holmnassnickarn holmnassnickarn

80 posts   170 followers   72 followings

Kalle Jonsson  Holmnäs Umeå

Lastar en lekstuga. Vad som inte syns på bilden är kilarna jag sätter längst ner på stugan. Då slipper man gå över taket med spännbandet, och riskerar inte att trycka sönder det.
#lekstuga#childrensplayhouse#smallhouses#littlehouse#carpenter#snickare#bygg#snickra

Det är roligt att se resultatet av all mätning och planering, speciellt när det stämmer in på minsta millimeter! Här håller jag och sonen på att bygga ut en befintlig förrådslänga med en liten bastu.
#bastu#sauna#bästajobbet#snickare#carpenter

Det kanske må komma som en överraskning, men jag har en personlig sekreterare som sköter instagram åt mig. Detta inlägg är publicerat utan snickaren vetskap, för att visa att han inte bara snickrar. Han odlar potatis också, och de blommar redan!! Inlägget skrivet av @kattakratta , instasnapper! 😈

Och nu har sommarens hittills största lekstuga lämnat gården. Den är 350×250 cm plus altanen.
#stöcksjöstugan#stocksjostugan#lekstuga#lekstugor#chikdrensplayhouse#carpenter#sni kare#kids#barn#småhus

Här lämnar årets muminhus gården. Det är roligt att se att trenden håller i sig, tror jag har byggt minst ett muminhus varje sommar sen jag började bygga lekstugor.
#muminhus#muminlekstuga#lekstug#chikdrensplayhouse#moomin#moominhouse#moominplayhouse#carpenter#snickare#småhus#lekstugor

Nu håller gården på att fyllas med småhus! De flesta har köpare men detta byggde jag mest för att tillfredsställa hustrun. Hon påstår att de jag vanligtvis bygger inte är "riktiga" dass.
#utedass#snickare#bygg#carpentery#carpenting#småhus#utomhus#trädgård#smallhouses

Här har jag kombinerat ett utedass och ett förråd. Nu väntar det på att finna en köpare. Byggnaden är 120×200 cm, varje del är 100 cm bred och 120 cm djup.

#utedass#förråd#trädgårdsförråd#carpenter#snickare#bygg#dass#friluftsliv

Årets första projekt, en extra hög lekstuga med kiosklucka.
#lekstuga#childrensplayhouse#småhus#snickare#carpenter#carpentery#kidsplayhouse

Det var som i gamla tider! Idag har jag besökt @bamseprodukter tillsammans med sonen. I Flocktjärn hade de även en #nordsvensk för att demonstrera hur man kan dra virke. Det var väldigt lydiga hästar!

Även om det är mitt i kallaste vintern så är det hög tid att tänka på sommaren! Om man beställer sin #lekstuga #friggebod eller #utedass nu så är den klar tills snön tinat bort. Stugan får stå här tills man vill hämta den, och betalning sker vid hämtning.

Det är rent otroligt att vara här. Att i verkligheten få se detta säregna speciella hus med sin historia. Den vänstra byggnaden byggdes 1914 och var då en smedja. Bostadshuset kom 6 år senare. Genom åren har de gått från att vara smedja till cykelaffär, till piratradio, till dagens internetbutik. #Socksfromholland#emmer-compascuum#holland

Most Popular Instagram Hashtags