fynnjamal fynnjamal

10402 posts   977701 followers   177 followings

فصبر جميل  a passionate storyteller, a somewhat documenter. . but ultimately-- a devoted wife, and a defensive mother. . for anything: TheFynnJamal@gmail.com

http://fynnjamal.com/

"bai mami. kita gi uptown jap"

SEMUA berebut mummy. hahaahahah.
.
#junabunny

naik juling mata. rasa nak muntah semua ada. selama ni pakai pola kat internet je. dah siap leklok tinggal print dan tekap je.
.
ni buat custom made--
ya rasulullahhhhh!!
.
beb. serius beb. tolonglah jgn berkira dgn tukang jahit / designer. penat wehhhh. dapat yg ada anak kecik, anak oku, menyambil ambik upah buat kuih.
.
pergh.
salut lahhh pada semua tukang jahit.
.
abah aa orang paling suka aku belajar jahit dari moksu. selama hidup mmg moksu yang uruskan baju2 kitorg; baju raya ke baju sekolah ke baju jalan2. dah masa dah ada cucu takeover.
.
bismillah.
(ok nak sambung muntah jap)
🤢🤢🤢🤢🤢
.
BANYAKNYA FORMULA KENA HAPALLLL!!

#FJRTWHasanah
.
konsep tahun ni;
perisai.
.
sebab semua orang comel2--
kita pergi warrior tahun ni.
.
#FJRTWAidilfitri2017
.
@fynnjamalrtw
@fynnjamalrtw
@fynnjamalrtw

port dia skang. dia rasa dia ketua keluarga. nak duduk situ observe semua org.
.
judging.
.
🤦🏻‍♀️ kau ingat kau siapa bang chik oiiii.

tido je la...

"sampai bila kau nak camni, bang chik. lari2 rumah bagai. kau nak mummy merajuk dgn kau ke? kau kenapa sebenarnya?", tanya bang long.

#doodlebyjuna. makin lama makin jelas sketches dia. colouring pun makin kemas. yeay!!

entah berapa bulan terdahulu, aku suami isteri dijemput sarapan di rumah guru quran aku. kawasan perumahan beliau adalah asing utk sang suami; parkir agak hampir mustahil kalau tak selalu.
.
guru quranku spt mana biasa sentiasa cuba mempermudah urusan kami-- turun dari rumahnya bersama bapanya utk mempersiapkan ruang parkir utk kami.
.
hendak dijadikan cerita--
hari itu kami sampai lebih awal dari janji--
dan parkir cantik tersedia oleh الله utk kami.
.
aku suami isteri sdg di depan lif ketika ia terbuka-- memperlihat guru quranku berdiri di dlmnya dengan bapanya--
tanpa niqab di wajah bersih dia.
.
autimatis,
dia berpusing bersembunyi di belakang sang ayahanda--
dan suami aku terus melompat ke tepi lif;
sepenuh refleks, sepenuh daya.
.
it was one of the most awkward 10 seconds of our lives-- concluded with the door lift shutting tight.
.
tapi itu bukan ceritanya.
sepanjang2 tulisan ini tadi--
belum lagi masuk isi pentingnya.
.
the next one is.
.
few minutes selepas kejadian, sementara memberi masa guru quranku memakai niqabnya (it was subuh gelap-- and kawasan situ tak ada org keluar rumah pada waktu sedemikian), suamiku berkata:
.
"allahu akbar, saya rasa الله padam ingatan saya. langsung tak wujud apa2 dlm memori. apa saya nampak-- tak ada walau seinci saya ingat semula. الله mmg pelihara wajah dia"
.
allahu akbar.
sememangnya الله maha segalanya.
.
we held each others' hand. rasa keberadaan الله begitu dekat. rasa taajub dan terkesan.
.
melihat sendiri bagaimana الله memelihara hambanya yang memelihara qurannya.
.
i cant explain how many times this scene plays inside my mind. ia telah berlaku hampir setahun, aku masih gagal bercerita tentangnya dgn sempurna.
.
but wallahi only الله knows how beautiful it is to be forgotten physically but to be remembered solely for your akhlak manifested through your outer body.
.
i cant change my past. segalanya sudah dan telah. tak ada cara apa untuk aku mengambil setiapnya utk dibakar-cincang menjadi abu.
.
tapi sebagaimana sahabat2 rasulullah yg bermula dgn jahiliyyah mampu aman dgn masa silam demi memberi jalan utk hari ini dan esok2 mereka--
begitu juga mimpi aku.
.
semoga dunia lupakan segalaku;
kecuali akhlakku.

awwwwwhhhhhh.
#junabunny

Most Popular Instagram Hashtags