jaktkarl jaktkarl

189 posts   600 followers   901 followings

Karl  Jägare från Dalarna bosatt på Kungsholmen, Stockholm. Postar bilder på jakt, viltmat, skog och mark.

Styggbjörn är sugen på att brösta upp sig - 1 juli är det dags igen för svartfågeljakt. Nu sitter jag och knåpar på hur jag ska hinna få till en vårbocksjakt innan det är försent.

Hann inte med att ta kort på burgaren innan den blev uppäten, men här är bröden på lätt bryning. Utöver bröd så stekte jag älgburgare och karamelliserade lök. Monteringsanvisning: bröd, philadelphiaost, burgare, lök, jalapeños, bröd.

Inte bara älgarna som blir hungriga på den där tomten. Här intas lite kall bira och chips i väntan på bra glöd för burgar-grillning.

På tomten till jaktstugan har älgarna kalasat i vinter. Det fanns inte en obetad rönn.

En klassiker är alltid klassiker - älgfilé, pommes, bea och bönor Skönt att det äntligen har blivit bearnaisesäsong.

Det är alltid kul att komponera någon ny rätt. I helgen gjorde jag denna - sallad på duvbröst, päron, vindruvor, rostade hasselnötter och manchego - ingen dålig förrätt.

Hittade denna bild från någon höst tillbaka. Nästan så man börjar räkna dagarna till älgjaktspremiären, men bara nästan. Det bilden inte visar är det tunga jobb som låg bakom att få ut kon från myren. Det här passet har blivit ett av mina favoritpass - har skjutits många älgar där, och jag lyckades med det konststycket två år i rad.

Ljumma kvällar om våren, svårslaget är det.

När det börjat grönska, vattnet är alldeles stilla och fåglarnas sång är bakgrundsmusik, då är det fint att tyst glida fram och spana efter bäver. Extra tyst och bekvämt görs detta med hjälp av en elmotor.

En härlig sysselsättning på vår och sommar är att tillbringa många timmar på olika skjutbanor. Att experimentera med olika skjutställningar, träna sittande hagelskytte och på alla sätt ”krångla till” och variera är något som man alltid har användning för ute i skogen.

Att äta gott när man är ute är viktigt för mig. Till bäverjakten gjorde jag en enkel men riktigt god klämma med en schysst potatissallad och rökt rådjursbog. Lätt att äta i båten. Nästa gång kanske det blir rökt bäverstek istället.

Förra fredagen ägnades åt kråkjakt från arla morgontimme (04:30). När solen precis börjat värma avstannade morgonflygen och vi beslutade oss för att bryta gömslet. Carpe diem kan ta sig i uttryck på många vis

Most Popular Instagram Hashtags