, smbal ijo, sup ikan merah dgn udang galah masak lemak cili api buncis... ok settle.. haaaa #ruangrezekihanania bermula.. jgn lebih 4 baris!!!!! Ok bye!!

Jgn lupa esok malam 9.30 korg mesti terpacak depan tv tau.. sblm MLM start... masih ada lagi ke yg merindui #jozan if ada tlg komen nape jozan perlu ada show sendiri.. 🙈

#Repost @astrogempak with @repostapp
・・・
#GempakWei : Korang korang korang ! Kompem korang rindu dengan #JOZAN kan? Chill ! korang set reminder esok jam 9.30 malam kat Astro Warna dan Mustika HD , #JOZAN akan muncul dalam #MLM930 #MaharajalawakMega !
.
.
Korang boleh layan koleksi video JOZAN kat www.maharajalawakmega.com.my @zizanrazak869

Assalammualaikum semua.. hari ni mama chantiq x sihat.. so xde menu tau.. jadi mama sya gantikan wajah sya.. harap semua kenyang bila tgk muka sya... Ikhlas , usyajahhhh chantiq

Sambal ikan tenggiri, sardin kicap abg sodiq order.. sayur campor papa order... Aduhaiiii arini bdn x sedap.. perot memulas dr pagi.. badan tengkuk kepala dh rasa berat.. mcm demam urat.. rasanya semua urusan arini tergendala.. maaf kalau ada yg dh aku berjanji nak teman ke.. jumpa ke.. meeting ke.. semua terpaksa dibatalkan... sungguh x terdaya.. masak td pon kejap duduk kejap berdiri.. mcm nak pitam rasa.. Alhamdulillah dpt gak masak utk anak2 balik skolah kang.. mekasih kak puyie tlg mama sediakan bahan2 td.. utk korg semua #ruangrezekihanania bermula.. niaga la yek.. sorry kalau x terlayan.. salam syg #familyhanania #kifarah

Bersukan mmg aku... opssss mmg kami!! @nadia.brian @wanrezaril @zakwan_yaakub @raja_nisa_raja_kadir @aymanraydo @arifinikhsan @kam2u abaikan lengan akak yg sado tu ye dik... 🤣

Arini kena masak awal sb ada koje kt tangkak.. so nih la menu dia.. kangkung belacan pedas sb aku guna cili api bahahhahaa... bubur ikan cod.. kari daging tanpa santan sb papa x mo ada santan n susu pd makanan n minuman.. cuma ikan masin mama x sempat goreng tp dh mintak kak puyie tlg gorengkan bila dorg nak makan nnt.. sian abg haziq still demam sb ulser n baby chantiq batuk... kena jaga bebetul.. mlm2 rengek.. x smp ati tgk.. walaupon mata kita naik juling.. nantok tp sb dh nama emak ttp melompat bgn bila dgr suara anak kan.. make sure korg amik injection ye skrg nih memcm penyakit ada.. minom air suam byk.. salam syg dr #familyhanania

Kan dh ckp menu mlm lain.... kuey tiaw udang basah2 n pedas2 manja... yg penting baby chantiq makan x berenti.. #kueytiawgorengbasahhanania bwg putih yg ditumbuk lumat.. mcm td aku pakai bwg putih yg dh siap cincang beli kt giant.. panaskan kuali, buh olive oil atau apa minyak korg pakai.. tumis bwg putih td.. tukar perang masokkan cili boh.. aku buat sendiri tau.. buang biji cili kering.. rebus n blend.. ikot tekak ko mcm aku pakai senduk sup cina yg kecik tu dlm 2 sudu penoh.. tumis lagi smp garing.. buh garam atau apa saja korg pakai..pastu masokkan udang atau isi kerang atau apa saje korg punya pasal laa tekak korg...almost masak trus cuci kuey tiaw ibarat meleraikan satu2.. campak dlm kuali gaul.. buh kicap.. aku pakai kicap manis kipas udang.. smp gelap.. dh sebati pecahkan telor ditgh2 mcm aku pakai 5 biji telor... gaul semua kejap jek trus masokkan kucai dgn tauge tutup api.. gaul sebati.. hah siap!! Jgn tanya lg.. salam

Xmo tunggu lg.. sape nak dptkan paling awal kita jumpa kt #mareykarnivalpantaiklebang sabtu n ahad nnt yek.. pilih la mane yg berkenan di hati.. sya ada kt sana tau.. baju tu pon ada jgn risau.. beli set lebih baik.. sb hrga jauh beza follow @emmsandverxa kalau xnk ketinggalan warna2 baru... #Repost @emmsandverxa with @repostapp
・・・
Better Together Couple Set
Color: Rose Gold
Pre-order starting fr 22/3-22/4
Size : S - XL ( Kurta ) , XS - XL ( Kurung )
.
Stay tune for more info
.
#bettertogethercoupleset #emmsandverxa #kurungmoden #kurungpahang #kebarung #semikurta #kurta #raya2017 #lebaran2017

Masak nih sbnrnya x susah klau ko seorg yg kreatif.. atau bahasa kasarnya pemalas mcm aku.. bahahahhaa mcm contoh semlm aku buat udang msk kicap kan? Kuah dia masih byk.. so xnk bazir.. kicap mahal minyak mahal.. so aku hiris bwg n cili api.. panas kan balik kuah kicap tu sumbat bahan td ke dlm.. dapur sebelah aku goreng telor mata .. sblh mendidih aku buh telur mata dlm tu dlm 5 biji ... settle... sambal petai semlm ada lg.. panaskan jek.. bayam?? Malas jugak? Hiris saje semua bahan.. n tumis.. masokkan btg bayam.. masokkan air, dh mendidih masokkan daun n udang.. masok la garam apa serbuk yg ko suka.. pon settle... ikan??? 🤔🤔... ahhhh goreng je lah... malas tp sedap!! Kompom bertambah dan pastinya malam nih aku kena masak lauk lain.. percaya la... kehebatan lauk kreatif lebih laris dr lauk beria2 ko... selamat mencuba ok...

Maafkan mama syg2ku... mama dh syok ngan kawan2 smp lupa yg anak kt umah x makan lagi.. ingat balik b4 12😂... skali 1.30 smp umah... so menu cargas 20mnt adalah... sambal petai ikan bilis, udang masak kicap dgn sayur kobis goreng.. Alhamdulillah sempat.. nasib baik td kak puyie amik tindakan bijak goreng nugget dulu.. tq kak puyie..

Most Popular Instagram Hashtags