fulasvin fulasvin

1423 posts   1327 followers   352 followings

Pauline Olsson  Stockholm ✨ Social Commerce Coordinator - Nicole Vienna

sunny afternoon 🌱☀️

Mina damer och herrar, låt mig presentera Paulines lillördagstips, Milles, Östermalm Stockholm. Absolut ett av mina nya favoritställe! Så trevligt stämning och miljö. Tavlor och konst över hela väggarna, dämpad belysning och bra musik i lagom volym (ja detta är nämnvärt, en del ställen speciellt i Stockholm har så hög volym att man inte ens hör varann om man skriker). Mat i hög klass. Även kallad bakfickan av Strandvägen 1. Perfekt för en date night! 🥂

Fredag 14.57, fredagsfika, fyllt en tallrik med glass och godis som jag har framför mig, då kommer första notisen "Lastbil kört in i folkmassa på Drottninggatan". Klump i magen, varför står de att en lastbil mejat ner folk 200 meter ifrån mig?
15.04, första bilderna släpps på en lastbil som står halvvägs in på Åhléns. Klump i magen. "Vi skulle få reda på vad som hänt, snabbare om vi går ner och tittat än att vänta på att media ska uppdatera". Det är så nära.
När terror hänt tidigare i världen har det för mig varit helt overklighet, det har varit så långt bort. Då har de spelats upp otäcka filmklipp på tvn precis som när man tittat på film.
Vi blir ombedda av polis att stanna inne på kontoret och inte lämna byggnaden. Vi sätter på livesändningen, alla smalas framför tvn. De rings och smsas till alla anhöriga. Allt med tiden går, sprids ryktena i Stockholm "Det är även skottlossning på Fridhemsplan, Stureplan, Drottninggatan, Mall of Scandinvia, Globen och Centralstationen, och det går en man med macheter på Sveavägen som hugger ner folk." Det sprids alltså rykten som om att detta är ett av de mest planerade terrordåd någonsin. Pulsen stiger. Denna tiden var värst.
Efter flera timmar är vi fortfarande kvar på kontoret, ryktena bekräftats inte och man får hopp om att de aldrig hänt.
Jag vet att många säger att detta känns helt overkligt, för mig är de första gången de känns verkligt. Denna gången är de inte som på film. Detta har hänt här och nyss, i min stad, bland mina nära och kära. Ändå har jag aldrig varit så lugn efter en terrorhändelse. Polisen har gjort en sånt makalöst bra jobb att jag känt mig trygg efteråt, alla människor runt om Stockholm har visat sån medmänsklighet vilket också gett lugn. Det är fint.
Jag ser ner från balkongen på folkmassan och det känns så annorlunda. De är ett lock över Stockholm. Det är ett lugn och ödmjukhet som inte finns vanligtvis klockan 18.07 en fredag mitt i vår huvudstad. Det är vackert, #openstockholm sprids, alla hjälper varann, folk visar en sån värme och kärlek, jag blir så djupt rörd och stolt. I flera timmar efter byggs muren av blommor upp framför terrorist brottsplatsen. Vi är starkast, och kommer alltid vara.

👁🌸🙈

Mina damer och herrar, låt mig presentera Paulines (lite försenade) lördagstips, Orangeriet, Kungsholmen Stockholm. Älskar inredningen, läget längst med promenaden på Norr Mälarstrand med vattnet och båtarna några meter från uteserveringen, och maten (här en kronärtskocka-tryffelrisotto och en het salamipizza). För er som de är viktigt med Cola och inte Pepsi kan jag tyvärr inte rekommendera. Joel säger att de inte finns en människa som bryr sig, jag vet att han har fel, #teamcola 💁🏼

☕️💕 pink Sunday morning 💕☕️

Prosecco o'clock 🥂🥂

Good morning Italy ☀️⛷🇮🇹

Såhär ser det ut klockan 16.24 i Foppolo Italien, när den 16 graders luften möter den iskalla snön. Dimma. Att ha 20 grader mitt på dagen när man är på skidsemester får en att uppleva lite solsemester också, speciellt när man sitter flera timmar och solar i solstolar med solskyddsfaktor 50. ☀️❄️🇮🇹

🇮🇹🇮🇹🇮🇹

❄️☀️❄️☀️❄️

Hittar liftpersonalens gömda solställe med magisk utsikt ☀️15 grader strålande sol

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags