insideatlas insideatlas

1,061 posts   3,424 followers   1,572 followings

Bokförlaget Atlas  Atlas är ett progressivt bokförlag. Vi ger ut skönlitteratur, sakprosa och reportage.

Söndag, kaffe och läsning av finfin recension av ”Ex: Migrationsmemoar 1977–2018” i Göteborgs-Posten: »Hynek Pallas har skrivit en viktig bok om migration.« Trevlig söndag!
.
.
#hynekpallas #bokrecension #boktips #bokförlagetatlas #migration #exil #svenskpolitik #valår #göteborgsposten

Hurra! Direkt från tryck! ”Popkulturens död” av journalisterna Martin Aagård och Natalia Kazmierska. Den första boken om popkulturens död; om hur medelklassen kramade ihjäl musikfestivalerna, om hur Donald Trump tog livet av dokusåpan, och om hur punken tagits över av högerextrema nättroll. I bokhandeln i slutet av maj!
.
.
#popkulturensdöd #popkultur #martinaagård #nataliakazmierska #boktips #håkanliljemärker #bokförlagetatlas

Stort grattis till författaren, journalisten och programledaren Alexandra Pascalidou! I går tilldelades hon S:t Eriksmedaljen för sitt arbete i frågor som rör mångfald, demokrati och rättvisa. I augusti är hon aktuell med den drabbande och viktiga reportageboken ”Mammorna – en berättelse om Sverige”. Verkligen något att se fram emot!
.
.
📷: Kalle Börjeson #alexandrapascalidou #steriksmedaljen #stockholmsstad #stockholm #blåhallen #författarliv #bokförlagetatlas #stockholmsstadshus

I dag är det Stora Bokbytardagen. Ta med dig en bok hemifrån och byt med någon annan, var och när som helst under hela dagen: på skolan, jobbet, bussen eller kaféet. Och det bästa? Du bidrar till att återanvända böcker.
.
.
#storabokbytardagen #bytaböcker #medvetenkonsumtion #läsningärlivet #läsa #bibliotek #böcker @storabokbytardagen

Brittiska förlaget Zed books levererar! Tampongformade macarons för att fira att ”It’s only blood” av Anna Dahlqvist släpps i England idag.
.
.
📷: @zedbooks #itsonlyblood #annadahlqvist #baraliteblod #zedbooks #menstruationmatters #menstruation #humanrights #bookstagram #mens

»Historien om flykt är också̊ en historia om solidaritet med den flyende.« Ur Hynek Pallas nyutkomna bok ”Ex: Migrationsmemoar 1977–2018”.
.
.
#hynekpallas #migration #exil #boktips #essä #bokförlagetatlas #boktips #bookstagram #svenskhistoria #svenskpolitik #lottakuhlhorn

Ikväll firade vi releasen av Hynek Pallas bok ”Ex: Migrationsmemoar 1977-2018”. En kväll av högsommarvärme, tjeckiskt öl, mingel och såklart den fantastiska boken!
.
.
#releasefest #livetpåförlaget #hynekpallas #författarliv #migration #exil #boktips #bokförlagetatlas #boktips #lottakuhlhorn #svenskhistoria #svenskpolitik

Nu är det officiellt att Atlas kommer ge ut den brittiska författaren Ali Smiths romancykel om de fyra årstiderna. Den första delen, Höst, som blev nominerad till Man Booker-priset 2017 ges ut i oktober i översättning av Amanda Svensson.
.
.
#alismith #amandasvensson #skönlitteratur #manbookerprize #livetpåförlaget #bokförlagetatlas #autumn

Nedräkning till helgen och väskan är packad med nödvändigheter. Vad ska ni läsa i helgen?
.
.
#tgif #läsningärlivet #bokförlagetatlas #helgläsning #boktips #bookstagram #bookbag

”I decennier har kulturdebattörer och kulturella grindäktare rasat mot förflackningen, fördumningen, snuttifieringen, topplistorna och den vidriga jakten på tittarsiffror och klick. Men de missar vad som egentligen pågått där ute. Att det i själva verket är tvärtom. Det var aldrig finkulturen som var hotad. Det var popkulturen som tynade bort.”
Ur boken Popkulturens död av Martin Aagård & Natalia Kazmierska, som släpps i början av juni.
.
.
#popkulturensdöd #martinaagård #nataliakazmierska #popkultur #finkultur #boktips #bokförlagetatlas

Fredagskänslan på förlaget förhöjs när man får leverans från tryckeriet. Nu är Hynek Pallas bok ”Ex: Migrationsmemoar 1977-2018” här. En personlig idébok om ett av vår tids mest politiserade och infekterade ämnen - migration. Det fantastiska omslaget står Lotta Kühlhorn & Söner för.
.
.
#nyttfråntryckeriet #hynekpallas #migration #boktips #essäer #exil #bokförlagetatlas #svenskhistoria #politik #lottakuhlhorn @lottakuhlhorn

I dag är det bokens dag! Dagen då vi uppmärksammar böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap.
Det firar vi med att lotta ut ett fint bokpaket med några av vårens böcker. För att vara med i utlottningen behöver du endast svara på denna fråga: vilken var den första bok du läste själv? /// AVSLUTAD /// .
.
#världsbokdagen #bokensdag #unesco #worldbookday2018 #bokförlagetatlas #utlottning #läsningärlivet #bookstagram

Most Popular Instagram Hashtags