intanhanina intanhanina

594 posts   46,642 followers   7,146 followings

AKTIVITI 100 HARI WORKOUT  🏠 #Kualakangsar ➑ #Seremban πŸ‘© Sales Manager @muncetglobal 🐝 Pengedar @madustraw 🐝 Pengedar @madu_delima πŸ“² Review WA 012 521 502

Lamanya tak bersiaran hehe. Saja nak throwback masa memula naik basikal (Gamba kiri). Gemuknyee ceQ huhu.

La ni ok la.. Badan pon ringan skit. Cuma tang perut je susah nak kempis hihihi.

Peneman setiaku setiap hari.
3.6L. Selamat membilas. πŸ˜…

Usahlah terpedaya. Breakfast kang kompem naik balik. Ingat senang ke nak turunkan hat point2 belakang tu. πŸ˜‚
.
.
Ok hari ni workout 🚲🚲🚲

Alhamdulillah.. Allah Maha Pengurnia.

Kenangan tahun lalu. Dulu makan tak hengat. Umur makin menaik. Kenelah jaga kesihatan.

Start jaga makan masa akhir bulan febuari lalu. Pastu husband belikan basikal pulak. TQ @apit.pemalu hehe.

Tak lupa jugak gift Jubah daripada @jubah_murah_freepostage (Gambar belah kiri jubah blue black). Saiz L. Selesa.. lembut tau.

Intan suka saiz besau-besau. Senang nak berzumba kat rumah. Kahkahkah.

🚲🚲🚲🚲

Kengkadang i follow menu di @JemputLaMakan hehe.

Balas dendam balik masa cuti sekolah seminggu hari tu, di kampung. Tudia hang naik balik 62.7kg camtu. Memula maintain elok ja around 61kg. Dah balik rumah kene pulun balik workout hihi.

Ada yang DM Intan mintak tips. Ok ni cara Intan ya.

1. Intan tetapkan Mind Set dulu. Intan nak diet cara sederhana saja. Takmau drastik sangat. Kadang terbabas jugak mind set den ni πŸ˜†. Tapi keep terus buat terus buat dan buat dalam jaga pemakanan dan cycling. Bak kata @ajimaura30 Biar slow and steady, Bukan slow tak jadi-jadi hihi.

2. Intan kurangkan minuman manis. Minum air kosong dalam botol air 500ml sebagai peneman Intan ke mana saja. 7 atau 8 botol Intan minum sehari semalam. Jika di kedai makan Intan oder Gelas air suam saja. No Milo sementara.

3. Waktu breakfast memang Intan melantak memacam. Bedal nasi lemak, nasi goreng, roti canai. Lepas tu intan workout naik basikal.

4. Tengah hari makan sederhana saja, masih ambik nasi tapi sikit saja sebab dah kenyang melantak waktu pagi, sayur Salad dan lauk.

5. Dinner pulak sebelum pukul 7pm. Intan tak makan nasi, intan ratah ayam/ikan seperti sup ayam, ikan goreng cicah sos. Minum Oat.

6. 🚲🚲🚲 Lepas melantak bebukan di waktu pagi, perut Intan berat semacam. Jadi Intan kene workout naik basikal. Bawak botol air bersama. Dengan bebanan 3 orang anak Intan (2 org di carry belakang dan sorang lagi baby seat depan), pilih jalan mendatar dan naik bukit, jadi Peluh cepat keluar dan cepat haus. intan minum air kosong dengan sekerapnya.

5. Sepanjang waktu malam Intan minum air masak, kadang minum oat. Sebab tu waktu pagi esok tu Intan bedal memacam, lapaQ.. Haha.

6. Alternatif - Jika Intan tak dapat cycle di luar seperti hujan atau ada urusan lain, Intan berzumba jelah kat rumah atau main tali skipping.

Ok, itu saja kot nak sharing hihi. Akan bersambung.

Alhamdulillah, syukur pada Allah. Tahniah my husband @apit.pemalu. Sikit-Sikit lama-lama jadi bukit.

Kami tak kayo, tak mewah. Rumah pon buruk ja, takda pagar πŸ˜†. Mulakan apa yang ado dulu.

Timo kasih atas bantuan juga @ajimaura yang pernah terangkan pasal Create Awareness di Nota Teknik Saka 4.0 Instagram.

Moga suatu hari nanti Banner @muncetglobal akan kelihatan di Billboard tepi jalan atau di Highway. Hehe. #TakSalahBerangan.

Sila swipe sebelah untuk servis yang ditawarkan oleh @apit.pemalu

@ctdk terjatuh cintan dengan lagu u. πŸ˜†

Wajah Instagram dulu dan sekarang. Intan pernah buat Teknik Saka 4.0 guna Akaun Husband Intan @apit.pemalu. Sampai kene duk tepi longkang di kampung sebab line tenet yg tenat. Nak buat aktiviti follow punye pasai. Hehe.

1. Dulu gamba profile bodo-bodo je pon. La ni gamba profile smart belako. Hihi.

2. Dulu followers berapa kerat je pon. La ni dah ber K K.

4. TQ so much @ajimaura atas ilmu yg mantap, dari hari ke hari ada je idea dan terapi dari beliau.

5. Jika nak belajar ilmu marketing dari beliau, meh singgah di Instagram @ajimaura / @ajimaura30

Okey. Keep going.
.
Nak tanya. Ada tips tak cara nak kempis perut? Push up kadang2 je buat hehe. Gurder (bengkung) takde, dah bagi balek kat Mak Intan huhu.
.
Punca buncit
1. Gelojoh - makan.
2. 3 kali bersalin Czer.
3. Minuman manis.
4. Semua di atas πŸ˜†

Most Popular Instagram Hashtags