iamreena iamreena

3882 posts   1247 followers   522 followings

OWNER CUTENESS COLLECTION 🐰  EAT.LOVE.CRAFT.TRAVEL.BOOKS πŸ¦„ Visit our Label @cuteness_collection & @reenaskitchen 4 Shop πŸ’•Mrs @ikhwanzz Mom of 3 Childrens

http://carousell.com/cuteness_collection

Wish list seterusnya, nak tengok ciptaan Allah di serata dunia
.
Tak tahu nak gambarkan perasaan bila dapat tengok view macam ni. Mungkin pada orang lain 'biasa je'. Tapi terasa kerdilnya diri, indahnya permandangan yang Allah hadiahkan walaupun sekejap. Hilang segala masalah
.
Subhanallah. Bersyukur. Alhamdulilah ❀️ #reenajalanjalanbanting

"Sama macam mama tak?" Tanya Anna lepas mama ambil gambar
.
Errr... nak jawab ke tak eh? πŸ˜…
.
Tapi mama umur 9 tahun comot tak reti bergaya πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ #reenajalanjalanbanting

Pernah tak terfikir?
.
Yang kita dah mula ada penyakit hati kronik legam. Bila akal bijak yang Allah beri dikuasai cetan dan napsu...
.
Bilamana...
.
Nampak orang tu bahagia, kita nak sakitkan. Nampak orang tu kaya, kita tak puas hati. Nampak orang tu buat silap, kita nak bersorak. Nampak orang tu punya segalanya, kita nak hancurkan. Nampak orang tu berjaya, kita nak musnahkan
.
Jadi jagalah hati kita sama-sama k ❀️ Kan elok macam tu 😘 #reenajalanjalanbanting

Mungkin mama takde harta berbillion emas permata nak bagi anak3 mama nanti
.
Tapi percayalah kasih sayang mama untuk anak3 mama bukan setakat billion, lebih daripada universe mama curahkan ❀️ #reenajalanjalanbanting

Wish list nak ada rumah tepi pantai je belum termakbul lagi πŸ˜…Mungkin Allah nak bagi pantai dekat New Zealand kot πŸ™ˆ Aminnnnn #reenajalanjalanbanting

Ikutkan daripada umur 8 tahun lagi saya dah set wish list untuk perancangan masa depan. Masa tu cita-cita nak jadi akauntan sebab suka kumpul duit dan buat buku akaun sendiri untuk rekod setiap perbelanjaan. Daripada duit sendiri nilah dapat beli barang yang suka, belanja untuk beli barang sekolah, buku, makan dengan kengkawan, berjalan dan macam-macam lagi. Ya! Saya memang jenis tak suka meminta-minta duit dari parent even suami sekalipun (dan kesemua kawan-kawan tak pernah tahu & fikir sebaliknya bila tengok dari barangan yang saya pakai 😌)
.
Mungkin daripada situ, Alhamdulilah rezeki saya tak pernah putus. Allah permudahkan segalanya buat saya. Saya tak pernah terbeban dengan hutang, bila terdetik hati nak makan sesuatu, rezeki tu muncul tanpa saya sangka. Bila nakkan sesuatu barang untuk anak tapi duit simpanan tak cukup dan tak diduga tetiba ada jualan murah
.
Ya Allah! Bersyukur sangat! Cukup banyak nikmat yang Allah berikan tanpa kita sedar. Sebab tu walaupun cita-cita jadi akauntan tak tercapai, walaupun kita kerja bersungguh-sungguh untuk dapatkan jawatan terbaik dalam syarikat tapi kalau semuanya tak menjadi. It's ok 😊 Anggaplah ada perancangan besar yang Allah dah tulis untuk kita di masa depan
.
Dan inilah nasihat yang selalu saya ingatkan dekat anak3 πŸ’ Tak apa kalau kita gagal sekalipun sebab peluang sentiasa ada depan kita. Daripada langsung kita tak berusaha, siapa yang rugi? ❀️ #reenajalanjalanbanting

Chasing a β˜€οΈ #reenajalanjalanbanting

Bagus anak mama papa take turn main layang-layang. Tu pun ada jugak yang tak puas hati mintak back up mama bila Abang Long mengusik πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ #sabojela #reenajalanjalanbanting

Kononnya semangat nak masak Shepherd Pie sebab nak habiskan stok kentang sebelum balik kampung
.
Sekali air takde πŸ˜… Sempat masak satu lauk untuk bebudak semua isi perut untuk lunch. Malas ah... upload gambar masak πŸ™ˆ
.
Nak habiskan upload gambar #reenajalanjalanbanting hari tu πŸ˜‰ Seb baik takde order @reenaskitchen untuk besok so kejap lagi bolehlah ada masa 'me time' yang nikmat πŸ˜‚ Baca buku sambil kunyah kuacilah apa lagi 😜

"Kenapa layang-layang ni tak naik tinggi Ma?"
.
"Macam mana nak tinggi sayang, tali layang-layang pun dah putus" πŸ˜…
.
"Ohhh... ok" takde langsung perasaan give up ke hape terus continue main 🀣🀣🀣
.
Contohilah anak-anak kita yang tak pernah tahu erti putus asa ❀️ Sebab dia tahu semangat dia untuk teruskan bukan dari orang lain tapi dari keluarga yang dia sayang. So, kenapa nak dengar cakap-cakap orang πŸ˜‰ Siapa yang lagi penting? Orang lain atau keluarga sendiri yang sentiasa ada di sisi? 😌 Tepuk dada tanyalah selera... hehe #dongibab #reenajalanjalanbanting

Perangai 'tak kisah' anak3 yang diwarisi dari genetik mama papa dia πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Main layang-layang rosak pun happy je 🀣 Apa kisah? ☺️ Takde hallah! #reenajalanjalanbanting

"Mama... look!" Abang Long angkat layang-layang 'tinggal' yang dia jumpa sambil suakan ke mama
.
"Lorr... mana jumpa tu?" "Tah... tiba-tiba je ada dekat sini" sambil bawa layang-layang tu ke sana sini. Terus jadi tarikan dekat adik-adiknya mengejar
.
Mama senyum jelah sambil memandang. Asalkan bahagia, asalkan kita tak kacau orang lain ❀️ Sedih atau susah kita sekalipun takde orang kisah πŸ˜‚ Yang penting kita happy dengan cara kita 😘 #reenajalanjalanbanting

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags