huskypodcast huskypodcast

1,607 posts   4,659 followers   1,478 followings

m_ormestad  Managing the Swedish Outdoor podcast Husky and Husky Productions since 2013. Supported by Naturkompaniet.

"Det är väl tre anledningar till att jag ville göra detta - dels den optimala klätterdrömmen att få genomföra ett sådant här stort projekt, men även att verkligen få testa mina gränser till vad jag klarar av. Den tredje anledningen var att få ge något tillbaka till den miljö och det område som har gett mig så mycket."
🏔
Peter Sandahl sticker ut något i Huskys galleri av gäster: han lyckas nämligen kombinera en intensiv och långvarig passion för berg samtidigt som han lyckas att vid trettiofem års ålder inneha ett i allra högsta grad "riktigt jobb".
🏔
Peter är nämligen hållbarhetschef på Nordea Liv och Pension och har som jobb att se till att enorma belopp av pengar ska förvaltas så klimatsmart och hållbart som möjligt.
Men anledningen till att Peter blev intressant för Husky är inte så mycket hans jobb - utan mer den passion för skidor, berg och klättring som tagit honom från Örebro till långa perioder i Alperna där hans kunskap och kärlek till bergen växt sig allt större - han är även initiativtagare till @climbforclimate.
🏔
Podcasten Husky finns där poddar finns och spelas in med stöd från @naturkompaniet.
.
.
.
.
.
#huskypodcast #collectingstories #naturkompaniet #acaststories #protectourwinters #powsweden @protectourwinterssweden

Trotsade min Mancold för en krispig vandring längs med Värmdöleden.
❄️
.
.
.
.
.
#huskypodcast #collectingstories #naturkompaniet #acaststories #protectourwinters #powsweden

Jag har en gång hört att en ek växer i 300 år, lever i 300 år och dör i 300 år.
🌱
Det är en fin tanke att detta ekollon som grävdes upp under en flera hundra år gammal ek under en barnvagnspromenad längs med Värmdöleden i höstas förhoppningsvis kommer att ha några fina år i en kruka hos oss och sedan kan avnjuta ett nästan tusen år långt liv ute i det fria. Det kommer att växa stort och stolt långt efter att alla vi som läser detta är döda.
🌱
En av de finaste gåvorna som naturen kan ge oss är perspektiv på tillvaron och på oss själva. Därför är det ju så sjukt ovärt hur så många väljer att behandla den.
🌱
Just nu finns en sjukt fin film av @jordanmanleyphoto på YouTube som heter ”Treeline” - se den i helgen!
Ha det fint och var snälla mot träden! ✌🏼
.
.
.
.
.
#huskypodcast #collectingstories #naturkompaniet #acaststories #protectourwinters #powsweden

"Den här helgen har alltså blivit en riktig legend både i Sverige och Norge: när isen lade sig på Hvaler. Det var en tur på cirka tio mil - och det var magiska förhållanden med helt perfekt is. Det kom alltså busslaster från Stockholm och Bohuslän med folk som också hade hört om isen och ville åka. Då var jag helt såld och visste att det här ska jag satsa på.”
🏔
De flesta intervjuer som jag gör är med personer där det finns ganska gott om artiklar och artiklar som jag kan använda som research. Men då jag skulle intervjua Per @sollerman / @nordicskate fanns egentligen inte så mycket mer än filmen "A Nordic Skater" som gjorde succé och på kort tid blev en Staff Pick på Vimeo.
🏔
Det blir ett samtal som först landar på isen efter musikprat, rykten om grafittikonstnären Banksy och om livet på Oslos klubbscen. Om sjungande isar, om magi i Jotunheim och om då havet frös.
🏔
Avsnittet produceras i samarbete med @lundhags som sponsrar skridskoloppet @sigtunarannet som du får höra mer om innan och efter avsnittet.
🏔
Husky spelas in i samarbete med @naturkompaniet och intervjun är inspelad på @downtowncamper. #huskypodcast #collectingstories #naturkompaniet #acaststories #protectourwinters #powsweden

Otroligt stolt över den stora intervju som jag fick skriva med den fantastiska @mimmikotka som är med i årets första nummer av @runnersworldswe som kanske fortfarande finns på hyllorna. Det blev ju en sjukt snygg artikel med bilder av Toni Spasenoski. Hoppas att ni läste?
.
.
.
.
#huskypodcast #collectingstories #naturkompaniet #acaststories #protectourwinters #powsweden #running #runningmotivation #ultrarunning #skyrunning

“Frukost och middag käkade jag i land, lunch brukade jag äta på SUP-brädan. Då kunde man sitta och glida en kilometer samtidigt som man åt lunch.”
🏔
När jag träffade @marcusaspsjo för första gången var han på väg att avsluta de sista förberedelserna för sin paddling på SUP längs med Yukonfloden – ett äventyr som kom att ta fyrtiofyra dagar.
🏔
Sedan dess har han hunnit med att summera upplevelserna i Yukon i filmen “När skogen tystnar” tillsammans med bland annat Världsnaturfonden – men han har även avslutat ytterligare ett av hans drömäventyr: att rida häst genom Argentina.
🏔
Hela samtalet kretsar kring dessa två väldigt speciella och helt otroliga äventyr. Om förberedelser, rädslor, drömmar och utrustning.
🏔
Podcasten Husky spelas in i samarbete med @naturkompaniet. #huskypodcast #collectingstories #naturkompaniet #acaststories #protectourwinters #powsweden

Tänk vad lite ”obekvämt” väder kan göra underverk för något så enkelt som en vanlig löptur? Lite bett i kinden och frost i mustaschen är den bästa medicinen för att bygga upp känslan igen! #huskypodcast #collectingstories #naturkompaniet #acaststories #protectourwinters #powsweden

“Det finns ju många möjligheter att ‘misslyckas’ med att ta sig till toppen – om det nu är poängen – men jag tänker att om man verkligen gör sitt allra bästa, har man verkligen misslyckats då? Jag tycker inte att man ska hålla på med klättring om man inte kan hantera sådant”
🏔
2018 års sista inspelning blir 2019 års första. Jag mötte upp med äventyraren och miljöalpinisten Carina Ahlqvist / @explorerahlqvist@downtowncamper i Stockholm för att få en historia från en person som verkligen har valt att gå sin egen väg – och som dessutom har två födelsedagar.
🏔
Carina är uppvuxen i Solna norr om Stockholm och vi pratar om hur hon redan som nioåring började att upptäcka meditation – något som kom att rädda henne många år senare då hon gick i väggen totalt.
🏔
Husky spelas in i samarbete med @naturkompaniet. Läs mer om avsnittet och om Carinas event på huskypodcast.com.
.
.
.
.
#huskypodcast #collectingstories #naturkompaniet #acaststories #protectourwinters #powsweden

Inleder 2019 med solen på Ingarö - Gott nytt år kära vänner!
.
.
.
.
.
.
#huskypodcast #collectingstories #naturkompaniet #acaststories #protectourwinters #powsweden

Precis på målsnöret, när man just börjar höra publikens vrål från 2019, då blev de nya namnen på ”Huskys mäktigaste” färdiga. Läs mer på hemsidan hur jag tänkt och vilka som är med.
❤️
#huskypodcast #collectingstories #naturkompaniet #acaststories #protectourwinters #powsweden

Så vad har ni lyssnat på i år?
🏔
Ytterligare ett år avslutat och i mars kommer Husky att fylla sex år. Det, mina vänner, ÄR HELT SJUKT!
🏔
Under 2018 har jag träffat ett gediget galleri av fantastiska människor som valt att leva sina liv lite utanför ramarna. De fyra avsnitt som flest av er verkar ha uppskattat mest är...
🥇
@jejjeasp - förstaplatsen går till naturbarnet och energiknippet Jennifer som räddades av löpning på fjället.
🥈
Silvermedaljen går till @ockelbomaffian. Äntligen fick jag fråga ut @elovolsson och @johanlantz om hur de kunde bli så jäkla bra.
🥉
Naturkompaniets butikschef i Östersund är en sann inspirationskälla över hur ett liv ska levas - @henkewestling har bestigit alla toppar i Jämtland och Härjedalen, även genomfört Sarektraversen. Och han är långt från färdig.
🏅
På fjärdeplatsen hittar vi @petteralexis och @t_alshammar som i år genomförde ÖTILLÖ tillsammans - hör storyn bakom detta.
🏔
Vad har ni för favoriter från 2018 års katalog?
🏔
#huskypodcast #collectingstories #naturkompaniet #acaststories #protectourwinters #powsweden

Most Popular Instagram Hashtags