[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

islam_product islam_product

388 posts   5605 followers   132 followings

Islam Produk  Singapore🇸🇬 🌴Share tak payah izin🌴⠀⠀⠀⠀⠀

Assalamu’alaikum warah matullah wabarakatuh sahabat-sahabat sekalian .
Dimaklumkan instagram saya @islam_product akan saya berikan kepada sahabat saya yang diindonesia Nama penanya phinkpower
Nama asli Novi Novianty,instagram akan bertukar admin mulai 1 januari 2018,semoga instagram ini kelanjutannya bisa bermanfaat untuk sahabat sekalian
.
Saya selaku admin @islam_product mohon maaf atas segala kesalahan dan khilaf dari segala apa yang saya sampaikan,serta comment2 anda yang tak sempat terbalas,sungguh yang benar yang baik yang bermanfaat hanya dari Allah Ta’ala dan petunjuk yang dibawa Rasul-Nya,ya Rabb ampunilah kami (mungkin ada niat ingin dikenali/ingin dunia,dari setiap tulisan kami dengan niat selian kerana-Mu)
.
Uhibbukunna fillah abadan-abada,ilalliqa’fiijannatil a’la (Aamiin)
Saya mencintai anda sekalian kerana Allah,saya harapkan kebaikan dan kemuliaan pada anda sekalian didunia dan dihari kemudian..semoga kita berjumpa kembali dengan kemenangan disebaik-baik tempat disyurga Allah kelak,(baik yang saya kenali ataupun tidak)
.
P/s :itu headband🎧🐼 kesayangan saya,bukan dipakai dengan niqab time keluar rumah,dipakai hanya didalam rumahツ

“Iblis berkata :Aku bersumpah dengan keagungan-Mu ya Allah,sungguh akan aku sesatkan mereka semua,kecuali para hamba-Mu diantara mereka yang baik imannya”
Al-qur’an surah Shad :82-83

Jangan jadikan hawa nafsu sebagai “Tuhan” hanya untuk memenuhi hakmu dan hakmu
.
Sungguh tertipu
“Hingga apabila telah datang kematian kepada seorang dari mereka,dia berkata “ya Rabbku kembalikanlah aku (kedunia) agar aku beramal saleh terhadap yang telah aku tinggalkan,sekali-kali tidak,sesungguhnya itu adalah perkataan yang diucapkan saja.Dan dihadapan mereka ada berzakh sampai hari mereka dibangkitkan”
Al-qur’an surah Al-Mukmin :99-100
.
Berikan hak jiwamu untuk beramal ibadah dan mendekatkan diri kepada Allah
Allah mempunyai hak
Istrimu /suamimu mempunyai hak
anak2mu mempunyai hak dan
saudara2mu juga mempunyai hak
“Berpada-padalah”📲
.
Jangan menyalahkan syaitan atas segala perbuatan kita (terutama maksiat dan kelalaian) karena di akhirat kelak syaitan akan berkata:
“.....tidak ada kekuasaan bagiku terhadapmu,melainkan (sekadar) aku menyeru kamu lalu kamu mematuhi seruanku,oleh sebab itu janganlah kamu mencela aku,tetapi celalah dirimu sendiri.
Al-qur’an surah Ibrahim:22

“Ya Allah aku bukanlah seorang yang lepas dari dosa ,maka aku memohon pengampunan
Dan bukanlah aku orang yang kuat (dalam beribadah) maka aku memohon pertolongan
Dan tiada bantuan dan kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah”

“Hal yang paling terakhir luntur dari hatinya orang-orang saleh adalah cinta kekuasaan dan populariti (ketenaran)”
-Al-i’tisham asy-syathibi-
.
Ya Allah janganlah engkau jadikan dunia ambisi terbesar kami...

Pendakwah...
banyaknya jumlah followers (yang mengikuti) bukanlah suatu kebanggan atau sesuatu yang harus dibangga-banggakan kerana tujuan pendakwah yang sebenarnya bukan sedang mencari dunia (ingin popular,terlihat alim,diendorse atau tujuan yang lainnya)
Bahkan sebenarnya ia sedang membawa sesuatu yang amat berat berkaitan dengan niat dan apa yang didakwahkannya(dakwah yang benar),semuanya akan dihadapkan kembali kepada Allah kelak untuk menerima segala hisabnya
.
Namun hendaklah segalanya dilakukan kerana Allah semata
Bukankah Rasulullah salla’llahu alaihi wasallam mengkhabarkan ada 3 golongan manusia dimasukkan kedalam neraka padahal mereka beramal dengan amalan yang baik,mereka berjihad,belajar ilmu agama dan mengajarkannya serta bersedekah ...
(HR. Imam Muslim, Kitabul Imarah, bab Man Qaatala lir Riya’ was Sum’ah Istahaqqannar)
.
Seorang ahli hadith mengatakan “untuk menyampaikan satu hadith saja memerlukan banyak niat (maksudnya selalu memperhatikan niatnya)
.
ikhlas adalah satu amalan yang sangat berat,Fitnah dunia membuat hati ini susah untuk ikhlas. Cobalah kita renungkan setiap amalan kita, sudahkah terbebas dari maksud duniawi? sudahkah semuanya murni ikhlas karena Allah Ta’ala? Jangan sampai ibadah yang kita lakukan siang dan malam menjadi sia-sia tanpa pahala. Sungguh, ikhlas memang berat. Urusan niat dalam hati bukanlah hal yang mudah. Tidaklah salah jika Sufyan ats Tsauri rahimahullah mengatakan, “ Tidaklah aku berusaha untuk membenahi sesuatu yang lebih berat  daripada meluruskan niatku, karena niat itu senantiasa berbolak balik”
Hanya kepada Allah kita memohon taufik dan perlindungan .Wallahu a’lam.

Most Popular Instagram Hashtags