imani.imtiyaz imani.imtiyaz

16,271 posts   70,513 followers   1,128 followings

imani.imtiyaz 

Regrann from @fakhrulunic - ada yang dah start ke? ke dilema lagi nak tinggal open house haha. takpa slow2. nak berturut2 boleh, nak selang2 boleh, nak asingkan qadha’ dlu boleh, nak gabung qadha’ + puasa 6 boleh..yg penting buat ye. tak buat RUGI. yg tak bolehnye ko gebang je tp tak buat2 hehe. sy la tu. insyaallah kta start jom. 😅 #puasasunat6syawal #share - #regrann

Regrann from @tvalhijrah114 - Repost @drzulkifli.albakri .
Haa siapa xganti lagi atau tak puasa 6 lagi boleh lar jadikan sebagai panduan.
.
Admin pun tak ganti puasa lagi, eh silap, admin tak start lagi puasa 6 😁 - #regrann

Regrann from @abbasy_islamicdesign - #SEMOGABERTEMULAGI
.
Doa Akhir Ramadan.
.
Ya Allah, jangan Kau biarkan Ramadhan pergi tanpa meninggalkan kesan keinsafan di hati2 kami.
.
Ya Allah, jangan biarkan Ramadhan pergi tanpa membawa himpunan amal dan doa kami.
.
Ya Allah, jangan biarkan Ramadhan pergi tanpa islah dan kebaikan terhadap keperibadian kami.
.
Ya Allah, jangan biarkan Ramadhan pergi tanpa keampunan dosa2 kami.
.
Ya Allah, jangan biarkan Ramadhan pergi tanpa meninggalkan jejak2 ke syurga untuk kami.
.
Ya Allah, janganlah Kau biarkan Ramadhan pergi sebelum Kau tutup rapat pintu azab dan neraka Mu daripada tergelinciran kaki kami.
.
Ya Allah, lindungilah kami dari melakukan dosa dan kemaksiatan semasa dalam Ramadhan maupun selepas Ramadhan.
.
Ya Allah, sebelum mentari akhir Ramadhan berlalu pergi, Kau ampunilah kami dan Kau terimalah taubat kami.
.
Ya Allah, Kau sempatkanlah kami bertemu lagi dengan Ramadhan Al Mubarak yang akan datang.
.
Ya Allah, lindungilah semua anggota keluarga kami dari tipu daya dan fitnah dunia. Selamatkan setiap seorang dari kami dengan Iman dan taqwa.
Jadikan kami calon syurgaMu. Sempurnakan akhlak kami dan lindungi kami dari godaan syaitan dan hawa nafsu.
.
Ya Mujibbasailin.
Limpahilah kami dengan sifat2 kebaikan dan terpuji.
Jadikan kehidupan kami di dunia ini tenang dan penuh rahmah dan mawaddah.
.
Aamiin Ya Rabbal Alamiin. #Abbasy #AbbasyIslamicDesign - #regrann

Regrann from @thetarbiyyah - Doa Rasulullah menjelang akhir Ramadhan

للَّهُمَّ لاَ تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِيَامِنَا إِيَّاهُ، فَإِنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنِيْ مَرْحُوْمًا وَ لاَ تَجْعَلْنِيْ مَحْرُوْمًا .
"Ya Allah, janganlah Kau jadikan bulan Ramadhan ini sebagai Bulan Ramadhan terakhir dalam hidupku. Jika Engkau menjadikannya sebagai Ramadhan terakhirku, maka jadikanlah aku sebagai orang yang Engkau sayangi"

Ya Rahman, terimalah seluruh amal ibadah kami di Bulan Ramadhan ini

Ya Wasi'al Magfirah wal afwu.. ampunilah seluruh dosa-dosa kami, dosa ibu bapak kami dan dosa orang-orang yang kami cintai dan sayangi karena Allah.

Ya Mujiibu adduaa, kabulkanlah seluruh doa-doa kami. 🌹Taqabalallahu Minna wa Minkum 🌹
Shiyamana wa Shiyamakum wa qiyaamanaa wa qiyaamakum..wa kullu amalin sholeh. Ahalahullahu 'Alainaa Aamiin

Semoga amalanku dan amalanmu, puasaku dan qiyammu dan qiyamku serta seluruh amal soleh kami diterimaNya serta semoga Allah SWT menyempurnakannya terhadap kami.

Amin ya rabbalalamin.. #SilakanShareSemogaBermanfaat🍃
#TagSahabatKita🌹
#TheTarbiyyah - #regrann

Regrann from @we.5angels - 💙 Kindness & Integrity 💙
.
RepostBy @fearlessmotivationofficial: "Do you agree?
How you treat others tells all!
#Kindness
#Compassion
@iamfearlesssoul" (via #InstaRepost @AppsKottage) - #regrann

Regrann from @pipicomel - Regrann from @abbasy_islamicdesign - #repost @halimghani_ .
#HATIYANGSABAR
.
Tidak selamanya Allah kurnikan derita. Dihujung nanti ada kemanisan yang menunggu. Ingat, setiap kejadian atau ujian yang telah ditetapkan. Allah hadrikan sebuah hikmah yang tersembunyi disebaliknya.
.
#pesanandiriku #doakansaya #halimghani
Music : @lah_ahmad - Kau Tercipta
Telegram : https://t.me/Pesanandiriku - #regrann - #regrann

Hanya Allah yg Maha Mengetahui.
.
.

Regrann from @pipicomel - Regrann from @teladan.rasul - Niat baik diikuti perbuatan baik... In syaa Allah, hasil akhirnya akan baik 😊 #teladanRasul - #regrann - #regrann

Regrann from @pipicomel - Regrann from @thetarbiyyah - Ambil peluang bulan ramadhan ni untuk memohon maaf.
#silakansharesemogabermanfaat🍃
#TagSahabatKita🌸
#thetarbiyyah - #regrann - #regrann

Regrann from @tvalhijrah114 - Ramadan hanya berbaki beberapa hari sahaja lagi. Rebutlah pahala di akhir Ramadan ini. Semoga kita dipertemukan dengan Ramadan akan datang. - #regrann

Regrann from @sinar_my - Doa untuk sentiasa dimurahkan rezeki. InshaAllah kerana doa tanpa usaha itu sia sia, dan usaha tanpa doa itu sombong. Jadi, jangan lupa panjatkan doa anda ya! #donedakwah #SinarKongsi - #regrann

Most Popular Instagram Hashtags