[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

izzar izzar

455 posts   52134 followers   303 followings

Izzar Anwari 

ACL injury.Selalu dengar kan?ANTERIOR CRUCIATE LIGAMENT (ACL) adalah salah satu ligamen di lutut yang paling ketara mengalami kecedaraan.Ada 4 orang kawan saya yang putus ACL tahun ni.Selalunya ACL ni putus sebab aktiviti sukan lasak.Saya dulu pernah kena dimana ACL saya putus terus lepas salah landing lepas lompat tinggi.Meniskus lutut saya pun dua2 koyak.Kompleks injury saya.Masa ni main tournament basketball kebangsaan.Ganas la kan.Masa putus tu memang pedihhh..Lepas tu nak jalan pun goyang , lutut yang kena tu bengkak teruk.Pehh.Ramai yang cakap ACL putus ni career ending injury dalam sukan.Tapi key dia ialah physio dan rehab yang betul selepas/post operation.Lepas boss lama saya dulu (Prof @neezlan dan Prof Paisal) operate saya, lutut tak settle lagi oi.Physio n rehab lepas operate tu yg paling penting!!Tak boleh malas langung!Untuk physio/rehab saya ikut followup Dr Zaidi pula (Pakar Perubatan Sukan) juga team doctor pasukan Harimau Malaya.Aumm..Saya cakap kat dia aim nak main balik competetetive basketball.Dia cakap kalau rehab/physio ikut betul2, saya boleh dapat balik 90% keupayaan lama.Huhu.Jadilaa. Saya ikut betul2 jadual physio n rehab saya.Sampai menangis buat semua tu.Serius sakit.Tapi kena buat gak kalau nak elok balik..Kaki saya awal2 memang otot kecut jadi kecil gila.Down.Dalam gambar saya post pon kaki kecik sebelah kalau perasan.Alhamdulillah, lepas setahun dah dapat build balik muscle.Dan saya rehat dari competetive bball dekat 3 tahun nak biar dia betul2 ok.Alhamdulillah, dah start main balik sikit trnmnt skrg.So siapa yang kena injury ACL , operation tu bukan penyelesai masalah.Tu baru langkah pertama.REHAB DAN PHYSIO yang betul adalah rawatan sebenar.Join group ACL atau tanya member2 yang dah kena untuk rehab/physio ni.Thanks juga kepada boss2 lama saya yang membantu dalam proses rawatan dan rehab/physio saya dulu.Alhamdulillah, boleh main balik dah sekarang. 85% kot..lol..Oh ya, yang ubat spray penyembuh ACL tu semuanya merepek ya.Jangan tertipu.

Travelling made easy with wifi.Wifi made easy by @visondata_my !Terbaik.Sampai-sampai Singapore terus ada wifi connection.Sangat senang dan mudah. Terbaik.Mention nama saya kat depa untuk mendapatkan nothing sebab depa tak kenai saya pun. πŸ–’

@visondata_my
@samurai_wifi

Pi Kota Singa sebab dia nak tengok movie Padmaavat.Nasib baik show ada lagi.Suka la dia tu.🎬

Kita kalah sama-sama, kita menang sama-sama.Kita bayar sewa padang n ref yang mahal namatey pun sama-sama.@pasungfc
#nasibbaikpadanglawa

Habis ber olabola bersama @pasungfc .Isteri tengah shooting @golgincu2 lagi, so don't worry.Very hardworking you are, sayang.May Allah protect u always.Terima kasih angin kuat kerana membuatkan perutku kelihatan buncit.Pelik gak tiba2 buncit lepas main bola.Baru je kurus last week lepas main basketball.πŸ€”
#ilusioptik

Menurut DONA international, definisi doula ialah seorang yang dilatih (dalam bidang perbidanan) untuk memberi sokongan emosi, fizikal, dan pendidikan kepada ibu2 yang mengandung, nak bersalin, dan setelah bersalin.BUKANNYA MEMBERI SOKONGAN KLINIKAL seperti nasihat2 perubatan yang diluar bidang tugas depa.Dulu masa saya jadi Houseman di hospital, pernah jumpa 2 kes.Satu kes ibu muda ni beranak sendiri kat rumah bersama doula.Tapi disebabkan teknik beranak tak betul, perineum dia koyak gred 3.Teruk tu maksudnya.So siapa yang jahit?Of course bukan doula tersebut yang kelibatnya tak muncul di hospital pun.Satu lagi kes dimana anak dah deliver elok dah kat rumah.Tapi, placenta(uri) masih kat dalam. Nasib baik datang hospital cepat.Kalau tak retained placenta ni boleh menyebabkan pendarahan berlebihan yg dipanggil Postpartum Haemorrhage (PPH) dan juga jangkitan kuman yang boleh membawa kepada kematian. Doula pun yilek.Amboi amboi amboiii..Tuan2 dan puan2.Seperti orang cakap, anak itu rezeki dan anugerah.Kenapa nak cari padah?Saya sebenarnya kecewa kat kedua parents anak ni.Bertanggungjawab la ye nak ada anak tu.Cari ilmu dari orang yg dalam bidang tersebut.Jangan ikut testimoni etc.Jangan takut kat nurse hospital tu, depa memang cengey sikit.Saya pun selalu kena marah dulu dgn diorg.Diorg marah sebab sayang.Sayang kat anak dalam kandungan tu.Kalau masa bersalin baby keluar lambat a few seconds pun mcm2 komplikasi.Sebab tu nurse2 kat labour room tu sangat strict.Nyawa baby oii.Rata2 depa berpengalaman jadi nurse kat labour room tu 7-10 tahun.Bukan belajar online ye.Haih.Saya doakan yang terbaik untuk semua.Kalau taknak dengar cakap kami doktor, sekurang-kurangnya dengarla cakap mufti Wilayah Persekutuan yang saya post sekali ni.Yela, doktor kan ejen yahudi, ctg n vaksin tu kan agenda iluminati.Tapi ni mufti kot.Dengarla please.

p/s:Keratan akhbar Berita Harian 12 Feb 2018.Ms 21-22

@kementeriankesihatanmalaysia
@medtweetmy_official

The lovers of my life.Bini dan basketball.lol.Been playing since 13y/o .My jersey has been number 9 since high school, to college, and now. Those who know me would know how much basketball means to me. Thank you teammates sebab jadi dulang boys haritu.Baru nak upload gambar ni.Thanks juga kepada bini kerana memberi izin bermain bball lagi.Jasamu dihargai. πŸ˜‚πŸ€ #9

p/s: Tengah boring sebab liga bball tengah cuti sempena CNY.

Anda shooting tetapi ingin suami di rumah makang nasi kerabu?Usah khuatir.Dapur Che Mek sedia membantu.Disamping sedap yaamat , portion dia pun banyak.Terbaik.My taste buds approve πŸ‘.Belilah untuk orang tersayang.Thanks isteriku @umminazeera. Mung the beh !

p/s: Pinggan dan kotak limau not included.

Jom lunch.Lama sik makan makanan Sarawak.Mee kolok dan laksa Sarawak.Nang nyaman tok.Dulu saya pernah bertugas di sana.Untuk pengetahuan, Sarawak sekarang dilanda bencana banjir yang amat dahsyat.Oleh itu, mari kita semua berdoa untuk kesejahteraan rakan2 kita di bumi Kenyalang dan juga berdoa sebelum makan lunch.

#prayforsarawak
#praybeforeeating
#ngapsayot

Bila keluar lunch awal dan bos tiba2 cari.Pastu colleague coverkan kita.Lagu ini memang sesuai. Hopefully ada single lagu ni nanti.lol.My fav song from #olabolamusical.
@altimet - Terbaik jadi Sarjan Ahmad, Tuan .πŸ‘
I cover you..

I have always been a fan of theatres especially if its about patriotism.Luckily, my wife also shares the same interest.Congrats @astromalaysia @astrogempak @enfinitimy @tiarajacquelina for the premiere of #olabolamusical ! πŸ‘πŸ‘
Thanks for the nice seats @msorangelisa !! Yang lain tu pi la tengok okay..⚽

Another game, another win.Wife pula pi shooting @golgincu2 .Lain kalilah.To the next game. πŸ€
@quakesbasketball #ncbl2018

@quakesbasketball. Been with the team since 2009, the year it was formed.Was 22 y/o at that time and been playing with them since.Though I started playing the game since I was 13y/o in high school.And now, im one of the seniors in the squad.Time to pass back our knowledge to the newcomers.The cycle of life.
#ilovethisgame
#pakciktua
#thereturn
#ncbl2018

1st game for me, 2nd win for @quakesbasketball !My return match to NCBL after 3 years of hiatus due to injury.PT8 RB11 AST4.To the next game.πŸ€ #ncbl2018 #hoyas #basketballislife
#wifeno1

Masih lagi mendapat wedding gift.Thanks @pasungfc ! Sorry, untuk pihak pengantin lelaki sahaja.πŸ˜‚.⚽

Good session last night guys! @pasungfc .Warm up game before my Sunday match. πŸ’ͺ

Done berbola bersama @pasungfc. Jom balik. Kang #isterigarang marah.
#prayforizzar

With the sporting team.Thanks for the wonderful experience.Had a fun-filled, stress free week working with u guys.Thorbaik.All the best guys.πŸ‘ p/s -Di kedai shaved ice yang menggalakkan aktiviti vandalism.Penuh contengan di meja dan dinding.
#romantikaastro

I see lights.Colourful lights. πŸ‡ΉπŸ‡Ό
#travel #taiwan #kaohsiung

Want a stable, consistent and fast wifi connection while travelling overseas? Get it from @visondata_my. We have been using their service since our honeymoon in Swiss and Turkey.And now in Taiwan.Terbaik.Thank you @visondata_my!!Senang nak whatsapp, check email,ig n googlemap sambil travel.πŸ–’πŸ‡ΉπŸ‡Ό

Senja di Kaohsiung. πŸ‡ΉπŸ‡Ό
#taiwan #travel #kaohsiung

Silakan duduk.Buat macam rumah sendiri ye.Penatnya berjalan.Menikmati pemandangan Sungai Cinta bersama yang tercinta.Cintaception. πŸ‡ΉπŸ‡Ό #ummizzartravel
#romantikaastro
#taiwan #travel

Spring and Autum Pavilions di Lotus Lake.The taoist temple.Datang sini jadi dak2 pavi gakla. πŸ‡ΉπŸ‡Ό
#taiwan #travel

Inilah yang orang cakap 'lepas dari mulut harimau, masuk ke mulut naga pula'.Upgrade sikit dari peribahasa kita.Kat sini naga means good luck n harimau means bad luck. πŸ…πŸ²
#taiwan #travel

Most Popular Instagram Hashtags