fynnjamal fynnjamal

12,232 posts   1,118,430 followers   19 followings

فصبر جميل  a passionate storyteller, a somewhat documenter. . but ultimately-- a devoted wife, and a defensive mother. . @fynnjamal.rtw @susujuna .

legen— wait for it— DARY.

beratus keping buku colourings mummy beli. manual ikea yang ngko nak, balong.
.
ok. beli perabot lagi.
eh pulak?
.
#doodlebyjuna

DAH SAMPAI!!!! WARGHHHHH!!! NAK NANGIS!!!
.
hadiah utk diri sendiri sebab berjaya tempuh ujian الله tahun ni.
.
so hepi!!!!

melayan dekodekkodek main apetah. layankan ajelah.

.
@harika.my
@harika.my
@harika.my
.
Nah pesanan penaja:
.
Siapa kat sini peminat Korean Skincare? 🙋‍♀🙋‍♀
Korang kena follow @harika.my
.
Dorang jual original skincare dari Korea dengan harga yang cukup murah!
.
Apa lagi, cepat follow @harika.my

.
@zliahcom
@zliahcom
@zliahcom
.
Nah pesanan penaja:
.
“Sekarang Dah Tak lagi Berkurung 24 jam Dlm Bilik di Rumah Mentua”
.
Ni nak cerita kisah Zah -- penggemar setia Fazz cardigan @zliahcom, dan byk kali repeat order.
.
Ini yg dia cerita dkt saya:
.
"Aku bukannya nak promosi apa pun, cuma nak kongsi apa yang aku rasa sejak mula menikmati kebahagiaan balik kampung mentua lepas pakai #FazzCardigan dari @zliahcom
.
DULU-- selalu resah bila nak blk kampung mentua sebab slalu berkurung 24 jam.
Tak selesa sentiasa rasa ada orang yang bkn mahram di sekeliling memerhati. Ditambah pula beratur di bilik mandi.
.
Inilah cerita tak seronok balik kampung beraya keluarga husben yang tidak terzahirkan kerana risau dpt dosa kering sebab tak menutup aurat dgn sempurna.
.
Tapi, SEKARANG -- dgn sarung Fazz cardigan aku lebih yakin utk keluar bilik.
Bole tolong ibu mentua apa yg patut.
Bole bergaul mesra dgn kakak ipar tanpa rasa risau diperhatikan kerana #FazzCardigan dpt bantu aku melindungi aurat dan bentuk badan.
.
Bila tengok muka suami yg teruja dan puji aku dah mula mesra dgn keluarga dia , memang setiap kali blk kampung aku rasa semangat nak pakai Fazz Cardigan.
.
Dan siap hadiahkan sorg sehelai untuk ibu mentua dan kakak ipar. Kalau @zliahcom ada promosi memang akulah orang pertama yang cepat-cepat nak “grab” promosi Fazz cardigan ni
.
Memang meningkatkan keyakinan diri aku di depan keluarga suami bila bergaya pakai Fazz cardigan ni.
Buat aku tak lagi rasa rendah diri.
Hubungan aku dgn keluarga husben pun jadi semakin akrab dan mesra mcm ahli keluarga sendiri"
.
Amacam, ada yang teringin nak jadi macam Zah tak? Kalau anda nak cuba Fazz cardigan ini, habaq mai cepat . Tgh ada SALE tuuu 😊
.
Masalah besar sekarang-- stok Fazz cardigan setiap warna dalam tangan saya tinggal kurang 30 unit je.
.
Utk pertanyaan lanjut/pembelian, bole refer IG @zliahcom.
.
Atau, Whatsapp no ni ya : 011-1057 6203

the beginning of our future love hate mother daughter conversations.

cendawan butang, butang dan beruang.
.
#junadansakti

kalau kau rasa berhak nak pakai micro mini skirt dengan super short tube tank tengah2 malam sejuk kat hartamas;
.
aku berhak nak pakai bungkus selimut gobos berkatup wajah ketika main badminton.
.
ambik komentar2 “islam tak menyusahkan” kau tentang ini kerana aku langsung tidak susah. kenapa kelecehan makan yang aku sanggupi ini menyerabutkan engkau sedang tak pernah sekali aku tak kenyang berjamu di khalayak si sebalik langsir.
.
kalau kau boleh terbuka merasa selesa dgn apa kau pakai;
aku jua.
.
dunia akhirat aku selesa.
.
#GoSyarieWear
sebab islam adalah gayahidup.
.
+6011 2233 6565
.
www.fynnjamalrtw.com
@fynnjamal.rtw

aku betul2 barsungguh belajar tentang fitnah dajjal hanya dua tiga tahun ini; itu pun selepas berniqab dan ia bermula dari selingan2 dari kelas dan ceramah yang aku pergi.
.
seperti ramai lagi—
pemahaman aku tentang dajjal adalah sekadar penggunaannya yang lazat ketika mencarut atau membahasa orang.
.
aku tau dajjal jahat— yang semua benda yang best dalam dunia ini patut dijauhi sbb itu anasir dajjal— dan siapa sahaja yang ingkar dgn maaruf adalah pengikut dajjal.
.
basic.
.
aku adalah seperti majoriti muslim dalam dunia— tak pernah rasa berminat utk ambil tahu trivia agama sendiri.
.
macam tinggi rumah rasulullah yg cuma 3.5meter. atau besarnya saiz sayap jibrail as adalah mendepangi langit bumi. atau siksaan paling ringan di neraka adalah menggelegak otak apakala sekelumit apinya terbubuh di tumit kaki.
.
aku muslim tipikal.
berangan nak masuk syurga—
tapi syurga ada berapa pintu pun aku tak tau.
.
dan satu tentang belajar agama;
you dont get it the first time around.
.
kena dengar selalu baru betul2 otak kau serap sebati. macam bikin signal tangan 🤟🏻. habit habis. roksta la konon. sejuta kali dipesan jgn. aku bidas niat aku utk suka2 dan tak ada kena mengena dgn mana2 penyembah iblis. aku yakin aku betul. hanya selepas kali ke sejuta satu kali— baru melekat tak memantul.
.
ok. jauh sgt aku pergi.
padahal point aku sikit je.
.
dlm kelas2 aku pergi, aku picked up hadith imam ahmad (5099) yg mengatakan satu hari nanti bila dajjal muncul, akan diikat perempuan2 kerana takut akan terus mengikut dia.
.
i never could imagine.
what do you mean— ikat?
tak langsung boleh brain.
.
sehinggalah hari ini. membaca dan menyemak perkembangan negara yg semakin terbuka dgn segalanya. lgbt. anak2 dibiar bin binti suka2. bapa ratah anak. mak ada jantan muda.
.
dgn tiba2, setelah sejuta dua kali mendengar tentang nanti perempuan2 akan diikat demi menghalang mereka mengikut dajjal itu;
terbuka mata aku.
.
dajjal belum muncul.
aku dah beli talinya.

setakat ni, stokis paling berjaya adalah yang naik vespa tu la. walau pun setakat ni baru restock sekotak. orang lain berkarton2 dah. hahaah.
.
so happy seeing my stokis semua makin kencang. siapa2 nak jadi agen derang boleh je contact direct.
.
@susujuna.kl
@susujuna.johor
@susujuna.negerisembilan
@susujuna.pahang
@susujuna.sabah
.
kebanyakan agen kitorg bermula beli utk anak. kongsi ramai2 satu opis utk terus beli satu karton. dpt diskaun banyak kalau beli ramai2.
.
tau2 duit menyusup je masuk. hahaah. alhamdulillah. rezeki sama berbagi.
.
negeri2 yg takde dalam list boleh je contact direct @susujuna kat +601122336565. silap2– korang boleh jadi stokis. hahaha.
.
selamat henjoy susu paling syiokkk dalam bima galaksi!

.
@alquranpelangimadina
@alquranpelangimadina
@alquranpelangimadina
.
Nah pesanan penaja:
.
Assalamualaikum wbt.
Ha akak nak bagi nasihat ni. 😊
.
Bagi pekerja2 gomen yang gaji esok tu, sebelum nak belanja tu alih la dulu sebahagian simpanan kepada emas 999 sementara harga tengah murah! Harini RM173 sahaja untuk 1 gram emas 999 Public Gold. Bole mula serendah RM100 tau!
.
Naluri manusia ni bila ada duit rasa nak belanja sahaja,tapi bila simpan emas rasa sayang je nak guna. 😊
.
Dan sesiapa yang duit simpanan selalu bocor tu bole la cuba beralih ke simpanan EMAS. 😎
Simpan EMAS ni kekal pada NILAI, Simpan DUIT dimamah INFLASI.
.
Nak tahu lebih details whatsapp je Dr. Syafiq ye
601120445709. InshaAllah trusted and recommended tau!
👍
.
#alquranpelangimadina

Most Popular Instagram Hashtags