[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

if_moses if_moses

188 posts   11876 followers   434 followings

IF Moses  Feel free to share/repost my artworks. Don't forget to: 1. Tag me in the photo 2. Credit me in the caption 3. Dont change the caption Thank u ! πŸ˜‰

https://www.facebook.com/mosesartwork/

Ok dah nampak dah pattern dia. Artwork2 yang dapat reaction tertinggi cover tentang:

1. Isu kemanusiaan
2. Hijab
3. komik setan? πŸ˜‚
(sebab ada No Face. Kot?) .

More upcoming artworks for 2018! InsyaAllah. Wait arrrr..... .

#2017bestnine
#mosesart
#mosesartwork

JUALAN ONLINE DIBUKA!!! 😱

Berita baik untuk pembaca & pengumpul tegar komik2 dakwah santai. Selain dari INKRAMADAN, admin ada jugak jual komik dari rakan2 pengkarya yang lain. πŸ˜‰

Cuba swipe poster2 atas ni. Senarai buku yang admin jual ada di belakaaaaang sekali. Boleh beli sama ada secara KOMBO atau beli SATU2. πŸ˜‰

Kalau ada yg berkenan di hati, jangan segan2 PM admin sini eh!
#DKV
#DaieKreatifVenture
#AlternatifHiburanAkhirZaman
#Misi20KLikers

8 PERKARA ANDA PERLU TAHU MENGENAI BAITUL MAQDIS HARI INI
.

Karya: @if_moses & @daiekreatifventure
.

Admin hasilkan komik/ilustrasi ni khas untuk korang2 yang bersemangat ingin dapatkan update isu terkini Palestin.
.

Selepas pengumuman Presiden Trump semalam (7 Disember 2017) yang mengiktiraf Baitul Maqdis, Palestin sebagai ibu negara Israel, ramai yang bangkit membantah. Alhamdulillah kita semua masih cakna & prihatin dengan isu ni. .

Jadi, apa sebenarnya faktor, kesan, & kisah2 tersirat di sebalik peristiwa ni. Jadi admin ringkaskan kepada 8 perkara ni. Jom baca & jangan lupa kongsikan dengan orang lain jugak yeh! πŸ˜‰
.
#SolidaritiBersamaPalestin
#PrayforJerusalem
#MosesArtwork
#DaieKreatifVenture
#Rose2Rose
#MyCARE

Sometimes, we fit best in our own imaginative world~
.
.
Sounds weird, but sometimes, that's how it works.... for 'us'... .
.
Photo: A random sketch at a random place. .
.
#mosesart
#mosesartwork
#DaieKreatifVenture
#baymax

Setiap kali nak keluarkan status berbunyi islamik, mesti akan terfikir 2, 3, 4 kali. Idea ayat status tu dah ada dalam otak. Tapi nak taip tu, tertahan2. Bukan apa. Sebab risau orang akan judge kita ni bajet baik sangat. Atau risau orang semakin jauh & takut nak dekat dengan kita sebab ada gaya2 ustaz/ah gitu.. .
.
Tapi bila fikir balik, walaupun manusia akan judge (& memang suka judge pun), tapi mesti akan ada segelintir FB friends yang terkesan dengan status kita. Tak ramai. Sikit cuma segelintir. Tapi boleh jadi diorang berubah & beramal sebab 'tergerak' dengan status kita. Tup tup dalam diam, kita menabung saham akhirat. Who knows right? .
.
Dan bila fikir balik, Rasulullah menyampaikan risalah tanpa segan-silu. Tanpa pikir2 dua-tiga kali. Terang2an menyampaikan & terang2an ditentang. Bukan melalui status FB yang ciput2 ni.
.
.
Dekat padang Mahsyar nanti layak ke Rasulullah mengaku kita umat, kalau setakat taip status islamik pun malu2. Asyik pikir takut kena judge manusia. Oh well, tamparan untuk diri sendiri yang malu tak bertempat.... οΈπŸ˜ŸπŸ˜–
.
.
#weallmissyouRasulullah

SALAM MAULIDUR RASUL
Coretan 12 Rabi'ul Awwal 1439 H

(turn up the volume)
.
"Jika kau perlukan kekuatan,
pintalah dari Yang Maha Kuat..."
.
.
Traditional art untuk salah seorang pembeli INKRAMADAN IF Moses. .
.
Original video speed : 1 hr 10 min 42 sec
Video speed : 16x
Song : AdaMu -Najwa Latif (Instrumental)
.
.
Medium:
- Various size drawing pens (Unipin, Pilot, Artline, Deleter)
- School-G inking pen
- Black Sharpie marker pen
- Tinge Art marker pens
.
.
For full video (SKETCHING + INKING + COLOURING),
watch on my FB page, MOSES Artwork :
https://www.facebook.com/mosesartwork/
.
.
#speedsketch
#traditionalart
#mosesartwork
#DKV
#DaieKreatifVenture
#AlternatifHiburanAkhirZaman
#Misi20KLikers

Admin punya workspace. Cuba cari baymax-baymax tersembunyi dalam ni haha.
.
.
Malam ni insyaAllah admin akan upload video Speed-Sketch, rakaman admin sedang melukis secara traditional. .
.
Stay alert, k !! πŸ˜‰

#baymax
#speedsketch
#traditionalart
#mosesart
#mosesartwork
#dkv

(Turn up the volume)
SPEED-INK - Fishing scene (Komik Gaza)
.
.
Original inking video : 2 hours
Video speed multiply : 38x
Digital medium: Clip Studio Paint & Wacom Bamboo tablet
Song : Biar - Najwa Latiff (Instrumental)
.
.
This would be part of the extra scene that'll be included in GAZA the comic, an ongoing-serial-comic-project that will be published next year under Iman Publication. .
.
For full speed-ink video, visit my FB page,
MOSES Artwork:
https://www.facebook.com/mosesartwork/

#wip
#komikgaza
#imanpublication
#mycare
#rose2rose

Geng Trio Palestin! Korang ada tak member yang over-confident macam kat atas ni? πŸ˜‚
.
.
Another teaser! Extra scene yang akan dimasukkan dalam komik Gaza akan datang. .
.
Malam ni insyaAllah admin akan upload Speed-Ink Video untuk scene ni. Nantikan dehh!

#WIP
#komikgaza
#imanpublication
#mycare
#rose2rose

Dulu admin pernah tanya nenek admin, apa benda yang dia paling teringin nak buat sekarang, tapi tak dapat. Dia cakap dia teringin sangat nak belajar tajwid, tapi dah tak boleh sebab dah tua, lidah dah liat, memori tak kuat.
.
.
Usia muda ni nikmat yang sangat besar sebenarnya, tapi orang tak perasan. Masa muda ni lah:
.
.
Tenaga kita di tahap maksimum,
Memori kita di tahap optimum,
Mental kita di tahap yang paling cerdas,
Kesihatan kita di tahap yang paling cergas...
.
.
Tapi kita bazirkan dengan 'keseronokan' semata2. .
.
Sahabat2, ingat ni, jangan sampai bila tubuh dah uzur, nak angkat tangan pun dah tak larat, nak ke tandas pun kena orang papah, baru rasa menyesal banyaknya lagi benda aku belum capai dalam kehidupan. Baru tersentak dah bersediakah aku bertemu semula dengan Tuhan...
.
.
Manfaatkan masa muda ni seoptimumnya.
Jangan dihabiskan dengan lalai semata2.
Jangan dipendekkan dengan tidur semata2.
Kadang2 umur baru 20-an, tapi complain penat lah, mengeluh banyak kerja lah, macam umur dah 40 tahun. Allahu....
.
.
Trust me, ur not using ur mind & energy that much. U can do more, u can achieve more, if u're willing to sacrifice...
.
.
"Sesungguhnya aku merindui seorang pemuda/pemudi yang tidak tidur lena kerana memikirkan masalah ummah." (Asy-Syahid Imam Hasan Al-Banna) .
.
#DKV
#DaieKreatifVenture
#AlternatifHiburanAkhirZaman
#mosesart
#mosesart

INKRAMADAN karya IF Moses terbitan ketiga telah kehabisan stok hari ini. Dengan ini pengambilan order secara rasminya ditutup. .
.
InsyaAllah bila terbitan ke-4 (versi hitam-putih) siap nanti kita akan uar-uarkan semula. Okeng? .
.
Terima kasih banyak-banyak-banyak-banyak kepada penyokong2 tegar komik dakwah. & tarbiyah! Korang memang swag! 😎 .
.
#DKV
#DaieKreatifVenture
#AlternatifHiburanAkhirZaman
#Misi20KLikers
#theComicoreClub

Salam'alaikum!
Terima kasih banyak3 kepada yang dah membeli inkramadan. 😍
.
.
Untuk yang dah menempah, jangan risau, admin dah simpan ya. Once dah buat payment, akan dipos sesegera yang secepatnya! Dun wurry! πŸ˜‰ .
.
PENGUMUMAN SUPER PENTING!
Inkramadan yang ada pada admin sekarang adalah Inkramadan 3rd batch printing. (1st batch & 2nd batch alhamdulillah habis dijual dalam tempoh 3 bulan). .
.
3rd batch ini kemungkinan besau adalah batch terakhir dalam versi FULL-COLORED. Untuk 4th batch printing akhir tahun ni kita akan buat BLACK & WHITE. So siapa yang suka komik berwarna, jom cepat, PM admin sekarang! Admin tak sabau nak abeskan stok. Admin tungguuuuu.... 😁😁😁
.
.
Cdit foto: @paehdesign
#inkramadan
#DKV
#DaieKreatifVenture
#AlternatifHiburanAkhirZaman

Most Popular Instagram Hashtags