[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

if_moses if_moses

149 posts   8057 followers   409 followings

IF Moses  TRILOG former member; Daie Kreatif Venture (DKV) member . FB PAGE: mosesartwork DEVIANT ART: IFmoses . "MOVE OUT from MAINSTREAM"

Alhamdulillah, all credit goes to Allah.
Semalam semalam Komik AKTIVIS telah dinobatkan sebagai Juara Pertandingan Komik Dakwah 2017 (kategori digital) anjuran Gua Novel.com & Abeben's Artwork. .
.
Setakat ni, komik AKTIVIS adalah komik yang paling tinggi nilai sentimental-nya pada saya. Terlalu banyak 'kisah' di sebalik pembuatannya. Yang saya paling ingat, draf komik ni yang sepenuhnya disiapkan di tengah-tengah malam di bilik wad ayah sewaktu ayah seminggu warded. .
.
InsyaAllah komik ni akan diterbitkan pada PBAKL 2018 bersama komik-komik 25 orang finalis yang lain. Nantikan dehh. πŸ˜‰ Power-power komik diorang ni... #komikaktivis
#pertandingankomikdakwah2017
#abebensartworks
#guanovel.com
#kotakomik

Antara dapatan event Kotakomik Kajang kali ni. Memang best. .
.

#dkv #dkventure #baymax #kotakomik

IF MOSES & TEAM DKV @ KOTAKOMIK KAJANG.
.
.
Come & meet us! ☺

#dkv #dkventure #mascot #kotakomik

1.36 pagi.
Speed-sketch untuk sorang rakan pengkarya ni yang dah lama mintak lukisan OC sejak dari ANIFEST tapi tertunda2 sebab siapkan speed-sketch orang lain dulu.. Percayalah.. Speed-sketch saya tak begitu 'speed'... πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ .
.
#myoc
#komikAKTIVIS
#traditionalart
#mosesart

Sketch 3.00 pagi.
Percubaan pertama menggunakan G-pen mata 0.2 - 0.5 dengan dakwat boleh re-fill. Menggigil. Habis stroke lukisan bertukar.. Dan yang paling best, dakwat terpercik! Tercari2 button Ctrl + Z. Oh lupa, ini traditional... πŸ˜‚

#dkv #dkventure #mosesart #traditionalart
#imperfection

Alhamdulillah. Stok #Inkramadan printing batch 1 keluaran #thecomicoreclub baru je habis minggu lepas. Tapi admin terlambat update haha. .
.
Jadi untuk sesiapa yang ada buat tempahan dengan admin sebelum-sebelum ni untuk belian online, jangan risau, admin dah take note. InsyaAllah Comicore akan buat printing batch ke-2 sempena event #KotaKomik hujung minggu ni.
.
.
Tamat je Kotakomik, insyaAllah admin akan terus buka jualan online, okeng? Hehe.

(swipe ke tepi)
2 - IBADAH YANG SAHIH (10 Muwasofat Tarbiyah) .
.
Admin hasilkan komik bersiri 10 Muwasofat Tarbiyah episod ke-2 ni sebagai 'tribute' khas buat sorang sahabat pengkarya admin yang baru je fly ke UK minggu lepas untuk tamatkan pengajian. Harap dia tak terkezut lah bila baca ni ngeh3. .
.
Selamat membaca semua! πŸ˜‹
.
.
Featuring: @warna.wani ----------------------------------------------------------------------------
.
.
Abu Hurairah berkata, Aku mendengar Rasullullah SAW bersabda:
.
.
"Sesungguhnya yang pertama kali dihisab pada hari kiamat dari amalan manusia adalah solatnya, jika amalan solatnya baik maka dia akan bahagia dan beruntung, Jika amalan solatnya buruk maka dia termasuk orang-orang yang rugi. Jika terdapat kekurangan sedikit pada amalan solat fardhunya, maka Allah Azza Wajalla Berfirman:
.
.
" Lihatllah (hai para malaikat) apakah hambaku mengerjakan solat sunat untuk menyempurnakan solat fardhunya?'
.
.
Kemudian jika hambaku menyempurnakan solat sunat, maka solat sunat itu untuk menyempurnakan solat fardu yang kurang, kemudian seluruh amalannya diperlakukan seperti itu " (HR. Abu Daud no. 864, Ahmad 2: 425, Hakim 1: 262, Baihaqi, 2: 386)

#dkv #dkventure #komikdakwah #mosesart #mosesartwork #10muwasofattarbiyah #10ciriperibadimuslim

(Swipe ke tepi)
1 - AQIDAH YANG SEJAHTERA
(10 Muwasofat Tarbiyah) .
.
Katakanlah : "Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku dan matiku hanyalah kerana Allah, Tuhan semesta alam..." (Al-An'am : 162)
.
.
Komik episod pertama daripada siri 10 MUWASOFAT TARBIYAH.
Featuring: Maskot IF Moses 😎
.
.
#dkv #dkventure #komikdakwah #mosesart #mosesartwork #10muwasofattarbiyah #10ciriperibadimuslim

(Swipe ke tepi)
PENGUMUMAN SEPARA PENTING!! .
.
So, insyaAllah IF Moses & rakan2 pengkarya DKV yang lain, buat pertama kalinya, akan join event ANIFEST di Summit USJ hujung minggu ni. .
.
Kitorang akan buka booth Daie Kreatif Venture & jual komik2 & cenderamata & senyuman buat korang semua. Keh3. Boleh jugak request kitorang buat speed-sketch & YANG PALING PENTING, jom berjumpa & berkenal2. Ehem. Bila lagi kan. 😎
.
.
#dkv #dkventure #komikdakwah #anifestmalaysia #animasimalaysia #kitapatriotik

Peneman di kala suka & lara,
Penyegar tetengah malam buta,
Selamanya Wonda...... πŸ˜‹

#staystrong #adawondabaruweii

Kita bukan melukis untuk HOBI, bukan untuk happy2 PUAS HATI, bukan jugak untuk PUBLISITI DIRI. .
.
Kita melukis untuk sebuah VISI, membawa manusia kepada ILAHI... 😊

Foto: Anak syarikat Daie Kreatif Venture & beberapa orang rakan pelukis yang lain.
#dkv #dkventure #komikdakwah

"Kita tak boleh halang anak2 daripada baca komik. Komik tu sendiri tak salah, yang salah tu kandungannya. Apa yang kita boleh buat ialah sediakan komik bermesej baik sebagai alternatif lain." Presenting.... in person..... 7 orang anak syarikat @daiekreatifventure :

1. Abe Ben @abe_ben
2. Naw Laqbi @nawlabqi
3. Tangan Kanan @karyatangankanan
4. Paeh Design @paehdesign
5. Warnawarni @warna.wani
6. Imanimex @imanimex_official
7. IF Moses @if_moses

#dkv #dkventure #komikdakwah

Most Popular Instagram Hashtags